QUOTE(Caribian @ 2015 04 15, 17:24)
BAK'e gimdžiau 2010 m. pas R. Gricių (asistavo Žmuidzinaitė), VGN-e - 2014 m. pas Diliautienę (akušerė - Tatjana), tiesa, nesu tikra dėl gydytojos pavardės, nes neprisistatė, tik priimamajame sesutės paklausiau, kokia gydytoja priiminės. Teisybės dėlei turėčiau paminėti, kad abu gimdymai buvo greiti ir sklandūs. Abu kartus gimdžiau su epidūriniu nuskausminimu. Dėl epidūro iš anksto buvau informavusi gyd. Gricių, o VGN'e, paprašius nuskausminimo, viskas buvo greitai suorganizuota be jokių kalbų ar atkalbinėjimų. VGN'e gimdymas praėjo labai korektiškai, į mano pageidavimus, kurių nebuvo tiek jau daug, buvo tikrai atsižvelgta. Labai norėjau, kad gimusį sūnų iš karto, nenuvalytą, nesvertą ir t.t. uždėtų man ant krūtinės ir leistų pačiam susirasti krūtį. BAK'e, nors tai ir buvo aptarta, vaiką ant krūtinės palaikė vos keletą minučių, iš karto skubėjo apžiūrėti, sverti, matuoti, vystyti, nors pagal Apgar gavo 10/10, siuvimo metu pirmagimį atidavė vyrui (vėliau apmąstant visą gimdymą, susidarė įspūdis, kad visi labai skubėjo, nes, kaip žinia, BAK'e sukviečiama komanda tam kartui, o vėliau visi išiskirsto - kas į budėjimą, kas namo). Tuo tarpu VGN'e, akušerei jau ruošiantis paimti vaiką ir atlikti standartines procedūras, gydytoja priminė, jog buvau prašiusi palikti vaiką ant krūtinės. Taip ir išbuvo gerą valandą, kol tvarkė tarpvietę (šįkart nekirpo), o vėliau paliko mus vienus su vyru. Beje, tvarkydama tarpvietę gydytoja su akušere minėjo, kad pirmasis gydytojas (t.y. Gricius) kažko nedadarė ir dabar tenka užsiimti plastiniu siuvimu.
Lyginant pogimdyvinę priežiūrą, žinoma, BAK'e buvau apšokinėta ir pan. Tereikėdavo mygtuką paspausti ir pagalba atskubėdavo (tiesa, dėl žindymo pagalba buvo minimali, ne vieną kartą buvo siūlomas mišinukas, dėl ko, spėju, galimai vėliau sunkiai sekėsi žindyti ir tik didelių pastangų dėka pavyko persilaužti). VNG'e dėmesio buvo minimumas, bet, kadangi vaikas buvo ramus, o ir šiaip viskas žinoma, dėl šito nesiskundžiu. Žinoma, pirmakartei ar po sudėtingo gimdymo dėmesio norėtųsi daugiau. Pirmąją naktį teko praleisti dvivietėje palatoje, likusias dvi - mokamoje. Visą VGN'e praleistą laiką visi su manimi bendravo labai korektiškai, nors šiaip esu iš jautresnių žmonių, išgirdusi griežtesnį žodį galiu ir ašaromis apsipilti.
Prieš pasirinkdama gimdymo namus, ilgai svarsčiau, ar tartis, ar nesitarti su gydytoju, o jeigu tartis - tuomet su katruo. Iš atsiliepimų internete neretai galima ir klaidingą įspūdį susidaryti, todėl apsisprendžiau vis tik važiuoti nesitarusi, o eigoje bus matyti.
Beje, turiu įtarimą (ne vien aš, pažįstu dar vieną moterį, kuri du kartus gimdė BAK-e pas Gricių ir kuriai irgi kilo tokie patys įtarimai), kad gyd. Gricius galėjo pakoreguoti gimdymo datą pagal savo planus, nes paskutinąją savaitę prieš terminą teko gal kokius tris kartus lankytis pas jį konsultuotis (gydytojas sako, gydytojas žino, nesiginčysiu juk) ir kiekvieną kartą tikrino kaklelį. Bet tai tik lieka įtarimais.