Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgam mezgimo mašinomis

QUOTE(Daivuliau @ 2014 01 07, 13:13)
man tai truputi liudna, jog daznai tik nuotrauka ikeliama, jokio apraso. Ar bent minimalaus komentaro - technika ir pan.
Zinoma as pati mazai megzu, bet visada labai domuosi jusu darbeliaisi ir groziuosi  4u.gif

Mano mazi darbeliai nieko ir nerasiau, Jums igudusioms tai ir taip viskas aisku.
Visu Jusu grazus ir tobuli darbeliai 4u.gif , o man dar mokytis ir mokytis blush2.gif
Atsakyti
Zuilyte, labai gražūs mezginukai 4u.gif 4u.gif 4u.gif , o jei ir pagalba pravertė drinks_cheers.gif , jei dar ir pirmieji bigsmile.gif

Ristina, tavo kišenėtoji thumbup.gif , labai labai 4u.gif raštelis gražus ir jo tiek, kiek reikia įtaikyta biggrin.gif

Na, o dėl aprašymų, tai seniau prisikopijavus jų aibes buvau, bet g.gif blush2.gif g.gif iki šiol nei vieno taip ir nepanaudojau. Ir siūlai ne tie, ir dydis, ir tankumas .......... Įdomesnio mezginio mezgimo principas tai drinks_cheers.gif , arba iškarpa, bet kiek atsimenu, visad (na, beveik) po užklausimo ir atsakymas atsiranda, o dažnai ir kelios tuo pačiu metu tą pačią problemą paaiškina biggrin.gif
Atsakyti
Aciu Darbeja ir Akirera 4u.gif taip pirmieji, galvoju ka dar numegzti smile.gif labiausiai norisi dukrytei megzti smile.gif

Kvartetas, rusaites mezga rankomis, jei gerai supratau ko tu nori smile.gif http://club.osinka.r...57343?&start=90
as ir tokios tunikos noreciau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kvartetas @ 2014 01 07, 15:54)
Mane tai domintu tokiu kreivu kiseniu padarymo technika. Kaip jos ten taip graziai pasidaro, tarkim pas ristina.
Zinau kad kitos tiesiog daro atskirai jas nusimezgus ir prisiuvus. Su tokiom kaip ir viskas aisku kaip 2x2.

O va tokios pakreiptos ir kur nesimato sujungimu domintu. Jei gera linkme mastau tai, principas turetu but, kazkurioj vietoij paliekamos atviros akys. O toliau jau ir nebezinau........

man ir įdomu. reiktų instrukcijos visiškai žaliems. smile.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kvartetas @ 2014 01 07, 14:54)
Mane tai domintu tokiu kreivu kiseniu padarymo technika. Kaip jos ten taip graziai pasidaro, tarkim pas ristina.
Zinau kad kitos tiesiog daro atskirai jas nusimezgus ir prisiuvus. Su tokiom kaip ir viskas aisku kaip 2x2.

O va tokios pakreiptos ir kur nesimato sujungimu domintu. Jei gera linkme mastau tai, principas turetu but, kazkurioj vietoij paliekamos atviros akys. O toliau jau ir nebezinau........

Esu rašiuisi raštu apie tas kišenes smile.gif Laimužei net gatavą rūbą fotografavau biggrin.gif
Reiktų man nufotografuot patį procesą g.gif

Mezgu taip:(rašysiu iš galvos, nesiremdama jokiais ten tankumais, siūlo storiais ir tt.)
Mezgu daliniu mezgimu, kai karietoj nustatyta H padėtis.
*numezgu atitinkamą ilgį rūbo, nuo kur turi prasidėti kišenės.
*nuo krašto abiejose pusėse palieku atviras 20akių. Toliau 15-20 kartų nuo kraštų į D padėti vis po akį. Nepamirštant apsukti šalia esančią adatą, kad nebūtų skylučių.
*dabar centrinę dali padarau adatas D padėty.
*kraštus pamezgu pagalbiniu siūlu ir nuimu nuo adatinės.
*šonuose ant pagalbinio siūlo uždedu tiek akių, kiek nuėmiau kišenėms. ( ta vieta bus vidinė kišenių dalis ir bus prisiūta išvirkščiojoj pusėj.
*Toliau kas 7 ar 8 eiles dar kokius 7-9 kartus jau su dekeriu mezginio vidury siaurinu vis taikydama, kad toj pačio vietoj. gaunasi kaip "takelis". Nepamirštant megzti pridėjimų pačiam krašte, tai vieta krūtinės platinimams.

O yra kitas kišenių būdas tinkamas normalios figūros turėtojoms su išlankstuya keturguba kišenių dalimi. Olaiva neseniai rodė baklažaninę savo suknelę smile.gif
Papildyta:
Va, ta išlankstyta mašina megzta suknelė
http://www.flickr.co...771815/sizes/l/

Net ir schema įdėta http://www.flickr.co...04/11793633554/

Virbalais mezgama ratu. Mašina gal irgi būtų įmanoma ratu numegzt, bet jau reiktų labai išradinėt dviratį biggrin.gif

Dar toks yra pavyzdys, turėtų šio megztuko ir aprašas kažkur internete plaukioti smile.gif
The Knitter, Issue 53
user posted image
Atsakyti
niu esu tundra ir tiek. ziuriu i ta schema keturgubos kisenes ir nieko nesuprantu.

jusu aprasymo skaitant irgi ne iki galo pagavau minties,
jei megzsi dar tokia pat su tokiom kisenem buciau ziauriai dekinga jei pafotkintum step bay step.
Atsakyti
vat man nesusilipina nuo pat pradzios. mezgu mezgu iki kur turetu prasidet kisenes.

karieta perstatau i h. isstumiu adatas visas i nedarbine apart 20 krastiniu. ir stumdaus kiekvienoij eilej pastatydama po 1 aki i d ir ji automatiskai isidarbina. tai pabaigoij jau tureciau tureti nuo krasto mezgancias 40akis.
tas 40 akiu nuimu su pagalbiniu siulu.

vel uzsidedu 40 akiu su pagalbiniu siulu ir pamezgu. visas adatas i darbine....

nu zodziu toliau jau nesusigaudau, kurias akis mezginy per viduri mazinti.

ar teisingai supratau?
Atsakyti
QUOTE(kvartetas @ 2014 01 07, 23:14)
niu esu tundra ir tiek. ziuriu i ta schema keturgubos kisenes ir nieko nesuprantu.

jusu aprasymo skaitant irgi ne iki galo pagavau minties,
jei megzsi dar tokia pat su tokiom kisenem buciau ziauriai dekinga jei pafotkintum step bay step.

Abejais variantais nugara mezgama kaip įprasto rūbo. Tik priekis kitaip smile.gif

Nufotografuot tai gal ir pavyktų, nors irgi nežinau kaip, ir kuriuos momentus fotografuot g.gif

Aš kai skaitau savo rašliavą, tai man aišku viskas biggrin.gif bet man aišku, nes pati iki to priėjau. Kokias 2 savaites naktim sapnavau, kaip megzt doh.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(kvartetas @ 2014 01 07, 23:33)
vat man nesusilipina nuo pat pradzios. mezgu mezgu iki kur turetu prasidet kisenes.

karieta perstatau i h. isstumiu adatas visas i nedarbine apart 20 krastiniu.

Pradžioj mezgami tik šonai. Tarkim 20 kraštinių akių išstumti į D adatų padėtį, karieta H.

Reikia numegzti va tokios formos detalę

user posted image

Nebūtinai daliniu mezgimu megzti, kad gautųsi kišenių kraštas atvirom akim mirksiukas.gif čia aš taip mezgu biggrin.gif rašau, kaip tai darau aš blush2.gif
Atsakyti
ar visai netaip ir darai mazdaug kaip cia
http://club.osinka.r...93317?p=9732505
bet vaizdas tavuju vistiek ne toks. ax.gif

na nugaros kaip megzti nereikia blush2.gif . o prieki pradet fotografuot nuo to momento kai jau pradedi kisene ir iki jos pabaigimo. paskui jau ka su kuom isvirkscioj pusej susiut atrasiu. lotuliukas.gif

o toliau kaip isimti pazastis ir kakla viskas kaip ir aisku.
tad butu gerai tik kas liecia pacia kisene 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kvartetas @ 2014 01 08, 00:00)
ar visai netaip ir darai mazdaug kaip cia
http://club.osinka.r...93317?p=9732505
bet vaizdas tavuju vistiek ne toks. ax.gif

Taip, kaip šioj nuorodoj mirksiukas.gif

Tik aš palieku kraštus atvirom akim smile.gif paskui apmezgu kraštelį virbalais, kad nesiriestų smile.gif
Atsakyti
tuomet kaip ir viskas aisku mazdaug. nuo ko pradet ir kur baigti
Atsakyti
sveikos mezgėjėlė 4u.gif

Sakykit, ar kažkaip įmanoma riberiu 1x1 gumytę dviem spalvom megzt? Ar čia jau kokių pribumbasų reikia? g.gif
Atsakyti