Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės, 46 tema

QUOTE(arden @ 2013 11 01, 17:47)
žalojas vaikų meniskai ar kaip ten jie vadinas biggrin.gif sakė netgi plyšta tokius pratimus darant. o kaip iš tikro yra, bala žino.

šito nežinau, aš tik galiu pagelbėt su judančiais elementais kas susiję smile.gif

Arden, persiųsk į paštą, manau, kad ne vienai iš mūsų aktualu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lutute1 @ 2013 11 01, 14:50)
Kokiu? blush2.gif
Papildyta:

Zuzanėle, tu tikras lobis. Ačiū tai labai! 4u.gif

Ekraną nufortografuoti galima klavišu PRTSC SYSRQ. Paskui išsisaugoti ant ekrano arba įklijuoti į wordą.
Už lobį- nėra už ką. Dabar net neprašius mokinuko mamytė atsiuntė, tai labai džiaugiuosi, kad galėjau pasidalinti mirksiukas.gif Naudokitės į sveikatą, jei tik praverčia 4u.gif

QUOTE(arden @ 2013 11 01, 15:23)
praeitą dailės pamoką patyriau fiasko su grotažo technika. nupirkau žvakes "švaros prekėse" ir nuvaškavus lapą, tušu neįmanoma buvo padengt  doh.gif  su kolege dar bandėm gelbėt padėtį, bet beviltiška. pasirodo šiais laikais dar reikia žinot kokias žvakes perki  doh.gif

Aš naudoju visas žvakes, kurių likučius turiu namie. Nuvaškavus visą darbą padenk kreidos dulkėmis. (Mano vaikams tai smagiausias darbas. Ima kreidą, dažosi rankas ir ištrina visą nuvaškuotą lapą). O paskui be problemų pasidengia tušu ar neskiestu guašu (Aš darau guašu. Viskas gaunasi puikiai) mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzanele: 01 lapkričio 2013 - 19:33
QUOTE(lutute1 @ 2013 11 01, 15:50)
Kokiu? blush2.gif
Papildyta:

QUOTE(zuzanele @ 2013 11 01, 20:31)
Ekraną nufortografuoti galima klavišu PRTSC SYSRQ. Paskui išsisaugoti ant ekrano arba įklijuoti į wordą.

O įklijavus worde, spaudi format ir pats dešiniausias ženkliukas - apkarpyt. Juo apsikerpi kiek reikia. Be to, jei nori iš to pačio paveikslėlio dar kitos vietos, tai ir apkarpytą paveikslėlį pakopijavus ir įklijavus, paspaudi format, apkarpymas,atsiras tai kas buvo nukirpta. Galėsi apsikarpyt naują to paties senojo paveikslėlio vietą.
nu primaliau... biggrin.gif reikia pačiai išbandyt ir bus aišku mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(arden @ 2013 11 01, 19:47)
žalojas vaikų meniskai ar kaip ten jie vadinas biggrin.gif sakė netgi plyšta tokius pratimus darant. o kaip iš tikro yra, bala žino.

mama krypavo, vyresne sese krypavo, as krypavau, niekas neplyso blush2.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(22peliukas22 @ 2013 11 01, 18:30)
Arden, persiųsk į paštą, manau, kad ne vienai iš mūsų aktualu smile.gif

drinks_cheers.gif nusiunčiau mirksiukas.gif

QUOTE(zuzanele @ 2013 11 01, 19:31)
Aš naudoju visas žvakes, kurių likučius turiu namie. Nuvaškavus visą darbą padenk kreidos dulkėmis. (Mano vaikams tai smagiausias darbas. Ima kreidą, dažosi rankas ir ištrina visą nuvaškuotą lapą). O paskui be problemų pasidengia tušu ar neskiestu guašu (Aš darau guašu. Viskas gaunasi puikiai) mirksiukas.gif

nepagalvojau ir net nežinojau, kad taip galima doh.gif
QUOTE(SiditaV @ 2013 11 01, 20:22)
mama krypavo, vyresne sese krypavo, as krypavau, niekas neplyso  blush2.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

ir kiek laidų jau prakrypavo lotuliukas.gif man tik įdomu ar tikrai negalima ar čia mūsų "fizrukei" taip atrodo g.gif
Atsakyti

Mano fotografavimo mygtukas truputį kitoks: Print Scrn SysRq
Išbandžiau. Puikiai pavyko drinks_cheers.gif

Papildyta:
QUOTE(agė-melagė @ 2013 11 01, 20:42)
O įklijavus worde, spaudi format ir pats dešiniausias ženkliukas - apkarpyt. Juo apsikerpi kiek reikia.

Tekstas karposi pagal instrukciją- liuks! Tačiau paveiksliukas- paspaudus žirkles, dingsta visas. doh.gif Kažką darau turbūt ne taip...
Atsakyti

Kaip? Tiesiog paspaudi? Ar jau atsidarius Wordą ?

Atsakyti
QUOTE(lutute1 @ 2013 11 01, 21:55)
Mano fotografavimo mygtukas truputį kitoks: Print Scrn SysRq
Išbandžiau. Puikiai pavyko drinks_cheers.gif

Papildyta:

Tekstas karposi pagal instrukciją- liuks! Tačiau paveiksliukas- paspaudus žirkles, dingsta visas. doh.gif Kažką darau turbūt ne taip...

Spausti ne pelytės dešinį klavišą (tada būna žirklės, ne jų reikia). O įklijavus paveikslėlį, jį sužadinus (, kad aplink būtų "burbuliukai"), viršuj monitoriaus lango atsiras žodis formatas, jį paspaudus - pačiame dešiniausiame kampe, žodis apkarpyti ir ženkliukas: paveikslėlis ir šalia grotelės. Jį paspaudus, galėsi karpyti (nėra žirklių). Stumdysi ant paveikslėlio pakraščių vietoj burbuliukų atsiradusius brūkšnelius.
Jei dar neaišku, ryt susiskambinkim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(domassss @ 2013 11 01, 21:46)

Kaip nori. Svarbu paspausti klavišą ir įklijuoti į wordą. O ką pirmiau darysi- nesvarbu mirksiukas.gif
Atsakyti
Mergaitės, į antrą paštą nusiunčiau nuskenuotų lapų rašinėliams. Gal kuri pasinaudosit. Aš duodu savo vaikams rašyti.
Atsakyti
QUOTE(domassss @ 2013 11 01, 22:46)

Fotografuoji ekrane tą, ko tau reikia. Jei kažką iš dokumento, atsidarai dokumentą, jei iš googlės, nuotraukos - tą ir atsidarai, nufotkini, o tada jau dedi į wordą, ar power pointą ir įklijuoju. Tada jau kerpi.
Retais kartais, bet kai kada to neleidžia padaryti. Todėl geriau naudoti, snipping tool įrankį.
Nors va dabar pabandžiau žiūrėdama "tūkstantis ir viena naktis" nufotkint filmo momentą. Tiesiog paspaudžiau mygtuką, atsidariau wordą, paspaudžiau įklijuoti ir viskas gavosi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agė-melagė: 01 lapkričio 2013 - 22:07
QUOTE(agė-melagė @ 2013 11 01, 22:48)
viršuj monitoriaus lango atsiras žodis formatas, jį paspaudus - pačiame dešiniausiame kampe, žodis apkarpyti ir  ženkliukas: paveikslėlis ir šalia grotelės.

Pavyko puikiai thumbup.gif . Tik mano kompe karpymo įrankis pavadintas "Crop", todėl teko kiek paieškoti))
Dėkoju už paaiškinimus ir kantrybę. bye1.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutute1: 01 lapkričio 2013 - 23:55