QUOTE(Monmorensi @ 2014 01 19, 18:29)
kiek studijuoju šitą temą ir įpročius kitų, tai išvados priėjau tokios, kad norint kuo daugiau sutaupyti maisto sąskaita, reikia:
1. kuo daugiau gaminti namie.
2. kuo daugiau maitintis pagal planą. t.y. kuo mažiau tokių vaikščiojimų į pardes, kai atrodo, kad "oi šaldytuvas vėl tuščias, nėr ką valgyti".
tik esminis klausimas - kiek taip išeina gyvent pagal tuos du punktus
aš bandau, labai bandau pagal tuos du punktus gyventi, vat gaminti namie kuo daugiau payksta, kažkur kitur valgom laaaabai retai dabar. iš vis dabar šadytuve nei sūrio, nei dešrytės pvz nebūtų, bet valgyt vistiek randam ko
mano atveju mes nemažai maisto išmesdavom, kas mane nervindavo labai labai, ypač tokie dalykai kaip kumpelis koks, ar pakuotė su saliamu,sūriu, ar natūr jogurtas nebaigtas, tiesiog vieną dieną valgom, kitą vėl, o daugiau nebesinori, o kiek taip mėsa gali būt atidaryta, neilgai, ir genda. ar koks sūris pakuotėj, dvi riekutės suvalgytos o daugiau lauk nes žiūri kad apipelyjo. nežinau kaip šitą problemą išspręst dar, nes šiaip pusryčiams duonos nebevalgau praktiškai, tai ir nesusivalgo
kas man padėjo šiek tiek dėl savo meniu planavimo, tai ieškoti idėjų kur pasikartojantys produktai, bet vis kažkas kitko.
nu pvz.
kepu visą vištą. vakarienei valgom ją su keptom bulvėm orkaitėje ir salotom.
vištos lieką kitai dienai. pusryčiams ant sumuštinio jei norima ir aš išsiverdu makaronų iš vakaro, ir ryte pasidarau salotas į darbą (makaronai, ta pati kepta vištiena, agurkas, paprika, majonezo, dar kokie konc. kukurūzai pvz).
jei lieka makaronų virtų dar koks gabaliukas vištos ir konc. kukurūzai.
nu tai pakepinu tuos pačius makaronus, šiek tiek sūrio, ant viršaus vištiena, konc. kukurūzai (mes juos labai mėgstam) ir ant greičio užkąsti tik grįžus iš darbo yra.
su tokia virta mėsa ar vištiena pvz. kitą dieną galima iškepti blynelius, ir įdaryti vištiena, šiek tiek svogūniuko, kukurūzais čiut grietinėlės kartu.
jei kokie spageti bolognese, tai kitą dieną nebe su spagečiais bet pvz su kokiais drugeliniais makaronais ar penne su tuo pačiiu padažu, atrodo tas pats, bet vis šis tas kitaip.
jei kepu kotletus pvz su bulviu koše ar bulvėm, kitą dieną su salotom sumaišau, ir šalia garnyrą pakeiti, grikiai, ar makaronai.
nu bet čia tokie eiliniai dalykai, kiekviena turbūt taip daro