jeigu akvariumas augalinis, žuvų minimaliai - tik vidinį filtrą, jeigu, kaip rašėte, ciklidinis - tik išorinis ir galingas
QUOTE(MeiLLi @ 2013 10 26, 15:17)
Vakar vyras vietoj gėlių du guramius parnešė . Tik va jų gaidelis bijo, bet gal pripras su laiku , nes nabagas sėdi kampe ir tik man priėjus į viršų kyla tikėdamasis maisto gaut. Dabar iki pilnos laimės krevetukų tereik.
Primink kiek litru pas tave? Guramiai museikos, ypac mazuose akvukuose...as savo teroristu vis gailiu, bet jau uzkniso, reiks didesnes trobos jiems (dabar 60ltr) O del krevetuku tai ar gaidukas ju nepatvarkys, nebent ne cheriukus, o ka rimciau laikyt zadi
QUOTE(11alpina @ 2013 10 26, 15:40)
jeigu akvariumas augalinis, žuvų minimaliai - tik vidinį filtrą, jeigu, kaip rašėte, ciklidinis - tik išorinis ir galingas
kiek yra minimaliai ir kiek yra daug? Zinau, kad yra apskaiciavimai pagal zuvu ilgi ir litraza tas maksimalus zuvu skaicius, tai mazdaug itariu, kad tokio ir laikysiuos...
Zinokit dar apziurejau realiai snd as 126 ltr, man toks mazas pasirode, tai jau dabar ( net neturedama jokio) noriu didesnio Bet bijau, kad issisokciau as su didesniu, is vis patirties jokios neturedama....
kuo didesnis akvariumas tuo mažiau bėdų, mažiau tvarkymo. 120 litrų tikrai mažokas. Mažuose akvariumuose kažkaip lėčiau įsivažiuoja viskas, ypač jautrūs parametrų pokyčiams. Su dideliais, patikėkit, daug mažiau vargo. Be to, galima daugiau eksperimentuoti, žuvų daugiau ir įvairesnių laikyti (gink die, nepadaryti mišrainės)
QUOTE(cile @ 2013 10 26, 15:11)
O koks butent modeliukas?
pas mane toks:
http://www.zoocentra...val-p-1714.html
QUOTE(Dreamm @ 2013 10 26, 15:49)
kiek yra minimaliai ir kiek yra daug? Zinau, kad yra apskaiciavimai pagal zuvu ilgi ir litraza tas maksimalus zuvu skaicius, tai mazdaug itariu, kad tokio ir laikysiuos...
Zinokit dar apziurejau realiai snd as 126 ltr, man toks mazas pasirode, tai jau dabar ( net neturedama jokio) noriu didesnio Bet bijau, kad issisokciau as su didesniu, is vis patirties jokios neturedama....
Ir minamaliai ir daug be galo abstrakcios ir santykines savokos
Pirmiausiai reiktu atsizvelgt i vieta, ka maximalaus galit sau leist, paskui kokias zuvis laikyt...su taikiom mazytem ir 100 puse bedos ir 200jau labai nemazai, o su ciklidais kaip sako patirtis 200ltr mizeris...va stovi darbe 450ltr su keliom nemazom zuvelem, tai labai joms ten ne erdvu...
QUOTE(cile @ 2013 10 26, 15:43)
Primink kiek litru pas tave? Guramiai museikos, ypac mazuose akvukuose...as savo teroristu vis gailiu, bet jau uzkniso, reiks didesnes trobos jiems (dabar 60ltr) O del krevetuku tai ar gaidukas ju nepatvarkys, nebent ne cheriukus, o ka rimciau laikyt zadi
75ltr . Guramiai kolkas laikosi atokiai nuo kitų žuvų. Jie visai nedidukai. Akvariumas tankiai apsodintas augalais, pasislėpt tikrai yra kur, nes ir šakų nemažai. Manau išgyvena gupiukai tai krevetės ir neprapuls .
QUOTE(MeiLLi @ 2013 10 26, 16:32)
75ltr . Guramiai kolkas laikosi atokiai nuo kitų žuvų. Jie visai nedidukai. Akvariumas tankiai apsodintas augalais
Aa, tai pas tave dar ir truputuka didelesnis uz manaji, o ir mano museikos beveik metinukai...patinas abi pateles i sonus baksnoja ir kitas zuveles nuo maisto veja
QUOTE(cile @ 2013 10 26, 15:19)
Ir minamaliai ir daug be galo abstrakcios ir santykines savokos
Pirmiausiai reiktu atsizvelgt i vieta, ka maximalaus galit sau leist, paskui kokias zuvis laikyt...su taikiom mazytem ir 100 puse bedos ir 200jau labai nemazai, o su ciklidais kaip sako patirtis 200ltr mizeris...va stovi darbe 450ltr su keliom nemazom zuvelem, tai labai joms ten ne erdvu...
va va, aš kai paguodai gavau Steponą su burbulu (apie 10 litrų), tai dabartinis 200 litrų atrodė kaip monstras, tyliai pasvajodavau apie kokių maksimum 70 litrų akvariumą. Tada paklausius jūsų nusipirkau 200 litrų, o dabar jau gailiuosi, kad ne kokių 400 litrų. Nes mažokas iš tikro
QUOTE(11alpina @ 2013 10 26, 17:01)
va va, aš kai paguodai gavau Steponą su burbulu (apie 10 litrų), tai dabartinis 200 litrų atrodė kaip monstras, tyliai pasvajodavau apie kokių maksimum 70 litrų akvariumą. Tada paklausius jūsų nusipirkau 200 litrų, o dabar jau gailiuosi, kad ne kokių 400 litrų. Nes mažokas iš tikro
Na Jus saunuoles, mokat padrasinti Bet tiek to, as jau sutariau su zmogum ir uzsakiau 126 ltr. Manau pradziai bus sociai, as juk net burbulo nesu turejusi
Aciu visoms, kurios padejot savo patarimais
Dabar grunto ieskosiu, noreciau smulkucio ir tamsaus, gal Kikoje ieskoti..
Sveiku zuviuku visoms!
QUOTE(Dreamm @ 2013 10 26, 16:11)
Na Jus saunuoles, mokat padrasinti Bet tiek to, as jau sutariau su zmogum ir uzsakiau 126 ltr. Manau pradziai bus sociai, as juk net burbulo nesu turejusi
Sveiku zuviuku visoms!
Sveiku zuviuku visoms!
o tai kokias žuvis apsisprendėt laikyti?