QUOTE(klaara @ 2014 12 10, 14:21)
Bet tokiu atveju gal neverta ir turėt iliuzijų,kad konkreti akušerė ar vanduo ims ir stebukligai viską pakeis
O aplinka tai žinoma,kad jaustresnei moteriai gali įtakoti gimdymo veiklos procesus: esant įtampai pradeda gamintis adrenalinas,kuris trukdo palankiai atsidarinėti gimdos kakleliui,o kai moteris atsiaplaidavusi-išsiskiria okcitocinas,pagrindinis gimdymo hormonas ,taip kad aplinkos,gydytojų grubumo tikrai nederėtų "nurašyti" kaip visai nereikšmingų dalykų.Ne visos juk vienodai esam atsparios stresui
Tik tiek,kad Toumei atveju nelabai buvo to atsipalaidavimo ir namuose,kiek galima suprasti iš jos pasakojimo..galų gale namuose juk ir ta pati taip trokštama vonia buvo(jei nebuvo,atsiprašau),bet kažkas sutrukdė joje pagulėti
O aplinka tai žinoma,kad jaustresnei moteriai gali įtakoti gimdymo veiklos procesus: esant įtampai pradeda gamintis adrenalinas,kuris trukdo palankiai atsidarinėti gimdos kakleliui,o kai moteris atsiaplaidavusi-išsiskiria okcitocinas,pagrindinis gimdymo hormonas ,taip kad aplinkos,gydytojų grubumo tikrai nederėtų "nurašyti" kaip visai nereikšmingų dalykų.Ne visos juk vienodai esam atsparios stresui
Tik tiek,kad Toumei atveju nelabai buvo to atsipalaidavimo ir namuose,kiek galima suprasti iš jos pasakojimo..galų gale namuose juk ir ta pati taip trokštama vonia buvo(jei nebuvo,atsiprašau),bet kažkas sutrukdė joje pagulėti
Iluzijų aš neturėjau, nes jeigu būčiau tik svajojus, tai ir važiuočiau su ta mintim, kad, o gal man pasiseks ir gausiu gimdyklą su vonia, bet specialiai buvo tartasi iš anksto, aptartas veiksmų planas, galimos intervencijos ir t.t. tuo atveju JEIGU VISKAS BUS GERAI SU EIGA, o jeigu negerai, tai jokie planai nebepadės, tada jau tik padėk Dieve ir personalu pasitikėk, kad jie padarys viską, kas geriausia...
Aš esu iš tų jautresnių, neneigsiu, niekada nesugebėjau pakelti didelio skausmo, mėnesinės man tragiškos būdavo iki pastojant, visada tik su tabletėm ir gulėjimas vos ne iki vėmimo lovoj... Tai tikrai man stresą kėlė viskas aplink, netgi ta lova, tokia visa su geležiniais raktūriais, tie visi įrenginiai, laideliai, matuokliai, o čia dar ir personalas su savo rutinizuota kasdienybe pastoviai replikavo... O labiausiai išsigandau kažkodėl tos vietos, kai pradėjau šaukti nuo nebepakeliamų skausmų ir sulėkė visas personalas ir pradėjo ten staigiai man tas kojas kelt, tą lovą ruošt ir t.t., man atrodė, kad jie skuba kažkur, kad kažkas negerai, o dar Razumas sako ''žiūrėkit į tonus vaiko, kažkas čia negerai, tikriausiai su virkštele kažkas bus blogai'', tai man širdis jau stojo tuo metu...
Vonioje man niekas netrukdė namie pagulėti, gulėjau 2 valandas naktį, bet paskui nutarėm vykti į VGN, paskui vėl namo parsiuntė, tai su dušu ėjau ramintis, bet nepadėjo...
QUOTE(gustika @ 2014 12 10, 14:46)
Skaudi jusu patirtis,tiek iskenteta.Uzuojata
Trauma tikrai,panasu,kad nemenka patyret.
Tik va man uzkliuna faktas,kad po pirmines apziuros,kaip sakot,gyvuliskos,pas Razuma,jus vel po keliu val.ten grizot.....
Jei nebuvot su niekuo VGN susitarus,reikejo vaziuot i AK ar kita kokia ligonine.
Suprantu,kad iskamuotai skausmu,jau nereplikuot gyd.norejos,BET,po visko,reikejo riebu skunda irasyt p.Razumui,isviesint istorija,pasitengt ir
nepalikt visko savieigai.
Bet kokiu atveju,linkiu,kuo greiciau sustipret ir kad pasimirstu,kiek imanoma,si neigiama,skausminga patirtis.
Sekmes jums
Trauma tikrai,panasu,kad nemenka patyret.
Tik va man uzkliuna faktas,kad po pirmines apziuros,kaip sakot,gyvuliskos,pas Razuma,jus vel po keliu val.ten grizot.....
Jei nebuvot su niekuo VGN susitarus,reikejo vaziuot i AK ar kita kokia ligonine.
Suprantu,kad iskamuotai skausmu,jau nereplikuot gyd.norejos,BET,po visko,reikejo riebu skunda irasyt p.Razumui,isviesint istorija,pasitengt ir
nepalikt visko savieigai.
Bet kokiu atveju,linkiu,kuo greiciau sustipret ir kad pasimirstu,kiek imanoma,si neigiama,skausminga patirtis.
Sekmes jums
Ačiū
QUOTE(PoSiTiVe @ 2014 12 10, 16:39)
Toumei, nepaguosiu, bet po pirmo gimdymo, kai ten mane skersai ir isilgai siuvinejo ta 1,5 val., (beje, gimdziau su 10 cm atsidarymu ir dar kirpo, bet tai nepagelbejo, vis tiek plysau) as irgi daugiau nei menesi sedet negalejau, geru pora menesiu jauciau diskomforta, pirma menesi dukrytes kilnot negalejau, nes iskart prie zemes tempdavo, o su vyru budama geru puse metu cypt noredavau dantis sukandus is skausmo Paguost galiu nebent taip, kad su antraja dukryte viskas buvo zymiai geriau, plysau tik vos vos ir sedejau jau po poros savaiciu, dukrytei dar puses metuku ner, bet jau senai viskas susitvarke Zodziu galiu tik palinketi kantrybes, kad greiciau pasimirstu visa bloga patirtis ir sugytu viskas
Ir bet kuriuo atveju, dabar jau galima ilgai ir nuobodziai galvoti, kas butu, jei butu buve taip ar anaip, bet yra kaip yra, ir nelabai cia ka bepakeisi.
Ir bet kuriuo atveju, dabar jau galima ilgai ir nuobodziai galvoti, kas butu, jei butu buve taip ar anaip, bet yra kaip yra, ir nelabai cia ka bepakeisi.
Ačiū. Antro leliaus dar ilgai turbūt neprisiruošiu gimdyti, o ir vyras pamatęs mano kančias atšoko su noru šiam metui turėti 2 vaikučius. Bet gal po kelių metų šnekėsiu kitaip ir viskas bus kitaip.
P.S. Kas apie natūralumą kalbėjot, tai gimdom ne kasdien ir aš tikrai naudojausi nuskausminimo priemonėm ir nevaidinau didvyrės (ypač po tiek valandų kančios), kokias jie man pasiūlė, t.y. intraveniniai nuskausminamieji ir epidiūras, nors galvoju gaila dujų nepasiūlė, gal jos būtų geriausiai suveikę ir ''užniaukę''.