Mes turim tokį "įprotį" - paskutinį mėnesio savaitgalį nieko neperkam, ištempiam iki mėnesio galo, kad negadint statistikos
Šį savaitgalį nieko nepirkom, tuštinsim šaldiklį, spinteles ir tt iki šeštadienio, bet reikės gerai pasukt galvą, ką su kuo suderinti, nes pagrindiniai einamiausi produktai jau pasibaigę
Ateinančiai savaitei prigaminau:
didžiulį puodą raugintų kopūstų sriubos - visai šeimai visai savaitei;
didžiulį puodą troškintų raugintų ir paprastų kopūstų su pievagrybiais - šiandienos pietum ir dar keliom vakarienėm;
puodą makaronu su daržovėmis ir pievagrybiais- kelių dienų pietūs vyrui;
menkė troškinta su brokoliais - viena porcija, man rytojaus pietums.
Liko šaldytuve daug natūralaus jogurto - mes naudojam vietoje grietinės, tai bus kažkoks patiekalas, kur daug jo sueina, greičiausiai kugelis.
Dar yra nemažai varškės sūrio - greičiausiai gaminsiu ale chačapuri iš šaldytos tešlos, sūris eina kaip įdaras, dar svogūnai, česnakai, aštrūs prieskoniai...
Ir dar užsiliko litras kefiro - greičiausiai kokiai šaltai sriubai kefyro pagrindu, bus man vakarienėms 3 - 4 dienoms
Tokie planai kitai savaitei
Papildyta:
QUOTE(barbarise @ 2014 01 25, 22:33)
Pasidalinsiu labai skaniu keptu sumustiniu receptuku, is likuciu

sutarkuotas surio gabapiukas, sutarkuotas daktariskos desros ar servelato gabaliukas, kiausinis ir druska bei pipirai. Viska ismaisius deti ant batono riekeliu ir iskepti orkaitej! Skanu, greita ir susinaudoja saldytuvo likuciai puikiai. Kartais dedu ir pomidora, pora, pievagrybiu - jei tik buna likes mazas kiekis irbzinau kad kitiems patiekalams nesusinaudos greit. Gaunasi kaip mazos picos
O čia tai liuks, mano šeimai tikrai tiktų, ir aš labai mėgstu tokius likučių naikinimo receptus, ačiū
QUOTE(raganieška @ 2014 01 26, 11:22)
tik pagal laaabai smulkų sarašą, o jei prekes perdeda į kitą lentyną jau neberanda ir skambina

tai kartais geriaus pačiai nueiti nei jį siūsti.
Mano vyras irgi perka tik pagal smulkų sąrašą, kurį prieš jam išvykstant iš namų aptariam, pereinam per visus punktus

, iš parduotuvės visada skambina ir po daug kartų, bet man vis tiek taip patogiau, kad jis važiuotų apsipirkti. Gal kad aš visai nemėgstu maisto prekių parduotuvių, man visad gaila jiems laiko
QUOTE(barbarise @ 2014 01 26, 11:25)
As dazniausiai grietines, kefyro ar jogurto likucius sunaudoju blynu teslai. Pilu maziau pieno ar vandens tada
O aš išvis net nepilu pieno, jei naudoju blynams jogurtą, kefyrą ar grietinę