Įkraunama...
Įkraunama...

Prancūzaitės su prancūziukais (ir be jų), 14 tema

QUOTE(Canelle @ 2013 12 06, 18:57)
geras, nesu macius tokio vyno, bet paieskosiu, kaip distancija sako- kad ant lentynos pasistatyt biggrin.gif bet brangokas, kaip vin de merde, sakyciau  lotuliukas.gif
oj nemegstu ir as, visus biurokratizmus seimoj sprendzia mb  blush2.gif as sakau- tavo salis, tu daugiau supranti, tai ir koliokis biggrin.gif tas pats su butu- su savininku jis viska aiskinas, as nesikisu (nezinau, ar ilgai, nes nepataiso musu orkaites jau antras menuo!) nebeturiu ideju ka gamint toj keptuvej ir puoduose..
oho, nusimato darbingas sausis tau  blink.gif bet busi diplomuota, gal lengviau darba eis susirast wink.gif
Salon de mariage tai praziopsojau cia Strasbure... Dirbau ta diena, o sekmadieni tik iki 12h vyko, tai visai pamirsau... Bet tiek to, ideju pilna ir internete smile.gif As tai ieskaus darbo pamazu, NES 21 varau i Londona, tada 5 sausio i Lietuva, tada dar vaziuojam i kalnus (kas slidinet, kas bimbinet) vasario pradzioj.. Zodziu, kolkas ieskaus cdd arba interim, iki vestuviu tai tikrai.. Po to gal dar kraustysimes.. Daug permainu laukia kitamet  unsure.gif
Buvom vakar ziuret Eurolygos rungtyniu tarp Zalgirio ir SIG  thumbup.gif Tikrai ispudingos ir su dramatiska pabaiga  bigsmile.gif Maciau ir lietuviu grupele su visa atributika  bigsmile.gif
Del tu kaimu, tai mb baisiai egzotiska buvo Lietuvos kaime (pas drauges senelius), pasakojo visiems is eiles, kad ten pas juos yra asla, pecius ir namas neturi tikro stogo (nes ten tokia kaip siltinimo danga apmusta, nezinau, kaip vadinas) ir jie turi ne ferma kaip FR o tik dvi karvytes, pora kiauliu ir vistu! Ir kad jis ragavo skaniausio dalyko pasaulyje: varskes surio su medumi ir svieziais agurkais  biggrin.gif

Liudna is tikruju, kad tai egzistuoja- namai be vandentiekio, kanalizacijos ir pan, bet nereikia pamirst, kad ilga laika buvom okupuoti, nacionalizavo zeme, todel ir kaimai liko vargingesni...Man labiausiai gaila, kad Lietuvoje apskritai nyksta kaimai, jog nera kuriama darbo vietu, nesirupinama sodybu issaugojimu, kad tie kaimai nesitransformuoja i siuolaikinius prancuziskus villages su vietine kepyklele, mesine, mokykla..

Vat man ir gaila kad lietuviski kaimai nyksta, kad nieko nevyksta, kad situacija ten negereja, like tik senukai, jaunimas bega kaip akis isdege is ten, o jei koks ir lieka, tai alkashius dazniausiai..
O kas del okupacijos palikimo tai aisku kad yra ir to net noredamas nepamirstum, cia musu istorijos dalis ir reik didziuotis kad sugebejom atsikovoti laisve, tik man norisi kad ne tik miestai integruotusi i ta Europa, bet ir kaimai nebutu taip atskirti ir nykstantys..

as mb irgi buvau nusivezus i tolimu giminaiciu sodyba, nors siaip jie mieste gyvena bet issaugoje tevuku sodyba ir ten gyvena vasara ar savaitgaliais, vistu ner, bet yra darziukas, pirtis, prudelis, ir vanduo is sulinio, tai mb irgi cia kazkas is fantastikos srities buvo, o dar lauko tulikas! biggrin.gif

Maciau kad zaide strasbure zalgiris, ir norejua klaust ar netycia nebuvai paziuret! smile.gif Kas laimejo? biggrin.gif
O del administraciju tai cia irgi mb darbas, as nenoriu kaip tu sakai eit koliotis, nes vienas dalykas nemegstu baisingai tu popierizmu, antras dalykas nors ir gerai kalbu, bet nu vis tiek negimtoji kalba, bijau kad nesuvartytu manes doh.gif biggrin.gif

As kepiau siandien bandeliu is sluoksniuotos teslos su persiko skiltele viduj, dar neragavau bet jei bus skanu tai manau daznai kepsiu, nes ziauriai lengva!!! thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos

Distancija, as eiciau i vieta ir issiaiskinciau. Jei skambinsi - skambuciai mokami, nezinia ant ko papulsi, jie ten buna ir nesamoniu prisneka. Kai turi pasnekova pries akis, jiems sunkiau buna nusipezeti. Gali laukti dar ju atsakymo, bet greitai jis neateis. O jei dar klaidu yra ir reikia kazka pataisyti, tai lauksi kelis menesius. Mano vyras kai dirba/nedirba, tai jo statusas keiciasi 3-is kartus per menesi. Tai su CAF'u nuolat problemos, tai nedaskaiciavo, tai perskaiciavo, buna irgi atsiuncia koki popieriu pasakyti, kad birzelio menesi nepriskaiciavo ar permokejo.
Tu neik koliotis, eik issiaiskinti. Niekas ten taves nesuvartys. Aplamai dek akcenta ant to, kad tau reikia issiaiskinti, bet kokia kaina. Nesuprasi - perklausi, kils klausimas - paklausi. Kils klausimas isejus, grisi kita diena ir perklausi. As esu ejusi ir visai gerai mane aptarnavo, issiaiskinome, nors daug kas ne tik man, bet ir tai konsultantei neaisku buvo.

As sedziu 24C namie "uzsidejus", ir man salta. Jauciu, kaip tempa kyla. Savijauta kaip prie gripo. Nu ot bus bajeris, kad rimtai juo susirgsiu unsure.gif

As kepiau tarte aux poireaux is cuisine de bernard. Nu labai skanu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(distancija @ 2013 12 06, 20:42)
Maciau kad zaide strasbure zalgiris, ir norejua klaust ar netycia nebuvai paziuret! smile.gif Kas laimejo? biggrin.gif

As kepiau siandien bandeliu is sluoksniuotos teslos su persiko skiltele viduj, dar neragavau bet jei bus skanu tai manau daznai kepsiu, nes ziauriai lengva!!!  thumbup.gif

Likus dviem sekundem Zalgiris pirmavo 2 taskais ir per paskutines sekundes Sig'as sugebejo ikalti tritaski bigsmile.gif esu buvus tik keliose prof. rungtynese, tai sios buvo ispudingiausios: itampa, veiksmas, drama thumbup.gif

negundyk! Ar valget siandien Maennele pour Saint Nicolas? Mane kolege pavaisino tokiu: user posted image

QUOTE(Pireja @ 2013 12 06, 21:48)
Sveikos

As sedziu 24C namie "uzsidejus", ir man salta. Jauciu, kaip tempa kyla. Savijauta kaip prie gripo. Nu ot bus bajeris, kad rimtai juo susirgsiu  unsure.gif

As kepiau tarte aux poireaux is cuisine de bernard. Nu labai skanu  wub.gif

Labas, kaip minat abi ant zaizdu su savo pyragais ir tartais biggrin.gif greiciau ta orkaite pataisytu, kepsiu is karto flam'a, tada sausainiu kokiu meduoliniu ir tada cinamoniniu ritineliu pyraga tongue.gif Bet jauciu, kad iki Kaledu nieko nebus..

Vaje, nesusirk tik pries sventes...Kalk kokio brendziuko ir siltai i lova wink.gif
Atsakyti
Sveikos
QUOTE(Canelle @ 2013 12 06, 23:33)
negundyk! Ar valget siandien Maennele pour Saint Nicolas?

Labas, kaip minat abi ant zaizdu su savo pyragais ir tartais  biggrin.gif greiciau ta orkaite pataisytu, kepsiu is karto flam'a, tada sausainiu kokiu meduoliniu ir tada cinamoniniu ritineliu pyraga tongue.gif Bet jauciu, kad iki Kaledu nieko nebus..

Vaje, nesusirk tik pries sventes...Kalk kokio brendziuko ir siltai i lova wink.gif

Sventas Nicolas yra tik Alzase ir pas vokiecius. Pas mus niekas nezino tokios dienos. O gaila, nes juk visai smagu kaledu laukti su teminiais sausainiais.

As kepiau is Bernardo cuisine flamkuche. Labai geras receptas, gavosi kaip pirktinis. Svarbiausia, kad iskepus savaitgali, gali ji laikyti saldytuve (as ivynioju i plevele) ir suvartoti savaites eigoje, kai vakare neturi noro ar laiko ka gaminti. Pasildyti orkaiteje jie man dar skanesni.

Uzjauciu del orkaites. Mane tokia situacija irgi labai erzintu. Vat nuomojantis buta ir yra ta problema - nei pats islaidausi, nei savininka prisisauksi ka pataisyti.

Nu man greiciausiai negripas, siaip kazkokia temperaturine nesamone prikibo. Nakti prastokai buvo, dabar lyg ir geriau. "Tobulas" savaitgalis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Pireja @ 2013 12 07, 11:08)
Sveikos

Sventas Nicolas yra tik Alzase ir pas vokiecius. Pas mus niekas nezino tokios dienos. O gaila, nes juk visai smagu kaledu laukti su teminiais sausainiais.

As kepiau is Bernardo cuisine flamkuche. Labai geras receptas, gavosi kaip pirktinis. Svarbiausia, kad iskepus savaitgali, gali ji laikyti saldytuve (as ivynioju i plevele) ir suvartoti savaites eigoje, kai vakare neturi noro ar laiko ka gaminti. Pasildyti orkaiteje jie man dar skanesni.

Uzjauciu del orkaites. Mane tokia situacija irgi labai erzintu. Vat nuomojantis buta ir yra ta problema - nei pats islaidausi, nei savininka prisisauksi ka pataisyti.

Nu man greiciausiai negripas, siaip kazkokia temperaturine nesamone prikibo. Nakti prastokai buvo, dabar lyg ir geriau. "Tobulas" savaitgalis  unsure.gif

Geras, as maniau, kad visur Prancuzijoj jis paplites biggrin.gif Lietuvoj lyg irgi svesdavo svento Mikalojaus diena, aisku, be jokiu sausainiu.. Zinok, darbe nemazai zmoniu savo vaikams pirko smulkmenas (maikute, salika ar apatinius) butent St Nicolas dienai blink.gif zinau, nes prasydavo supakuoti biggrin.gif Ir siaip paskaitau kartais prancuziskus forumus, tai mane blogaja prasme nustebino, kiek zmones isleidzia dovanoms... Man rodos, ne dovanu kiekyje yra Kaledu dvasia g.gif As visalaik vargstu, kol sugalvoju ko 'reikia' Kaledoms, nes is tikruju, kai ko reikia, tai ir nusiperku arba mb padovanoja.
as tai nusiperku tik padus flam'u, o po to jau ten trunka 5min viska supjaustyt ir sumest.. Eisiu i marché de Noel valgyt flammes des pauvres- tas pats flamas, bet ant bagetes biggrin.gif
Del buto tai nesmagu, dar sugedo termostatas duse- nupirkom, pakeitem patys, tai sake, kad saskaita apmokes tik kita menesi g.gif velkas ir velkas viskas, pradeda atsibost- o dar sako, kad padorius nuomininkus sunku susirast, greiciau atvirksciai..
Paprasyk vyro, kad leistu issigulet ir pirmadieni bus geriau wink.gif
Atsakyti
Su Naujais metais lietuvaites-prancuzaites!! Sekmes, meiles ir, svarbiausia, geros sveikatos!!
Atsakyti
QUOTE(Soane @ 2014 01 01, 16:45)
Su Naujais metais lietuvaites-prancuzaites!! Sekmes, meiles ir, svarbiausia, geros sveikatos!!

Su Naujaisiais metais tave ir tavo seima!!! Kad sie metai butu geresni ir sekmingesni, nei praejusieji smile.gif

Kaip praejo sventes, merginos? Gal lanketes Lietuvoje?
Atsakyti
QUOTE(Canelle @ 2014 01 02, 12:00)
Su Naujaisiais metais tave ir tavo seima!!! Kad sie metai butu geresni ir sekmingesni, nei praejusieji smile.gif

Kaip praejo sventes, merginos? Gal lanketes Lietuvoje?

Aciu!!! Labai tikiuos, kad tavo linkejimai issipildys.
Mes per Kaledas LT buvome, o Naujus cia sutikome.
Ramios siemet sventes. Gerai, kad vaikai yra, tai bent jau jie surmulio sukelia.
Atsakyti
Su naujaisiais metais smile.gif

Mūsų Kalėdos ir naujieji ramūs šiemet smile.gif Per kūčias buvom tarptautinėj vakarienėj biggrin.gif Vyras su porą draugų sugalvojo, kad reikia susitikti. Žodžiu vyrai visi iš ten pat, tik žmonos iš skirtingų pasaulio kampų biggrin.gif Vakarienė portugališka buvo, nes šeimininkė iš ten smile.gif Smagu visai buvo, visai kitokios kūčios nei įpasta, linksmos tokios biggrin.gif O per naujuosius į kiną nuėjom ir grįžom po vidurnakčio šiek tiek. Paryžius tikrai ne miestas naujiesiems schmoll.gif

O senieji metai, po visų nesėkmių pasibaigė labai šauniai biggrin.gif Perkam butą ir gavau darbą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(justyte @ 2014 01 02, 14:15)
Paryžius tikrai ne miestas naujiesiems  schmoll.gif

O senieji metai, po visų nesėkmių pasibaigė labai šauniai  biggrin.gif Perkam butą ir gavau darbą  ax.gif

drinks_cheers.gif Nei naujiesiems, nei Kaledoms. Nors visas sventes labai gerai praleidom, Naujuosius linksmai pasitikom, bet nebuvo tokios atmosferos, kaip Lietuvoje. Per Kucias man truko lietuvisko maisto, o Naujametine nakti nociau bent viena fejerverka per langa pamatyti, kaip Lietuvoje biggrin.gif

bigsmile.gif bigsmile.gif thumbup.gif Sveikinu!!!!! Kur buta pirksite? Kur dirbsi? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mivida: 02 sausio 2014 - 14:27
QUOTE(justyte @ 2014 01 02, 14:15)
O senieji metai, po visų nesėkmių pasibaigė labai šauniai  biggrin.gif Perkam butą ir gavau darbą  ax.gif

Ooo puiki metu pabaiga!! Sveikinu!!! Pasakok daugiau smile.gif
Atsakyti
Butą perkam Savigny sur Orge, arčiau neįkandam, kur būtų gražu ir atitiktų mūsų norimus kriterijus smile.gif Iki Saint Michel Notre Dame 30 minučių, tai normaliai manau smile.gif Vyrui į darbą nuo durų iki durų išeis maždaug valanda smile.gif O aš darbą gavau Centre Pompidou, assistante administrative smile.gif CDD metams, pagal programą emploi d'avenir, mokės smic'ą, bet vistiek patenkinta biggrin.gif
Atsakyti