Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

korbonadai lotuliukas.gif hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritandra @ 2014 01 22, 19:02)
hihihi.gif manau musu vyrai vienodi smile.gif mesa - maistas thumbup.gif  arba dar vienas bruozas durnas mano vyro tai kad tarkim koks plokstainis yra padarytas , o jis "ai nenoriu gal as kumpelio pasipjaustysiu su agurkiuku"  doh.gif  uzmust noreciau, tada automatiskai jau plokstainio lieka, kazi ar kita diena valgys ir t,t, zodziu jei ne mesa pagaminta tai sumasto tai kilkos nori su bulka  lotuliukas.gif 

Jei mano vyras taip daro - tai man netiesiogiai duodama suprasti, kad jam neskanus tas patiekalas. Valgo jis kumpeli su agurkiuku, bet as daugiau negaminu to patiekalo. Jau zinau kokiu patiekalu jis nevalgys, tai jei uzsimanau, gaminu tik sau ir tik vienam kartui, o vyrui kazko kito.
Atsakyti
Peržiūrėjau savo šaldytuvo turinį, manau iki kokio sekmadienio drąsiai galima neiti iki parduotuvės. mastau.gif Na nebent kokios smulkmenos, bet labai tikiuosi apseiti ir be to. Iš skirtos mėnesio sumos maistui dar liko 85 litai, tai manau visai neblogai. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 01 22, 22:14)
Jei mano vyras taip daro - tai man netiesiogiai duodama suprasti, kad jam neskanus tas patiekalas. Valgo jis kumpeli su agurkiuku, bet as daugiau negaminu to patiekalo. Jau zinau kokiu patiekalu jis nevalgys, tai jei uzsimanau, gaminu tik sau ir tik vienam kartui, o vyrui kazko kito.

taip jus visiskai teisi tongue.gif jei patiekalas ne is mesos (makaronai, plokstainis, darzoviu troskiniai) tai jis vis randa priezasti kokiu lasinuku uzkasti biggrin.gif nu nes jis totalus mesaedis lotuliukas.gif
et... doh.gif
Papildyta:
QUOTE(milaaa @ 2014 01 22, 21:24)
korbonadai  lotuliukas.gif  hihihi.gif

blush2.gif nugi taip lotuliukas.gif
Atsakyti
Mano vyras irgi visiškas mesėdis doh.gif Tik retkarčiais sugebu kažką prakišti be mėsos biggrin.gif bet tas irgi priklauso nuo daugelio aplinkybių. Kitą vertus, jo darbas nėra sėdimas, daugiau fizinis, tai nereik norėti kad vien košėm jo skrandį užkimščiau. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(BonPari* @ 2014 01 22, 23:47)
Mano vyras irgi visiškas mesėdis  doh.gif Tik retkarčiais sugebu kažką prakišti be mėsos  biggrin.gif bet tas irgi priklauso nuo daugelio aplinkybių. Kitą vertus, jo darbas nėra sėdimas, daugiau fizinis, tai nereik norėti kad vien košėm jo skrandį užkimščiau.  doh.gif

na maniskis 50/50 darbas biggrin.gif bet is kitos puses mesa pigiau nei kas kita. arba kaip drauges vyras nevalgo kiaulienos tai jautiena, kalakutiena, doh.gif sako eina sau kaip brangu....
Atsakyti
QUOTE(Ritandra @ 2014 01 22, 22:54)
na maniskis 50/50 darbas biggrin.gif bet is kitos puses mesa pigiau nei kas kita. arba kaip drauges vyras nevalgo kiaulienos tai jautiena, kalakutiena,  doh.gif  sako eina sau kaip brangu....

Na iš kitos pusės žiūrint, tai jautiena sveikiau nei kiauliena., Bet gerai, kad mes abu jos nemėgstam biggrin.gif kalakutienos faršui dažnai akcija būna, va ir dabar kažkuriam prekybcentry yra, žadėjau truputį nusipirkti g.gif

Ir apskritai žiūrint ne vien geresnė mėsa, bet apskritai daržovės ar vaisiai bent jau man tampa prabanga. PVz agurkai kainuoja 6 lt už kg, pomidorai 5 lt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritandra @ 2014 01 22, 21:41)
taip jus visiskai teisi  tongue.gif  jei patiekalas ne is mesos (makaronai, plokstainis, darzoviu troskiniai) tai jis vis randa priezasti kokiu lasinuku uzkasti biggrin.gif nu nes jis totalus mesaedis  lotuliukas.gif 
et...  doh.gif

Jei sau darau daržovių troškinį ar makaronus, tai papildomai keptuvėje pakepu vyrui karbonadą. Jis valgo karbonadą su daržovėmis/makaronais, aš vien daržoves.
Gal man pasisekė, kad vyras nėra labai išrankus. Nors jam kasdien turi būti mėsa, bent kartą. Kartais tuom ir pasinaudoju - kai labai tingiu gaminti, papjaustau jam lašinių ir tiek. Man tinka vakarienei sauja riešutų.
Papildyta:
QUOTE(BonPari* @ 2014 01 22, 21:59)
bet apskritai daržovės ar vaisiai bent jau man tampa prabanga. PVz agurkai kainuoja 6 lt už kg, pomidorai 5 lt  doh.gif

O jums jie skanūs žiema? Aišku čia skonio reikalas. Man jie plastmasiniai kažkokie.
Aš žiemą renkuosi kopūstus, morkas, burokėlius (kartais marinuotus, kartais virtus), kartais pekino kopūstus, paprikas, dar raugintus kopūstus. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 01 22, 23:06)

O jums jie skanūs žiema? Aišku čia skonio reikalas. Man jie plastmasiniai kažkokie.
Aš žiemą renkuosi kopūstus, morkas, burokėlius (kartais marinuotus, kartais virtus), kartais pekino kopūstus, paprikas, dar raugintus kopūstus.  g.gif

Vienų nevalgom, dažniausiai kažkur įmaišom, bet vistiek brangu. Dėkui, kad priminėt burokėlius, kažkaip pamiršę buvom blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritandra @ 2014 01 22, 20:54)
arba kaip drauges vyras nevalgo kiaulienos tai jautiena, kalakutiena,  doh.gif  sako eina sau kaip brangu....

čia pas mus taip, bet ir aš pati nebevalgau galima sakyti visai kiaulienos.. kartą į kokį pusmetį kepu mėsos šmotą tai valgom kaip pietums, ir daugiau dar porai dienų kaip šaltas. na kokią dešrytę rūkytą dažniau, bet ir tai daugiau vištienos kumpelį renkuos ar kalakutienos, vien dėl riebumo, o ir skonio.
žinoma, jautiena bragiau, aviena dar brangiau, na šita tai nesimėgaujam dažnai, vasarą daugiau kai grill sezonas prasideda. bet pas mus dar sąlyginai jautiena normaliai kainuoja, kai pamačiau lt,tai kraupu paliko, negali leisti sau to kasdien.

o šiaip prisiminiau kuris laikas atgal internete klaidžiojusią istoriją, gal kas neskaitėt. labai tinka į maisto ir išlaidų temą biggrin.gif manau nemažai čia mūsų "atras" save toj istorijoj.

Yra tokios neblogos salotos su kumpiu, o šaldytuve kaip tik voliojasi gabalėlis - niekas nevalgo. Va, galvoju, pagaminsiu - vis įvairiau pavalgysim. Salotoms reikia ananasų. Atidariau skardinę, išėmiau ananasus, liko sultys. Gert nenorėjau, nes baisiai saldu. Išpilt irgi gaila. Prisiminiau vieną kekso receptą, kuriam reikia arba ananasų, arba apelsinų sulčių. Užmaišiau tešlą keksui, bet jai, keista, reikėjo tik kiaušinių trynių. Liko baltymai. Išmest gaila, o laikyt... vis tiek galų gale išmesiu. Pagalvojau, reikia bizė pasidaryti. Nieko gi sudėtingo. Bize nutarkavau žievelę nuo citrinos. Liko plikut plikutėlė citrina. Jeigu kaip mat nesunaudosi - sudžius. Bet, apsidžiaugiau, su citrina elementaru - padarysiu padažą salotoms. Į salotas supjausčiau pusę svogūno. Visos galvos nereikėjo, nes baisiai jau didelės visos, kurias turėjau. Nusprendžiau, kad likusią puselę sunaudosiu pomidorų padažui spagečiams pagamindama - niekas kitas galvon nešovė. Aitdariau trintų pomidorų skardinę, sunaudojau pusę. O kur dėt likusius? Užmiršiu gi šaldytuve. O ji be konservantų, per kelias dienas suges. Nusprendžiau išvirti ukrainietiškų barščių. Bet kopūsto neturėjau. Vadinasi, reikia parduotuvėn. Prekybos centre nusipirkau kopūstą, morkų, silkės, dešrelių, dešros, tualetinio popieriaus, skalbimo miltelių, staltiesę (buvo akcija), šlepetes (taip pat su akcija) ir kelias tūbeles batų tepalo (dėl viso pikto). Pakeliui užsukau į banką atsiimt kortelės, paskui fotosalone prigriebiau nuotraukas, užbėgau į kepyklą duonos (nes parduotuvėj pamiršau). Nuo mašinos iki lifto viską nutempiau baubdama. Išviriau barščius. Nepastebėjau, liko kokių produktų ar ne. Nukritau ant lovos. Nugara perkrypusi, kojų nejaučiu, rankos, rodos, nukris...Galvoju, durne tu durne, kokio velnio, avie tu nelaiminga, gailėjai tas sušiktas ananasų sultis kriauklėn išpilt?!!
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2014 01 22, 23:31)

o šiaip prisiminiau kuris laikas atgal internete klaidžiojusią istoriją, gal kas neskaitėt. labai tinka į maisto ir išlaidų temą  biggrin.gif  manau nemažai čia mūsų "atras" save toj istorijoj.

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
grande, nu saunuole, aciu uz juoko doze, griunu po stalu thumbup.gif
Atsakyti