Labas prancuzaites! pasiilgau jusu!!!! Kiek uzeidavau tai tustuma buvo, o va dabar pagaliau gavau beveik visa romana suskaityt, kuo lb dziaugiuosi!
QUOTE(Canelle @ 2014 07 14, 13:41)
Merginos, moterys, jei nesunku, gal galetumet pasidalinti cia arba per az, tos kurios gyvenat butuose- kiek jus mokat charges de copropriété per menesi ar metus? Kadangi mes issikraustant noretume paprasyti savininku decompte des charges uz 4metus, kuriuos cia pragyvenom (nes ne karto negavom) ir taip mastom, kad gal permokejom, nes dabar mokam 90eur/men= 1080eur/metus, lifto nei gardien nera, tik siuksles, bendras sildymas, elektra, laiptines valymas, zoles nupjovimas aplink nama karta i men ar maziau.
mes gyvendami 65 kv bute Lyone uz tuos charges mokedavom jei neklystu 90 eur, sildymas vanduo iskaiciuota, buvo liftas ir garazai tie vadinami box - be sienu, tik parkingo vieta po namu), be rusio. mes gyvenom 2 aukste, zinau kad pirmam aukste mokedavo 10 eur maziau per menesi (nes tipo liftas pigiau kainuoja aukstu zemiau gyvenant) tuos charge jauciu irgi permokejom, nes beveik nesisildem, nes butas lb gerai izoliuotas ir saule prisildydavo...
QUOTE(pelargonijA77 @ 2014 07 20, 22:22)
Gimdžiusios Prancūzijoje (manau Belgijoje nesiskiria labai), ar duoda kažką gimdymo namuose; naktinius....ar vaikui vežtis drabužėlius ar duoda kažką?
Naktinius gimdykloj dave, iklotus mamai dave visas 3 dienas, tinklines kelnaites pirmai dienai dave, intym higienos prausikli dave, vaikui dave pampersus kiek reikejo, kepuryte uzdejo tik gimusiam, prausikli dave, vitamina K ir vitamina D, valikli bambytei valyti, o rubeliu reikejo savo. Siaip duoda sarasa ko reikia, bet tam sarase biski per daug isvardinta, kai ko tikrai neprireike (kaip pvz termometro vaikui ar suku plaukams, ar 5 seilinuku) geriausia pasiklaust savo ligonines, nes Lyone zinau kad kitose ligoninese vaikui duoda tik 1 paka pampersu o jei pritruksti tai savo reik turet, o mum dave neribotai.
Na stai, pagaliau ir as mama. Ziuriu i sunu gultuke, kuris jau ant sio "svieto" virs menesio ir negaliu atsigrozet. ir kaip jis toks visas mielas ir fainas is manes islindo
snuduriuoja ramus kol su koja supuoju, tik nustoju ir pradeda bruzdet kaip senas traktoriukas
Apie gimdyma galiu trumpai papasakot - pagazdint tas kurioms dar tai ateity, bet manau tikrai ne kiekvienai taip "pasiseka" kaip man, tad linkiu GREITAI ir sklandziai!
Zodziu termino diena nieko nevyko, nors man ciauskejo aplinka kad pagimdysiu anksciau, nes ir akmenis rinkau is busimos pievos kur dar tik lyginom zemes, ir sienas ir lubas ploviau po sveitimo, ir gelyna sodinausi, ir dar ko tik nedariau, bet mano lelius buvo uzsispyres ir sedejo pilve iki galo, nu ir saunuolis!
tai ant rytojaus po termino nuejau i savo ligonine pasirodyt, ten paminksteje viskas bet uzdara... nu ka pakrapste membranas - pasiraiciau is skausmo (daugiau niekad tam nepasirasysiu!
) ir isleido namo. Po piet pradejo skaudet nugara, vakarop visai rimtai skauda, nuvaziavom i ligonine paziuret kas vyksta apie 4 ryto nes nei spasfon nei karsta vonia niekas nenumalsino ir jau buvo kas 3-4 min. paziuri - 1 nelaimingas cm! o man jau laaabai skauda! pasiulo pernakvot pas juos nes ant pietu pranasauja jau leliuka. nu liekam, gaunu vaistu nuo skausmo ir biski nusnaudziu kartu su vyru viengulej ligonines lovoj, ziauriai patogu
ryte patikrina - tas pats 1 cm!!!!! leliaus ant pietu vadinas nei kvapo nebus, isleidzia namo. Vyras speja suvazinet 100 km pirmyn atgal i namo pridavima su rangovais, jega, turim raktus, galim kraustytis!
gryzta vakarop, man visai nelinksma, apie 10 kai nebegaliu isvaziuojam vel i ligonine, tikiuos bent jau 5 cm su tokiu skausmu, patikrina - vel tas pats nelaimingas 1 cm! nzn ar mano istyses veidas ar kas pasake mano nusivylima, bet daktare puole guost kad pirma karta daznai buna ilgai uzsitesia gimdymas...
kazkodel manes tas neguode.. nu sako nepaleisim, paguldysim, vis tiek turi pradet atsidarinet viena diena
Gaunu i vena laseline su spasfon , tai ta laseline labiau maiso isitaisyt lovoj nei padeda nuo skausmo. Nakti praleidziu sokinejant is lovos kas 5 minutes nuo skausmo, vyras likes su manim trina nugara, pasirodo tiek pati nusitryniau kad ten jau oda eina velniop ir viskas raudona... o man tik nugara teskauda, pilvo visai ne. Ir kadangi saremiai aks 5-6 min tai vadinas dar ne pats gazas, taip sako gyd. zodziu antra kosmariska naktis ir toks jausmas kad niekas niekada nevyks daugiau. apie 10 ryto patikrina 2-3 cm. nueinam i gimdykla, prasau epiduro nes nemiegojus ir nevalgius (nesinori visai kai taip skauda) dvi paras tiesiog nebegaliu. gaunu ir nuluztu is kart. vyras dar bando kalbint bet manes jau neber
pazadina kas valanda kai ateina patikrint, tai po epiduro veikla pradejo labai spartet ir 13:56 ant krutines man paguldo sunu. 3,3 kg, 49 cm.
ps net gimdant saremiai taip ir nesutankejo iki tu pranasaujamu 2-3 min, buvo kas 6!
Gydytojais, visu personalu ir pacia ligonine esu ziuriai patenkinta!
Ech sakiau trumpai parasysiu o gavos visa paklode.. ups!
O savo vyra isimylejau is naujo
tokio mylincio jo niekad nemaciau, kaip uzsiima su sunum, kaip juo rupinas ir soka kaip igeltas kai jis verkia...
Ir dar, sugebejo padaryt taip kad butu su mumis ligoninej (gulejom 2 dienas neskaitant gimdymo dienos) ir mus parsiveztu i naujus namus ( o darbo nei daug nei mazai, perkraustyti viska, isvalyti, iskraustyti is deziu ir tt.) saunuolis! sake paskutine nakti plove gindis iki 3 ryto o kelesi 6 kad pas mus butu anksti ir galetume kartu ismaudyt sunu ryte..
aciu labai uz sveikinimus, buckiai visoms!
*