QUOTE(cile @ 2013 10 29, 21:20)
O gal visgi galetumet patenkint smalsuma ir parodyt to akvuko foto - bais idomu
Siaip turiu biciuli, diplomuota biologa, gana profesionaliai praktikuojanti akvas ir terariumus..nu jis mane iskvailino, kai pareiskiau, kad nuo saules sviesos dumbliai auga (ten buvo diskusija apie juwel 96 ltr su viena 18 w lempele)
nereikia i mane Jus
nors mes siuo metu ir daugiskaita, bet vis dar sirdy lb jauni
ir pati turiu prisipazinti, kad nusiminiau, bet to, kuri noreciau parodyti pasirodo fotkiu neturiu. ji fotkindavau paprastai pardavimui augalus, ancitrusus ar krevetes ir matyt pardavus istrindavau. kaip is tikro kvaila taip daryti. visoms atsakingai pasakau, fotkinkit ir saugokit fotkes su datom. labai idomu po kazkiek metu paziureti. as pvz beziuredama atradau, kad vezlinykas kadaise stovejo sitoj vietoj kur dabar sedziu, visai buvau pamirsus, kad ir cia ji buvom atsigabene
)
o del tos saules sviesos, tai jus man papasakokit kuri bala yra lempom apsvieciama? arba kuri yra staciakampe, kad nekenktu zuvims? nuo per didelio apsvietimo irgi apzaliuoja, bet nemanom, kad lempa yra saule. o kas yra geresne lempa uz pacia saule, kurios pagrindu kiekviena lempa ir buvo kurta? jei man kazkas noretu irodyti, kad naturalus gamtos kampelis ant palanges apsvieciamas naturalios sviesos negali graziai egzistuoti, as pasiruosus pastatyt alaus ir isklausyt
tiesiog yra labai daug taisykliu, patarimu ir pan, kurie taikomi zaliems kaip bendra info, tingint viska paaiskinti. o kuo toliau, tuo labiau supranti, kad dauguma is ju visiskas briedas ir po teisybei - viskas yra kitaip, tik ko gero tas tiesas turime atrasti patys. visdelto yra daug lengviau pasakyti, kad laikyk mazam akvariume mazai zuvu, negu ismokyti tam paciam mazam akvariume laikyti daug. ir gal net ir neverta ismokyti laikyti daug, nes zmogus pats tai turi ismokti laikui begant, o gal ne kiekvienam ir duota. kas is to, jei zmogus keicia vandeni, nes antanas taip sake daryt, o pats visai nesupranta kodel.
uztai geriau kuo maziau kategoriskumo, nes sitoj sferoj negincijamos tiesos beveik nera. vienas 30l akvariume gali laikyti dvi gupijas, kitas - kiek telpa ir dar labai didelis klausimas kurio bus grazesnes ir sveikesnes. kiekvienas turi savo bliude tvarkytis pagal savo supratima ir atsakymus laikui begant susirasti pats.
o cia mano dabartinis akvariumas pries pora metu taip atrode. cia dar ji matyt biski mylejau. dabar bandau vel pamilti