Įkraunama...
Įkraunama...

Išlaidos maistui

QUOTE(Zhaliaakee @ 2014 01 19, 20:55)
1. lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

kode juoikies? unsure.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2014 01 19, 22:37)
kode juoikies?  unsure.gif  g.gif

nes maniau, kad man vienintelei pasaulyje skirtingi makaronai = skirtingi patiekalai biggrin.gif
Atsakyti

QUOTE(Tetis_ir_mama @ 2014 01 19, 20:34)
Maniskis isvis makaronu nevalgo, ir ryzius tik isimtinais atvejais, tai garnyrai, jei tokie buna, gaminami is salotu, o cia jau su 5 lt neapsisuksi  schmoll.gif Kartais bulves, bet kiek ju suvalgysi.

tai ir nereikia daug suvalgyti, svarbu, kad sotus b8tum. Kodel negerai bulve prie kotleto?

Dar vienas geras patarimas taupantis pinigus - lietuviska virtuve - kugelis, silkine kose, sutinti zirniai su sonine... ir aisku - sriuba. Amzinai alkaniems - geriausia - po pagrindinio patiekalo. 1. Taip sociau (aukstaiciai tradiciskai taip valgo), antra - nebesinori deserto.
Atsakyti
QUOTE(Zhaliaakee @ 2014 01 19, 21:48)
nes maniau, kad man vienintelei pasaulyje skirtingi makaronai = skirtingi patiekalai biggrin.gif

aaa , nu va nuvyliau biggrin.gif

ai tos pačios bulvės pvz. gi gali būt kaip įvairiai patiektos: virtos, bulvių košė, keptos kaip fri bulvytės (bet ne aliejuje o orkaitėje), keptos su lupena, keptos be lupenos, pjaustytos laiveliais, ar riekutėm. visa bulvė ar tik pusė jos.
kepta folijoje su lupena ir su druska - skonis kaip ant laužo thumbup.gif

vien su ta pačia bulve bet kitokiu pateikimu jau gali bent 4-5 dienas per 3 savaites sakykim patiekti tą pačią mėsą ar žuvį.

arba ryžiai ir, vieną kart virti paprastai, kitą kart vrti su buljonu, jau skonis kitoks. dar kitą pridėt žirnelių ir morkų pjaustytų vėl kitoks.
Atsakyti
QUOTE(Ritandra @ 2014 01 19, 20:44)
pas mane taip pat, vyras makaronu , ryziu ar kitu kruopu nepripazysta. Siaip as ta taupyma sau kaip uzduoti daviau, nes gaunasi taip kad kaip nespaudzia finansai tai ir ne nepastebi kaip taskai i kaire ir i desne... as sakau zmones is 1000 ir mokescius sumoka ir pavalgo... ir dar svecia pavaisina  doh.gif

kita karta pagalvoju, na dirbam sunkiai, ir dar neleisti skaniau pavalgyt ar taure vyno isgerti??? tai tada irgi nesamone.
man atrodo cia yra zmoniu rusys, as tarkim kosmetikai, papuosalam ir drabuziam isleidziu ziauriai mazai. suplyso batai - perku, bet nera taip kad "oi noriu noriu noriu"  lotuliukas.gif  man dzin... bet va maistui, pasilepinimui kuo skaniau negailiu.
turiu drauge kuri gavus alga iskart atsideda kelionei i darba ant mikriuko , dar koki simta "siaip" o visa kita ta pacia savaite isleidzia drabuziam-batam... (na ji pas tevus gyvena tai maista turbut perka jie) biggrin.gif ji negali praeiti pro auskarus ar kokia kepure o as negaliu praeiti pro kokia vytinta desryte  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Cia gal as ta jusu drauge g.gif biggrin.gif As galeciau grikiais maitintis svarbu smukte nusipirkt blush2.gif
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 01 19, 21:08)
gal daug maisto ismetat?
maniskiui irgi reikia mesos, bet as mesa kartais pataupau. Na, sakykim turiu 2 gabaliukus mesos 2 kepsniams, vyrui butu 2 valgymai, bet as galiu ta kepsniu mesa pvz. i plova sudet. Tada to plovo jau abiems uzteks 2 valgymams, o ir mesiskas patiekalas skaitysis. Ar gabaliukas mesos (velgi kaip kokiems 2 kepsniams)+ darzoves + padazas = visas puodas guliaso su darzovem.
Aisku, amzinai taip vyro nemaitinsi, bet suktis taip galima.
aha  lotuliukas.gif Tipo, jei mesos maisa pripirko, tai namie menesi bus ka valgyt. O kad be tos mesos dar ir duonos, bulviu, sviesto, pieno ar ko kito nori, tai jau negalvoja  doh.gif

Niekad nieko neismetam schmoll.gif Nes mes ir maista gaminam tik tam kartui, kita diena to paties nevalgom, tad jau zinom savo porcijas ir norus ir gaminam tik tam kartui smile.gif

QUOTE(Karusia @ 2014 01 19, 22:57)
tai ir nereikia daug suvalgyti, svarbu, kad sotus b8tum. Kodel negerai bulve prie kotleto?

Dar vienas geras patarimas taupantis pinigus - lietuviska virtuve - kugelis, silkine kose, sutinti zirniai su sonine... ir aisku - sriuba. Amzinai alkaniems - geriausia - po pagrindinio patiekalo. 1. Taip sociau (aukstaiciai tradiciskai taip valgo), antra - nebesinori deserto.

Viskas gerai toks derinys, tik as turiu taikytis prie savo zmogaus noru, skonio ir pan. smile.gif

drinks_cheers.gif as sriuba irgi visada verdu, jei tik zuvi tarkim upetaki visa perku, is galvos sriuba iserdu, ziauriai skani, o reikia tik bulves, morkos ir prieskoniu thumbup.gif Vasar, zinoma, didesnis sriubu pasirinkimas butu, bet ju ir maziau norisi kai karsta

Pasidalinkit dar savo savaites meniu, moterys, buciau labai dekinga 4u.gif 4u.gif Pas mus tai viskas ratu sukasi, kazkaip nieko naujo nebesugalvoju ka cia prigaminus g.gif

Atsakyti
QUOTE(grange @ 2014 01 19, 23:25)
aaa , nu va nuvyliau  biggrin.gif

ai tos pačios bulvės pvz. gi gali būt kaip įvairiai patiektos: virtos, bulvių košė, keptos kaip fri bulvytės (bet ne aliejuje o orkaitėje), keptos su lupena, keptos be lupenos, pjaustytos laiveliais, ar riekutėm. visa bulvė ar tik pusė jos.
kepta folijoje su lupena ir su druska - skonis kaip ant laužo  thumbup.gif

vien su ta pačia bulve bet kitokiu pateikimu jau gali bent 4-5 dienas per 3 savaites sakykim patiekti tą pačią mėsą ar žuvį.

arba ryžiai ir, vieną kart virti paprastai, kitą kart vrti su buljonu, jau skonis kitoks. dar kitą pridėt žirnelių ir morkų pjaustytų vėl kitoks.

mums, tiksliau MB, nes as bulviu nevlgau, neveikia schmoll.gif bulve lieka bulve, nesvarbu kaip pagaminta...dvi dienas is eiles valgo kitaip pagaminta, bet jau trecia tikrai ne...pvz grikius su tunu siandiena valysiu, tai zinau, kad ryt i grikius, nors jie ir kitaip pagaminti, ziuret negalesiu, reikes man kazko kito... ax.gif
sudariau as savaites meniu:
kepta zuvis ir bulves su lupenom
kiaulienos kepsnys su suriu ir trapuciai (iprato MB valgyt trapucius ir vartot maziau bulviu, bei batono)
zirniu kose su virtom kiaules ausim ir kepta duona
tirsta darzoviu sriuba (verdu 2kart per savaite )
grybu pyragas
varskes apkepas
ceburekai

mandru patiekalu paprastom savaites dienom negaminu, ner tiek laiko ir noro suktis virtuveje, bet gaminu kad butu viena karta pavalgyti ir nusinesti MB i darba...antra diena to patie nevalgom, nebent tai sriuba, bet tai tik todel, kad dar neismokau pagaminti maziau biggrin.gif
Atsakyti
Eden@, ar uztenka vien tik darzoviu sriubos? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Tetis_ir_mama @ 2014 01 20, 08:51)
Eden@, ar uztenka vien tik darzoviu sriubos?  unsure.gif

kaip jau sakiau pas mus visada yra visokiu uzkandziu- popkornu, vafliuku ir pan...nori po vakarienes dar kazko? prasau, uzkandziu pilna biggrin.gif man tai uztenka..o MB pastebejau kad ir kiek pavalges butu kazko pagrauzt vistiek neatsisako biggrin.gif beto, darzoviu sriubas as verdu trintas...visad yra paruosta isiberti paskrudinto batono su uztepele ir tarkuoto surio...sociau ir skaniau smile.gif
Atsakyti
Mums išlaidas maistui padeda sutaupyti apsipirkimas 1 (+1) per savaitę. Kartą perki viską savaitei (apmąsčius, ką kada gaminsim), o dar kartą (jei prireikia) užsuki kada duonos/batono ir pan., kas greitai genda. Nes kaskart tai ir laiko gaila, ir pagundų būna ko nors prisipirkti. Ir parduotuvėj geriausia atsidurti nei alkanam (nes prisipirksi ko nereikia), nei persivalgiusiam (nes nupirksi per mažai, ir tuoj vėl reikės į parduotuvę) smile.gif (Tiesa, prisipažinsiu, turim šaldytuvą su "nuline zona", ten ilgai negenda maistas...) Tokio "grafiko" privalumas - kaip minėjau - mažiau išlaidų nebūtiniems dalykams, ir praktiškai neišmetam maisto, viską suvartojam. O trūkumas, kad paskutinę dieną prieš apsiperkant jau šaldytuve beveik badas smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Saulius017 @ 2014 01 20, 09:34)
Mums išlaidas maistui padeda sutaupyti apsipirkimas 1 (+1) per savaitę. Kartą perki viską savaitei (apmąsčius, ką kada gaminsim), o dar kartą (jei prireikia) užsuki kada duonos/batono ir pan., kas greitai genda. Nes kaskart tai ir laiko gaila, ir pagundų būna ko nors prisipirkti. Ir parduotuvėj geriausia atsidurti nei alkanam (nes prisipirksi ko nereikia), nei persivalgiusiam (nes nupirksi per mažai, ir tuoj vėl reikės į parduotuvę)  smile.gif (Tiesa, prisipažinsiu, turim šaldytuvą su "nuline zona", ten ilgai negenda maistas...) Tokio "grafiko" privalumas - kaip minėjau - mažiau išlaidų nebūtiniems dalykams, ir praktiškai neišmetam maisto, viską suvartojam. O trūkumas, kad paskutinę dieną prieš apsiperkant jau šaldytuve beveik badas smile.gif

Man visad idomu, kiek isleidziama vieno (+1) apsipirkimo metu 4u.gif Ir keliese gyvenate 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tetis_ir_mama @ 2014 01 20, 01:31)
Pasidalinkit dar savo savaites meniu, moterys, buciau labai dekinga  4u.gif  4u.gif Pas mus tai viskas ratu sukasi, kazkaip nieko naujo nebesugalvoju ka cia prigaminus  g.gif

Mūsų nelabai tipiškas būtų, nes be jokių problemų valgom tą patį 2 - 3 - 4 dienas ir nieko aš ten nekaitalioju smile.gif
Šios savaitės pvz (gaminu sekmadieniais kuo didesnį kiekį, kad šiokiadienio vakarais nevargt prie viryklės)

pusryčiai
man - pakaitom jogurtas su sėlėnom/grūdėta varškė su bananu
vyrui - pakaitom blynai iš pieno produktų likučių/sumuštiniai su lydyta varške
vaikas šiokiadienais valgo darželyje

pietūs
man - pakaitom vištienos filė troškinta ant garų su daržovėmis/žuvies filė troškinta ant garų su daržovėmis
vyrui - bulguras su malta mėsa 3 d, makaronai su daržovėmis 2 d, visom dienom pomidorų sriuba
vaikas pietauja darželyje

vakarienė
man - 3 sporto dienos - kiaušiniai (omletas/virti), 2 nesporto dienos - sriuba
vyrui - varškės sūris su kuom norės - toms dienoms, kai nebus noro/laiko gaminti; karšti sumuštiniai kažkurį vakarą - subaigti visokius likučius
vaikas vakarieniauja darželyje

Vaikui naktipiečiams savaitei 2 varškiniai sūreliai, varškės desertas, jogurtas, batonas ir indelis šokoladinio kremo.

Visai šeimai savaitei 2 kg obuolių, kekė bananų.
Tarpuose tarp pagrindinių valgių neužkandžiaujam.

Savaitgalio meniu:
pusryčiams visa šeima košė;
pietums, jei turėsiu laiko ir entuziazmo - koks nors naujas antras patiekals pagal receptą;
1 iš vakarienių - restorane (valgom ne namuose 1 kartą per mėn)
antra vakarienė - tradiciškai sekmadienio vakarienei pas mus sriuba, ta pati, kuri bus verdama sekančiai savaitei.

Kažkaip taip, apytiksliai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tetis_ir_mama @ 2014 01 20, 09:43)
Man visad idomu, kiek isleidziama vieno (+1) apsipirkimo metu  4u.gif Ir keliese gyvenate  4u.gif

3 asmenų šeima. Reikėtų pažiūrėti į kompiuterį, kad tiksliai pasakyti (jame jau 19 metų skaičiukai), bet apytiksliai 1(+1)būtų 150LTL(+40)LTL. Būna, kad prasisukam ir be papildymo. Arba tas antras apsipirkimas sutampa su apsipirkimu prieš priimant svečius (tada suma, aišku, didesnė). Pagrindinis būna antradienį (šviežio maisto priveža į parduotuves, o ir taip mažiau laiko gaila), papildomas ~šeštadienį/sekmadienį.

Gal aš truputį kitu kampu čia į diskusiją, bet man laikas didelė vertybė. Nesinori tokios veiklos palikti savaitgaliui. Pvz. namus tvarkom ketvirtadienį vakare, nors žiauriai sunku prisiversti, bet penktadienio vakare jau džiaugiamės, kad nepatingėjom smile.gif
Atsakyti