Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės, 46 tema

Dėl ClassDojo mano nuomonė teigiama. Kadangi bandžiau visokius popierinius variantus, tai buvo beveik analogiška, tik tiek, kad pliusai ir minusai arba taškai už blogą elgesį. Tačiau nesimatė konkrečiai už ką gavo tą tašką, pliusą, minusą ir t.t. Čia gi tėvai ir vaikai mato net tik galutinį rezultatą, bet ir aišku, koks tas vaikas buvo per dieną. Man tai nesunku. Pastoviai laikau įjungtą programą, o vaikui paspasti ženkliuką laiko neužima. Tuo labiau, kad yra galimybė vienu paspaudimu uždėti visiems arba keliems vaikams. Man ir vaikams patinka, tėvai palaimino per susirinkimą, tik, aišku, tai nebus veiksminga po kurio laiko, kaip ir visos kitos priemonės.
Atsakyti
QUOTE(zuzanele @ 2013 11 14, 17:43)
Sveikutės 4u.gif
Vedžiau savo pamoką. Viskas praėjo sklandžiai. Dabar jau galiu kažkiek atsipūsti  thumbup.gif

Šaunuolė biggrin.gif 4u.gif

QUOTE(Iruciukass @ 2013 11 14, 17:45)
Labas, mergaitės. Kreipiuosi į tas, kurios naudoja vertinimui ClassDojo programą. Na, tuos linksmus paveikslėlius. Ar pasiteisina toks vertinimas, ar vaikus motyvuoja?

Labai pasiteisina. Na tėvų man nebūtina, kad prisijungtų ir vaikus paskui "tarkuotų". Bet patys vaikai, pamatę raudoną vertinimą, labai labai reaguoja. Pirmiausia tai jie patys lentoje savo darbą įsivertina. Papasakoja, ką veikė. Kas buvo gerai, kas - ne. O jau tada aš visiems viešai atsidarius darau vertinimą. Aiškinamės kas už ką. Apsvarstom elgesį. Bet sprendimo balsą jie atiduoda man. Tai sėdi net nekvėpuodami. O kai baigiu vertint, nesuvokiamu tempu visi atsiranda prie lentos, savo monstriukus apsižiūrėt, prašo, jų kiekvieno diagramas parodyt. Sumažėjo neigiamo elgesio. Aš taip supratau, kad vertinant senais metodais, vaikai pro ausis praleisdavo pastabas. O čia jau face of face susiduria su savo poelgiais. Kai kurie gal tik db ir suvokė, kad kai kurie poelgiai yra blogi g.gif
Parodžiau socialinei darbuotojai tai susižavėjo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agė-melagė: 14 lapkričio 2013 - 17:42
Sveikutės,
Ieškau įsivertinimo būdų, gal galite pasiūlyti. Naudojame obuoliukus, nykščio pagalbą, šviesoforą, pelėdžiukus, šypsenėles
Atsakyti
Man monstriukai thumbup.gif Man kaip tik mažiau darbo. Tam nereikia skirti laiko atskirai. Kai vyksta tai, ką nori vertinti, pvz. tikrini kas atliko užduotis ar atsinešė kažkokią sakytą priemonę, kurios reikės iš karto ir susispaudai vaikų vardus. Paskui tik paspaudi už ką skiri tašką. Skirdama raudoną stengiuosi parašyti komentarą.
Vaikai labai laukia kodų. Šią savaitę dar nedaviau, noriu pati išsibandyti, pasitvarkyti, o pirmadienį jau gaus.
Atsakyti
QUOTE(daivajazz @ 2013 11 14, 19:05)
Man monstriukai thumbup.gif Man kaip tik mažiau darbo. Tam nereikia skirti laiko atskirai. Kai vyksta tai, ką nori vertinti, pvz. tikrini kas atliko užduotis ar atsinešė kažkokią sakytą priemonę, kurios reikės iš karto ir susispaudai vaikų vardus. Paskui tik paspaudi už ką skiri tašką. Skirdama raudoną stengiuosi parašyti komentarą.
Vaikai labai laukia kodų. Šią savaitę dar nedaviau, noriu pati išsibandyti, pasitvarkyti, o pirmadienį jau gaus.

Maniškiai jau gavo kodus, tai tik neršia laimingi lotuliukas.gif , draugų pasikeitusius monstriukus apžiūrinėja, linksminasi thumbup.gif . Ir tikrai kolkas veikia šitas dalykėlis, vaikai stengiasi ir atsinešti, ir n.d. padaryti, ir per pertraukas ramesni thumbup.gif
Atsakyti
Labas
QUOTE(daivajazz @ 2013 11 14, 18:05)
...........Skirdama raudoną stengiuosi parašyti komentarą.
..........

dar nemačiau, kad galima komentuoti. Reiks atidžiau pažiūrėti.

QUOTE(smilga1972 @ 2013 11 14, 18:12)
Maniškiai jau gavo kodus, tai tik neršia laimingi  lotuliukas.gif , draugų pasikeitusius monstriukus apžiūrinėja, linksminasi  thumbup.gif . Ir tikrai kolkas veikia šitas dalykėlis, vaikai stengiasi ir atsinešti, ir n.d. padaryti, ir per pertraukas ramesni  thumbup.gif

Maniškiams taip pat patinka, tik nežinia, kiek ilgai dar džiaugsis.

Papildyta:
QUOTE(zuzanele @ 2013 11 14, 16:43)
Sveikutės 4u.gif
Vedžiau savo pamoką. Viskas praėjo sklandžiai. Dabar jau galiu kažkiek atsipūsti  thumbup.gif

Kokią pamoką vedei?
Papildyta:
QUOTE(ninkute @ 2013 11 14, 18:00)
Sveikutės,
Ieškau įsivertinimo būdų, gal galite pasiūlyti. Naudojame obuoliukus, nykščio pagalbą, šviesoforą, pelėdžiukus, šypsenėles

picos arba pyrago dalybos
Atsakyti
komentuoti galima ataskaitose, užėjus ant konkretaus vaiko. Ten rodo, kokius taškus gavo ir yra eilutė komentarui. Po tuo tarpeliu dešinėje pusėje yra afrazė Add coment. Ją būtina paspausti, o jei nepasirodo užeiti ton vieton, tada išlenda. Nes aš prikomentavau ir viskas dingo doh.gif Teko iš naujo viską daryti. Patebėjau, kad komentuoti leidžia tik tos dienos taškus. kad galima taisyti irgi neradau g.gif Gal ką nauja kas dar atradot, pasidalinkit. mirksiukas.gif
Dar pridėsiu, komentaro eilutė yra po visais tos dienos įvertinimais, o jie yra po to vaiko diagrama. Kaip mato tėvai nežinau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivajazz: 14 lapkričio 2013 - 18:30
QUOTE(b.s @ 2013 11 14, 18:23)
Kokią pamoką vedei?

Matematiką mirksiukas.gif
Atsakyti
Priminkite apie picos dalybas.
Atsakyti
QUOTE(ninkute @ 2013 11 14, 18:37)
Priminkite apie picos dalybas.

prieš pradedanr kažkokį drupinį darbą, vaikai iskerpa skritulį ir pasideda ant stalo, tai bus įsivertinimui. Galima vadinti pica, pyragu ir t.t.. Darbo pabaigoje jie įsivertina save, tai ima tą picą ir išsikerpa tokią jos dalį, kuri parodo, kiek jis įdėjo triūso ir darbo, dirbant kartu. Jie visi tarpusavyje šiek tiek apsitaria. Išsikerpa tokius trikampius link centro. Paskuis sudeda kaip puzlę ir gerai matosi, kaip įsivertino, liepiu dar pakomentuoti grupei, ar tikrai taip.
Atsakyti
QUOTE(daivajazz @ 2013 11 14, 18:27)
komentuoti galima ataskaitose, užėjus ant konkretaus vaiko. Ten rodo, kokius taškus gavo ir yra eilutė komentarui. Po tuo tarpeliu dešinėje pusėje yra afrazė Add coment. Ją būtina paspausti, o jei nepasirodo užeiti ton vieton, tada išlenda. ..............

vat šito tai nerandu pas save schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(gitė @ 2013 11 14, 14:33)
Gal ir patemps, bet sunkiai. Nes ir mano panašus. Pelytes įsistaliavau, bet labai ilgai užtrunka, kol užkrauna skaidres. Be to pas mane kompiuteryje įstaliuota ir smart programa. Pasirodo jos tarpusavyje pjaunasi. Tai kompiuteristas parodė, kur reikia varnelę uždėti, jeigu naudoji smart programą ir po to, kai vėl nori pelyčių, reikia varnelę uždėti kitoje vietoje. Žodžiu, laikas atsinaujinti.

O peles galima naudoti tik turint smart programą?
Atsakyti
QUOTE(b.s @ 2013 11 14, 21:10)
vat šito tai nerandu pas save  schmoll.gif
Papildyta:

On Tuesday at 10:34am by Daiva ImbrasieneO peles galima naudoti tik turint smart programą?

Smart lentos tam nereikia. Veikia tik su kompiuteriu ir projektorius reikalingas, kad plačiau matytųsi.
Bandau parašyti visus žingsnius, nemanau, kad esu išskirtinė ax.gif
Prisijungi - Ataskaitos - Kairiame šone susirandi mokinį, kuriam nori rašyti komentarą - paspaudi - atsiranda jo taškų skritulinė diagrama - po ja yra data, kada duoti taškai ir toks užrašas
+1 for Aktyviai dirba pamokoje in Dailiukai
Po paskutiniu tos dienos vertinimu yra langelis: LEAVE YOUR COMMENTS FOR PARENTS HERE ...
Kai parašai komentarą, po tuo langeliu dešinėje pusėje atsiranda užrašas pilkame fone ADD COMMNET.
Jį paspaudi ir viskas. Kaip sakiau, kaip tai mato tėvai išsiaiškinsiu kitą savaitę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivajazz: 14 lapkričio 2013 - 19:25