QUOTE(Ute @ 2013 11 05, 12:25)
Pavyzdžiui, vaikas eina karštą dieną į kiną (labai nori ten nueiti), tačiau pakely pamato pardavinėjant ledus. Momentinis noras toks stiprus, kad juos nusiperka ir nelieka pinigų kinui. Nors pats labai norėjo ir blaiviai mąstė, kad į kiną labiau nori negu ledų.
Atrodo, kad turėtų pasimokyti po tokio įvykio, bet jei vaikas nekontroliuoja impulsų - nepasimokys.
Labai įdomus pavyzdys. Kodėl tu sakai, kad nepasimokys? Ta prasme ar skaitei kur, arba remies kuo nors, jei taip įmesk linką. Auginu be gali impulsyvų vaiką, kur atrodo rankos ir galva atskiros dvi respublikos

Apie paauglių darbą. LR darbo kodeksas leidžia įdarbinti paauglius nuo 14 metų ir mano galva nei vienam dar rankos nenukrito padirbėjus savaitėlę braškių lauke per atostogas, nemanau kad trukdo tai lavintis bei tobulėti. Atvirkščiai, labai gerai yra kartais pajust ir fizinio darbo prakaito sūrumą ir lito vertę. Labai įdomu būdavo stebėti į darbą priimtus tik ką universitetą pabaigusius programuotojukus

Jei būčiau vaikas, man būtų labai liūdna gauti super duper sportbačius, jei žinočiau kad mama ir tėtis neis į teatrą per mane. Daug mieliau pati susitaupyčiau.