Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(Saulius017 @ 2014 01 20, 10:10)
3 asmenų šeima. Reikėtų pažiūrėti į kompiuterį, kad tiksliai pasakyti (jame jau 19 metų skaičiukai), bet apytiksliai 1(+1)būtų 150LTL(+40)LTL. Būna, kad prasisukam ir be papildymo. Arba tas antras apsipirkimas sutampa su apsipirkimu prieš priimant svečius (tada suma, aišku, didesnė). Pagrindinis būna antradienį (šviežio maisto priveža į parduotuves, o ir taip mažiau laiko gaila), papildomas ~šeštadienį/sekmadienį.

Gal aš truputį kitu kampu čia į diskusiją, bet man laikas didelė vertybė. Nesinori tokios veiklos palikti savaitgaliui. Pvz. namus tvarkom ketvirtadienį vakare, nors žiauriai sunku prisiversti, bet penktadienio vakare jau džiaugiamės, kad nepatingėjom smile.gif

Aciu 4u.gif 150-200, mano nuomone, tikrai nedaug. Ta prasme pagyros jums uz ekonomiskuma 4u.gif biggrin.gif

drinks_cheers.gif del tvarkymosi ir mes/ s taip pat darau drinks_cheers.gif o ejimas i parduotuve tai man savotiska terapija, nieko varginancio biggrin.gif

Na, ziuresim kaip si savaite mum praeis, esu numacius meniu ir labai labai stengsiuos laikytis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2014 01 19, 21:28)
kas man padėjo šiek tiek dėl savo meniu planavimo, tai ieškoti idėjų kur pasikartojantys produktai, bet vis kažkas kitko.
nu pvz.

O kiek gerų įdėjų, pasinaudosiu 4u.gif
Mūsų (2 asmenų šeima, aš vienodavalgė (galiu ilgai tą patį valgyti), MB maximum du kartus valgo tą patį (vakarienė ir kitos dienos pietūs), be mėsos jam labai sudėtinga) plius minus savaitinis meniu:
Pusryčių nevalgom, MB geria kavą, aš į darbą nusinešu bananą, jogurto be skonio, suvalgau apie 9 val.
Pietums dažniausiai kažkas iš mėsos: Kotletai - su įdaru, kepti orkaitėje, kepti keptuvėje ir patroškinti. Kepsniai - MB mėgsta bent truputį pamarinuotus, tai aš pamarinuoju, laikau TW indelyje, nekepu daugiau, nei suvalgysime greitu metu. Troškinukai, plovas, sriuba su mėsa/rūkytomis dešrelėmis (perkam tik vienos rūšies), makaronai su faršu ar kepinta mėsa, mišrainės (MB mėgiamiausia žiemą: virti kiaušiniai, kumpis, koncervuoti žirneliai, česnakai, majonezas). Visuomet prie mėsinio patiekalo būna bulvės (MB nepripažįsta jokio kito garnyro) ir mišrainė/salotos. Garnyras leidžia sutaupyti, nes jei be jo, tai ir trijų kepsnių bus mažai..
Vakarienė panašiai kaip pietūs, kartais tik vaisų ar kažko kito lengvo, jei nesinori.

Aš labai mėgstu gaminti, nekenčiu apsipirkinėti, periodiškai išmetame kelis produktus (dažniausiai pieną, kefyrą, grietinę). Šiuo metu esu patenkinta dabartine situacija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tetis_ir_mama @ 2014 01 20, 11:04)
Aciu  4u.gif 150-200, mano nuomone, tikrai nedaug. Ta prasme pagyros jums uz ekonomiskuma 4u.gif  biggrin.gif

drinks_cheers.gif del tvarkymosi ir mes/ s taip pat darau  drinks_cheers.gif o ejimas i parduotuve tai man savotiska terapija, nieko varginancio  biggrin.gif

Na, ziuresim kaip si savaite mum praeis, esu numacius meniu ir labai labai stengsiuos laikytis  smile.gif

Dėl terapijos tai čia rimtas reikalas, dauguma galvoja, kad geriau apsipirkti tam, kuris taupesnis, o gal iš tiesų reikia priešingai? Nes išlaidusis vis tiek jaučia poreikį paišlaidauti, tai gal geriau leisti jam tą poreikį patenkinti perkant smulkius pirkinius? (savo šeimai netaikau, mes abu racionalaus būdo).

Dar vienas momentas - nepavyksta savaitei nupirkti saldumynų, dukra suvalgo pirmą vakarą smile.gif o mes liekam ant ledo.
Atsakyti
QUOTE(Saulius017 @ 2014 01 20, 11:17)
Dėl terapijos tai čia rimtas reikalas, dauguma galvoja, kad geriau apsipirkti tam, kuris taupesnis, o gal iš tiesų reikia priešingai? Nes išlaidusis vis tiek jaučia poreikį paišlaidauti, tai gal geriau leisti jam tą poreikį patenkinti perkant smulkius pirkinius? (savo šeimai netaikau, mes abu racionalaus būdo).

Dar vienas momentas - nepavyksta savaitei nupirkti saldumynų, dukra suvalgo pirmą vakarą smile.gif o mes liekam ant ledo.

Is dalies Jus teisus/-i drinks_cheers.gif Islaidziam smagus pats pirkimo procesas, nesvarbu tai duona, ar batai smile.gif Kai bandziau prekintis ilgesniam laikui, likau nusivylus, nes pakankamai daug isleidau per viena karta (~300) ir tas maistas buvo suvalgytas gerokai anksciau, kaip kad jusu dukra su saldumynais biggrin.gif Labai miela, kai ji sitaip daro, bet jus pameginkit paslepti juos, duoti tiek, kiek duotumet vienai dienai, ar bandet? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tetis_ir_mama @ 2014 01 20, 12:11)
Is dalies Jus teisus/-i  drinks_cheers.gif Islaidziam smagus pats pirkimo procesas, nesvarbu tai duona, ar batai  smile.gif Kai bandziau prekintis ilgesniam laikui, likau nusivylus, nes pakankamai daug isleidau per viena karta (~300) ir tas maistas buvo suvalgytas gerokai anksciau, kaip kad jusu dukra su saldumynais  biggrin.gif Labai miela, kai ji sitaip daro, bet jus pameginkit paslepti juos, duoti tiek, kiek duotumet vienai dienai, ar bandet?  4u.gif

Jau nebeveikia, visur pasiekia (jai 15), visos slėptuvės demaskuotos. Pasiteisino tik tokia strategija: yra saldumynų, kurių ji nemėgsta (pvz. juodas šokoladas), taip kažko lieka ir mums mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tetis_ir_mama @ 2014 01 20, 11:43)
Man visad idomu, kiek isleidziama vieno (+1) apsipirkimo metu  4u.gif Ir keliese gyvenate  4u.gif

vat mes tryse isleidziam apie 300(+50),bet cia yra su visom buitinem,tuoletiniais ir tt ir cia yra kokia 1,5sav. viso per menesi 800-900lt isleidziam...bet pas mus nera beveik nieko ka gali atsidares pasiimti is saldytuvo,jokiu suriuku,desriuku sureliu ir tt.(jokio uzkandziavimo)tik jeigu tai ieina i pusryciu ir maista...tiesa sausainiu saldainiu ciupaciupsu visada yra,nes dukra tai vis lenda i spinta:)

Atsakyti
Sveikos,nuo nauju metu prisizadejau taupyti,bet ne tik maistui,ir puikiai pavyksta,bet dar ketinu susispausti smile.gif
Dar neskaičiavau kiek išleidžiam,bet savaitei apie 150lt (reiks rimčiau užsiimti paskaičiavimu)manau,kad daug nes maisto gaunam ir iš tėvu nemazai-kumpio,mesyte,lasinukai,kopustai,bulves,kiausiniai,aisku cia ne visada,kartais ir perkam kumpi ir mėsa.
O labiausiai man padeda taupyti tai tiesiog nevaziuoti i miestą,o jei ir važiuojam tai nebeinam i dideles pardes,geriau i mažesne kokia.
Esam as (du leliukai pilvelyje) mb ir dar vienas suaugęs žmogus.

Dar labai taupimui nepadeda,kad as nevalgau jokios Maltos mėsos,tik gryna kumpi,file tai ir mb gauna ta pati,nebent pats pasidaro,ar kokiu dešrelių nusiperka.
Atsakyti
QUOTE(Saulius017 @ 2014 01 20, 13:52)
Jau nebeveikia, visur pasiekia (jai 15), visos slėptuvės demaskuotos. Pasiteisino tik tokia strategija: yra saldumynų, kurių ji nemėgsta (pvz. juodas šokoladas), taip kažko lieka ir mums  mirksiukas.gif

biggrin.gif Oi su tais saldumynais... Aš kad ir seniai jau ne vaikas, bet pvz saldainius galiu suvalgyti visus iš karto, nesvarbu kiek bus doh.gif Saldumynai pas mus namie ilgam neužsilaiko. Dabar pakeičiau strategiją - noriu saldumynų - perku vaisius, piniginė nuo to nepilnėja, tačiau bent jau sveikiau. O jei jau labai labai noriu, nors mirk, tai paimu kokių akcijinių saujelę, suvalgau ir ilgam ramu. biggrin.gif Juodas šokoladas irgi gelbėja- kadangi nemėgstu, tai nevalgau, bet kai kažko labai saldaus užsinoriu, mažą gabaliuką suvalgau, užtenka. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Tetis_ir_mama @ 2014 01 20, 11:04)
Aciu  4u.gif 150-200, mano nuomone, tikrai nedaug. Ta prasme pagyros jums uz ekonomiskuma 4u.gif  biggrin.gif

drinks_cheers.gif del tvarkymosi ir mes/ s taip pat darau  drinks_cheers.gif o ejimas i parduotuve tai man savotiska terapija, nieko varginancio  biggrin.gif

Na, ziuresim kaip si savaite mum praeis, esu numacius meniu ir labai labai stengsiuos laikytis  smile.gif

Pažiūrėjau, pernai maistui išleista 10367Lt (čia be užeigų ir pietų darbe, jeigu kažkur valgai). Nežinau, daug čia ar mažai? Turbūt daug (3 asmenų šeima, kaip minėjau, gyvename Kaune, jeigu tai turi įtakos). Atmetus du "gimtadieninius" mėnesius ir Kalėdinį gruodį, mėnesiui tenka 805Lt, o tie trys tai vidurkis 1039Lt. Na bet negali gi svečius sodinti už tuščio stalo... mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos,as ir jungiuosi I sia tema. Esam kol kas dviese,kiek isleidziam maistui,neskaiciavau,bet labai daug nebus. Buvo banga,kai daug gaminau ivairiu virtuviu patiekalus,tai o vaikeli kiek tai kainuoja.. Bet dabar nusibodo,tik retkarciais pagaminu kazka egzotiskesnio,o siaip pas Mus vyrauja visokie marmalai su ryziais,makaronais ar siaip troskiniai. Vyras nepriestarauja,mum abiem mesos nereikai itin daug,uztenka pvz kokiu 300gr farso,darzoviu ir pakelio makaronu,gaunas pilna keptuve,kuria dviese suvalgom per pora kartu. Tai nera tikrai brangu,kazkada skaiciavau,kad tokia keptuve 'marmalo' gaunasi kazkur 10lt,o gaunas 2 pavalgymai. Tad mesos mum daug nereikia,vaisiu ir perkam nemazai per akcijas,ziema svieziu darzoviu nesinori,nes visos man jos be skonio. Buna,kad perku virtus burokelius,idedu svoguno,aliejaus ir kalnas misraines uz pora litu jau ir yra.nekalbu apie kitokiu misrainiu gaminima namie.
Dar pastebejau,kad kas valgo visokius surelius,ypac vaikam kai daug perka,tai isleidzia zveriskas sumas. As pvz I grudeta varske dedu uogienes,nereik pirkt tu mazu indeliu po 3lt,jogurta visad darau pati is pasuku,pridedu uzsaldytu uogu is vasaros,koki banana ir didziausias indas jogurto,nerealaus skonio.
Bet jus man pasakykit,ka darot su gerimais? Man mb sulciu pirkimas kasdien jau nervus gadina.. Mineralinis,gira,sultys,limonadai. Geria daug,pastoviai tamposi kazkokio geralo I darba,masinoj,prie lovos. Tiesiog taip iprates. Bandziau ir saltas arbats virt,ir kompotus,vis tiek didziausias skandalas,kai nera kokio truco. Kaip pas jus?
beje,gerimai sudaro turbut puse islaidu..
Atsakyti
QUOTE(lyrika @ 2014 01 20, 19:47)
Bet jus man pasakykit,ka darot su gerimais? Man mb sulciu pirkimas kasdien jau nervus gadina.. Mineralinis,gira,sultys,limonadai. Geria daug,pastoviai tamposi kazkokio geralo I darba,masinoj,prie lovos. Tiesiog taip iprates. Bandziau ir saltas arbats virt,ir kompotus,vis tiek didziausias skandalas,kai nera kokio truco. Kaip pas jus?

na pas mus tos problemos nėra, nes geriam vandenį pagrinde, arba kartais spaudžiu sultis.
bet turiu visada saldaus sirupo. jei kartais užsinorima ko nors "nesveiko", tai keli lašai jo į vandenį, ir pagerina.
gal toks pakeistų tas dirbtinas sultis ir limonadus? jo užtenka ilgai, įvairių skonių yra..aišku jis ir dirbtinis, bet tik taupumo satveju gal pigiau būtų nei kad kas kart pirkt sulčių pakelį, kurį laisvai per dieną gali pabaigt.
Atsakyti
QUOTE(lyrika @ 2014 01 20, 20:47)
Sveikos,as ir jungiuosi I sia tema. Esam kol kas dviese,kiek isleidziam maistui,neskaiciavau,bet labai daug nebus. Buvo banga,kai daug gaminau ivairiu virtuviu patiekalus,tai o vaikeli kiek tai kainuoja.. Bet dabar nusibodo,tik retkarciais pagaminu kazka egzotiskesnio,o siaip pas Mus vyrauja visokie marmalai su ryziais,makaronais ar siaip troskiniai. Vyras nepriestarauja,mum abiem mesos nereikai itin daug,uztenka pvz kokiu 300gr farso,darzoviu ir pakelio makaronu,gaunas pilna keptuve,kuria dviese suvalgom per pora kartu. Tai nera tikrai brangu,kazkada skaiciavau,kad tokia keptuve 'marmalo' gaunasi kazkur 10lt,o gaunas 2 pavalgymai. Tad mesos mum daug nereikia,vaisiu ir perkam nemazai per akcijas,ziema svieziu darzoviu nesinori,nes visos man jos be skonio. Buna,kad perku virtus burokelius,idedu svoguno,aliejaus ir kalnas misraines uz pora litu jau ir yra.nekalbu apie kitokiu misrainiu gaminima namie.
Dar pastebejau,kad kas valgo visokius surelius,ypac vaikam kai daug perka,tai isleidzia zveriskas sumas. As pvz I grudeta varske dedu uogienes,nereik pirkt tu mazu indeliu po 3lt,jogurta visad darau pati is pasuku,pridedu uzsaldytu uogu is vasaros,koki banana ir didziausias indas jogurto,nerealaus skonio.

Geriausias pirktinis variantas (atmetus variantus pačiam gamintis) man atrodo 5l obuolių sultys kartoninėj dėžėj per akciją už ~15LTL. Ten bent jau sultys tikros... o per tą kranelį oro nepatenka, nerūgsta, ilgam užtenka. O tos iš koncentratų tai, atleiskit, bet nevertos sulčių pavadinimo...

Kas dėl mineralinio - kas nemėgstat labai stipriai gazuoto - geriausia imt Vytautą ir skiest paprastu vandeniu, liuks gaunasi (Birutė yra taip gaminama, kiek girdėjau). O pirkti gazuotą stalo vandenį tai ką aš žinau, prasmės tikrai nesuprantu...
Atsakyti