Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(mylimukeA @ 2014 01 26, 14:58)
O jeigu užšaldyti?  g.gif

ehm nu kaži kas būtų iš šaldyto jogurto g.gif varškę tai šaldau bet jogurtas. nu gaminimui tik aišku nebent po to.

susitvarkėm šaldytuvą su b, jau seniai reikėjo,labai džiugu,kad tik porą slovikiukų reikėjo išmest thumbup.gif (pesto ir seniai pasibaigęs ryžių actas) ir nepabaigtas fetos sūris,kuris ir dvokė mad.gif . seniau po kiekvieno generalinio tvarkymo būdavo daaug.
Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2014 01 26, 11:19)
"Vyrai ir sąrašai" čia viena iš linksmesnių temų biggrin.gif Jei aš MB įduodu sąrašą, tai turiu smulkiai dar surašyti, kas kur ir iš kur (neužtenka parašyti sūris, reikia dar tinkamus pavadinimus surašyti biggrin.gif ), perka griežtai pagal sąrašą; bet jei pasakau žodžiu, tai jau pasaka be galo, pirkinių pilnas krepšys, valgyt nėra ką biggrin.gif

O jeigu į parduotuve eina mano vyras, tai būtinai praneš pačiu pigiausiu produktu doh.gif va ir šiandien paprašiau varškės, tai pranešė 0,5 proc riebumo, juk ji neskani! bet pigesne
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2014 01 26, 17:47)
ehm nu kaži kas būtų iš šaldyto jogurto  g.gif  varškę tai  šaldau bet jogurtas. nu gaminimui tik aišku nebent po to.

susitvarkėm šaldytuvą su b, jau seniai reikėjo,labai džiugu,kad tik porą slovikiukų reikėjo išmest  thumbup.gif  (pesto ir seniai pasibaigęs ryžių actas) ir nepabaigtas fetos sūris,kuris ir dvokė mad.gif . seniau po kiekvieno generalinio tvarkymo būdavo daaug.

Na taip, nebent tiems patiems blynams vėliau, jei dabar nesinori smile.gif
Smagu, kai neišmetama maisto smile.gif Aš kažkaip apie tai pradėjau galvoti ekologijos tema, bet taupumui taip pat gerai drinks_cheers.gif

QUOTE(Obelėlė @ 2014 01 26, 20:12)
O jeigu į parduotuve eina mano vyras, tai būtinai praneš pačiu pigiausiu produktu  doh.gif  va ir šiandien paprašiau varškės, tai pranešė 0,5 proc riebumo, juk ji neskani! bet pigesne

biggrin.gif Vyras taupo.
Mes tai kažkaip susitarę dabar dėl maisto pirkimo ir tilpimo į "rėmus" tam tikros sumos, tai abu prekinamės pagal sąrašą ir stengiamės per daug nenukrypti. Tuo labiau, kad vyras kolegėms nori įrodyti, kad pigiau maitintis be mėsos doh.gif O aš net nežinau kaip pigiau, tiesą sakant..
Na ką, sekmadienis, bet visą savaitgalį sirgau, todėl rytoj apgalvosiu savaitės meniu. Kaip tik ryt daugumos parduotuvių laikraštukai išeina, tai gal nuolaidos padės - pakoreguos patiekalus.
Atsakyti
Mes turim tokį "įprotį" - paskutinį mėnesio savaitgalį nieko neperkam, ištempiam iki mėnesio galo, kad negadint statistikos biggrin.gif
Šį savaitgalį nieko nepirkom, tuštinsim šaldiklį, spinteles ir tt iki šeštadienio, bet reikės gerai pasukt galvą, ką su kuo suderinti, nes pagrindiniai einamiausi produktai jau pasibaigę ax.gif
Ateinančiai savaitei prigaminau:
didžiulį puodą raugintų kopūstų sriubos - visai šeimai visai savaitei;
didžiulį puodą troškintų raugintų ir paprastų kopūstų su pievagrybiais - šiandienos pietum ir dar keliom vakarienėm;
puodą makaronu su daržovėmis ir pievagrybiais- kelių dienų pietūs vyrui;
menkė troškinta su brokoliais - viena porcija, man rytojaus pietums.

Liko šaldytuve daug natūralaus jogurto - mes naudojam vietoje grietinės, tai bus kažkoks patiekalas, kur daug jo sueina, greičiausiai kugelis.
Dar yra nemažai varškės sūrio - greičiausiai gaminsiu ale chačapuri iš šaldytos tešlos, sūris eina kaip įdaras, dar svogūnai, česnakai, aštrūs prieskoniai...
Ir dar užsiliko litras kefiro - greičiausiai kokiai šaltai sriubai kefyro pagrindu, bus man vakarienėms 3 - 4 dienoms g.gif
Tokie planai kitai savaitei smile.gif

Papildyta:
QUOTE(barbarise @ 2014 01 25, 22:33)

Pasidalinsiu labai skaniu keptu sumustiniu receptuku, is likuciu wink.gif sutarkuotas surio gabapiukas, sutarkuotas daktariskos desros ar servelato gabaliukas, kiausinis ir druska bei pipirai. Viska ismaisius deti ant batono riekeliu ir iskepti orkaitej! Skanu, greita ir susinaudoja saldytuvo likuciai puikiai. Kartais dedu ir pomidora, pora, pievagrybiu - jei tik buna likes mazas kiekis irbzinau kad kitiems patiekalams nesusinaudos greit. Gaunasi kaip mazos picos wink.gif

O čia tai liuks, mano šeimai tikrai tiktų, ir aš labai mėgstu tokius likučių naikinimo receptus, ačiū thumbup.gif 4u.gif

QUOTE(raganieška @ 2014 01 26, 11:22)
tik pagal laaabai smulkų sarašą, o jei prekes perdeda į kitą lentyną jau neberanda ir skambina  doh.gif  tai kartais geriaus pačiai nueiti nei jį siūsti.

Mano vyras irgi perka tik pagal smulkų sąrašą, kurį prieš jam išvykstant iš namų aptariam, pereinam per visus punktus lotuliukas.gif , iš parduotuvės visada skambina ir po daug kartų, bet man vis tiek taip patogiau, kad jis važiuotų apsipirkti. Gal kad aš visai nemėgstu maisto prekių parduotuvių, man visad gaila jiems laiko doh.gif

QUOTE(barbarise @ 2014 01 26, 11:25)

As dazniausiai grietines, kefyro ar jogurto likucius sunaudoju blynu teslai. Pilu maziau pieno ar vandens tada wink.gif

O aš išvis net nepilu pieno, jei naudoju blynams jogurtą, kefyrą ar grietinę smile.gif
Atsakyti
Aš kolkas nežinau ką gaminsiu ateinančią savaitę. Ryt ko gero bus kažkas iš vištienos filė, nes šiandien 1 kg nupirkau, tai bus dviem dienom, burokėlių sriuba, keptos stintos, gal dar kibinai, nes nuo vakar liko paruošto įdaro. g.gif Na va, berašydama pusei savaitės ir sugalvojau biggrin.gif

Kalbant apie MB ėjimą į parduotuvę, tai jis labai retai eina, nebent aš kokios smulkmenos paprašau, bet tai tada ir nuperka ko paprašytas, labai retai kažką dar prideda, nebent kokių sausainių, nes jie jam kaip duona kasdieninė biggrin.gif Dažniau abu einam, arba geriausia kai aš viena biggrin.gif
Atsakyti
dontsop, ar nesurugsta jums sriubyte per visa savaite? Skanu jums taip? unsure.gif

Mes grizome is uosviu, nieko nepirkome, galetu taip buti dazniau bigsmile.gif Rytojui gaminsiu kokia nors zuvi, rimi kiek zinau buna pirmadieniais akcijos joms rolleyes.gif
Atsakyti
I maisto taupymo tema-pasizadejau,kad niekada nebepirksiu produktu,kuriuos megstu,kuriems afigena akcija,bet kuriu-tvirtai zinau-nevalgysiu siandien ar ryt schmoll.gif Po sesijos krausciau saldytuva,radau isejusiu is galiojimo produktu,kai kurie nepigus...per tuos mokslus paprasciausiai pamirsau,kad jie tokie yra...o kai suradau-jau velu buvo... schmoll.gif blush2.gif Viska teko ismesti... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Obelėlė @ 2014 01 26, 19:12)
O jeigu į parduotuve eina mano vyras, tai būtinai praneš pačiu pigiausiu produktu  doh.gif  va ir šiandien paprašiau varškės, tai pranešė 0,5 proc riebumo, juk ji neskani! bet pigesne

Maniškis ne kiek iš taupumo, o kiek iš nesidomėjimo pririnkdavo visokių tepiųjų mišinių vietoj sviesto, netikros grietinės, sūrio ir pan. doh.gif Bet dabar jau "pradresiruotas", normaliau apsiperka, bet be išsamios instrukcijos nė iš vietos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2014 01 26, 23:12)
I maisto taupymo tema-pasizadejau,kad niekada nebepirksiu produktu,kuriuos megstu,kuriems afigena akcija,bet kuriu-tvirtai zinau-nevalgysiu siandien ar ryt schmoll.gif  Po sesijos krausciau saldytuva,radau isejusiu is galiojimo produktu,kai kurie nepigus...per tuos mokslus paprasciausiai pamirsau,kad jie tokie yra...o kai suradau-jau velu buvo... schmoll.gif  blush2.gif  Viska teko ismesti... schmoll.gif

Oh, kaip gaila... unsure.gif Aš jeigu matau kad kažkas greitu laiku gali sugesti, ir žinau kad gali likti nesuvalgyta, tai įmetu į kamerą. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 01 26, 19:33)
Ateinančiai savaitei prigaminau:
didžiulį puodą raugintų kopūstų sriubos - visai šeimai visai savaitei;
didžiulį puodą troškintų raugintų ir paprastų kopūstų su pievagrybiais - šiandienos pietum ir dar keliom vakarienėm;
puodą makaronu su daržovėmis ir pievagrybiais- kelių dienų pietūs vyrui;
menkė troškinta su brokoliais - viena porcija, man rytojaus pietums.

tai jei gerai supratau šiandien jau viskas pagaminta visai ateinančiai savaitei?? mastau.gif
įdomus sprendimas gan sakyčiau, na gerai, laiko taupymas, bet kaip su produktais, nesugenda? tokie makaronai ar grybai taigi dvi dienos ir turit suvalgyti, o dar kopūstų sriuba, plius kopūstai pietums? bet turbūt įpratimas jau čia? g.gif

kepiau pyragą, čia įdėtą, kur su jogurtu. reikėjo kliautis sava intucija,nes jau darant tešlč mačiau kad kažkas ni to, nu bet iškepė, neidealus,koks tikėjaus ir iš foto atrodė (paprastai kliukrų nebūna su pyragais niekada) tikiuos, susivalgys, nes kitaip išmest bus brangiau, nei kad išmest du indelius jogurto doh.gif lotuliukas.gif

rytojaus priešpiečiams imu vakarykštį plovą, pabaiga ačiū die, paprastai max 2 d, darau. vakarienei bus kažkas iš faršo jaučiu. pirkimų naujų nebus nieko. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2014 01 26, 23:30)
tai jei gerai supratau šiandien jau viskas pagaminta visai ateinančiai savaitei?? mastau.gif
įdomus sprendimas gan sakyčiau, na gerai, laiko taupymas, bet kaip su produktais, nesugenda? tokie makaronai ar grybai taigi dvi dienos ir turit suvalgyti, o dar kopūstų sriuba, plius kopūstai pietums? bet turbūt įpratimas jau čia?  g.gif

As panasiai gaminu,tiksliau-taip gaminau kai dirbau tokiu grafiku,kad darbo dienom tik dirbi ir miegi,saltai laikant pagamintas maistas penkias dienas laisvai isbuna ir niekas ten nesugenda,rauginti kopustai isvis ilgai laikosi,dar skanesni buna,nei tik pagaminti,kai pastovi... ax.gif
Papildyta:
QUOTE(BonPari* @ 2014 01 26, 23:22)
Oh, kaip gaila...  unsure.gif Aš jeigu matau kad kažkas greitu laiku gali sugesti, ir žinau kad gali likti nesuvalgyta, tai įmetu į kamerą.  rolleyes.gif

As irgi paprastai taip darau,bet va kad pamirsau,kad isvis tokiu daiktu turiu... doh.gif
Atsakyti
Kazkas klausete del jogurto, kur sunaudoti. Tai mumyse labai populiarus jogurtinis pyragas, receptu internete tikrai daug. Plius ka tik moteris.lt puslapyje maciau recepta "Zuvu kotletai su jogurto padazu" , ar kazkaip panasiai. Kiek zinau, jogurtas daug naudojamas turkiskuose patiekaluose (mesos marinavimui, padazams), tai galima pasiieskoti receptu.

Grange, kiek isleidziate maistui? Pamenu kazkada mineta 200- suma? Man labai idomu, nes as as prie taupanciu, ypac maisto saskaita, bet isleidziame kur kas daugiau. Bet mes 4-i ir gyvename i pietus nuo BE, tai idomu pasilyginti.

Atsakyti