QUOTE(milaaa @ 2013 11 03, 22:45)
Donstop, labai smalsu ar isaugo tavo seimos islaidos maistui pastaraisiais metais? tu cia buvai taupiausia bene(nekalbesim apie tas, kurios 2-3 prasimaitina uz 200lt ir dar valgo viska, ka nori ir kiek nori

), bet ar neberasai, ar nepastebejau

dar noriu paklausti, kokia tau atrodo gera krutineliu/file kaina, kai jau perki daug? ar nebandai prekintis pl?
Milaaa, ne, neišaugo, dabar išleidžiam +/- 700 lt trims, darželio mokestis į tai neįskaičiuotas. Spalį išlaidos buvo 581, bet buvo mėnesių, kai išlaidos viršijo 700 ir net artėjo prie 800. Vidurkio seniai neskaičiavau, bet primetus iš akies, bus ~ 700.
Nerašiau temoje seniai, bet paskaitydavau, kažkaip išsisėmiau, o ir realiam gyvenime labai smarkiai maisto išlaidų nebeseku, žiūriu puse akies

Viską ir toliau fiksuojam bei skaičiuojam, vyras Excelyje pridaręs kelioliką kategorijų vien maistui, rūšiuoja ten, lygina, aš tik permetu akimis bendras sumas ir viskas
Kaip ir anksčiau, išlieka tas pats santykis: daugiausia pinigų išleidžiam pieno produktams (sūrelius, varškytes ir pan skaičiuojant prie saldumynų), toliau mėsa, toliau vaisiai ir daržovės. Pavyko kiek apmažinti alkoholį (grubiai nuo ~100 iki ~70-80) ir saldumynams išlaidas tiesiog kitaip fiksuojam - mes perkam sūrelius, varškytes ir pan, o vaikas iš kišenpinigių - kinderius, čupačupsus, gumas, snikersus ir pan. Kadangi kišenpinigiai irgi iš mūsų kišenės

, tai tėra kitoks perskirstymas/surašymas, o ne realus išlaidų saldumynams pamažėjimas, deja. Kažkas temoje rekomendavo pradėti kepti sausainius ir pyragus, tai tokių dalykų deja, nevalgom.
Kas dar pasikeitė - nebeseku nuolaidų laikraštukų taip jau labai, apsistojom prie tokio varianto:
pagrindinis apsipirkimas iš turgelio ir mažų parduotuvėlių šalia namų - tauposi ir kuras, ir laikas (nereikia stovėti eilėse), kainos labai palankios;
po kartą per mėn Norfa (kruopos, makaronai, miusliai, sausi pusryčiai, padažai, prieskoniai - prie to pačio ir pieno produktai, kurie mano akimis būtent Norfoje yra pigiausi, paskui dasipirkinėjam kiek brangiau, bet šalia namų) ir Prisma (daržovės, vaisiai, mėsos produktai, akciiniai produktai iš laikraštuko);
Maxima - nebent nuolaida knygoms/žaislams/rūbams, jei važiuojam, prie to pačio galiu pažiūrėti akcijas maistui;
Rimi ir kt PC visai nebežiūriu ir nebesilankau.
Gera krūtinėlių kaina - po 11 lt/kg pastarąjį kartą pirkom (ne file - su oda ir kauliuku), cielas vištas - 5,50, ketvirčius 4,50, mentę - 9, sprandinę 11, žuvies file iki 10 lt visad būna keli variantai žuvies kioske, fermentinis sūris (NE sūrio produktas) mažuose parduotuvėse šalia namų nuo 9 lt/kg, iki 15 lt/kg bus bent 3-4 rūšių.
Dėl apsipirkimo PL - vis neįkandu, ko ten kiti važiuoja

Mes būnam PL bent porą kartų per metus (ne spec dėl maisto, bet keliaujant), žinau visus jų prekybcentrius, tai kurie pigesni (Lidlas, Bedronka) tai kainos kaip mūsų Norfos, kurie brangesni (Tesco, Kaufland) tai kainos kaip mūsų Maximos. Galvojau, gal aš kokių spec taškų nežinau, buvau pavasarį ir vasarą, prieš keliones, išstudijavus apsipirkimo Lenkijoje temas SM - na nžn

Man susidarė gal klaidingas įspūdis, kad pigiau gali būti mėsa iš skerdyklos, perkant dideliais kiekiais - mums neaktualu, mažai mėsos valgom, rūkyti mėsos gaminiai - visai nevalgom, vaistai - kartą metuose prireikia, kokie tai cukrus/miltai/aliejus - visai minimalūs kiekiai mūsuose sunaudojami

Žodžiu, grįždami iš kelionių per Lenkiją jokio maisto neužsiperkam, nes skaitau, kad kainos kaip pas mus