Sveikos,
Gimdžiau kovo pradžioje, tai norėčiau pasidalinti savo įs pūdžiais.
Gimdyti atvažiavom nubėgus vandenims. Priėmė maloniai, patikrino tonus ir spaudimą. Tik įstrigo, kad visus daiktus vyrui liepė nešti į automobilį, nors atvažiavom su taksi ir gydytojai kelis kart pakartojau, kad mes be mašinos. Na bet čia toks pastebėjimas, kad keista būna, jei ne su savo automobiliu atvažiuoji.

Patekom į gimdyklą. Teko 4 gimdykla, na tai nedidelė, bet jauki gimdykla. Realiai ten telpa kokie 4-5 maximum žmonės, tai mano atveju buvo 2 akušerės, sanitarė ir vyras, tai žmonių žiūrint į patalpos dydį buvo tiršta bent jau man, nes patalpa nedidelė, o gimdant tiek kartšta, kad oro trūko.
Akušerės atėjusios prisistatė, papasakojo ir pasikalbėjom kaip norėčiau gimdyti, siūlė pabūti ant kamuolio (jis kiekvienoj gimdykloj yra) - tik man kamuolys dar didesnė bėda buvo, nei stovint ar gulint

Skatinamųjų neleido, tik fiziologinį. Negaliu pasakyti kaip su epidūro atlikimu, nes rinkausi medikamentinį nuskausminimą, tai jis man gerai suveikė - atjungė iki pačio gimdymo smegenis, kad kas vyko 3h (nuo vaistų suleidimo iki stumimo) visiškai tuščia.
Akušerės padėjo ir prieš gimdymą ir gimdymo metu. Darbą vertinčiau profesionaliai, jokių nereikalingų pastabų ar juokelių. (su akušerėm nesitariau ir niekam nieko nemokėjau)
Po gimdymo iš karto paguldė mažylę ant pilvo, kol siuvo ir tvarkė. Po to davė pamaitinti. Vyras visą laiką buvo kartu.
Pogimdyvinė palata, kadangi buvo kaip visi juokėsi iš Kaziuko vaikų bumo, teko gulėti ne akušerijos skyriuje, o pataloginiam. Sesutės rūpinosi, užeidavo kelias valandas, pamokė tiek mus mamas (abi pirmakartės), tiek mūsų vyrus, kaip keisti pampersus, apie prausimą, apie maitinimą. Žodžiu suteikė visą informaciją ir pagalbą tiek dieną, tiek naktį kiek tik klausinėjom.
Maistas skanus ir jo nemažai duoda, man užteko. Žinoma ne restoranas, kai kur be druskos, arbata, kava su pienu. Žinai kur važiuoji, tad tikėtis restoranio maisto nereikėtų tikėtis.
Reikėtų turėti savo puodelį ir įrankius. Paprašius duoda, bet labai jau nenoriai.
Įspūdį paliko gerą ir profesionalų, antrą kartą važiuočiau vėl čia gimdyti.