Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(dontstop @ 2014 01 21, 09:24)
Jei aš dar galiu grynai dėl taupymo prisiversti suvalgyti varškę su uogiene (prisiversti, nes ir man žymiai skaniau yra jau gatava parduotuvinė saldi varškė), tai su vaiku šiuo klausimu bent kol kas nepavyksta susitarti.

o ar bandei tą paprastą varškę sublenderiuoti su šaukštu grietinės ir čiut cukraus? bus kreminė varškė, o jei dar įdėsi pjsaustytų kokių persikų mažais gabaliukais, labai labai panaši į tą pakučiuose parduotuvėj. man ir aišku, skaniau tokia pirktinė, nes visokio brudo saldaus joje yra biggrin.gif

QUOTE(Obelėlė @ 2014 01 21, 11:13)
Einu kasdien, nes valgyt darau tik vienai dienai,

bet tai gali daryt kasdien, o eit max 3 kart per sav pvz. tiesiog nusippirkti vienu metu daugiau. ar tie produktai stovės pas tave šaldytuve ar parduotuvėj. bet bus mažesnis šansas, kad prisipirksi ko nereikia, tiksliau papildomą neplanuotą dalyką pirksi tik sakykim 3 kartus vietoj 7 jei eini kasdien. nebent tikrai veikia tas, kad jei eini tik duonos pieno ir sviesto, tai tik to ir parsineši. biggrin.gif

QUOTE(lyrika @ 2014 01 21, 11:34)
Dar pastebejau su kruopom,kad aviziniai dribsniai daznai pastoveje net ir sandariai(dariau eksperimenta),uzsinesa mazom blakutem ar kazkokiais gyviais. Matyt savy turi kazkokiu kiausineliu,kurie issirita.. Ir tada man buna bjauru valgyt bet kokias namie esancias net ir svarias kruopas,ismetu visas esamas..

ojei fe nu man ir būtų šlykštu, mesčiau viską lauk.. o taip ir buvo kažkada. užsistovėjusios kruopos žiūriu judda kažkas, visa spintelė keliavo lauk, išvesta buvo.

QUOTE(Salomeja @ 2014 01 21, 18:35)
Vieną stalčiuką paskyrėm kruopom, kažkaip ramiau.

ogo g.gif o tai kaip verdat paskiau paliekat atšilt ar kaip ? g.gif ar tiesiai. nepasikeičia?

o jei apie išlaidas..
šiandien išleidau ~58 eur (visas planas buvo TIK vaisių ir daržovių). jo jo doh.gif bet visko reiks aišku.
na bet pirkau DAUG įvairių vaisių (3 kg obuolių, 2 kg apelsinų, 2 mango, 2 kažkokie naujoviški apelsinai biggrin.gif kilas bananų, 500 g. vynuogių, 2 avokadai, puskilis kivių, nešuos į darbą vaisių salotas visai dienai, nekyla noras kitiems saldėsiams. na bet dar aišku buvo ir kt dalykų toj sumoj, ir sūrio, natūr jogurto 6 (beje apie jogurtą paskutiniu metu pamėgau natūralų +šaldytos mėlynės. čiut brangiau nei įprastas man atrodo, bet sveikiau), plaukų kondicionierius Loreal, dieninis kremas, 2 paprikos, agurkas, 3 indukai konc. kukurūzų, vatos padeliai, pagaliukai,6 mažos duonelės kepimui, 10 kiaušinių, tuno indelis, salotų maišiukas, ir 3 dėžutės toffee saldainių blush2.gif doh.gif aišku šito nereikėjo, bet vietoj 5,89 sumokėjau 3,20 tai kažkaip, sutaupiau biggrin.gif blush2.gif bet nesuvalgysim visų patys vieni.
plius dar gavau 10 eur kuponą atgal iš taškų surinktų papildomai už vaisius, tai visai čia man gerai gavos sakyčiau biggrin.gif
bet realiai nė mėsos, nei kokių kitų rimtesnių produktų nėra.
bet nežadu dabar į pardę bent dvi dienas tikrai.

mėsos pilnas šaldiklis, mes visada perkam turguj, didelius kiekius, susinormuoju ir šaldaus. sutaupom min. 100 eurų perkant ten, jei reiktų lyginti parduotuvines kainas.
Atsakyti
grange bigsmile.gif geri tavo vaisiai biggrin.gif
mes šian užsukom sūrio (labai baisiai vyrui prireikė) dar nupirkom dešros jam pusryčiams (dar yra galiukas likęs, bet čia jau į ateitį iki savaitgalio užteks), tada užsimanėm Pomelo, gerai, kad nors valgom jį ilgai, išeina maždaug vakare ir ryte vienas pomelas ant dviejų g.gif ir dar tonalinio kremo pakeliui prigriebiau, akcija buvo doh.gif viskas per tą sūrį dry.gif lotuliukas.gif
Pomelas su akcija, tonalinio jau reikėjo, nes pabaigiau senąjį, tai kaip ir į šoną nelabai, bet vis tiek...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zhaliaakee: 21 sausio 2014 - 22:17
Va kiek geru patarimu thumbup.gif
kruopos saldikly is vis idomu,bet kol aks vietos ten ner,gal tikrai reiks saldiklI isigyt? g.gif
Dar gime mintis,mamaI per Kaledas padovanojau daugiafunkcini puoda,labai dziaugiasi,naudoja labai daug viskam. Ir esme,kad galima atidet gamybos trukme. As taip kartais su orkaite darau,bet orkaiteje troskiniu,sriubu nelabai pagaminsi,o cia kuo puikiausiai gaunas ir labai patogu.
tai turiu plana pvz nusipirkt toki puoda ir bandyt ryte viska suruost ir nustatyt grizimo laikui,kad grizus jau but viskas pagaminta,silta,garuotu ir tereiktu tik leksten isikrest. Taip tikrai nekils klausimu ka valgyt,nebebus taip,kad tingisi daryt kazka,tai stojam pusgaminio. Manau,kad noresis is darbo tiesiai namo skubet,zinant,kad plovas laukia,o ne bastytis po pc ir ieskot kazko valgomo.
Atsakyti
QUOTE(Zhaliaakee @ 2014 01 21, 22:16)
grange bigsmile.gif geri tavo vaisiai biggrin.gif
mes šian užsukom sūrio (labai baisiai vyrui prireikė) dar nupirkom dešros jam pusryčiams (dar yra galiukas likęs, bet čia jau į ateitį iki savaitgalio užteks), tada užsimanėm Pomelo, gerai, kad nors valgom jį ilgai, išeina maždaug vakare ir ryte vienas pomelas ant dviejų g.gif ir dar tonalinio kremo pakeliui prigriebiau, akcija buvo  doh.gif viskas per tą sūrį dry.gif lotuliukas.gif
Pomelas su akcija, tonalinio jau reikėjo, nes pabaigiau senąjį, tai kaip ir į šoną nelabai, bet vis tiek...

biggrin.gif biggrin.gif
tai va, kad ir buna taip, jog kazko prisireikia, uzsuki nusipirkt ir iseini pilnu krepsiu- tai akcija, tai uzsimanei, tai 2 uz 1 kaina ir pan... biggrin.gif mums pasiteisina tai, kad zinom, ka valgysim vakare, todel nera taip, kad uzsimaniau plovo, o nei ryziu, nei morku, nei mesos ir varau pirkt....jei labai norim, iskentesim iki kito apsipirkimo....dabar taip yra, jau 3 diena svajoju apie zirniu kose su kiaules ausim...apsipirkimas tik ketvirtadieni, kenciu biggrin.gif itariu 10kart skaniau bus, kai sitiek iskentejus busiu biggrin.gif

beje, vakar MB valge saldyta lazanija...ragavau ir as, tai super, tokia pat, kaip katik pagaminta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2014 01 21, 23:09)
o ar bandei tą paprastą varškę sublenderiuoti su šaukštu grietinės ir čiut cukraus? bus kreminė varškė, o jei dar įdėsi pjsaustytų kokių persikų mažais gabaliukais, labai labai panaši į tą pakučiuose parduotuvėj. man ir aišku, skaniau tokia pirktinė, nes visokio brudo saldaus joje yra  biggrin.gif

Bandžiau visokius receptus, kaip sūrių, taip ir saldžių varškių, net šokoladinių sūrelių smile.gif Bet galop priėjau išvados, kad man irgi skaniau visi pirktiniai variantai blush2.gif , o ir labai nemėgstu ir neturiu laiko gaminti blush2.gif Tad jei yra nuolaida - perku parduotuvinę, nėra - sumaišau grūdėtą varškę su bananu/obuoliu/vasarą paprikom ar pomidorais. Šituos variantus pasilikau kaip skainiausiaus ir reikalaujančius mažiausiai laiko paruošimui blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(lyrika @ 2014 01 22, 00:23)
Dar gime mintis,mamaI per Kaledas padovanojau daugiafunkcini puoda,labai dziaugiasi,naudoja labai daug viskam

Aš irgi noriu tokio puodo, bet bijau didelių elektros sąnaudų unsure.gif Gal kas turi ir gali pasakyti, kiek kainuoja valanda gaminimo tokiam puode?

QUOTE(Eden@ @ 2014 01 22, 09:28)
tai va, kad ir buna taip, jog kazko prisireikia, uzsuki nusipirkt ir iseini pilnu krepsiu- tai akcija, tai uzsimanei, tai 2 uz 1 kaina ir pan...

Vat būtent dėl to aš ir vengiu parduotuvių, ne dažniau, nei kartą per sav einam. O dar gaila laiko prastovėto eilėse smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lyrika @ 2014 01 21, 12:34)
Dar pastebejau,jog daznai prisiperku mesos,pvz savaitgali pagriebiu kumpi,malimui kazka,dar kokia krutinele,kazka pagaminu,kita mesa dedu I saldikli,bet kai skubiai reik mesos,perku sviezia,nes zinau,jog grizus po darbo nespesiu atsildyti.. Ir neretai gaunas,kad saldikly uzsistovi mesa pora menesiu,tada ja isimu ir man ji buna nebeskani,su keistu kvapu ir tiesiog atiduodu sunim..

va čia ir prasideda maisto planavimas - ryte reikia išimti mėsą iš šaldiklio, parėjus bus jau atitirpus.
Atsakyti
Man įdomu ar perkate nukainuotas prekes? 4u.gif Aš tai nevengiu, ypač jeigu randu ko man reikia. Dažniausiai tai būna koks mano mėgiamos duonos gabaliukas, kartais kokia rūkyta mėsytė MB ant sumuštinio užsidėti. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(BonPari* @ 2014 01 22, 10:59)
Man įdomu ar perkate nukainuotas prekes?  4u.gif Aš tai nevengiu, ypač jeigu randu ko man reikia. Dažniausiai tai būna koks mano mėgiamos duonos gabaliukas, kartais kokia rūkyta mėsytė MB ant sumuštinio užsidėti.  blush2.gif

jeigu ta diena, kai apsipirkinejame yra nukainuotu prekiu, tada perkame...taciau nevaziuojame specialiai i parduotuve, nes ta diena zuvis pigiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(BonPari* @ 2014 01 22, 11:59)
Man įdomu ar perkate nukainuotas prekes?  4u.gif Aš tai nevengiu, ypač jeigu randu ko man reikia. Dažniausiai tai būna koks mano mėgiamos duonos gabaliukas, kartais kokia rūkyta mėsytė MB ant sumuštinio užsidėti.  blush2.gif

O aš perku beveik vien tik nukainuotas prekes, už pilną kainą - pavieniai produktai būtų g.gif
Atsakyti
Turėjau omeny, ne akcijines kainas, o būtent nukainuotas dėl pvz. galiojimo pabaigos ar tarkim neprekinės išvaizdos rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(BonPari* @ 2014 01 22, 10:59)

Mes - niekada 4u.gif Kaip ir su sekancios dienos pasildytu maistu- man negrazu, neskanu, neapetitna schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(BonPari* @ 2014 01 22, 12:51)
Turėjau omeny, ne akcijines kainas, o būtent nukainuotas dėl pvz. galiojimo pabaigos ar tarkim neprekinės išvaizdos  rolleyes.gif

Oi ne, tokių visai neperku schmoll.gif Man galiojimas kaip tik aktualus kuo ilgesnis smile.gif
Atsakyti