Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(BonPari* @ 2014 01 20, 21:38)

Mes tiek pat  drinks_cheers.gif Ryt reikės tik duonos ir majonezo, kad nebūtų pagundos dar kažkam, tai tik tiem dviem pinigų ir imsiu  biggrin.gif

Mes tiek pat  drinks_cheers.gif Ryt reikės tik duonos ir majonezo, kad nebūtų pagundos dar kažkam, tai tik tiem dviem pinigų ir imsiu  biggrin.gif

Geras triukas, ir mes taip KARTAIS darom drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulius017 @ 2014 01 20, 21:38)

Lietuviškas vanduo iš čiaupo vienas geriausių pasaulyje (čia ne bajeris). Aišku, yra išimčių. Ar tikrai verta?

Lietuviškas vanduo iš čiaupo vienas geriausių pasaulyje (čia ne bajeris). Aišku, yra išimčių. Ar tikrai verta?

drinks_cheers.gif tik dar labai prikaluso nuo rajono bent jau Vilniuj... Darbe pas mane vanduo žiauriai kalkėtas, arbatinuką kas savaitę reik su actu virint, o namuose baikis, iš čiaupo visą gyvenimą geriam cool.gif

QUOTE(BonPari* @ 2014 01 20, 21:38)

Ryt reikės tik duonos ir majonezo, kad nebūtų pagundos dar kažkam, tai tik tiem dviem pinigų ir imsiu  biggrin.gif

Ryt reikės tik duonos ir majonezo, kad nebūtų pagundos dar kažkam, tai tik tiem dviem pinigų ir imsiu  biggrin.gif

labai geras planas thumbup.gif

QUOTE(Tetis_ir_mama @ 2014 01 20, 21:42)

Ot protinga zmona vyras turi  biggrin.gif  thumbup.gif

Ot protinga zmona vyras turi  biggrin.gif  thumbup.gif

aha, kad tik iš to didelio proto nesugalvočiau į kokį Drogą užeiti ryt po darbo laugh.gif
Atsakyti
Mes iš krano vandens negeriam, neįmanoma doh.gif O kadangi man troškulį malšina tik grynas vanduo, tai vežamės iš uošvių. Skauda širdį, kai dar kartais ir vandenį pirkti, nes pigesniame visokios priemaišos man labai jaučiasi, o brangesnį pirkti ranka nekyla. blush2.gif Tai stengiamės visada daugiau užsivežti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Tetis_ir_mama @ 2014 01 20, 22:28)

Mes gerimam nedaug isleidziam, ir tai bus koks mineralinio butelys kelionei ar siaip, po sunkios vakarienes. O arbatu jam nesiulot?  unsure.gif
Papildyta:
Idomu, kaip Ritandra sekasi pirmoji diena ekonomiskumo link  bigsmile.gif
As siandien isleidau 80 lt, planuoju iki 5dienio neiti i parduotuve, dabar sedim isverte pilvais prisivalge..Tikiuosi ir treciadieni tokie pat  busim, neteks sienu grauzt..

Mes gerimam nedaug isleidziam, ir tai bus koks mineralinio butelys kelionei ar siaip, po sunkios vakarienes. O arbatu jam nesiulot?  unsure.gif
Papildyta:
Idomu, kaip Ritandra sekasi pirmoji diena ekonomiskumo link  bigsmile.gif
As siandien isleidau 80 lt, planuoju iki 5dienio neiti i parduotuve, dabar sedim isverte pilvais prisivalge..Tikiuosi ir treciadieni tokie pat  busim, neteks sienu grauzt..

Arbata geria,kai buna jau tikrai susales,kitaip per karsta.. Zodziu..

del filtro,as galiu ir is ciaupo gert,man skanu,mb kazkokiu isitikinimu turi,kad ten kazks netaip,tai jei jau stalo vandeni kartais perka,tai kuom skirsis nuo filtro? Sakiau vidury stalo stoves,salia stikline,gales gerti. Gal taip pabadys akis,nes db kartais tiesiog patogiau kazko isipilti,negu keltis kup kedes,kereblint I virtuve,pilt vandeni..
Beje,cia bediskutuojant padariau eksperimenta. Pripyliau salto vandens I asoteli,idejau pora citrinos griezineliu ir siek tiek ilasinau cukraus sirupo,kad vos vos jaustusi. Nesakiau mb,kad saldinau,sakau paragauk. Siaip patiko,nezinau kiek ilgai.. Paskui bandysiu sirupo nebedet,jei ipras prie tokio ale mineralinio :-D
Atsakyti
QUOTE(lyrika @ 2014 01 20, 21:47)

Aišku, nelabai manau, kad jūsų vyras tai skaitys, bet mano supratimą apie gėrimus labai apvertė viena perskaityta knyga apie vandenį. Skaičiau daug knygų įvairiom temom, bet nei viena taip nepaveikė. Ir artimiejį perėmė tokį būdą, jei kuris kur važiuoja, visuomet turi su savimi vandens. Toje knygoje įtikinamai apipasakota apie vandens naudą ir būtinumą. Paprasto vandens, o ne užslėpto po kilogramu cukraus. Kasryt geriu kavą, dabar kai šalta geriu arbatą, vasaromis tik vandenį, o visokiems trucams nėra jokio porekio
Atsakyti
QUOTE(lyrika @ 2014 01 20, 21:00)

Siaip patiko,nezinau kiek ilgai.. Paskui bandysiu sirupo nebedet,jei ipras prie tokio ale mineralinio :-D

Siaip patiko,nezinau kiek ilgai.. Paskui bandysiu sirupo nebedet,jei ipras prie tokio ale mineralinio :-D

nu va pamažu pamažu ir atpratinsi thumbup.gif

pas mane dabar planas mažinti atsargas, taip išvengti pirkimo. nes yra visokių pupelių konc. , avinžirnių, visokių padažų doh.gif vis atrodo mažai, vis po vieną prigriebiu,daugiau pasižiūriu kad jau visko per daug. nors va dabar žiūriu kad kukurūzų nėra, mes juos daug valgom, ir kai nori,tai nėr, nu tai va taip ir parsitempiu.
bet kartais ir pasimiršta visokių makaronų ir kruopų daug, ryžių. reik viską baigt!

parduotuvėj nebuvau nuo penktadienio good.gif rytoj greičiausiai jau eisiu realiai reikia tik vaisių, nes į darbą daraus vaisių salotas. pažiūrėsiu su kuo grįšiu .
Atsakyti
ax.gif
QUOTE(lyrika @ 2014 01 20, 21:47)

Dar pastebejau,kad kas valgo visokius surelius,ypac vaikam kai daug perka,tai isleidzia zveriskas sumas. As pvz I grudeta varske dedu uogienes,nereik pirkt tu mazu indeliu po 3lt

Dar pastebejau,kad kas valgo visokius surelius,ypac vaikam kai daug perka,tai isleidzia zveriskas sumas. As pvz I grudeta varske dedu uogienes,nereik pirkt tu mazu indeliu po 3lt

Gerai būtų dar, kad vaikas tą naminę varškytę ar sūrelį valgytų smile.gif
Nes maniškis, deja, tikrai nevalgo. Jis ir iš pirktinių pripažįsta tik poros rūšių sūrelius/jogurtus/varškes, ir kitokio gamintojo jam neįkiši schmoll.gif Jei aš dar galiu grynai dėl taupymo prisiversti suvalgyti varškę su uogiene (prisiversti, nes ir man žymiai skaniau yra jau gatava parduotuvinė saldi varškė), tai su vaiku šiuo klausimu bent kol kas nepavyksta susitarti. Išeitį matau tik tokią: riboti tų saldžių pieniškų produktų kiekį, nes kuo daugiau sūrelių jis suvalgo - tuo mažiau suvalgo "normalaus" maisto. Nuperkam savaitei porą sūrelių, porą jogurtų. Jei per pirmą vakarą patvarko viską, likusias dienas tenka naktipečiams valgyti košę, sumuštinį, obuolį ar pan ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 01 21, 11:24)

ax.gif
Gerai būtų dar, kad vaikas tą naminę varškytę ar sūrelį valgytų  smile.gif
Nes maniškis, deja, tikrai nevalgo. Jis ir iš pirktinių pripažįsta tik poros rūšių sūrelius/jogurtus/varškes, ir kitokio gamintojo jam neįkiši  schmoll.gif Jei aš dar galiu grynai dėl taupymo prisiversti suvalgyti varškę su uogiene (prisiversti, nes ir man žymiai skaniau yra jau gatava parduotuvinė saldi varškė), tai su vaiku šiuo klausimu bent kol kas nepavyksta susitarti. Išeitį matau tik tokią: riboti tų saldžių pieniškų produktų kiekį, nes kuo daugiau sūrelių jis suvalgo - tuo mažiau suvalgo "normalaus" maisto. Nuperkam savaitei porą sūrelių, porą jogurtų. Jei per pirmą vakarą patvarko viską, likusias dienas tenka naktipečiams valgyti košę, sumuštinį, obuolį ar pan  ax.gif

ax.gif
Gerai būtų dar, kad vaikas tą naminę varškytę ar sūrelį valgytų  smile.gif
Nes maniškis, deja, tikrai nevalgo. Jis ir iš pirktinių pripažįsta tik poros rūšių sūrelius/jogurtus/varškes, ir kitokio gamintojo jam neįkiši  schmoll.gif Jei aš dar galiu grynai dėl taupymo prisiversti suvalgyti varškę su uogiene (prisiversti, nes ir man žymiai skaniau yra jau gatava parduotuvinė saldi varškė), tai su vaiku šiuo klausimu bent kol kas nepavyksta susitarti. Išeitį matau tik tokią: riboti tų saldžių pieniškų produktų kiekį, nes kuo daugiau sūrelių jis suvalgo - tuo mažiau suvalgo "normalaus" maisto. Nuperkam savaitei porą sūrelių, porą jogurtų. Jei per pirmą vakarą patvarko viską, likusias dienas tenka naktipečiams valgyti košę, sumuštinį, obuolį ar pan  ax.gif

Dontstop, o ar ne geriau bent kartais nusipirkti kad ir tos brangesnės varškytės, kuri jums patinka, nei per prievartą valgyti nemėgstamą paprastą varškę? Taupymas taupymu, bet visai savęs skriausti irgi nereikia. schmoll.gif Aš varškę mėgstu, aišku mieliau gal rinkčiausi kokią grūdėtą, bet kad jų kainos mažo indelio, tai ohoho doh.gif dar galima visokių užtepėlių iš varškės pasidaryti, ir sotu, ir naudinga. Nebent jus valgot tik saldžią varškę. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(BonPari* @ 2014 01 21, 12:20)

Dontstop, o ar ne geriau bent kartais nusipirkti kad ir tos brangesnės varškytės, kuri jums patinka, nei per prievartą valgyti nemėgstamą paprastą varškę? Taupymas taupymu, bet visai savęs skriausti irgi nereikia.  schmoll.gif Aš varškę mėgstu, aišku mieliau gal rinkčiausi kokią grūdėtą, bet kad jų kainos mažo indelio, tai ohoho  doh.gif  dar galima visokių užtepėlių iš varškės pasidaryti, ir sotu, ir naudinga. Nebent jus valgot tik saldžią varškę.  rolleyes.gif

Dontstop, o ar ne geriau bent kartais nusipirkti kad ir tos brangesnės varškytės, kuri jums patinka, nei per prievartą valgyti nemėgstamą paprastą varškę? Taupymas taupymu, bet visai savęs skriausti irgi nereikia.  schmoll.gif Aš varškę mėgstu, aišku mieliau gal rinkčiausi kokią grūdėtą, bet kad jų kainos mažo indelio, tai ohoho  doh.gif  dar galima visokių užtepėlių iš varškės pasidaryti, ir sotu, ir naudinga. Nebent jus valgot tik saldžią varškę.  rolleyes.gif

Aš valgau visokią varškę: liesą, grūdėtą, saldžią, sūrias užtepėles, lydytą.. smile.gif Tiek norėjau pasakyti, kad man skaniau parduotuviniai variantai, tiek saldintų varškės tyrelių, tiek sūrių užtepėlių. Kartais ir nusiperku, jei nuolaida pasitaiko. O jei nepasitaiko - taupymo sumetimui aukojuos biggrin.gif , valgau naminės gamybos.
Mes pieniškiem produktams daug išleidžiam - daugiausia iš visų maisto kategorijų. Kažkaip reikia taupyti ax.gif
Atsakyti
Sveiki,
Perskaiciau visa tema, labai jumis zaviuosi, as irgi taip noreciau... Taciau taip nera buve, kad į parduotuve eiciau tik viena karta per savaite. Einu kasdien, nes valgyt darau tik vienai dienai, jei nuo pietu lieka maisto, kita diena jau reikia ji valgyti per prievarta doh.gif ir vyras dar kartais nueina į parduotuve ta pacia diena biggrin.gif tai net neskaiciuoju kiek maistui išleidžiam... turbut visa atlyginima, nes nei pramogom kur isleidziam, nei rubu-batu perkam kas menesi,o pinigu kaip nėr taip nėr.
Skaitysiu toliau ir pradesiu mokytis iš jusu!
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2014 01 21, 12:27)

Aš valgau visokią varškę: liesą, grūdėtą, saldžią, sūrias užtepėles, lydytą.. smile.gif Tiek norėjau pasakyti, kad man skaniau parduotuviniai variantai, tiek saldintų varškės tyrelių, tiek sūrių užtepėlių. Kartais ir nusiperku, jei nuolaida pasitaiko. O jei nepasitaiko - taupymo sumetimui aukojuos  biggrin.gif , valgau naminės gamybos.
Mes pieniškiem produktams daug išleidžiam - daugiausia iš visų maisto kategorijų. Kažkaip reikia taupyti  ax.gif

Aš valgau visokią varškę: liesą, grūdėtą, saldžią, sūrias užtepėles, lydytą.. smile.gif Tiek norėjau pasakyti, kad man skaniau parduotuviniai variantai, tiek saldintų varškės tyrelių, tiek sūrių užtepėlių. Kartais ir nusiperku, jei nuolaida pasitaiko. O jei nepasitaiko - taupymo sumetimui aukojuos  biggrin.gif , valgau naminės gamybos.
Mes pieniškiem produktams daug išleidžiam - daugiausia iš visų maisto kategorijų. Kažkaip reikia taupyti  ax.gif

As kalbejau apie puslitrini grudetos varskes indeli I kuri isimetu namines uogienes. Absoliuciai nejauciu skirtumo atrp to maziuko induko,kur salai buna kokia melyniu uogiene. Man skonis toks pat,o va naminio jogurto skanesnis,bet CIA kas ka megsta. Jei per savaite perkat kelis surelius,tai nieko,as buna ir nulekus pietum pagriebiu kaip desertui. Bet va sesers vaikai per savaite suvalgo turbut 50 sureliu,nes vienas 16m sportuojantis paauglys vienu prisedimu suvaro vien kokius 5,kitas maziukas irgi pusryciam tik sureli ar pora,dar tevai pagriebia prie kavos po sureli,tai gaunas nesveikos sumos.. Vakarienei mazajam sildo pirkttines ryziu koseles,duoda miau pienus ir t.t. Nekalbekim apie sveika - nesveika,sureliai niekuom sokoladui nenusileidzia,bet esme kokios sumos gaunasi..
Dar pastebejau,kad zmones daug isleidzia kepykleliu maistui. Bandeles,spurgytes priespiaciam ar griztant po darbo...
Papildyta:
QUOTE(Obelėlė @ 2014 01 21, 13:13)

Sveiki,
Perskaiciau visa tema, labai jumis zaviuosi, as irgi taip noreciau... Taciau taip nera buve, kad į parduotuve eiciau tik viena karta per savaite. Einu kasdien, nes valgyt darau tik vienai dienai, jei nuo pietu lieka maisto, kita diena jau reikia ji valgyti per prievarta doh.gif  ir vyras dar kartais nueina į parduotuve ta pacia diena  biggrin.gif tai net neskaiciuoju kiek maistui išleidžiam... turbut visa atlyginima, nes nei pramogom kur isleidziam, nei rubu-batu perkam kas menesi,o pinigu kaip nėr taip nėr.

Sveiki,
Perskaiciau visa tema, labai jumis zaviuosi, as irgi taip noreciau... Taciau taip nera buve, kad į parduotuve eiciau tik viena karta per savaite. Einu kasdien, nes valgyt darau tik vienai dienai, jei nuo pietu lieka maisto, kita diena jau reikia ji valgyti per prievarta doh.gif  ir vyras dar kartais nueina į parduotuve ta pacia diena  biggrin.gif tai net neskaiciuoju kiek maistui išleidžiam... turbut visa atlyginima, nes nei pramogom kur isleidziam, nei rubu-batu perkam kas menesi,o pinigu kaip nėr taip nėr.

Jetau.. O nepagalvojat kiek laiko sugaistat kasdien? Juk per ta laika galetumet paskaityt knyga,paziuret filma ar dar kazka,o jus trinates parduotuvese.
P.s. Tik bajorai nevalgo sildyto maisto wink.gif
Atsakyti
Labai idomios ir naudingos jusu diskusijos , atrodo taip ir yra kad nebezinau kur dingsta pinigai , negi viska pravalgau doh.gif Jungiuosi prie taupanciu burelio ir laikas tustinti saldytuva ir spinteles - turto daug
Atsakyti