QUOTE(Ute @ 2013 11 03, 12:49)
1. Taip, pagimdytam norėčiau. Nors... jeigu abu tėvai būtume skirtingų religinių pažiūrų, manau, kad įmanoma, kad sutikčiau su antros pusės pažiūromis.
Pagal situaciją ir susitarimą.
2. Na giminių polinkis kištis būna būdingas ne tik globojamų vaikų giminėms, bet ir giminėms apskritai
Tas kompromiso ieškojimas - kad išlaikyti giminystę ir kad kišimasis negadintų nuotaikos nėra malonus užsiėmimas (čia ne apie globotinių gimines, jei ką).
3. abar pagalvojau, kad man pačiai vaiko "prigimtinė" tautybė ir religija yra vaiko tapatybės dalis, kurių nenorėčiau atimti net įvaikintam vaikui. Na būtų mano vaikai pvz. iš sentikių. Taip, net įvaikintus savo pačios vaikus aš su tuo supažindinčiau, leisčiau būti bendruomenės dalimi, jei jiems pavyktų įsitraukti.
Pagal situaciją ir susitarimą.
2. Na giminių polinkis kištis būna būdingas ne tik globojamų vaikų giminėms, bet ir giminėms apskritai

3. abar pagalvojau, kad man pačiai vaiko "prigimtinė" tautybė ir religija yra vaiko tapatybės dalis, kurių nenorėčiau atimti net įvaikintam vaikui. Na būtų mano vaikai pvz. iš sentikių. Taip, net įvaikintus savo pačios vaikus aš su tuo supažindinčiau, leisčiau būti bendruomenės dalimi, jei jiems pavyktų įsitraukti.
Gerą mes čia temą nagrinėjame

1. tėvai skirtingų religijų ir tradicijų, du vaikai su jų biogimimių pageiavimais - dar dvi skirtingos tapatybės ir

2. Su globojamais yra kiek kitaip. Kai vaikas auga pas tėvus, giminės turbūt labiau linkę pasitikėti tėvais, jų sprendimais, dažniau turbūt nebent padūsauja 'prastai išauklėjom, jeigu netiki/žiūri kitaip..." Globojami vaikai praktiškai pereina į kitą giminę. Netgi Germinės vaikai, kurie bendrauja su savo biogiminėmis (bet ne visi, tiesa?) dažniau bendrauja, manau su Germinės ir jos vyro giminėmis, nekalbant apie juos pačius. Reiškia ir įtaka yra daugiau iš tos giminės. Tiesiog taip yra. Iš giminės, kuri biologiškai ir kultūriškai yra visiškai svetima vaikų biogiminėms. ir tie biogiminės, ypač jei savo akyse yra labai teigiami, nepaisant to, kad vaikai auga globoje, linkę labiau kištis, kad jų 'gero veido' negadintų nemokšos globėjai...
3. Rašau labai asmeniškai, nepriimkite kitos asmeniškai. Mano vaiko dalis tautybės - man asmeniškai problema. Dokumentuose ji lietuvė, bet tėvas iš tautos, kurios pavadinimas Lietuvoje kaip keiksmažodis. Greičiausiai. nes dokumentuose - kita tautybė. ir tos tautos bruožų mano vaikas tikrai turi. Kažką įžvelgiu teigiamo atsineštuose dalykuose, kai ką - labai blogo.... Ir negalėčiau jos auklėti tos tautos dvasioje, saugoti tą tapatybę. Niekada jai to nesakiau, bet ko gero pati išsigąstų, nes prisiklausiusi iš aplinkos, kad vat tie anie...
aišku, tai nieko gero...