Įkraunama...
Įkraunama...

Prancūzaitės su prancūziukais (ir be jų), 14 tema

QUOTE(Pireja @ 2014 01 27, 21:06)
O tai kiek jam temperaturos yra? Is savo bernu patirties galiu tik pasakyti, kad visokios ausys ir gerkles i antibiotikus labai greitai sureaguoja, bet jei kosuliai/bronchitai/tracheitai ic co., tai i antibiotikus sureaguoja is leto.

Dekui uz sveikinimus mano vyriskiui. Tik realybeje viskas sudetingiau atrodo  unsure.gif Prieme 3-is kandidatus, kad pakeistu 4-is darbuotojus, su kuriais nutraukia sutarti. Is tu 3-ju paliks tik viena  unsure.gif Vienu zodziu... Kazkokia nesamone darbo rinkoje,

Nounoursyte, kaip tavo vaikai? Gal jau pampersu atsisakete? Maniskis i puoda nedaro, i kelnes irgi. Kencia iki negalejimo, laukia kol uzdesime pampersa, ir jau tada jam palengveja. Tai nezinau, kaip cia ta beda iveiksime.

Nu gera teorija tu cia isvedusi thumbup.gif Nesu nieko panasaus pastebejusi, bet kadangi mano bernai gydomi priepuoliais ir siaip nebepamenu kada antibiotikus girdziau, tai gal siaip nesuvedziau galu g.gif

Mano mazasis irgi i pampi isikabines, nors pas aukle, sake, jau beveik viska ant puodo daro, o va namie ne per kur doh.gif Laukiu vasaros - paliksiu nuogu uzpakaliu, tai netures kur dingti. O siaip tai jau gal pusmetis kaip soskes nebereikia, tuoj bus menuo kai buteliuka i stikline su siaudeliu iskeitem. Visas vyrukas darosi, paskui broli sekioja ir viska megdzioja. Mums grazu ziureti, o vyresneli uzknisa negyvai lotuliukas.gif

Nu o del tavo vyro visos spygu priraitysim, tai tikrai pasiseks 4u.gif jei is daugelio i top 3 papuole, tai visai realu ir top 1 patapti, tegu eina ir dirba, taip, lyg ta viena issvajotaja vieta jau butu nuroves ir viskas bus gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(justyte @ 2014 01 26, 00:16)
Sveikinimai, Distancija  4u.gif  ir Pirėjai  4u.gif

Praėjo pirmoji darbo savaitė, daug naujų pavardžių visokių aktorių, režisierių išmokau  biggrin.gif Kolektyvas labai fainas  smile.gif Žodžiu, viskas OK darbe  smile.gif

Aciu! 4u.gif
Liuks kad darbe patinka, ir kad kolektyvas fainas, nes aplink supantys zmones darbe daznai labai itakoja, jei nepatinka tai ir megstamas darbas gali apkarsti!

QUOTE(nounoursyte @ 2014 01 27, 15:14)
Beje, Distancija, kaip tavo sveikatele?  g.gif

Aciu, kad teiraujiesi! As jau gerai, sloga baigesi, gerkle ok, kosulys irgi beveik pasitrauke, zodziu gyvensiu biggrin.gif Aciu tau dar karta uz patarimus! 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nounoursyte @ 2014 01 28, 01:29)
Nu gera teorija tu cia isvedusi thumbup.gif Nesu nieko panasaus pastebejusi, bet kadangi mano bernai gydomi priepuoliais ir siaip nebepamenu kada antibiotikus girdziau, tai gal siaip nesuvedziau galu g.gif

Mano mazasis irgi i pampi isikabines, nors pas aukle, sake, jau beveik viska ant puodo daro, o va namie ne per kur doh.gif Laukiu vasaros - paliksiu nuogu uzpakaliu, tai netures kur dingti. O siaip tai jau gal pusmetis kaip soskes nebereikia, tuoj bus menuo kai buteliuka i stikline su siaudeliu iskeitem. Visas vyrukas darosi, paskui broli sekioja ir viska megdzioja. Mums grazu ziureti, o vyresneli uzknisa negyvai lotuliukas.gif

Nu nezinau, kazkaip man su mano vaikais tokia isvada issivede. Mano abu vaikai bronchitiniai-astminiai, pasirodo, kad ir Lyono oras ne itin jiems tinka, nes miestas gana uzterstas. Tai jei kelias savaites nepalija ar koks stipresnis vejas nepapucia, tai vaiksto abu ventolino lydimi. Uztat jau kai ismus musu valanda pirkti namus, tai ieskosimes kokiame nors priemiestyje, o ne paciame mieste.

Del mazojo - tai jus jau pazenge. Maniskis vis dar nemiega naktimis, tai negalime nei soskes, nei buteliuko atsisakyti. Buteliuko diena nereikia, soskes irgi - kaip kada, tai mane sie dalykai per daug nejaudina. Man baisiau puodo reikalai. Mes ji bandeme jau sia vasara be pampio paleisti, tai jau kai ivyko nelaime, tai man toks jausmas, kad jis labai traumatizavosi. Po to skaiciau, kad taip buna, vaikai ta ivyki supranta kaip savo dalies "pametima" unsure.gif Ir po to bijo daryti tiesiog ne i pampersa. Musiskis, buna, pasako, kad eisi WC, atsideda ant puodo, paskaito knyga (IKEA zurnala, kuris voliojasi WC), nusiplauna rankas, nusisluosto, bet puodas taip ir lieka tuscias, o po minutes privaro i kelnes. Man toks jausmas, kad jis labai gerai jau kontroliuoja savo norus ir nenorus, nu bet kaip priversti ji daryti i puoda, tai neisivaizduoju. Internete irgi jokio patarimo neradau, kuris tiktu musu atveju.
Atsakyti
Sveikos!

Wow, visa menesi tylu ramu, ziemojot? smile.gif Su pirmaja pavasario diena! Nors prancuzai ir mano kitaip biggrin.gif

Pas mane naujienu nedaug... Planuojam planuojam vestuves, viskas pamazu susistato i savo vietas.. Dar buvom slidinet vasario vidury su mb seima, tai labai puikiai praleidau savaite kalnuose, nors pati ir nestojau ant slidziu. Pakvepavau tyru kalnu oru, prisivaiksciojom su uosviene, prisiturskem baseinuose thumbup.gif zodziu, visi grizo zvalus ir laimingi... Didziausia naujiena, kad tapau teta mazo burbuliuko wub.gif wub.gif wub.gif Pirmasis mano sunenas (tikiuos, kad ne paskutinis biggrin.gif) Tie kudikeliai tokie trapus ir fainuciai wub.gif

Kaip sekasi musu nestukei? ar nepavargsti, ar jau zinote lyti?
Atsakyti
Labas!
Tikrai, kad tylu ramu cia. Nors ir as pati nesirodziau. Daug visoku ivykiu buvo ir geu, ir nelabai. Kuri laika be interneto buvom, nes kraustemes i naujus namus rolleyes.gif
Jau beveik isikurem. Vaikai po atostogu prades eiti i nauja mokykla. Truputi jaudinames kaip seksis, ypac didziajai, bet, tikiuosi, kad viskas bus gerai.

Canelle, jau visai nebedaug liko iki didziosios dienos. Tikiuos, viska spesit laiku pasiruosti. Ar daug dar ka turit nuveikti?

Kaip kitos gyvenat? Kokiu naujienu prikaupet per ta tylos laika?
Atsakyti
QUOTE(Soane @ 2014 03 05, 17:47)
Labas!
Tikrai, kad tylu ramu cia. Nors ir as pati nesirodziau. Daug visoku ivykiu buvo ir geu, ir nelabai. Kuri laika be interneto buvom, nes kraustemes i naujus namus  rolleyes.gif
Jau beveik isikurem. Vaikai po atostogu prades eiti i nauja mokykla. Truputi jaudinames kaip seksis, ypac didziajai, bet, tikiuosi, kad viskas bus gerai.

Canelle, jau visai nebedaug liko iki didziosios dienos. Tikiuos, viska spesit laiku pasiruosti. Ar daug dar ka turit nuveikti?

Kaip kitos gyvenat? Kokiu naujienu prikaupet per ta tylos laika?

Su persikraustymu thumbup.gif Papasakok daugiau, kokioj vietoj isikuret: kaime, miestely, priemiesty? Labai tikiuos, kad vaikuciai greitai adaptuosis, vis tik persikraustymas sukelia stresa tiek suaugusiems, tiek vaikams...

Tikrai, jau ne tiek ir daug, bet as vis 'guodziuos' ,kad dar yra laiko biggrin.gif Turiu didziausius sarasus 'must do' ir dar biudzeta, tai stengiuos judet sistemiskai biggrin.gif Dabar didziausi rupesciai like: geles (nuotakos puokste, butonjere), saldus stalas ir transportas... O po to jau smulkmenos: bateliu reikia, muzika suderint, baznycioj apsilankyt del teksto ir muzikos, su dekoratore suderint detales, sveciams draze ir pan. Na, darbo dar tikrai daug, bet isskirscius viska taip baisiai neatrodo smile.gif
Atsakyti
Gyvenom kaime ir vel persikelem i kaima. Kaimieciai uzkieteje mes rolleyes.gif Bet mieste, tikriausiai, nemoketume ir nenoretume gyventi. Iki didesnio miesto 19 km. Nera visai arti, bet abu vairuojam, tai problemu kol kas nekyla.
Ir as tikiuosi, kad adaptacija nebus sunki ir ilga.

Prisimenu musu pasiruosimus vestuvems. Beveik viska patys norejom daryti, tik paskutini vakara turejom daug pagalbiniu rankeliu salei puosti ir siaip kitom likusiom smulkmenom. Darbo ir rupesciu daug, bet paskui smagu viska prisiminti.
Atsakyti
QUOTE(Soane @ 2014 03 06, 11:58)
Gyvenom kaime ir vel persikelem i kaima. Kaimieciai uzkieteje mes  rolleyes.gif Bet mieste, tikriausiai, nemoketume ir nenoretume gyventi. Iki didesnio miesto 19 km. Nera visai arti, bet abu vairuojam, tai problemu kol kas nekyla.
Ir as tikiuosi, kad adaptacija nebus sunki ir ilga.

Prisimenu musu pasiruosimus vestuvems. Beveik viska patys norejom daryti, tik paskutini vakara turejom daug pagalbiniu rankeliu salei puosti ir siaip kitom likusiom smulkmenom. Darbo ir rupesciu daug, bet paskui smagu viska prisiminti.

Mes savaitgali buvom i gretima miesta nuvaziave- mazesnis uz Strasbura, tai smalsumo delei paziurejom nt kainas, butu gan pakritusios, bet pasnekejom, kad vis tik ne mums gyvent bute, nors ir miesto centre- noris tos zalumos, ramybes, neuztersto oro... Manau, kad jusu atstumas iki miesto optimalus thumbup.gif

Saule kepina siandien, lendu laukan su dviraciu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Canelle @ 2014 03 06, 17:05)
Saule kepina siandien, lendu laukan su dviraciu  bigsmile.gif

Toli su dviraciu nuvaziavai? mirksiukas.gif
Tikrai, kad labai teigiamai veikia geras oras ir saule nuo ankstyvo ryto!!!
Atsakyti
Sveikos!

Esu naujoke siame forume, dziaugiuosi atradusi tema, kurioje kalba lietuves gyvenancios Prancuzijoje. Cia gyvenu kelis metus, turiu dukrele, kuri rudeni eis i ecole maternelle, noreciau pasiteirauti, ka manote apie privacias ir valdiskas mokyklas (darzelius)? Ateinancia savaite prasideda uzrasymai, prie namu yra nedidele valdiska mokyklele, 53 vaikai.

Dekoju is anksto uz atsakymus ir patarimus!
Atsakyti
QUOTE(anand11 @ 2014 03 07, 21:14)
Sveikos!

Esu naujoke siame forume, dziaugiuosi atradusi tema, kurioje kalba lietuves gyvenancios Prancuzijoje. Cia gyvenu kelis metus, turiu dukrele, kuri rudeni eis i ecole maternelle, noreciau pasiteirauti, ka manote apie privacias ir valdiskas mokyklas (darzelius)? Ateinancia savaite prasideda uzrasymai, prie namu yra nedidele valdiska mokyklele, 53 vaikai.

Labas,

sveika prisijungus 4u.gif Vis smagiau, kai musu daugiau bigsmile.gif deja, del darzeliu nepatarsiu, bet nemazai merginu turi darzelinio amziaus vaiku, tai palauk, gal kuri prisijungs, nes tema smarkiai pritilus biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Soane @ 2014 03 07, 20:25)
Toli su dviraciu nuvaziavai?  mirksiukas.gif
Tikrai, kad labai teigiamai veikia geras oras ir saule nuo ankstyvo ryto!!!

ne, niekur nepajudejau doh.gif - padangos buvo zveriskai nuleistos, o iki degalines reik gerokai pavaziuot... tai nuejau pasivaiksciot palei kanala: jau pas kaimynus tuoj magnolijos zydes blink.gif ankstyvas pavasaris, bet taip smagu, praktiskai kas vakara einam kur nors i gamta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(anand11 @ 2014 03 07, 21:14)
Sveikos!

Labas,
smagu, kad prisijungei! Kokiame mieste gyvenate FR?

Apie privacias mokyklas nieko negaliu pasakyti. Abu eina i valdiska. Kol kas jokiu dideliu problemu nekilo. Buvom patenkinti pirmaja mokykla.

Beje, visas merginas ir moteris su musu svente 4u.gif

Grazaus savaitgalio!
Atsakyti