sveikos, paklausiu ir cia, gal kuri patars..
500g . cukraus pudros
1 kiausinio baltimas( neplaktas schmoll.gif )
2 did. saukstai gero ( be skonio ) aliejaus
1 did. saukstas zelatinos ( butu gerai , kad turetumete tos baltosios , stiprios ).
I dubeni supili persijota !!!!! pudra , imusi baltima ( is trynio pasidarai gogolio mogoloi lotuliukas.gif nestuke.gif ir skaniai suvalgai ) ,ipili alieju ir istirpinta zelatina . Viska labai gerai isminkai , bet as beminkydama dar kazkiek pudros dadejau , kad gautusi kociojama mase , kas dare gelytes , tos zinos kietuma ( ciut kietesne kaip koldunam ).
Mase iskocioji ant stolo pabarstyto pudra , suvynioji ant kocelo , ir taip pat vel atvynioji ant tortuko , gerai islygini pavirsiu , paskui sonus , kad nebutu staltiese ir nupjauni nereikalinga apacia , na , o paskui jau cia jusu fantazija ka toliau daryti smile.gif
Tiesa , sita mase reikia kloti ant kremu patepto torto virsaus ir sonu , o ne ant sauso schmoll.gif nes ji neprilips ir styros atsokusi .
Taip pat , ji gaji saldytuve stoveti suvyniota i plevele , kad ir pora savaiciu ( o gal ir dar ilgiau , nebandziau rolleyes.gif )
kas dare sia mase? kiek ml vandens istirpinti zelatina? ar ji patogi tortu dengimui? ar is jos galima tp daryt gelytes? noreciau leliuka padaryt is formos ar tiktu si mase? ar geriau is pastiliazo daryt? aciu labai!
Aciu!
QUOTE(Rasskee @ 2013 12 04, 15:11)
Iskilo toks klausimas, laiko eksperimentams nebeturiu...Turiu likusios dengimo mases su gliukoze, ar is jos padarius papuosimus ir isdziovinus, jie sukietetu iki tvirtumo?...
dengimo masės su gliukoze nesu darius, bet aguonos gėlių masė su gliukoze tikrai sukietėja
Papildyta:
QUOTE(Sigeita @ 2013 12 04, 16:30)
kas dare sia mase? ar ji patogi tortu dengimui? ar is jos galima tp daryt gelytes? noreciau leliuka padaryt is formos ar tiktu si mase? ar geriau is pastiliazo daryt?
kiek skaičiau, merginos daugiausia daro iš pastilažo. Aš irgi
QUOTE(Elentari @ 2013 12 03, 14:28)
ing.,[/b] geras visai gavisi Makvynas O kokius dažus naudojote? Aš pagrinde naudoju Sugarflair, kelias spalvas ir Americolor turiu.
aciu, pas mus poskysciaidazai, is pardt Scilis, brangus, ale ziuriu spalvos isgaut geros neimanoma
Ir dar karta didelis aciu uz mano tortuko pastebejima
QUOTE(Sigeita @ 2013 12 04, 17:30)
neesu dariusi ir kaip jau mineta dauguma daro pastilaza (RECEPTAS CIA) jis paprastas, be jokiu "ZALIU" baltimu is dengimo pastilazo apsidengsite ir torta, is likuciu pasidarysit figureles (jei perskytas gausis-brandinkit, lei figurelem perminkstas dadekit cukraus pudros). Ikisus masytes i molda dekit trumpam i saldytuva, po to graziai issiims
Sveikos mergaites, senai seku Jusu temuke ir zaviuosi Jusu darbeliais. Man iki tokiu profiu, kai SZ, Nevute, Mingailiux,Erikiuxxx mamos ir kt. toli kaip iki menulio, bet vis kartas nuo karto sulipdau. Aisku, daugiausia savam ratui Paskutinieji keksiukai dukrai I mokykla:
Moshi monster gerbejai:)
Vienas, taip vadinamas, valgomas
Helovynui, dukrai taip pat I mokykla...
Sunkvezimio gerbejui
Monster high...
Moshi monster gerbejai:)
Vienas, taip vadinamas, valgomas
Helovynui, dukrai taip pat I mokykla...
Sunkvezimio gerbejui
Monster high...
QUOTE(saintlina @ 2013 12 04, 17:09)
dengimo masės su gliukoze nesu darius, bet aguonos gėlių masė su gliukoze tikrai sukietėja
Papildyta:
Papildyta:
QUOTE(ramune.v @ 2013 12 04, 21:53)
neesu dariusi ir kaip jau mineta dauguma daro pastilaza (RECEPTAS CIA) jis paprastas, be jokiu "ZALIU" baltimu is dengimo pastilazo apsidengsite ir torta, is likuciu pasidarysit figureles (jei perskytas gausis-brandinkit, lei figurelem perminkstas dadekit cukraus pudros). Ikisus masytes i molda dekit trumpam i saldytuva, po to graziai issiims
aciukas mergytes ai, pagalvojau pirmai pasiklausiu profiu patarimo, gerai, kad produktu nesugadinau
QUOTE(MaybeBaby @ 2013 12 05, 00:29)
Sveikos mergaites, senai seku Jusu temuke ir zaviuosi Jusu darbeliais. Man iki tokiu profiu, kai SZ, Nevute, Mingailiux,Erikiuxxx mamos ir kt. toli kaip iki menulio, bet vis kartas nuo karto sulipdau. Aisku, daugiausia savam ratui Paskutinieji keksiukai dukrai I mokykla:
oi, kaip cia viskas grazu!
QUOTE(ingridasir @ 2013 11 09, 07:08)
Kad kaip ir nera to receptuko si karta dariau is pirktines mases gelems lipdyti, galima ir paciai ja pasidaryt yra kazkur nekomentuojamoj temoj receptas "geliu mase pagal Aguona" arba is pastilazo figureliu lipdymui, bet jis ne toks elastingas nesigauna taip gerai kaip is specialios geliu mases
mergytes, sakykite, matyt man reik stipresnius akinius isigyti? tema N kartu ziureta, bet pagal Aguona geliu mases neuzmaciau.. padekite rasti
QUOTE(Sigeita @ 2013 12 05, 02:52)
mergytes, sakykite, matyt man reik stipresnius akinius isigyti? tema N kartu ziureta, bet pagal Aguona geliu mases neuzmaciau.. padekite rasti
Kad kitoje temoje receptukas yra
http://www.supermama...?...&p=55027259
bet man atrodo kad cia yra paklaida, anksciau viena kepejele minejo, kadangi mases nedariau, tai ir nezinau, turbut daug geliu iseitu is sios normos, ar kas bande mazinti proporcijos ?
Erdve, === valgomas ir vel uzsimaniau torto, paziurejus i valgoma
MaybeBaby === Sveiki prisijungusi tortai nuostabus
neatsimenu , kuri mama norejo oranzinio torto
radau toki
radau toki
Mayby Baby[B], gražūs tortukai
Mergaitės, pasakykit, ar tortą deda tiesiai ant veidrodžio, ar kažką po apačia kloja?
Mergaitės, pasakykit, ar tortą deda tiesiai ant veidrodžio, ar kažką po apačia kloja?
QUOTE(Cola 777 @ 2013 12 05, 03:07)
Kad kitoje temoje receptukas yra
bet man atrodo kad cia yra paklaida, anksciau viena kepejele minejo, kadangi mases nedariau, tai ir nezinau, turbut daug geliu iseitu is sios normos, ar kas bande mazinti proporcijos ?
Aciu, tai ana tema ir N kartu buvo ziureta nuo pradziu iki galo . aciu dar karteli! dabar radau, net raudonai uzrasyta
na reiks isbandyti, sakot gera mase, papuosimams
QUOTE(Sigeita @ 2013 12 05, 11:40)
na reiks isbandyti, sakot gera mase, papuosimams
Bent man šita masė idealiai tinka gėlėms, o va figūrėlėms ar dengimui geriau pastilažas.