QUOTE(ernesin @ 2015 02 08, 02:37)
Rasma, gimdet kaip suprantu skirtinguose GN, kurie geriausia įspūdį paliko(ne aplinkos atzvilgiu)?
O tie genetiniai mano supratimu nera privalomi, ar klystu?
O kaip su akyčiu ir klausos tikrinimu, patikrino sekancia diena prieš paleidžiant?
Tiesa, kuriuose GN taip issirasete?
VGN buvo geriausia ką galėjau patirt per gimdymą. Mano atveju idealu ir kaip juokiuos - apie viską pagalvota
Minimaliai kišimosi, leido vaikščiot, nueit kavos nusipirkt, kamuolį atnešė ir pamokino kantriai, parodė kaip su tuo kamuoliu užsiimt, gimdykla buvo su vonia (nenorėjau jos), užgimstant užgesino ryškias šviesas, vaikutį paliko nuo pirmos akimirkos ir buvom prietemoje, jei nebūtų sūnus paskutinę akimirką iškišęs rankutės (akušerė dar bandė sakyt vaikui "ką darai?"
, o po to tik girdėjau "labas labas", kai užklausiau kas vyksta, tai sako, rankutę jau duoda, tuoj ir galvytė užgims) nebūčiau įplyšusi. Susiuvo be skausmo ir greit, l.tvarkingai.
Oksitocino negavau, bet pagimdžius pastatė skysčių lašinę (atsiklausė). Jokio šlapimo pūslės kateterizavimo.
Atvykau apie 16.30-17 bet priėmime buvau ne viena, tai į gimdyklą nuvedė apie 18, pagimdžiau 20.20 val.
VGN be problemų išsirašėme. Genetinius tyrimus daro visiems kūdikiams be išimties. Negalvojau nedaryt, nes fenilketonurija ir hipotireozė g.b.nepastebima, o l.sutrikdo kūdikio raidą. Dabar dar papildomų medž.apykaitos ligų tiria, kurios gali timtai sutrikdyti vaiko sveikatą ir vystymąsi. Jei išsirašo anksčiau, tai gimdymo namai privalo tėvus informuot ir nukreipt su siuntimu.
Neonatologė viską apžiūrėjo, kas reikalinga.
Iš Santariškių skyriaus psl.:
"VISUOTINIO NAUJAGIMIŲ TIKRINIMO IR PAVELDIMŲJŲ MEDŽIAGŲ APYKAITOS LIGŲ DIAGNOSTIKOS LABORATORIJA
Įvairių šalių duomenimis, paveldimųjų medžiagų apykaitos ligų (PMAL) bendras dažnumas svyruoja nuo 1 iš 600 iki 1 iš 2000 gimusiųjų. Šioms ligoms būdinga tai, kad ligos požymiai gali pasireikšti įvairiu amžiaus tarpsniu nuo vaikystės iki senatvės. Apie 100 PMAL reiškiasi naujagimystės periode. Daugiau kaip 30 PMAL gali būti kūdikio staigios mirties sindromo priežastis.
Pagrindinis PMAL sukeltos sunkios negalios mažinimo būdas yra tiksli, ankstyva diagnostika bei diagnostika iki ligos pasireiškimo ir laiku pradėtas gydymas.
Visuotinio naujagimių tikrinimo Lietuvoje tvarką reglamentuoja Sveikatos apsaugos ministro 2004-12-06 įsakymas Nr. V-865."