Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(grange @ 2014 01 26, 17:47)
ehm nu kaži kas būtų iš šaldyto jogurto  g.gif  varškę tai  šaldau bet jogurtas. nu gaminimui tik aišku nebent po to.

užšaldžius vaisinį jogurtą gaunasi kaip jogurtiniai ledai, mano draugė tik tokį jogurtą ir valgo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2014 01 26, 21:48)
Kazkas klausete del jogurto, kur sunaudoti. Tai mumyse labai populiarus jogurtinis pyragas, receptu internete tikrai daug. Plius ka tik moteris.lt puslapyje maciau recepta "Zuvu kotletai su jogurto padazu" , ar kazkaip panasiai. Kiek zinau, jogurtas daug naudojamas turkiskuose patiekaluose (mesos marinavimui, padazams), tai galima pasiieskoti receptu.

Grange, kiek isleidziate maistui? Pamenu kazkada mineta 200- suma? Man labai idomu, nes as as prie taupanciu, ypac maisto saskaita, bet isleidziame kur kas daugiau. Bet mes 4-i ir gyvename i pietus nuo BE, tai idomu pasilyginti.

aha aš klausiau dėl jogurto. bet dabar jau sunaudojau, likusius du suvartosiu, nereiks išmeest.
taip,seniau mažiau išleisdavom,paskutiniais metais ir kainos kilo, bet ir valgymo įpročiai pasikeitė sakyčiau. dabar kai skaičiavau paskutinį mėn. spalį ar lapkritį nebežinau jau net,tai buvo ~350 eur. /mėn. bet čia tą mėn buvo didysis apsipirkimas mėsos, ant ko išeina apie 60-70 eur (~3 kg jautienos faršo, ~5kg jautienos mėsos, 2-3 kg vištienos sparnelių, kelios vištienos kulšelės, 1 pilna višta, šonkauliukų kilogramas, 2 kg sriubai kauliukų, dar pirkau beveik kilą kiaulienos išpjovos dar berots kažkas iš avienos buvo.) na bet tos mėsos užtenka bent 3 mėnesiams, papildomai tik nusiperkam žuvies kokios, ar šviežių vištienos dešrelių, ar kokią visą vištą kepimui jei užsinoriu ir vištienos krūtinėles dar perku kai reikia ir šaldytas dažniausiai. perkant didelį kiekį ir iš turgaus susitaupo labai daug (virš 50 eur drąsiai), nei kad pirkčiau tą patį kas kart parduotuvėje šviežią. ir šaldiklyje turiu įvairovę, nereikia lėkti kas kart į pard.
šiiaip dabar nebeskaičiuoju, tiesą pasakius nervina čekiukų rinkimas, pamiršti daugia kažką. bet paskutiniu metu stengiamės taupyti maisto sąskaita, kuo mažiau visokių nereikalingų šūdniekiukų, nors kartais norisi pasilepinti irgi.. kuo mažiau išmest lauk .

o kiek jūs, pirėja, keturiese išleidžiat? FR berots ar ne? mastau.gif

QUOTE(Prietarai @ 2014 01 26, 22:02)
užšaldžius vaisinį jogurtą gaunasi kaip jogurtiniai ledai, mano draugė tik tokį jogurtą ir valgo  smile.gif

nu jo, su priedais tai žinau, bet čia gryn natūralus be nieko, nesaldintas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grange: 26 sausio 2014 - 23:24
QUOTE(Tetis_ir_mama @ 2014 01 26, 22:54)
Rytojui gaminsiu kokia nors zuvi, rimi kiek zinau buna pirmadieniais akcijos joms  rolleyes.gif

o jums patinka kasdien gamint,eit i parduotuve? nesinori geriau to laiko skirt malonesniam,idomesniam,prasmingesniam uzsiemimui ar jus galvojat kad antra diena valgyt ta pati maista didziulis blogis? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tetis_ir_mama @ 2014 01 26, 22:54)
dontsop, ar nesurugsta jums sriubyte per visa savaite? Skanu jums taip? unsure.gif

Niekad nesugenda, juk laikau šaldytuve smile.gif
Jei patiekalas skanus, mėgstamas - laisvai valgom kad ir visą savaitę kiekvieną dieną smile.gif Bet mes apskritai ne gurmanai, aš į maistą žiūriu kaip į kurą - išalkstama, valgoma, kad turėt jėgų ir viskas 4u.gif
QUOTE(grange @ 2014 01 26, 23:30)
tai jei gerai supratau šiandien jau viskas pagaminta visai ateinančiai savaitei?? mastau.gif
įdomus sprendimas gan sakyčiau, na gerai, laiko taupymas, bet kaip su produktais, nesugenda? tokie makaronai ar grybai taigi dvi dienos ir turit suvalgyti, o dar kopūstų sriuba, plius kopūstai pietums? bet turbūt įpratimas jau čia?  g.gif

Įpratimas - man taip patogiau, aš laisvo laiko turiu tik sekmadienio vakarais. Šiokiadienių vakarais sportuoju, o ir šiaip nelabai mėgstu gaminti blush2.gif Kuo rečiau, tuo geriau, gaila man tam laiko blush2.gif
Nesugenda nieks, nei sriubos, nei antri patiekalai, jei laikomi šaldytuve smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kumiko @ 2014 01 27, 01:17)
o jums patinka kasdien gamint,eit i parduotuve? nesinori geriau to laiko skirt malonesniam,idomesniam,prasmingesniam uzsiemimui ar jus galvojat kad antra diena valgyt ta pati maista didziulis blogis?  4u.gif

TAIP i visus jusu klausimus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2014 01 26, 23:30)

kepiau pyragą, čia įdėtą, kur su jogurtu. reikėjo kliautis sava intucija,nes jau darant tešlč mačiau kad kažkas ni to, nu bet iškepė, neidealus,koks tikėjaus ir iš foto atrodė (paprastai kliukrų nebūna su pyragais niekada) tikiuos, susivalgys, nes kitaip išmest bus brangiau, nei kad išmest du indelius jogurto  doh.gif  lotuliukas.gif

rytojaus priešpiečiams imu vakarykštį plovą, pabaiga ačiū die, paprastai max 2 d, darau. vakarienei bus kažkas iš faršo jaučiu. pirkimų naujų nebus nieko.  thumbup.gif

O kas jums nesigavo su tuo pyragu? g.gif Man viskas tvarkoje buvo minkštas, iškilęs tik man trūko kokių dž.vaisių.
Atsakyti
O aš šiandien parėjau iš parduotuvės bais pikta, net dviem prekėm nepritaikyta nuolaida gun_rifle.gif gun_rifle.gif gun_rifle.gif Ir taip jau ne pirmą kartą toje pačioje parduotuvėje ir būtent pirmadieniais. Neisiu gi dabar aiškintis dėl poros litų, ale vistiek gaila doh.gif Pati žiopla doh.gif
Atsakyti
QUOTE(BonPari* @ 2014 01 27, 13:16)
O aš šiandien parėjau iš parduotuvės bais pikta, net dviem prekėm nepritaikyta nuolaida  gun_rifle.gif  gun_rifle.gif  gun_rifle.gif Ir taip jau ne pirmą kartą toje pačioje parduotuvėje ir būtent pirmadieniais. Neisiu gi dabar aiškintis dėl poros litų, ale vistiek gaila  doh.gif  Pati žiopla  doh.gif

Na ir is dalies pati kalta esate kad neissiaiskinote...buna sistemos klaida arba apsizioplinimas darbuotojo. Beto jau ne pirmas kartas,kaip pati sakote todel nematau logikos pyktintis. smile.gif
p.s. Bent jau kokia parde parasykite
Atsakyti
QUOTE(malinkaja18 @ 2014 01 27, 19:18)
Na ir is dalies pati kalta esate kad neissiaiskinote...buna sistemos klaida arba apsizioplinimas darbuotojo. Beto jau ne pirmas kartas,kaip pati sakote todel nematau logikos pyktintis. smile.gif
p.s. Bent jau kokia parde parasykite

Maxima Buvo labai didelė eilė, skubėjau krautis, tai ir nežiūrėjau. unsure.gif Bet pykti manau kažkiek turiu teisę, nes jei matau didelę iškabą, kad būtent tai produkcijai yra nuolaida, o paaiškėja kad visgi nėra, tai kažkas juk turi prisiimti atsakomybę. Ar tie nuolaidų plakatai patys savo kojom ateina ir pasikabina? biggrin.gif Negalvokit kad aš pikta tetulytė, kurie prie kasos ardosi dėl kiekvieno cento, anaiptol, visada draugiškai elgiuosi. rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(BonPari* @ 2014 01 27, 19:46)
Maxima Buvo labai didelė eilė, skubėjau krautis, tai ir nežiūrėjau.  unsure.gif  Bet pykti manau kažkiek turiu teisę, nes jei matau didelę iškabą, kad būtent tai produkcijai yra nuolaida, o paaiškėja kad visgi nėra, tai kažkas juk turi prisiimti atsakomybę. Ar tie nuolaidų plakatai patys savo kojom ateina ir pasikabina?  biggrin.gif Negalvokit kad aš pikta tetulytė, kurie prie kasos ardosi dėl kiekvieno cento, anaiptol, visada draugiškai elgiuosi.  rolleyes.gif

Tikrai pikta, man turbūt kas antrą kartą su jais ir kainom bėdos doh.gif Nežinau ar dar galioja, bet anksčiau už tokias klaidas duodavo (gal tiksliau išsireikalaudavau) 5lt Maximos čekiuką, tai aš belekiek pririnkus buvau smile.gif Dabar prekinuos savo rajonėlio naujai atidarytoj Maximoj, tai nežinau ar tai dar galioja, bet jau nedrįstu klaust, nes klaidas daro kiekvieną kartą beveik, tai neblogai pritaupyčiau, bet labai jai nemėgiama ir įsiminta klientė būčiau cool.gif
Atsakyti
QUOTE(BonPari* @ 2014 01 27, 18:46)
Maxima Buvo labai didelė eilė, skubėjau krautis, tai ir nežiūrėjau.  unsure.gif  Bet pykti manau kažkiek turiu teisę, nes jei matau didelę iškabą, kad būtent tai produkcijai yra nuolaida, o paaiškėja kad visgi nėra, tai kažkas juk turi prisiimti atsakomybę. Ar tie nuolaidų plakatai patys savo kojom ateina ir pasikabina?  biggrin.gif Negalvokit kad aš pikta tetulytė, kurie prie kasos ardosi dėl kiekvieno cento, anaiptol, visada draugiškai elgiuosi.  rolleyes.gif

pazistama situacija,bet as visada susikrovusi prekes,nueinu toleliau nuo kasu ir perziuriu ceki,uzima daugmaz 5min priklausomai nuo cekio ilgumo...jai yra neatitikimu nueinu iki info (vilniaus akropolio maxima). Jai yra iskabos vadinasi nuolaida turi buti,ne kliento tai yra beda jai nenukabintos senos nuolaidos... Gink D as nieko tokio nepagalvojau...bet savo pinigu irgi metyti negalima...pinigai megsta kai juos skaiciuoji...negi dabar turetu buti nemalonu pataisyti parduotuves personala ir kad jie grazintu permoka?jai is kiekvieno po lituka tai visai padori suma susidarys...
Papildyta:
QUOTE(mylimukeA @ 2014 01 27, 20:11)
Tikrai pikta, man turbūt kas antrą kartą su jais ir kainom bėdos  doh.gif 

Na motule maxima mane myli,tai visada kazkaip draugiskai viska isspresdavome...vat norfoje mane apreke prie kasu kasininke kokia as kvaila ir nezinau kad lego nuolaida netaikoma,nors buvo akcija zaislams -40% be jokiu prierasu,visiems zaislams...atseit lego yra konstruktorius o ne zaislas...
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2014 01 26, 23:22)
o kiek jūs, pirėja, keturiese išleidžiat? FR berots ar ne? mastau.gif
nu jo, su priedais tai žinau, bet čia gryn natūralus be nieko, nesaldintas smile.gif

Taip, as FR. Tiksliai neparasysiu, nes cekiu irgi nebesuvedineju. As turiu savaitini biudzeta, bet i ji turi tilpti ne tik visi maistai, bet ir vaistai, kosmetika, higiena ir pan. dalykai (rubai, avalyne - ne). Be to, vienas vaikas valgo pas aukle aukles ruosta maista, kitas - mokykloje is savo kisenpinigiu (pravalgo ne viska). Tai vat turint visas tas islaidas galvoje, maistui kas savaite isleidziu dar apie 100-120 pinigu. Nu tai grynai maistui sakyciau kokie 500 tikrai iseina. Sulciu neperku, darzoves ir vaisiai sezoniniai, is ukininko (brangiau nei parduotuveje, bet man kokybe - kaip diena ir naktis). Is rukytu gaminiu perku karsto rukymo kumpi (daznai buna su nuolaida, tai renkuosi toki, kad nevirsytu 10eur/kg) ir desra (4,5 uz 300g; sita mums labiausiai tinkanti, tai su kitomis neeksperimentuoju). Pas mus turgus kur kas brangesni uz parduotuves, tai tokiu mesu kainu, kaip pas jus - pas mus nebuna.
Siaip as labai bandau sutaupyti ant maisto, man gaila pravalgyti sunkiai uzdirbtus pinigus. Be to, esu gana asketiska ir negurmane. Man skaniausia vakariene - grikiu kose su stikline pieno. Tik like 3 seimos nariai visai ne tokie cool.gif
Ka perkame is nesamoniu - tai visokio plauko sausainiai (su pertepimais, aplieti sokoladu ir pan.).
Siaip pataupyti dar yra kur. Vietini foruma apie islaidas paskaitau, tai man toks ispudis susidare, taupanti 2 suaug. zmoniu+1 vaikas seima is 250 eur prasimaitinti gali. Gal ten nebus maistas labai kokybiskas, bet ir nebadas.

QUOTE(malinkaja18 @ 2014 01 27, 18:18)
Na ir is dalies pati kalta esate kad neissiaiskinote...buna sistemos klaida arba apsizioplinimas darbuotojo.

Ir as nelabai suziuriu kainas, nes dazniausiai apsiperku su vaiku, kuris privaziavus prie kasu, jau buna pavarges ir taikosi issokti is vezimo. Paskutini karta uz alieju sumokejau daugiau, nei buvo nurodyta saleje. Irgi buvo pikta, kadangi ant to pacio greblio uzlipau du kartus, t.y. toje pacioje parduotuveje du kartus jau permokejau uz ta pati alieju doh.gif
Atsakyti