QUOTE(Sunute @ 2013 11 06, 11:03)
mano supratimu taip galima pasiekti ir tai: "mama duosiu du litus, pabučiuok mane ar pakasyk nugarą už 3 Lt. - juk tai papildomos energijos, riešo ir pirštų raumenų darbas). Dėl malkų - galima pagalvot, kad tos malkos berniukų nešildo, o šildo tik vargšą tėvą, kuris nespėja jiems šilumos malkinės suteikti.
Auklė vyresnėlė šeimos dirba už atlygį, po to mažylė jai batus valys už atlygį - man tai nepriimtina. Taip ir įsivaizduoju, kaip dalinsis ką nors užaugę.
Siaurai pamąstyta, mano galva. Pykšt-pokšt tik taip ir ne kitaip. Ar tu manai, jog ir 17metis verks negavęs langų valyti kartu su šeima? O jei verktų tai dar turbūt baisiau... .
Buities darbus pas mus namie dirba visi, nes elementariai ten gyvena, visi pro langus žiūri, visi juos ir valo. Kišenpinigius gauna visi nes yra šeimos nariai. O tas kas sugeba užsidirbti papildomai iš šono tas gali sau daugiau ir leisti, viskas paprasta. Ir dar, jei paaugliukas geranoriškai sutiks pasaugot brolį kol mama nulėks iki parduotuvės nupirkt VISIEM batono ir cukraus, tai yra visiškai kita situacija negu po švelniu ale nepaliaujamu moraliniu spaudimu laikyti paaugli kad jis dobrovolno-prinuditelno sutiktų aukliaut(dirbt sode, tvarkyt malkas, padėt prie verslo) NUOLAT ir aukot savo laisvalaikį.
Sunute, tikra situacija. Tėvas turi verslą, kuriam reikalinga programinė įranga, tam tikra. Jei samdyti įmone, ta programinė įranga kainuotu apie 15.000- 25.000 lt. Sūnus, jau seniai turintis savo šeimą ir namus ir vaikus kelis, moka programuoti, gali padaryt architektūrą ir padėt supirkt hardware. Vnz. jis gali padaryti viską, kad tėvo įmonė tą programinę įrangą turėtų ir turėtų ant ko ją paleist, kad ji veiktų taip kaip reikia. Sūnus dirba ~6 mėn, kas vakarą po 2 val (kartais mažiau jei jau žiauriai nusikalęs), nuo kažkur 22 iki 24 ir daro tėvui softą, užmokestis - tik valandinis. Tėvo įmonei ta programinė įranga kainavo (į sūnaus namų biudžetą atitinkamai įplaukė ) ~6500 lt. Klausimas - ar sūnus turėjo tą softą daryti tėvo įmonei nemokamai?
Kita situacija, jau hipotetinė. Paauglė labai labai labai nori žiauuuuuuriai mielos tašytės, ji kainuoja 120 lt. Viena mama pasiūlo megaitei padirbėti vietoj ateinančios auklės, kuri saugo trimetį brolį, ir II, IV nuo 18:00 iki 19:30 išleisti mamą šokt linijinių šokių. Paauglei tektų tuomet kitaip paskirstyti savo pamokų ruošos laiką savaitės bėgyje, mažiau fbookintis ir t.t. Kita mama tiesiog nuperka paauglei tą tašytę. Iš pinigų, kurie skirti mamos ir tėčio pramogoms....