Įkraunama...
Įkraunama...

Bulgarija - jūra, saulė, prinokę vaisiai....

QUOTE(flight @ 2014 04 03, 12:59)
Tik nesugalvokit lauktuvių pirkti Nesebare - permokėsit.

Jei kas poilsiaus Sozopolyje, labai patariu ten ir šopintis (yra diiidelė, puiki specialiai tam skirta alėja miestuko senamiestyje, kur galima rasti visko - nuo rožių kosmetikos, keramikos dirbinių  iki drabužių, šaldytuvo magnetukų) - nei Saulėteam krante, nei Auksinėse kopose pigiau tikrai  nebus.  Sakyčiau, vienas geriausių turgelių  visoje BG, bent jau kiek mums teko matyti.  thumbup.gif

Jei kas keliausit į ekskursijas, tada prie Bačkovo vienuolyno tikrai nebrangūs suvenyrai (keramika, įairiausių skonių ir spalvų medus, uogienės (mmmm... skanu buvo..), rožių aliejai ir t.t).

Jei turėsit mašiną, tada užsukit į nedidelius pietinius kurortėlius (pvz, Achtopol , Sinemorets, manau, tiktų ir Pomorie, ir Obzoras į temą) - būtent čia suvenyrai patys pigiausi (tokie patys kaip visur kitur, tik kainos skiriasi, ir mažesnis pasirinkimas), vynai, beje - irgi.
Žodžiu, bendra taisyklė tokia - kuo piečiau, tuo pigiau (viskas - suvenyrai, maistas, viešbučiai). Patikrinta.

Pomorie tikrai suveniru kainos draugiskos drinks_cheers.gif
Jie parduodami ne tik centirneje gatveje, bet ir priekybcentriuose smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_E_D_I_T_A_ @ 2014 04 03, 13:35)
Pomorie tikrai suveniru kainos draugiskos drinks_cheers.gif
Jie parduodami ne tik centirneje gatveje, bet ir priekybcentriuose smile.gif

Mes birzeli vaziuosime i Obzora, tai gal parekomenduosite ka nors kas netolies yra... ka reikia butinai pamatyti ir lauktuvems ka geriau pirkti?? Roziu kremai verti demesio?
Atsakyti
QUOTE(smalyziuke @ 2014 04 03, 14:43)
Roziu kremai verti demesio?

Rožių kosmetika yra vos ne bulgarų nacionalinis pasididžiavimas bigsmile.gif Su rožėm jie gamina viską - muilus, šampūnus plaukams (man patiko), kremus veidui, kremus, aliejus, gaivinamuosius puršklaus kūnui, balzamus lūpoms ir kt. Yra ir specialūs dovanų rinkiniai. Kažko stebuklingo tikėtis neverta, bet jie ir nekainuoja daug 4u.gif
Atsakyti
Aš kažkur skaičiau, kad visa ražių produkcija yra iš Kinijos- ir tikros, autentiškos bulgarų kosmetikos su rožėmis labai sunku rasti, ar gali būti tiesa? Ten rožių net pėdsakų sunku aptikti verysad.gif
Atsakyti
Lasba diena, mergaitės,
esu pabėgėlė iš Turkijos temos biggrin.gif
Tris kartus ten keliavome, galvojame ketvirtą važiuoti, bet kelinoių organizatorė labai giria keliones su vaikais būtent į Bulgariją unsure.gif Vyras žiūri skeptiškai, draugai irgi kažkaip sako, kad daugiau pilvo bėdų ten būna.... cool.gif
Planuotume keliauti liepos viduryje - kaip manote - kaip ten oras būna tokiu metu? ar daug lietingų dienų ar loterija, ar maža tikimybė kaip Turkijoje?
Ačiū Jums VISOMS 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mazule @ 2014 04 03, 16:47)
Lasba diena, mergaitės,
esu pabėgėlė iš Turkijos temos  biggrin.gif
Tris kartus ten keliavome, galvojame ketvirtą važiuoti, bet kelinoių organizatorė labai giria keliones su vaikais būtent į Bulgariją  unsure.gif  Vyras žiūri skeptiškai, draugai irgi kažkaip sako, kad daugiau pilvo bėdų ten būna....  cool.gif
Planuotume keliauti liepos viduryje - kaip manote - kaip ten oras būna tokiu metu? ar daug lietingų dienų ar loterija, ar maža tikimybė kaip Turkijoje?
Ačiū Jums VISOMS  4u.gif

Bulgarija tiesiog kitokia nei Turkija. is principo. ir jei dievinat Turkija, bei nelabai esat buve Europos kurortuose, turiu itarima, kad nepatiks. Bulgarai santuresni, nekis jums nieko, nepuls buciuot koju, nes jus turistas. jie tiesiog gyvena savo gyvenima ir dar priima susalusius prie Baltijos lietuvius i savo silta ir svetinga glebi.
o oras turetu buti geras. aisku, lietaus tikimybe yra. bet speju labai labai mizerna. mes birzelio gale nesulaukem. o Turkijoj birzelio vidury lijo vos ne kasdien. simboliskai, bet lijo.

del pilvo bedu, nu mano chebra parsiveze rota is ten. bet apsirgom jau grize, tai ar ten pagavom, ar jau Lt, nezinia.

kiekvienas turi savo atostogu sali visgi. vieniems ner geriau Egipto ar Turkijos, kitiems tinka musu pajurys. Mes visa seima isimyleje Kreta ir Bulgarija. bandem Egipta, Turkija, ne musu. kada nors, kai gerokai paaugs vaikai, bandysim ispanus ar italus, bet siai dienai Bulgarija man yra idelaus atostogu variantas su vaikais. Silta, jauku, neikyrus zmones, trumpas skrydis, nepikta saule.
Atsakyti
QUOTE(Tinka @ 2014 04 03, 20:25)

del pilvo bedu, nu mano chebra parsiveze rota is ten. bet apsirgom jau grize, tai ar ten pagavom, ar jau Lt, nezinia. 

nu va doh.gif
Atsakyti
Silver - specialiai pažiūrėjau į likusią pakuotę nuo rožių vandens . Rašo, pagaminta: Bulgarska rosa PLC, KArlovo, Bulgaria. Tai ne Kinijoj tikrai. Sudėtis: Rosa damascena flower water (tos rūšies rožių vanduo), citroneloll,geraniol, phenoxyethanol.
Va jų kosmetikos tinklapis:

http://www.bulgarianrose.com/

Rotavirusų pasitaiko - liepos gale ar rugpjūtį, kai oras ir vanduo jau įšilę, turistų daugiau. Prevencija tam viena - neleisti vaikams nuryti vandens iš baseino ar jūros, ir plautis rankas bei vaisius priš valgant
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 04 balandžio 2014 - 07:19
QUOTE(Mazule @ 2014 04 03, 17:47)
esu pabėgėlė iš Turkijos temos  biggrin.gif
Tris kartus ten keliavome, galvojame ketvirtą važiuoti, bet kelinoių organizatorė labai giria keliones su vaikais būtent į Bulgariją  unsure.gif   Vyras žiūri skeptiškai, draugai irgi kažkaip sako, kad daugiau pilvo bėdų ten būna....  cool.gif

Sveika 4u.gif
Nesu buvusi Turkijoje, tai galiu palyginti nebent teoriškai. Turkijoje tuo metu turėtų būti šilčiau (karšta) - Bulgarijos pajūryje niekada nebus per karšta. Bulgarijoje, jei gyvensit viešbutyje su maitinimu, tikėtina, kad nesvaigsit, koks super skanus maistas (pajust tikrą bulgarišką virtuvę daugiau šansų maitinantis savarankiškai, ir dar žinoti, kur). Bulgarai - gerokai santūresni nei turkai, į tą sąvoką įeina ir aptarnavimas taipogi. Nežinau, kaip atrodo turkiška pakrantė, bet bulgariška - tikrai nieko ypatingo, super gražių vaizdelių nesitikėkite.
Kai kuriuos BG viešbučius mėgsta vokiečių ir kt šalių jaunimėlis, ten jie girtauja, triukšmauja - rinkitės viešbutį ir kurortą atidžiai, skaitykit atsiliepimus. BG viešbučiai praktiškai neturi garso izoliacijos, todėl kas kaimynystėje - labai svarbu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 04 balandžio 2014 - 08:16
Ačiū Jums labai už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(silver 27 @ 2014 04 03, 16:47)
Aš kažkur skaičiau, kad visa ražių produkcija yra iš Kinijos- ir tikros, autentiškos bulgarų kosmetikos su rožėmis labai sunku rasti, ar gali būti tiesa? Ten rožių net pėdsakų sunku aptikti verysad.gif

radau tik viena is 3 turimu :
BIO FRESH OOD Bulgaria
Plovdiv

http://www.biofresh-bg.com/

Atsakyti
Sveikos, mamytės,
ir mes liepos mėn. važiuojam į Bulgariją savo auto. Gal galite parašyti kas važiavo su viena nakvyne, ar realu? Nes kiek radau info, tai visi važiuoja su dviem ir daugiau. Vaikai mūsų dideli pakankamai, ir į Krymą visada vienos užtekdavo... g.gif
Atsakyti