Įkraunama...
Įkraunama...

Mezgam mezgimo mašinomis

bet tas paklijuojamas flizelinas buna siauras ir ilgas jei gerai zinau. tada s... gausis jei su tuo flizelinu gausiu nuflizelininti nuo liemens iki pat virsaus.
tikiuosi seimininke nesupyks, kad naudoju jos nuotrauka:
https://plus.google....619841472901049
va apie koky zakarda kalbu.
noriu nuo liemens i virsu tokio, o apacia skersai megzti vienspalviai,kad gautusi saules kliosas.
istikro issikaliau snd si rasciuka kojinems, bet nenaudosiu. siulai gaunasi ilgoki vis tik. tikrai maunantis uzklius uz pirsto kokio. kadangi korta paruosta, reikia kazkam panaudot lotuliukas.gif

aaagnex jei nori galiu parasyt savo skaipa. padesiu, jei zinosiu. 4u.gif svarbu drasiau, nebijot. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kvartetas: 09 lapkričio 2013 - 22:08
maniskis tikrai ner siauras. ryt pamatuosiu. o tokiam zakardui nemanau, kad reiktu nes jis gana tankus g.gif

Atsakyti
na neidentiskas, pas mane ismezgus siek tiek kitaip atrodo, bet irgi tokie maluniukai. yra vietu, kur kas sesias akis persitempia siulas. uz tai ir galvoju, ar neklius jei paliksiu nieko nedarius ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kvartetas: 09 lapkričio 2013 - 22:32
QUOTE(kvartetas @ 2013 11 09, 22:05)
va apie koky zakarda kalbu.

kvartetai, čia juk paprastas žakardas, dviejų spalvų. Vieną siūlą kiši karietėlėj į A poziciją, kitą į B ir brūžini, jokių kaitaliojimų nereik. Nebent ką labai gudraus sugavojai.
Blin, kaip tik mezgu panašų, tik smulkesnį, ot vėl gausis, kad kopijuoju verysad.gif

Kaip siuvėja mėgėja galiu pasakyti, kad flizelinų yra bent dvidešimt rūšių. Yra plonos juostelės jau su siūle, skirtos trikotažo siūlei sustiprinti. Būna tokio pat flizelino plonom juostelėm ir kaip audeklo parduodamo... balto.., juodo..., elastinio trikotažinio....plonesnio lengviem audiniam sustiprinti... storesnio švarkam.. kieto odai. To įvairaus flizelino pilna padoresnėje galanterijos ir siuvimo reikmenų pardėje. O jei dar pardavėja bus sumani, tai patars.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linaslinelis: 09 lapkričio 2013 - 22:36
linaslinelis tripcioju nes nezinau kaip elgtis. Ar paprasta zakarda megzti A ir B, bet klijuot ar dar koky velnia. Ar megzti dvieju fonturu zakarda, kur ikandau. Bet ji mezgant reikia rankiniu budu keisti siuliukus kas 2 eiles. Va uz tai ir tripcioju pries pradedant. As nemegztu ardyt. Is pradziu mastau, mastau, pasipaisau, skaiciuoju. Ir galiausiai einu prie irankio biggrin.gif .
Atsakyti
O tai tu siūles nori klijuot, ar visą plotį? Jei tik siūles, tai kuo puikiausiai viskas susisiūna, nereik čia jokio flizelino. O jei per visą plotį - tai man asmeniškai nepatiko. Flizeliną reikia klijuoti karštu lygintuvu - akrilas biški nuo karščio lydosi. O vilna - pati pagalvok. Klijuot flizeliną reik tik sausu lygintuvu (jokio garo) ir palaikyt vienoje vietoje apie 10 sek, (as laikau apie 15-20 su nekarštu, bet tik siuvinius). Be to, jis audinį sutvirtina, tai nebesitampys taip.
Jei tave jaudina, kad blogoj pusėje lieka ilgi siūlai, tai apatinius kabančius ilgiausius siūlus per vidurį galima užkabinti ant viršutinių adatų. Man tas variantas nepatinka, tai pasirinkau smulkesnes "žąsies kojeles".
O dvigubam žakarde nemačiau šito raščiuko, kad kas megztų.
Atsakyti
hmmm garsusis, niekada nesenstantis Houndstooth rastelis...
jeigu siulai trumpi kitoj pusej, na kokiu keturiu akiu ilgio, tai tikrai nereikia nieko mandro daryt, nes nesikabina. as sau ir saviskui riesines esu didesniais tarpais numezgus. ir kai mauniesi niekas ten nesikabina. nors aisku dar ir nuo siulu priklauso - jeigu vilnoniai, tai jie viens su kitu pasivelia ir okej.

o to flizelino (pirma kart toki zodi matau) labai noreciau juodo, bet pas mus cia tokio neteko niekur matyti ir isvis rankdarbiu - siuvimo, mezgimo - parduotuvytes yra visiskai nusususios, pasirinkimas tragiskas. esu naudojus balta uzsegimui tvirtinti - labai patiko, kai dvigubas uzsegimas per viduri ideti juostele flizelino ir uzkepti lygintuvo - standesnis susegimas gaunasi, kaip tik to ko reik. bet mezginys tamsus buvo, tai patempus svietesi baltas flizelinas, nekas nekas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 09 lapkričio 2013 - 23:16
QUOTE(kvartetas @ 2013 11 09, 22:05)
aaagnex jei nori galiu parasyt savo skaipa. padesiu, jei zinosiu. 4u.gif  svarbu drasiau, nebijot. drinks_cheers.gif

Ačiū už pasiūlymą. Nesinori trukdyt asmeniškai. negana aš jau Frekę visokiais klausimais užverčiu blush2.gif

Baimės pas mane nėra. Man viskas įdomu, ypač kol nauja rolleyes.gif Ir stengiuosi kiekvieną kartą megzdama vis ką nors naujo sužinot ar išmokt 4u.gif

Kol kas riberį kankinu periodiškai biggrin.gif iš storų siūlų, tai lyg ir pakenčiamai mezga, o iš plonesnių, tai pagal nuotaiką doh.gif Vieną dieną geriau, kitą blogiau...

Užbaigiau trečiąjį megztinį mašina. Šitas jau visai visai nedaug virbalų matęs - tik kaklo apdailą apmegzta icordu. Viskas kitkas mašina 4u.gif

ir ketvirtąjį nubrūžinau - bet tas jau daugiau virbalų matys, nes modelis ne mašininis 4u.gif
Atsakyti
kaividoj tikrai esu maciusi. tiek kad internetinej yra mazai labai. reiktu jau eiti pirkti ir siusti.

tai va as ir neklijuociau viso tarkim megztinio bet jei juosta eina ir retesnis piesinys. kodel gi ne. bandziau prilygint vilna 100% nieko nepasikeite g.gif
Atsakyti
viskas aisku kad paklijavimas man netiks. reik gal bandyt. gal neklius kai vilksis. rankoves padarysiu vienspalves tuomet. aciu merginos

aaagnex o kur vaizdai. kodel netapetuoji? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kvartetas: 10 lapkričio 2013 - 00:04
Sveikutes, isiterpiu is as i diskusija. Klijavau flizelinu ir suknute ir megztuka, tai reiketu klijuoti tarpais, nes kitaip flizelinas neduoda mezginiui temptis ir jaumegztuka sunku uzsivilkti smile.gif O dabar patapetuosiu: megztukas prie pedkelniu
user posted image
Atsakyti
Kvartetas, tapetuočiau mielu noru, bet, kad fotoaparatas visiškas daltonikas doh.gif Niekaip net panašios foto neišėjo išgaut į realybę... o megztinio jau nebeturiu 4u.gif

Bet vis tiek statistikai pasirodysiu, kad tikrai numezgiau 4u.gif

user posted image

user posted image

Viskas megzta mašina, išskyrus kaklo iškirptė apmegzta icordu. Spalva visai visai netikra. realybėj daug ryškesnė 4u.gif Iš klaidų tai žinau, kad megztinio apačios atnarų uždėjimas per skystas, bet dabar jau sugebėau šiek tiek aukščiau pasikelt riberį, tai manau, kad išvengsiu šitos problemos 4u.gif Laukiu pastabų 4u.gif

Ir dar - prisiruošiau išbandyt tuck`us ir skip raštus wub.gif Ta proga vienas mėginukas rolleyes.gif Pirmiausia vienspalvis, o poto išbandžiau ir 2 spalvom pamegzt 4u.gif

user posted image

Zuzana
- gražus megztinukas wub.gif Pėdkelnės, tai man labiau patiktų kelnėm būdamos... blush2.gif Komplekte man jie nesižiūri blush2.gif Nu bet aš apkritai susipykus su kostiumais doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 10 lapkričio 2013 - 12:23