Sveikos,
tortukai kaip visada visu pasakiski, akiu neina atitraukt, o popsai musu popsu karalienes tai is viso kazkas nerealaus
Patarkit, is ko padaryt makvyno tortui ratus? neturiu juodos spalvos dazu,tad pastilazas netinka masciau is juodo zefyro, bet tada makvyna giganta reikia daryt...
pirma karta meistravosim toki torta, tad klausimu daug kyla.....
sveikos, nuostabus tortukai , pajutau ikvepima ismokti pati tokius kepti savaitgaliui meginsiu kepti drauges gimtadieniui torta, tikiuosi pavyks.
keli 'techniniai' klausimukai is mano puses daug kepancioms:
1. skaiciau, kad cukraus pudra galima pasigaminti kavamale malant cukru. ar kuri taip darot? kokia buna iseiga?
2. matau labai daug mase/pastilazu puostu tortu- kaip darot su spalvotom masem ir ju laikymu: ar pasidarot is karto daugiau skirtingu spalvu mases ir laikot saldytuve, ar laikot 'nespalvota' mase ir spalvinat pries puosima? ar tiesiog kiekvienam tortui atskirai ruosiates ir spalvinates mase?
keli 'techniniai' klausimukai is mano puses daug kepancioms:
1. skaiciau, kad cukraus pudra galima pasigaminti kavamale malant cukru. ar kuri taip darot? kokia buna iseiga?
2. matau labai daug mase/pastilazu puostu tortu- kaip darot su spalvotom masem ir ju laikymu: ar pasidarot is karto daugiau skirtingu spalvu mases ir laikot saldytuve, ar laikot 'nespalvota' mase ir spalvinat pries puosima? ar tiesiog kiekvienam tortui atskirai ruosiates ir spalvinates mase?
QUOTE(dominica @ 2013 11 18, 10:18)
1. skaiciau, kad cukraus pudra galima pasigaminti kavamale malant cukru. ar kuri taip darot? kokia buna iseiga?
2. matau labai daug mase/pastilazu puostu tortu- kaip darot su spalvotom masem ir ju laikymu: ar pasidarot is karto daugiau skirtingu spalvu mases ir laikot saldytuve, ar laikot 'nespalvota' mase ir spalvinat pries puosima? ar tiesiog kiekvienam tortui atskirai ruosiates ir spalvinates mase?
1.Niekada nedariau ( na gal pries 25 m. kai nebuvo pirkt) Nesumalsite taip smulkiai.
2. Darau kiekviena karta nauja.Is likuciu buna gelyciu padarau ir tiek.
Papildyta:
QUOTE(ing. @ 2013 11 18, 09:38)
Patarkit, is ko padaryt makvyno tortui ratus? neturiu juodos spalvos dazu,tad pastilazas netinka masciau is juodo zefyro, bet tada makvyna giganta reikia daryt...
pirma karta meistravosim toki torta, tad klausimu daug kyla.....
daryciau arba rudos spalvos arba gal tiktu juodos spalvos sausainiai oreo ?
QUOTE(Ulitka @ 2013 11 18, 12:23)
gal tiktu juodos spalvos sausainiai oreo ?
ta pati norejau rasyti
QUOTE(Ulitka @ 2013 11 18, 11:23)
1.Niekada nedariau ( na gal pries 25 m. kai nebuvo pirkt) Nesumalsite taip smulkiai.
2. Darau kiekviena karta nauja.Is likuciu buna gelyciu padarau ir tiek.
Papildyta:
daryciau arba rudos spalvos arba gal tiktu juodos spalvos sausainiai oreo ?
2. Darau kiekviena karta nauja.Is likuciu buna gelyciu padarau ir tiek.
Papildyta:
daryciau arba rudos spalvos arba gal tiktu juodos spalvos sausainiai oreo ?
aciu, ale MB nuziurejo kazkoki video youubej, tai pagal ji kazka bandys gamint, visokius ratus ir kitus papuosimus
aciu uz patarimus
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2013 11 18, 12:52)
ta pati norejau rasyti
aciu
as cukru malu kavamale... tiesiog pripilu i kavamale maciau cukraus ir ilgiau pamalu, poto persijojam per labai smulkia sijokle ir tiek. gabaliukai didesni lieka joje,o viska kas smulku yra tikrai smulku
Dėl cukraus pudros. Ar tikrai verta malti, sijoti kai yra galimybė tiesiog atsidaryti pakelį ir naudoti ten kur reikia. Ar tikrai sunaudojam tiek daug cukraus pudros (tos kur kepam po 1 tortą per mėn.), kad tas kainos skirtumas tarp paprasto cukraus ir pudros atpirktų kavamalės nusidėvėjimą ir abejonę: ar pakankamai gerai sumaliau, ar nesijaus cukraus kristaliukų?
QUOTE(dailele @ 2013 11 18, 13:24)
Dėl cukraus pudros. Ar tikrai verta malti, sijoti kai yra galimybė tiesiog atsidaryti pakelį ir naudoti ten kur reikia. Ar tikrai sunaudojam tiek daug cukraus pudros (tos kur kepam po 1 tortą per mėn.), kad tas kainos skirtumas tarp paprasto cukraus ir pudros atpirktų kavamalės nusidėvėjimą ir abejonę: ar pakankamai gerai sumaliau, ar nesijaus cukraus kristaliukų?
na man kazkaip greit gaunas susimalti..
beto tam tortui man reikejo,kai pirmaj karta maliau gal dvieju kilogramu cukraus pudros....
tad kazkaip man zenkliai pigiau buvo susimalti, nei pirkti jau paruosta
QUOTE(ing. @ 2013 11 18, 14:26)
na man kazkaip greit gaunas susimalti..
beto tam tortui man reikejo,kai pirmaj karta maliau gal dvieju kilogramu cukraus pudros....
tad kazkaip man zenkliai pigiau buvo susimalti, nei pirkti jau paruosta
beto tam tortui man reikejo,kai pirmaj karta maliau gal dvieju kilogramu cukraus pudros....
tad kazkaip man zenkliai pigiau buvo susimalti, nei pirkti jau paruosta
as irgi kartais taip darau. Man gaunasi net dar smulkiau, nei pirkta
QUOTE(dominica @ 2013 11 18, 11:18)
sveikos, nuostabus tortukai , pajutau ikvepima ismokti pati tokius kepti savaitgaliui meginsiu kepti drauges gimtadieniui torta, tikiuosi pavyks.
keli 'techniniai' klausimukai is mano puses daug kepancioms:
1. skaiciau, kad cukraus pudra galima pasigaminti kavamale malant cukru. ar kuri taip darot? kokia buna iseiga?
2. matau labai daug mase/pastilazu puostu tortu- kaip darot su spalvotom masem ir ju laikymu: ar pasidarot is karto daugiau skirtingu spalvu mases ir laikot saldytuve, ar laikot 'nespalvota' mase ir spalvinat pries puosima? ar tiesiog kiekvienam tortui atskirai ruosiates ir spalvinates mase?
keli 'techniniai' klausimukai is mano puses daug kepancioms:
1. skaiciau, kad cukraus pudra galima pasigaminti kavamale malant cukru. ar kuri taip darot? kokia buna iseiga?
2. matau labai daug mase/pastilazu puostu tortu- kaip darot su spalvotom masem ir ju laikymu: ar pasidarot is karto daugiau skirtingu spalvu mases ir laikot saldytuve, ar laikot 'nespalvota' mase ir spalvinat pries puosima? ar tiesiog kiekvienam tortui atskirai ruosiates ir spalvinates mase?
1. nemalu, laiko gaila o iseiga viska paskaiciavus tikrai ne daug i nauda. be to pastilazui man patikimiau ta pati pudra, pirkta, nes ir taip daznai su juo siurprizu pasitaiko
2. pirma PASTILAZO NEREIK LAIKYTI SALDYTUVE, dazniausiai pasidarau tiek kiek reik, aisku kazkiek lieka bet ne daug-ji naudoju figurelem, gelytem... visad geriausiai kai lieka baltas nes juk nezinai kokios spalvos kada reiks.
Tortai vienų už kitus gražesni
Spygla, labai gražūs ir nematyti tortų ornamentai kremu, ten reikia po kiekvieno elemento padaryti nubraukimą, kad taip gautųsi ir dirbti kiekvieną eilę skirtingomis kryptimis???
Spygla, labai gražūs ir nematyti tortų ornamentai kremu, ten reikia po kiekvieno elemento padaryti nubraukimą, kad taip gautųsi ir dirbti kiekvieną eilę skirtingomis kryptimis???
QUOTE(ing. @ 2013 11 18, 13:26)
beto tam tortui man reikejo,kai pirmaj karta maliau gal dvieju kilogramu cukraus pudros....
vat as irgi taip galvojau- kur kilas cukraus, o kur kilas cukraus pudros
QUOTE(ramune.v @ 2013 11 18, 17:58)
2. pirma PASTILAZO NEREIK LAIKYTI SALDYTUVE,
tai susukti i plevele-> deti i dezute -> kisti i stalciu? kazkur cia tarp zinuciu rase, kad menesi laiko gali stoveti, tik paskui gerai isminkyt reikia..
Laba.
Olesta taip po kiekvieno paspaudimo nubraukiu o į kurią pusę,jau fantazijos ir apsižioplinimo rezultatas noriu pabandyti dar vieną būdą,bet neišduosiu kol nepabandysiu
Olesta taip po kiekvieno paspaudimo nubraukiu o į kurią pusę,jau fantazijos ir apsižioplinimo rezultatas noriu pabandyti dar vieną būdą,bet neišduosiu kol nepabandysiu