QUOTE(*Pinkė* @ 2013 10 29, 17:52)
Sergu šia liga ir aš, norisi daaar žuvyčių ir daaar augalų, tai automatiškai reikia didesnio akvariumo
jau minėjau, kad buvau apsidžiaugusi, kad dėl mažiuko vandens leidimo pirksim didesnį, bet deja radom išeitį ir likom prie mažiuko (30L)
jau net buvau sugalvojusi kokių augintinių dar įsigysiu į didesnį akvą, bet deja teks tenkintis mažiuku ir džiaugtis, kad bent tokį turiu
Kažkas minėjo, kad kai nėra gyvavedžių akvariumas tampa "nuobodokas" iš tiesų taip buvo ir man, kol turėjau pecilijų porelę vis laukiau kada išnerš, vis lėkdavau prie akvariumo
o kai jų neliko, iškeliavo vargšės pas Neptūną, akvariumas tapo beveik savaime augantis, tik savaitinis vandens keitimas ir nieko daugiau ypatingo
norėčiau dar keletą gyvavedžių savo akvariume, bet jau turim nemažai augintinių, manau jau bus mišrainė
o ir vietos ims stigti, ypač jei nerštai bus sėkmingi ir užaugs mailiukas... turiu kardonešį lyrinį, kaip ir būtų galima jam nupirkti draugę. bet vis abėjoju nes ir taip tikriausiai mane reikėtų barti dėl per didelio kiekio žuvies akvariume???
primenu 30 L lenkiškas akvukas auga: 1 kardonešis, 4 danijos, 3 neonai, 2 ancitrusai, 2 koridoriukai ir sraigių vakar aptikau keletą, po grundą besiknisančių
pabarkit mane jei nebetelpa į mano akvariumą daugiau gyventojų, kad nusiraminčiau
Ir dar vienas klausimas: ar reikia dėti molio rutuliukus po augaliukais, jei nėra pogrunčio ir augaliukams lieka tik žuvų "trašos", nes prie augalų stengiuosi nesiurbti dugno
ir kokias patartumėte skystas trąšas ar jų jau nebereikia? kažkaip esu pasimetus dėl augaliukų auginimo, norisi, kad gerai augtų, bet jau vien lempa nėra jiems labai tinkama (paprasta taupioji lemputė 12W dabar dega 7 valandas (16-23 val.)
Ačiū už pagalbą iš anksto
Na, jei netingit po stiklinaite kita kasdien pakeisti vandenuko, tai tas vienas kardonesis ten tikrai nieko nepakeis. Is tikro tas litrazo skaiciavimas yra del ziopliu. Galima puikiausiai 10l akvariume uzauginti visa vada dideliu ir sveiku ancitrusu jaunimo. Zuvis nera tokia protinga, kad apiplauktu akvariuma ir pasiskaiciuotu kiek jai skiriama vietos. Ji reaguoja i vandeni, jei mazam litraze pasikeis kasdien daug vandens, tai ji jums dekos, graziai augs ir visai nesiskus.
Su trasom tai neskubeciau. Pilant trasas reikia tureti tiksla. Jei viskas auga, tai kam tos trasos? Molio rutuliukai geras daiktas, tik kad nelabai daug augalu isivaizduoju tokiam mazam akvariume, kuriems reiketu rutuliuku. Jie toli grazu ne visiems tinka ir patinka. Aisku jei turit kriptu, tai jos jums padekotu
O del sviesos, tai visai nepergyvenciau. Aisku sitam forume daug kas puls kritikuoti, nes teoriskai yra per mazai.. Bet galiu pasakyti, kad visada ant palanges turedavau akvuka, kuris augdavo tiesiog nuo lango sviesos, nors cia jau kazkas pasakojo daug punktu kaip tai labai negalima, bet tas akvukas taip klestedavo, kad net foto norejau idet, bet paskui susilaikiau
Siaip reiketu galvoti paprastai. Jei duosite daug sviesos, augalai labai nores augti, tada reikes pilti kazkokiu trasiukiu tikriausiai. Aisku, jei prades greit augti, tai patys pasakys ko jiems truksta, bet jei ir dabar auga, tai geriausia nekisti nagu, nebent jau dabar yra pozymiu, kad kazkas negerai. Jei augalai grazus ir kazkiek auga, tai gal auga tiek, kiek tomis salygomis jiems pavyksta ir nereikia tiketis, kad jie papylus trasu ims ir issoks is akvariumo