QUOTE(Virvytė @ 2013 11 03, 13:35)
kodėl?
šiaip ilgiau gaminamus valgius irgi stengiuosi daryti ne vienam kartui. lietiniai blynai, virtiniai, žemaičių blynai, kugelis, balandėliai. tas pat troškinys - jis puikiai sulaukia valgymo šaldiklyje. paprastai naudoju ledų dėžutes.
p.s. labai mėgstu užšaldyti tirštą sultinį. reikia - viens du ir sriuba.
QUOTE(Virvytė @ 2013 11 03, 14:35)
Kaip iš siaubo filmo...
Mano šaldiklyje -trintos braškės, juodi serbentai, mėlynės, pupelės, petražolės ir krapai.
Morkų sultys skanios tik šviežios. Netinka jas laikyti. Be to vaisių ir daržovių niekad nemaišau.

Mano šaldiklyje -trintos braškės, juodi serbentai, mėlynės, pupelės, petražolės ir krapai.
Morkų sultys skanios tik šviežios. Netinka jas laikyti. Be to vaisių ir daržovių niekad nemaišau.
Matyt, išgąsdino žodis "konteineris"?

Aš taip vadinu plastikinę dėžutę maistui, kurioje vyras paskui vežasi pietus ir pusryčius į darbą:
Man taip patogu, gaminu didesnį kiekį, dalį suvalgom iškart, kas lieką - šnai į konteinerius ir į kamerą (ar į šaldytuvą, jei ryt vešis).
QUOTE(Monmorensi @ 2013 11 03, 14:28)
Nezinojau kokios kainos Belgijoj, paverciau i litus ir man labai daug pasirode, bet va po paaiskinimo viskas aisku pasidare ir suma tikrai

QUOTE(Alexandra.R. @ 2013 11 03, 15:15)
zemuogiu nesaldykit, valgykit sviezias, kai turit. Saldomos netenka viso, kas jose gero yra.
kodel? As tai nieko cia siaubingo nematau
Jei galima nusipirkt saldyta pica, saldytus blynus ar cepelinus, tai kas siaubingo, kad zmogus savo gaminta troskini uzsaldo?
kodel? As tai nieko cia siaubingo nematau

Nesuvalgom visko sviezio, tai ko nesuvalgom ir saldom. Man labai skanu saldytos zemuoges su manu kose

Pastebejau, atejus uogu sezonui as labai greit ju atsivalgau, o va saldytos bet kokios uogos man taaaip skanu!
As irgi nieko blogo nematau saldyt troskinius ar sriubas. Pvz Amerikoj tos pacios sriubos nevalgo antra diena, kas lieka -saldo, o kai reikia greitai atsisildo

QUOTE(barbarise @ 2013 11 03, 16:42)
Nezinojau kokios kainos Belgijoj, paverciau i litus ir man labai daug pasirode, bet va po paaiskinimo viskas aisku pasidare ir suma tikrai
Nesuvalgom visko sviezio, tai ko nesuvalgom ir saldom. Man labai skanu saldytos zemuoges su manu kose
Pastebejau, atejus uogu sezonui as labai greit ju atsivalgau, o va saldytos bet kokios uogos man taaaip skanu!
As irgi nieko blogo nematau saldyt troskinius ar sriubas. Pvz Amerikoj tos pacios sriubos nevalgo antra diena, kas lieka -saldo, o kai reikia greitai atsisildo

man dar labai faina amerikieciu tradicija-likus kokiam menesiui iki gimdymo,moters drauges gamindamos vis uzsaldo po kokia porcija draugei ir sunesa jai i saldikli.skaiciau mamu forumuose atsiliepimus isbandziusiu,sake labai faina,nes ivairaus ivairiausiu skoniu ir skirtingu virimu stiliaus maisto uztenka geram menesiui,per kuri mama speja pailset,atsigaut,isivaziuot i maitinimus ir pan..

o grange tada labai suprantu,nes nevalgant kiaulienos visos kitos mesos uzsieni gana brangios,tada lieka verstis paukstiena daugiausiai..
QUOTE(Akela. @ 2013 11 03, 16:59)
man dar labai faina amerikieciu tradicija-likus kokiam menesiui iki gimdymo,moters drauges gamindamos vis uzsaldo po kokia porcija draugei ir sunesa jai i saldikli.skaiciau mamu forumuose atsiliepimus isbandziusiu,sake labai faina,nes ivairaus ivairiausiu skoniu ir skirtingu virimu stiliaus maisto uztenka geram menesiui,per kuri mama speja pailset,atsigaut,isivaziuot i maitinimus ir pan..

Tikrai ideja

QUOTE(dontstop @ 2013 11 03, 16:39)
Matyt, išgąsdino žodis "konteineris"? 

Aš supratau, tiesiog laki vaizduotė - konteineris sriubos šaldytuve

O jei rimtai, kaip ta sriuba, kai atšildai?
Šaldau koldūnus, virtinius, Bolonės padažą. Kitko nesu bandžius.
Papildyta:
QUOTE(Karusia @ 2013 11 03, 16:28)
labai mėgstu užšaldyti tirštą sultinį. reikia - viens du ir sriuba.
Gera idėja, Karusia.
QUOTE(barbarise @ 2013 11 03, 16:45)
nestumo metu reikia ir paciai vis kazka gaminant atideti dali maisto ir susaldyti, kad gimus leliukui pradzioj butu lengviau.
gimus leliui vyras turetu daugiau padet, jei ne su vaiku, tai prie namu ruosos, tai nereikes pries gimdyhma moteriai papildomai gamint.
QUOTE(Virvytė @ 2013 11 03, 18:24)
Mums tinka, tiek sriubos, tiek troškiniai, varškė, visokius koldūnus, blynus, picas irgi šaldom, bandžiau net sūrį šaldyt, irgi ok. Bet čia skonio ir požiūrio reikalas visgi

Mano vyras jai keleri metai vežasi maistą iš namų į darbą, viskas jam skanu ir tinka, truputėlį pamažėjo viršsvoris (nes lyginant su kavinėmis galima kontroliuoti riebumą ir porcijų dydį), maisto įvairenybė žymiai didesnė, mažiau bėdų su skrandžiu/virškinimu.
Aš jau 2 metai kai dirbu šalia namų ir grįžtu pietauti namo, bet kai dirbau toliau - irgi veždavausi maistą dėžutėse ir ateity vešiuosi, kai dirbsiu kitoje įmonėje

QUOTE(Virvytė @ 2013 11 03, 18:26)
Šaldau koldūnus, virtinius, Bolonės padažą. Kitko nesu bandžius.
Kad saldyti galima beveik viska!
Esu girdejus, kas saldo agurkus, nors situ as neisivaizduoju susaldytu.
QUOTE(Monmorensi @ 2013 11 03, 12:28)
aha, tai vat ir rašiau, kad galėjo būt ir daugiau, nes mėsos mažai pirkom, buvo iš seniau,tokių ryžių makaronų, miltų, aliejaus ir nebuvo pirkta, nes neperki tokių dalykų gi kas mėn...
bet kadangi pasikeitus mano valgymo įpročiams ir kiekiams, tai dar dėl to galvojau kad turi būt mažiau šiek tiek, o ne kaip seniau.
QUOTE(Virvytė @ 2013 11 03, 12:35)
a nu va nežinojau, tai ten man morkų sultys ir sugadino...
QUOTE(Akela. @ 2013 11 03, 14:59)
o grange tada labai suprantu,nes nevalgant kiaulienos visos kitos mesos uzsieni gana brangios,tada lieka verstis paukstiena daugiausiai..
na taip, bet mes jautieną perkam visada, faršas ir jautienos arba vištienos, vištieną valgom ir dažnai, man patinka, nes minkšta mėsytė, kalakutienos tik faršą, kažkaip kitokio tipo nelab. mėgstu kalakutienos, nežinau kodėl

jautienos kaina dar pas mus visai normali, palyginus su Lietuva, pvz...
dėl šaldymo, aš ir šaldau labai daug ką, labai gerai, kai lieka koks kotletukas ar dar kas ko nesuvalgom, troškinys, sriuba ar blynai, iš kart į šaldiklį, kai paskiau tingisi gamint išsitrauki ir gerai.
skonio pasikeitimu aš nesiskundžiu, kažkaip nejaučiu

agurkų neteko šaldyt dar, bet svogūnų laiškus pvz šaldžiau paskiau šaltibarščiams naudojau.
QUOTE(barbarise @ 2013 11 03, 18:07)
Kad saldyti galima beveik viska!
esu šaldžiusi. Dar netgi labai mandriai - mažomis porcijomis, svogūnų laiškų ir krapų patale