Sveikos,as ir jungiuosi I sia tema. Esam kol kas dviese,kiek isleidziam maistui,neskaiciavau,bet labai daug nebus. Buvo banga,kai daug gaminau ivairiu virtuviu patiekalus,tai o vaikeli kiek tai kainuoja.. Bet dabar nusibodo,tik retkarciais pagaminu kazka egzotiskesnio,o siaip pas Mus vyrauja visokie marmalai su ryziais,makaronais ar siaip troskiniai. Vyras nepriestarauja,mum abiem mesos nereikai itin daug,uztenka pvz kokiu 300gr farso,darzoviu ir pakelio makaronu,gaunas pilna keptuve,kuria dviese suvalgom per pora kartu. Tai nera tikrai brangu,kazkada skaiciavau,kad tokia keptuve 'marmalo' gaunasi kazkur 10lt,o gaunas 2 pavalgymai. Tad mesos mum daug nereikia,vaisiu ir perkam nemazai per akcijas,ziema svieziu darzoviu nesinori,nes visos man jos be skonio. Buna,kad perku virtus burokelius,idedu svoguno,aliejaus ir kalnas misraines uz pora litu jau ir yra.nekalbu apie kitokiu misrainiu gaminima namie.
Dar pastebejau,kad kas valgo visokius surelius,ypac vaikam kai daug perka,tai isleidzia zveriskas sumas. As pvz I grudeta varske dedu uogienes,nereik pirkt tu mazu indeliu po 3lt,jogurta visad darau pati is pasuku,pridedu uzsaldytu uogu is vasaros,koki banana ir didziausias indas jogurto,nerealaus skonio.
Bet jus man pasakykit,ka darot su gerimais? Man mb sulciu pirkimas kasdien jau nervus gadina.. Mineralinis,gira,sultys,limonadai. Geria daug,pastoviai tamposi kazkokio geralo I darba,masinoj,prie lovos. Tiesiog taip iprates. Bandziau ir saltas arbats virt,ir kompotus,vis tiek didziausias skandalas,kai nera kokio truco. Kaip pas jus?
beje,gerimai sudaro turbut puse islaidu..
Geriausias pirktinis variantas (atmetus variantus pačiam gamintis) man atrodo 5l obuolių sultys kartoninėj dėžėj per akciją už ~15LTL. Ten bent jau sultys tikros... o per tą kranelį oro nepatenka, nerūgsta, ilgam užtenka. O tos iš koncentratų tai, atleiskit, bet nevertos sulčių pavadinimo...
Kas dėl mineralinio - kas nemėgstat labai stipriai gazuoto - geriausia imt Vytautą ir skiest paprastu vandeniu, liuks gaunasi (Birutė yra taip gaminama, kiek girdėjau). O pirkti gazuotą stalo vandenį tai ką aš žinau, prasmės tikrai nesuprantu...