Dėl mocheros mezgimo, reikia nuimti ratukinius šepetėius nuo pagrindinės karietos ir mezga puikiai.
nu gerai jei as is pusvilnes rysciaus sijono apacia daryt. kazi kaip atrodytu. megzciau didesniu gabaritu moteriai, ir kad kiaurarastine dalis baigtusi ties kokiu keliu. Noreciau, kad pasijonio neprireiktu siut. gal pavyktu sukurpti uosvienei kaledu proga . ir nesinori laaaabai kiauro, galvoju imti kokias 3gijas, kad rimtesnis ir ziemiskesnis tas lapas gautus .
tiesa vakar pasibandziau ta lapuka padaryt , siaubas kaip reikia kruopsciai deliot skaiciuot. . klaidu vistiek pridariau. reikes snd susikaupti. yra tokios kelios neaiskios man vietos. gal pas mane klaida lapo schermoje, bet vienoij vietoij pastrigau.
tiesa vakar pasibandziau ta lapuka padaryt , siaubas kaip reikia kruopsciai deliot skaiciuot. . klaidu vistiek pridariau. reikes snd susikaupti. yra tokios kelios neaiskios man vietos. gal pas mane klaida lapo schermoje, bet vienoij vietoij pastrigau.
QUOTE(kvartetas @ 2013 11 14, 12:40)
tu rankiniu būdu ruošies akis kilnot? Tada pagarba
Ačiū už pagyrimus mano ratukui, šį kartą juos didžiuodamasi priimu, jaučiuos nusipelniusi tų pagyrų. Esu labai užsikėlusi kartelę atlikimo kokybei, o šitam jau net pati nieko negaliu prikišti.
Na, nieko ten labai sudėtingo nėra. Pirmąjį mezgiau pagal šitą aprašymą, praktiškai nieko nekeisdama, tik perskaičiavusi savo tankumui. Kiti du jau mano kiek modifikuoti. Principas toks - mezgamas nugarinės dalies stačiakampis, tada ilga "pala", darant platinimo klynus trumpintom eilėm, pala susiuvama akis į akį ir prisiuvama prie stačiakampio. Galiausiai įstatomos rankovės.
Va šitoj nuotraukoje matosi to ratuko "išklotinė", gal bus aiškesnis mezgimo principas.
QUOTE(akirera @ 2013 11 14, 09:50)
Lace, labai jau gražūs ratukai, taip tvarkingai atlikti , gal galėtumėt aprašyti kaip mezgate?
Na, nieko ten labai sudėtingo nėra. Pirmąjį mezgiau pagal šitą aprašymą, praktiškai nieko nekeisdama, tik perskaičiavusi savo tankumui. Kiti du jau mano kiek modifikuoti. Principas toks - mezgamas nugarinės dalies stačiakampis, tada ilga "pala", darant platinimo klynus trumpintom eilėm, pala susiuvama akis į akį ir prisiuvama prie stačiakampio. Galiausiai įstatomos rankovės.
Va šitoj nuotraukoje matosi to ratuko "išklotinė", gal bus aiškesnis mezgimo principas.
Kvartetas, reikia bandyt kiek pamegzt ir išplaut - tad ir matysi ar tinka siūlas ar netinka.
Čia va mano kažkada užsisaugoti paveiksliuki: sijonas nekūdos moteriškės ir neplono siūlo.
ir kitas
O pagal kokią schemą mezgi?
Aš pagal šitą mezgiau:
Ti pirmoj eilėj 11 ir 14 akis ne taip paprastai dariau, kad tik išstumi į darbinę padėtį, o 12 ir 13 akis kėliau atitinkamai į 11 ir 14, o vietoj jų pakeldavau tas pačias 12 ir 13 iš prieš tai buvusios eilės. Nes kitaip man ten negražiai viskas važiuodavo į šonus
Čia va mano kažkada užsisaugoti paveiksliuki: sijonas nekūdos moteriškės ir neplono siūlo.
ir kitas
O pagal kokią schemą mezgi?
Aš pagal šitą mezgiau:
Ti pirmoj eilėj 11 ir 14 akis ne taip paprastai dariau, kad tik išstumi į darbinę padėtį, o 12 ir 13 akis kėliau atitinkamai į 11 ir 14, o vietoj jų pakeldavau tas pačias 12 ir 13 iš prieš tai buvusios eilės. Nes kitaip man ten negražiai viskas važiuodavo į šonus
QUOTE(_Smilga_ @ 2013 11 14, 17:12)
Čia va mano kažkada užsisaugoti paveiksliuki:
Ohoooo, kiek čia farbelio įdėta Aišku, , kad ant kūdo modeliuko visad geriau žiūrisi, bet liuks. Ko gero kuo storesni siūlai, tuo tas raštas geriau atrodytų, gal net storamezgė jam tiktų, bent jau lengviau sugraibyt ant jos
Medalis už kantrybę ir kruopštumą
Oi ne ne, čia paveiksliukai iš osinkų, ne mano!!!
Aš tik vieną įstengiau Ir tai buvo senei - prieš porą metų gal.
Aš tik vieną įstengiau Ir tai buvo senei - prieš porą metų gal.
Sveikos visos mezgėjėlės gražūs jūsų mezginiai. Man labia toil iki tokio lygio nusipirkau padėvėta Brother KH 830 su antra adatine. RAnkom megzti moku, o su mašina - esu žalia. Gal galit mergaitės patarti kur ieškoti problemos: viska darau pagal knygutėje pateiktą instrukciją, tačiau mezgant vienos geros vienos blogosios akiu stulpelius užstringa karietele stumiant karietėlę ir be siūlo. Nuspaudus pirmyn ir atgal mygtukusrieteleje, užkabina ankis tik ant antros adatinės, ant pagrindinės adatinės niekas nevyksta Ką negerai darau?
Šypsni, ar tikrai pagal instrukcijas??? Gal pas tave adatos stovi tiesiai vien priešais kitą, dėl to stringa karietėlė.
Iš savo klaidų galiu patarti pirmiau pradžiai pabandyti 2x2 gumytę, nes turiu įtarimų, kad pirmąkart IxI vis tiek klaidą kažkur darai.
O tai tu tuos mygtukus suspaudai, tai taip ir turi būti.
Prima eilė - užmetimas, statai šukas
Tada spaudai mygtukus ir mezgi DVI eiles (nors instrukcijoje rekomenduoja tris). Pirmoje eilėje tau išmegs tik vienos adatinės akis, antroje - kitos adatinės.
Tada atleidi visus mygtukus ir mezgi gumytę
Iš savo klaidų galiu patarti pirmiau pradžiai pabandyti 2x2 gumytę, nes turiu įtarimų, kad pirmąkart IxI vis tiek klaidą kažkur darai.
O tai tu tuos mygtukus suspaudai, tai taip ir turi būti.
Prima eilė - užmetimas, statai šukas
Tada spaudai mygtukus ir mezgi DVI eiles (nors instrukcijoje rekomenduoja tris). Pirmoje eilėje tau išmegs tik vienos adatinės akis, antroje - kitos adatinės.
Tada atleidi visus mygtukus ir mezgi gumytę
QUOTE(Lace @ 2013 11 14, 13:36)
Ačiū už pagyrimus mano ratukui, šį kartą juos didžiuodamasi priimu, jaučiuos nusipelniusi tų pagyrų. Esu labai užsikėlusi kartelę atlikimo kokybei, o šitam jau net pati nieko negaliu prikišti.
ir neveltui! TOBULAs ratukas. saunuole! sypsnis2: o kempine pakeista ant pagrindines adatines (sponge bar)? letai vaziuodama ziurek kur ir kaip uzstringa. labiausiai tiketinam, kad adatos susivelia tarp saves, ar kabina uz karietos. koki butent stulpeli mezgi? kur visos adatoj darbinej padeti? isstumk i auksciausia virsutine pozija ir ziurek ar nesikerta viena su kita, ar nesikabina uz adatiniu kabliu.
nuspausdama tuos du mygtukus ant karietos, jai taip ir pasakai - "nemegzk nei i viena puse", todel ir nemezga, viskas cia gerai. (slip funkcija)
QUOTE(sypsnis2 @ 2013 11 14, 18:42)
užkabina ankis tik ant antros adatinės, ant pagrindinės adatinės niekas nevyksta
Sorry, pražioplinau šitą sakinį. Jei tikrai gerai mašiną pasistatei ir viskas pagal instrukcijas, tai pritarsiu Jautienai, kad "spoonge bar" pirmiausia reiktų pasitikrint.
joooo snd padekeriavau as ji. viskas gavosi. akeles pridejau blogai pirmajam aukste ir paciuoze, tai kitam aukste jau kitu budu pridejau, liuks stovi gerai, neciuozineja ne viena kur nereikia. . ir jau galiu sakyt rasta mintinai zinau, nebereikia ziuret .
jo sitam rasteliui tikrai reikia storu siulu, nes mezginys vienos kiaurymes.snd mezgiau is 3giju. ryt jau imsiu tikruosius siulus ir desiu turbut kokias 5-6gijas. paziuresiu kaip megsis.
as turiu siek tiek kitokia tu lapu isdestymo schema. ten labai graziai parodyta kaip nuo 5 lapu, mazinti i virsu iki 1lapo. bet ziauriai isplaukusi ta foto. reiks jusiske atsiprintinti. nes net akys paskaudo bandant izlibinti kiek ten tu kvadratuku lieka. . radau dar klaidu, bet kaip ir ne esminiu.
kagi as turbut ilgam dingsiu .
jo sitam rasteliui tikrai reikia storu siulu, nes mezginys vienos kiaurymes.snd mezgiau is 3giju. ryt jau imsiu tikruosius siulus ir desiu turbut kokias 5-6gijas. paziuresiu kaip megsis.
as turiu siek tiek kitokia tu lapu isdestymo schema. ten labai graziai parodyta kaip nuo 5 lapu, mazinti i virsu iki 1lapo. bet ziauriai isplaukusi ta foto. reiks jusiske atsiprintinti. nes net akys paskaudo bandant izlibinti kiek ten tu kvadratuku lieka. . radau dar klaidu, bet kaip ir ne esminiu.
kagi as turbut ilgam dingsiu .