Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai -VGN. 13 tema

QUOTE(latte.coffee @ 2015 02 07, 11:11)
oksitocinas tai hormoninis preparatas, skatinantis gimdyma. Jei dingsta saremiai arba letai vyksta veikla, kuri gali apsunkinti gimdymo procesa, leidzia oksitocina i vena, tada sustipreja saremiai ,pagreiteja veiksmas.
Po vaikelio uzgimimo jokio oksitocino nereik mirksiukas.gif

Na kiek domėjausi, tai reikia ir po gimdymo, kai pati neuzgimsta placenta mirksiukas.gif
Mano atveju gimdymo eiga buvo greita ir sklandi, saremiai stiprus ir reguliarus, už tai nesuvokiamas tas medikų skubėjimas ir bereikalingas hormonų pumpavimas g.gif
Atvaziavau 19.30 su 1cm, 23.04 jau pagimdžiau suneli, tai kokio velnio man ji turėjo leist mad.gif
Mes gimdyvės, pirmą kart gimdančios tikrai negalim numatyti tokių medikų veiksmu, kad visais klausimais apsisviestume, o po laiko manau jau niekas net nesiteiks aiškinti rolleyes.gif
Be to, po gimdymo praėjus gal valandai patikrino, kad prasidėjęs kraujavimas, teko daryti valymą su pilna narkoze, kažin ar nebus čia to paties oksitocino "nuopelnas"?
Paklausiau, nes įdomu buvo ar aš čia toks vienetinis atvejis, ar jie taip dažnai pasigreitina savo darbą..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ernesin: 08 vasario 2015 - 02:39
QUOTE(Rasma @ 2015 02 07, 14:05)
Išsirašyt galit laisvai, tik tada pati turėsit atlikti kūdikiui reikiamus genetinius tyrimus (dėl fenilketonurijos ir kt.). Man išsirašyt leido, tik paaiškino tvarką, jog turiu vykti su vaikeliu į genetikos centrą. Aš likau kol atliks tyrimus, tingėjau tąsytis blush2.gif
Bet išeit jokių problemų, man nieko nesakė, kai pernakvojus pareiškiau norą (pagimdžiau vakare).
Būna, kad reikia ir didelių dozių. Kraujavimai, placenta "vėluoja" ir t.t.

Rasma, gimdet kaip suprantu skirtinguose GN, kurie geriausia įspūdį paliko(ne aplinkos atzvilgiu)? smile.gif

O tie genetiniai mano supratimu nera privalomi, ar klystu? g.gif O kaip su akyčiu ir klausos tikrinimu, patikrino sekancia diena prieš paleidžiant? smile.gif Tiesa, kuriuose GN taip issirasete?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ernesin: 08 vasario 2015 - 02:38
QUOTE(ernesin @ 2015 02 08, 02:37)
Rasma, gimdet kaip suprantu skirtinguose GN, kurie geriausia įspūdį paliko(ne aplinkos atzvilgiu)? smile.gif

O tie genetiniai mano supratimu nera privalomi, ar klystu? g.gif O kaip su akyčiu ir klausos tikrinimu, patikrino sekancia diena prieš paleidžiant? smile.gif Tiesa, kuriuose GN taip issirasete?

VGN buvo geriausia ką galėjau patirt per gimdymą. Mano atveju idealu ir kaip juokiuos - apie viską pagalvota smile.gif Minimaliai kišimosi, leido vaikščiot, nueit kavos nusipirkt, kamuolį atnešė ir pamokino kantriai, parodė kaip su tuo kamuoliu užsiimt, gimdykla buvo su vonia (nenorėjau jos), užgimstant užgesino ryškias šviesas, vaikutį paliko nuo pirmos akimirkos ir buvom prietemoje, jei nebūtų sūnus paskutinę akimirką iškišęs rankutės (akušerė dar bandė sakyt vaikui "ką darai?" biggrin.gif , o po to tik girdėjau "labas labas", kai užklausiau kas vyksta, tai sako, rankutę jau duoda, tuoj ir galvytė užgims) nebūčiau įplyšusi. Susiuvo be skausmo ir greit, l.tvarkingai.
Oksitocino negavau, bet pagimdžius pastatė skysčių lašinę (atsiklausė). Jokio šlapimo pūslės kateterizavimo.
Atvykau apie 16.30-17 bet priėmime buvau ne viena, tai į gimdyklą nuvedė apie 18, pagimdžiau 20.20 val.

VGN be problemų išsirašėme. Genetinius tyrimus daro visiems kūdikiams be išimties. Negalvojau nedaryt, nes fenilketonurija ir hipotireozė g.b.nepastebima, o l.sutrikdo kūdikio raidą. Dabar dar papildomų medž.apykaitos ligų tiria, kurios gali timtai sutrikdyti vaiko sveikatą ir vystymąsi. Jei išsirašo anksčiau, tai gimdymo namai privalo tėvus informuot ir nukreipt su siuntimu.

Neonatologė viską apžiūrėjo, kas reikalinga.

Iš Santariškių skyriaus psl.:
"VISUOTINIO NAUJAGIMIŲ TIKRINIMO IR PAVELDIMŲJŲ MEDŽIAGŲ APYKAITOS LIGŲ DIAGNOSTIKOS LABORATORIJA
Įvairių šalių duomenimis, paveldimųjų medžiagų apykaitos ligų (PMAL) bendras dažnumas svyruoja nuo 1 iš 600 iki 1 iš 2000 gimusiųjų. Šioms ligoms būdinga tai, kad ligos požymiai gali pasireikšti įvairiu amžiaus tarpsniu – nuo vaikystės iki senatvės. Apie 100 PMAL reiškiasi naujagimystės periode. Daugiau kaip 30 PMAL – gali būti kūdikio staigios mirties sindromo priežastis.
Pagrindinis PMAL sukeltos sunkios negalios mažinimo būdas yra tiksli, ankstyva diagnostika bei diagnostika iki ligos pasireiškimo ir laiku pradėtas gydymas.

Visuotinio naujagimių tikrinimo Lietuvoje tvarką reglamentuoja Sveikatos apsaugos ministro 2004-12-06 įsakymas Nr. V-865."
Atsakyti
Ačiū, kad atsakei 4u.gif
Kaip matai, mano patirtis VGN šiek tiek kitokia. Nors prašiau uzgimus kūdikiui leisti nustoti pulsuoti virkstelei, bet to nepadarė, nukirpo iš kart. Kūdikis gimė 9/10 pagal APGAR, taigi tai skubai jokio reikalo nebuvo. Kūdikio nepaguldė man ant krūtinės, o pirmiausia pasvere, pamatavo, aprengė. Nors plysimai jų teigimu buvo tik idreskimai, siuvo gyva, nenuskausmino, nors prašiau, o kaskart bedant adata krupciojau. Pagimdžiau 3800g berniuką vos su idreskimais, o darydami gimdos valymą sugebėjo iš vidaus mane suplėšyti,tada jau teko siūti rimtai, ilgai nesedau. Šlapimo kateteri naudojo, tik po tos ekstra operacijos jo atsisakiau ir paprašiau laiko. Vandenis nuleido irgi neįspėje, dar ir kūdikio galvutė tuo kabliu sugebejo uzkabint, gijo randas menesi laiko.
O dėl fenukeltunurijos, hipoteriozes ir PMAL, kuo jos gydomos jei bent viena nustatoma? Ir ar būtina kraują imti per pirmąsias gimimo paras? Skaičiau užsienio straipsnį, kad dėl kulniuko dūrio naujagimis patiria ypač didelį stresą, ko pasekoje ateityje gali likti pasekmės susijusios su jautrią nervų sistema rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ernesin: 09 vasario 2015 - 02:15
QUOTE(ernesin @ 2015 02 09, 01:52)
Kūdikio nepaguldė man ant krūtinės, o pirmiausia pasvere, pamatavo, aprengė. Nors plysimai jų teigimu buvo tik idreskimai, siuvo gyva, nenuskausmino, nors prašiau, o kaskart bedant adata krupciojau. Pagimdžiau 3800g berniuką vos su idreskimais, o darydami gimdos valymą sugebėjo iš vidaus mane suplėšyti,tada jau teko siūti rimtai, ilgai nesedau. Šlapimo kateteri naudojo, tik po tos ekstra operacijos jo atsisakiau ir paprašiau laiko. Vandenis nuleido irgi neįspėje, dar ir kūdikio galvutė tuo kabliu sugebejo uzkabint, gijo randas menesi laiko.
O dėl fenukeltunurijos, hipoteriozes ir PMAL, kuo jos gydomos jei bent viena nustatoma?  Ir ar būtina kraują imti per pirmąsias gimimo paras? Skaičiau užsienio straipsnį, kad dėl kulniuko dūrio naujagimis patiria ypač didelį stresą, ko pasekoje ateityje gali likti pasekmės susijusios su jautrią nervų sistema rolleyes.gif

Aš visa tai gavau Santariškėse. Identiškai. Siuvama klykiau, vaiką paėmė, valė, rengė ir paliko verkti ant staliuko, studentų būryje pagimdžiau, vaikas gimė didelis, tai jam sulaužytas raktikaulis, pilvą užgriuvo ir t.t. Kateterizavo net neįspėję ir pan.
Todėl tikrai įsivaizduoju console.gif

Bet skirtumas buvo toks, jog VGN gimdžiau susitarusi ir pas gyd., kuri privačiai man prižiūrėjo nestuke.gif , o Santariškėse - "moderniai", va bank, gi vis tiek pati gimdysiu. Tai save ir galiu kaltint. Net vyras ir tas sako, kaip gailiuosi, jog leidau tau gimdyti nesitarus.

Gydomos tos ligos spec.mityba iškart nuo nustatymo (tyrimas iki mėn atliekamas).
O kraują paimt turi 2-5 gyvenimo parą arba ne anksčiau kaip 48 val. po pirmo žindymo. Tai ir gaunasi, kad trečiai parai prasidėjus paima kraują ir išleidžia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasma: 09 vasario 2015 - 16:04
QUOTE(Rasma @ 2015 02 09, 16:00)
Aš visa tai gavau Santariškėse. Identiškai. Siuvama klykiau, vaiką paėmė, valė, rengė ir paliko verkti ant staliuko, studentų būryje pagimdžiau, vaikas gimė didelis, tai jam sulaužytas raktikaulis, pilvą užgriuvo ir t.t. Kateterizavo net neįspėję ir pan.
Todėl tikrai įsivaizduoju console.gif

Bet skirtumas buvo toks, jog VGN gimdžiau susitarusi ir pas gyd., kuri privačiai man prižiūrėjo  nestuke.gif , o Santariškėse - "moderniai", va bank, gi vis tiek pati gimdysiu. Tai save ir galiu kaltint. Net vyras ir tas sako, kaip gailiuosi, jog leidau tau gimdyti nesitarus.

Gydomos tos ligos spec.mityba iškart nuo nustatymo (tyrimas iki mėn atliekamas).
O kraują paimt turi 2-5 gyvenimo parą arba ne anksčiau kaip 48 val. po pirmo žindymo. Tai ir gaunasi, kad trečiai parai prasidėjus paima kraują ir išleidžia.

Va va, dar nepaminejau, kad stumiant ir ant pilvo griuvo, nesuvokiami man sveiku protu tokie medikų veiksmai doh.gif
O ar buvai nors vieno gimdymo metu atsivežusi gimdymo planą, ta prasme ko pageidauji, su kuo nesutinki?
Aš dabar planuoju jį veztis, tik kad ispatirties matau, jog kai kurie i ji neatsižvelgia. Vyrą jau dabar mokau, kad pastovėti už mane, jei pati negalėčiau.
Tiesa, o vaikucio raktikaulis lūžo dėl to, kad užgriuvę stumiant buvo, ar jie kažkokius netinkamus veiksmus atliko padedami jam uzgimti? Ar viskas susitvarkė?
O dėl kraujo tyrimų, tai kodėl ne anksčiau, kaip 48val nuo pirmojo žindymo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ernesin: 09 vasario 2015 - 17:30
QUOTE(Rasma @ 2015 02 09, 17:00)
vaikas gimė didelis, tai jam sulaužytas raktikaulis, pilvą užgriuvo ir t.t.

Kosmaras sad.gif kaip tai atsitiko? Kaip pasiaiskino medikai? Neisivaizduoju kaip istveret sad.gif
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2015 02 09, 18:28)
Tiesa, o vaikucio raktikaulis lūžo dėl to, kad užgriuvę stumiant buvo, ar jie kažkokius netinkamus veiksmus atliko padedami jam uzgimti?


Mano antras vaikas gime visiskai svelniai ir lengvai, niekur neuzstrigo, niekas pilvo neuzgule, jokiu traumu nepatyriau, o vis tiek jam skilo raktikaulis, nes buvo didelis (4400). Mano seseriai gimstant taip pat skilo raktikaulis (ji irgi apie 4,5 kg svere). Nemanau, kad mano atveju tureciau kazkuo kaltint medikus. Dideliems naujagimiams tiesiog kartais taip buna... Gal nebent skatinimas galejo tureti itakos, gal per greitai jis ejo, bet mano atveju buvo medicinines indikacijos skatinimui, reikejo, kad gimtu greitai.
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2015 02 09, 01:52)
Ačiū, kad atsakei 4u.gif
Kaip matai, mano patirtis VGN šiek tiek kitokia. Nors prašiau uzgimus kūdikiui leisti nustoti pulsuoti virkstelei, bet to nepadarė, nukirpo iš kart. Kūdikis gimė 9/10 pagal APGAR, taigi tai skubai jokio reikalo nebuvo. Kūdikio nepaguldė man ant krūtinės, o pirmiausia pasvere, pamatavo, aprengė. Nors plysimai jų teigimu buvo tik idreskimai, siuvo gyva, nenuskausmino, nors prašiau, o kaskart bedant adata krupciojau. Pagimdžiau 3800g berniuką vos su idreskimais, o darydami gimdos valymą sugebėjo iš vidaus mane suplėšyti,tada jau teko siūti rimtai, ilgai nesedau. Šlapimo kateteri naudojo, tik po tos ekstra operacijos jo atsisakiau ir paprašiau laiko. Vandenis nuleido irgi neįspėje, dar ir kūdikio galvutė tuo kabliu sugebejo uzkabint, gijo randas menesi laiko.




smile.gif as gimdziau VGN susitarus, tai bendravimas buvo malonus, pries bet ka darydami atsiklausdavo, viska gavau, ko norejau, susiuvo lb. kruopsciai. Bet db pagalvoju, man irgi is karto vaiko nedave... Virkstele is karto nukirpo... kazkoks nusivylimas. Man tada net galvoj nebuvo tie dalykai, visai kitaip viska vertinu db. Manau, reikia pries gimdyma ir lb kategoriskai del siu dalyku blink.gif .
Atsakyti
QUOTE(Edukologe @ 2015 02 12, 23:22)
smile.gif as gimdziau VGN susitarus, tai bendravimas buvo malonus, pries bet ka darydami atsiklausdavo, viska gavau, ko norejau, susiuvo lb. kruopsciai. Bet db pagalvoju, man irgi is karto vaiko nedave... Virkstele is karto nukirpo... kazkoks nusivylimas. Man tada net galvoj nebuvo tie dalykai, visai kitaip viska vertinu db. Manau, reikia pries gimdyma ir lb kategoriskai del siu dalyku blink.gif  .

Aš ir dėl nejautros, ir dėl virksteles, ir del kūdikio gulymo prieš gimdymą kalbejau, su viskuo sutiko, o gimus pasielgė savaip rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2015 02 13, 00:25)
Aš ir dėl nejautros, ir dėl virksteles, ir del kūdikio gulymo prieš gimdymą kalbejau, su viskuo sutiko, o gimus pasielgė savaip rolleyes.gif


Nu tada tai is viso. Jie ziuri, kad tik greiciau viskas vyktu.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Noriu pasiteirauti, kas nesenai VGN gimdė, ar duoda ligoninės naktinius ir chalatą į gimdyklą, ar visgi geriau savo turėti?
Atsakyti