Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(BonPari* @ 2014 01 22, 11:51)
Turėjau omeny, ne akcijines kainas, o būtent nukainuotas dėl pvz. galiojimo pabaigos ar tarkim neprekinės išvaizdos  rolleyes.gif

Jei galiojimas baigiasi poryt, o rytoj/šiandien aš tą produktą suvalgysiu, tada perku, bet tas produktas turi būti iš man pažįstamų bandytas ir žinomas, nesu linkusi eksperimentuoti, nes didelė rizika, kad išmesiu ir neliks jokio taupumo ax.gif Visuomet peržiūriu nukainuotų produktų lentynas, ten dažnai būna gerų dalykų su normaliu galiojimo terminu.
Skaitau ir galvoju, kad vis tik gerai, kad pieno produktai nėra labai mūsų mėgstami g.gif Dažniau perkam tik kefyrą, grietinę, nesaldintą jogurtą. Peržiūrėjus kainas tikrai pigiau mums išeina mėsa maitintis, nei pieno produktais g.gif
Atsakyti
Na va, šiandien važiuosiu i turgeli ir apsipirksiu TIK mesos. Visus kitus produktus perku tik Prizmoje, man ten patinka (nors neneigiu kad ten brangiau) bet labai gerai dar i kortele nuo pirkimo sumos grįzta pinigai tai velgi i menesi kokia 70-80 lt parkeliauja. Apsipirkineti vienoje vietoje apsimoka.
Na as savo zodzio bent laikausi ir nesu pietus i darma sau ir vyrui lotuliukas.gif (dirbam atskirus darbus bet kabinetai bendrai nomuojami) tai ir ji akylai stebiu kad nenuslenkintu pavalgyt smile.gif Viska nesuosi is namu, ypac likucius, tikrai veikia tas kad darbe viskas "sueina" lotuliukas.gif

ka pirksiu nesumasciau bet ir saraso nedarau nes visada jau ipratus del kiekiu, nugarines prasau iskart 5 korbonadus atpjauti ,(vienam kepimui) vista apie 1,2 kg ,(vienam valgymui) farsas 700 g (kotletam) sparneliu 7 vnt (i kugeli man kaip tik telpa) ir sirdeliu vistos 800 g (troskiniui) , dar 2 ketvirciai (jazinkai vadinamai) sonines gabaliuka iki 400g (iprieskoniuoju pora dienu ir isverdu labai skanu ant salto) na parasiau kokius kiekius perku kad nei per mazai nei per daug musu seimai, jei lieka tai tikrai nedaug. farsa galkutem i sriuba sudedu jei matau kad lieka, vistos likucius salotom kita diena lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ritandra @ 2014 01 22, 13:23)
ka pirksiu nesumasciau bet ir saraso nedarau nes visada jau ipratus del kiekiu,

O tik į turgų nesidarot sąrašo, ar ir į parduotuvę? Nes aš be sąrašo tai kaip be rankų, įeinu ir nebežinau, ką pirkti doh.gif Todėl nuolatos turiu pildomą sąrašiuką, į kurį per laiką susirašau, ko reikia, su juo griežtai apsipirkinėju, tik skiriu kelias minutes nukainotų produktų lentynai ir viskas. Nesiblaškau, aš sau duodu maximum pusvalandį apsipirkimui, tai kone bėgte varau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tikrė @ 2014 01 22, 15:33)
O tik į turgų nesidarot sąrašo, ar ir į parduotuvę? Nes aš be sąrašo tai kaip be rankų, įeinu ir nebežinau, ką pirkti doh.gif Todėl nuolatos turiu pildomą sąrašiuką, į kurį per laiką susirašau, ko reikia, su juo griežtai apsipirkinėju, tik skiriu kelias minutes nukainotų produktų lentynai ir viskas. Nesiblaškau, aš sau duodu maximum pusvalandį apsipirkimui, tai kone bėgte varau biggrin.gif

nu nesidariau as tu sarasu niekada, bet ir taupyt tik nuo pirmadienio sumasciau. i turgu tai nesidarau, ziuriu pagal mesyte, jei grazi labai sprandine tai perku ja ir tarkim neperku vistos... nes kita kart gali uzsimusdamas kokios krutineles ieskoti o visos baisios sad.gif
i parduotuve darysiu sarasa, ir sakiau (mama pamokino) kad reikia pirkti tarkim planuojama meneisui keciupo, aliejaus , majonezo po kokius 4 vnt. tada matysi kiek mazdaug per menesi sunaudoji ir kita karta susipirksi tokiu produktu visam menesiui o dasipirkinet reiks duonos, grietines ir t,t, gendanciu.
tai pasidarysiu sarasiuka ir leksiu prizmon biggrin.gif ryt turbut smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2014 01 22, 09:58)
va čia ir prasideda maisto planavimas - ryte reikia išimti mėsą iš šaldiklio, parėjus bus jau atitirpus.

ryte visad pamirsdavau, o vakare maisto gaminimas uzsitesdavo...man nepasiteisino pirkimas daug mesos ir laikymas kameroj..perku 2kartam ir troskiniui, kuri makaluoju savaitgali...

QUOTE(BonPari* @ 2014 01 22, 11:51)
Turėjau omeny, ne akcijines kainas, o būtent nukainuotas dėl pvz. galiojimo pabaigos ar tarkim neprekinės išvaizdos  rolleyes.gif

retokai...dazniausiai tai buna salotos..kartais koks pyragaitis smile.gif
Atsakyti
kazkas klause del puodo el. sanaudu, tai ima 900w, vadinas valanda koks 30ct gaunas nepilnai(tiesa sakant nezinau kiek kilovatas el kainuoja lotuliukas.gif )

del nukainotu prekiu, tai daznai perku duonos gaminius, bandeles, nes tokius daiktus galiu ir pasibaigusio galiojimo suvalgyti,juk kai nusiperki duona ir laikai saldytuve, abejoju ar kas ziuri galiojima, jeigu sviezia ir gerai.
bet va niekad nukainotu neperku pieno gaminiu, viena syki esu pirkusi pelesini suri pasktines dienos, ta diena ir valgem, tiksliau planavom valgyt, ismetem, nes tikrai skonis nebegeras buvo.
tai pat mastau ir apie mesa.

beje, 4m dirbau toki darba, jog labai gerai zinau ivairiu PC visokius niuansus,kas baisiausia, kad didziosios PC sekmingai perklijuoja brangiu suriu, kumpeliu galiojimo etiketes, taip dirbtinai pratesiamas galiojimas. o i nukainavima daznai metama jau tikrai nebekokios prekes..
Atsakyti

QUOTE(grange @ 2014 01 21, 22:09)

ogo  g.gif  o tai kaip verdat paskiau paliekat atšilt ar kaip ?  g.gif ar tiesiai. nepasikeičia?

Čia apie tas kruopas iš šaldiklio. Verdam iš karto. Kadangi jos sausos, tai nepastebėjau, kad kuo nors labai skirtųsi nuo nešaldytų, tik kad šaltos būna išimtos. Net paukščiai lesykloj nebrokyja. Virti tiek grikiai, tiek avižųdribsniai man atrodo tokio pat skonio, kaip ir nešaldyti.
Atsakyti
As vis tiek nepagaunu kampo- kam kruopas saldyti g.gif Del tu vabaliuku? Pas mane niekada gyvenime ju nebuvo tfu tfu tfu blink.gif
Papildyta:
As siandien visgi ejau i parde, nes vakar su vyru naktipieciu uzsimanem ir suvalgem siandienos praktiskai visus pietus doh.gif Tai va nepasiteisino man eilini karta didesnis maisto uzsipirkimas, nes pas mus taip yra- yra maisto, tai ir valgai, tai manau mano vyras tikrai neislauktu savaites kaskart ziuredamas i vytinta kumpeli, jam mages suvalgyti ji SIANDIEN, DABAR biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tetis_ir_mama @ 2014 01 22, 17:35)
Tai va nepasiteisino man eilini karta didesnis maisto uzsipirkimas, nes pas mus taip yra- yra maisto, tai ir valgai

Na prieš tai temoje dažniau pasisakydavo merginos, kad ne visoms tiko tie savaitiniai apsipirkimai, todėl jokia tragedija ax.gif Aš pati tik palaipsniui įsivedžiau į savo režimą tuos apsipirkimus, bet vis tiek savaitinis apsipirkimas pas mane daugiau mažiau stabilus, kad perku mėsą, kiaušinius, pagardus ir pan. dalykus. O va jei norisi visokių kumpelių, dešryčių ir pan., tai gal tuomet geriau nusipirkti tik tada, kai jau ruošitės valgyti? Man asmeniškai pirkinių sąrašai labiausiai padėjo, supratau, kad normaliai mes valgom, taupyti labai nėra kur (nes tada jau taupymas kokybės sąskaita), bet va pamačiau, kas yra didysis pinigų ryjikas - šlamštmaistis ir visokie užkandukai.. Pinigų krūva, naudos mažai.
Atsakyti
QUOTE(Tetis_ir_mama @ 2014 01 22, 18:35)
As vis tiek nepagaunu kampo- kam kruopas saldyti  g.gif Del tu vabaliuku? Pas mane niekada gyvenime ju nebuvo tfu tfu tfu  blink.gif
Papildyta:
As siandien visgi ejau i parde, nes vakar su vyru naktipieciu uzsimanem ir suvalgem siandienos praktiskai visus pietus  doh.gif Tai va nepasiteisino man eilini karta didesnis maisto uzsipirkimas, nes pas mus taip yra- yra maisto, tai ir valgai, tai manau mano vyras tikrai neislauktu savaites kaskart ziuredamas i vytinta kumpeli, jam mages suvalgyti ji SIANDIEN, DABAR  biggrin.gif

del vabaliuku, pas mus per 4m buvo kokisu 3kart doh.gif
savaitei zmones dazniausiai perka mesa, pieno produktus, duona, darzoves ir pan, o ne vytintus kumpelius(nebent zino, kad pvz penktadieni kazka darys su tuo kumpeliu), o ne siaip, kad bele butu mirksiukas.gif

bet cia kiekvienam savo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Tetis_ir_mama @ 2014 01 22, 19:35)
As vis tiek nepagaunu kampo- kam kruopas saldyti  g.gif Del tu vabaliuku? Pas mane niekada gyvenime ju nebuvo tfu tfu tfu  blink.gif
Papildyta:
As siandien visgi ejau i parde, nes vakar su vyru naktipieciu uzsimanem ir suvalgem siandienos praktiskai visus pietus  doh.gif Tai va nepasiteisino man eilini karta didesnis maisto uzsipirkimas, nes pas mus taip yra- yra maisto, tai ir valgai, tai manau mano vyras tikrai neislauktu savaites kaskart ziuredamas i vytinta kumpeli, jam mages suvalgyti ji SIANDIEN, DABAR  biggrin.gif

hihihi.gif manau musu vyrai vienodi smile.gif mesa - maistas thumbup.gif arba dar vienas bruozas durnas mano vyro tai kad tarkim koks plokstainis yra padarytas , o jis "ai nenoriu gal as kumpelio pasipjaustysiu su agurkiuku" doh.gif uzmust noreciau, tada automatiskai jau plokstainio lieka, kazi ar kita diena valgys ir t,t, zodziu jei ne mesa pagaminta tai sumasto tai kilkos nori su bulka lotuliukas.gif
mano turgaus pirkiniai:
sirdeliu 700 g jau padariua troskinis, vakarienei ir ryt i darba
800 farsa planuoju cepelinus
2 krutineles supjausciau sudejau bus su makaronais padazas su vistiena
7 sparneliai, suprieskoniuoti ir uzsaldyti kugeliui
3 inkstukai - jau isviriau ir supjausciau bei padalinau i dvi dalis agurkinei sriubai.
1 kg plauciu - katei valgyt TAUPOM reiskias jokiu skardineliu katytei lotuliukas.gif
2 kg mesos troskinimui supjausciaus kubeliasi sudejau i dezutes bus viena diena gulesui kita plovui ir jei dar liks tai cenakius padarysiu su darzovem
5 korbonadai ismusiau suprieskoniavau ir idejau i saldikli
dar mano mylimas mesininkas is po stalo istrauke du gabalus sonines su kaulu, skersai kauliuka supjausciau 15 kepsiu, suprieskoniavau gril prieskoniais ir bus kepsniai savaitgali saslykinei. riebus su kauliuku thumbup.gif
10 kiausiniu, kalafijora, 5 bananus ir 3 rusiu prieskoniu po truputi
Suma 145 lt. O 100 jau isleista pirmad ir antrad smile.gif blush2.gif
kaip ir savaites doze isleista biggrin.gif
na mesos uzteks kitai savaitei tikrai, bet savaitgali planuoju visokiu grietiniu, keciupu ir t,t, vaziuoti tai manau dar 200 bus isleisti ir gal pora sav pratempsiu smile.gif dar i ta laika pica is likuciu iskepsiu.
bandeles ir virtu bulviu smile.gif
sumastysiu ka smile.gif
Atsakyti
Del nukainuotu prekiu tai perku nebent labia gerai zinomas prekes ir tai pvz kokias desreles kurias sudesiu jei kepsiu greitasias bandeles . o seip ne nieko neperku -nusivyliau smile.gif
Atsakyti