Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

Apklausa: Kiek laiko gyvenate Paleo ritmu? (83 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Atsibundu, o ant stalo garuoja vyro ruošti PALEO pusryčiai cool.gif Va šitie:
http://civilizedcave...y-fried-lemons/

QUOTE(cushy @ 2013 10 27, 07:14)
Paštetą ir trintą avokadą valgau tiesiog šaukštu  biggrin.gif  Man jų tept kažkaip niekur nereikia  smile.gif  Prisikąndu daržovėm. Jei norisi kažkur tept, galima pasipjaustyt kietesnes daržoves riekėm ir ant jų tept. Vasarą ant agurko, dabar ant griežčių, ridikų, kaliaropių

drinks_cheers.gif Aš irgi po to sumasčiau, kad pagaliais papjaustytos žalios morkos, salierų kotai visai gerai būtų imt lyg šaukštu ir kabint kokį pertrintą gėrį smile.gif Viešpatie, kiek per tą "patogų ir greitą" maistą užmirštam daržovių griežčiai, ridikai, kaliaropės doh.gif Net nežinau kaip pirmi atrodo biggrin.gif Einu pagooglint.

QUOTE(Egliukasz @ 2013 10 27, 08:47)
Su linu semenim nedarykit tokiu trapuciu, per daug omega 6 juose g.gif Plius bent man per kartus tokie. As pirkus esu raw trapucius su migdolais ir cukinija, labai skanu buvo, bet tikimybe, kad pradesit piktnaudziaut ir viska tepliotis ant ju kasdien, yra didele 4u.gif

Gal ir be jų susiklijuotų, CHIA išbrinkusių pagalba? g.gif Arba tiesiog nepiktnaudžiaut (kai kokį paštetą pasidarai ar šiaip, kelionei pagraužt pasigamint) tais trapučiais ir tiek, nes ne tokie jau jie ir pigūs gaunasi, kai 12h orkaitę pakaitini dėl 30vnt. cool.gif

QUOTE(nomore @ 2013 10 27, 08:58)
Papasakokit paskui, kaip tas aliejus. Man kažkodėl šita firma pasitikėjimo nekelia  Aš valgau Nutiva, kai turiu parsisiuntus, o dabar jau baiginėju, tai vėl eisiu Biotekon Rapunzelės prikti.

Na, NOW atrodo tokia lyg demoso, ne išrinktųjų kompanija, lyg koks noname'as su pavadinimu biggrin.gif , bet kiek jos produktų pirkau iš iherb, tiek viskas ok buvo wink.gif Būtinai parašysiu, kai paragausiu.

Papildyta:
QUOTE(taša @ 2013 10 27, 09:40)
hm. gal tom kurios meta  svori?
nes as skaiciuoju 3 g ant kg. tai man reikia daug..

geriau sudyti. bet as valgau ir parukytus

Na, internete radau, most probably prie dietų ir buvo blush2.gif 3g...-o-ho, tai man super kiekis gaunasi thumbup.gif Tik skaičiuot dar tingiu, nuojauta vadovaujuosi, svoris neauga ir tai jau gerai biggrin.gif

Dėl lašinių, tai JĖGA bigsmile.gif

QUOTE(" voresta " @ 2013 10 27, 11:24)
jei apribojam angliavandenius, tai  riebalų turim valgyt daugiau, tokia aritmetika. Tad 70 gr  mažokai atrodo

Supratau pioneer.gif Sveriu 78, esu 186cm ūgio (taip taip, skaičių nesupainiojau biggrin.gif), tai gavosi 234g. ohmy.gif Ne per daug? smoke.gif

Šiandien antrą kartą gyvenime darysiu paštetą. Iš kalakuto kepenėlių. Žiūrėsim kas man tn gausis.

Gal kas kokį super kečupuką be cukraus bandėt gamint, nes net Heinz su cukrum doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2013 10 27, 13:33)

Supratau pioneer.gif Sveriu 78, esu 186cm ūgio (taip taip, skaičių nesupainiojau biggrin.gif), tai gavosi 234g. ohmy.gif Ne per daug? smoke.gif

na negaliu pasakyti, kad tau tiksliai reik 3 gr/kg. tiek daug reikia tiems, kuriems yra tam tikri medžiagų apykaitos - metabolizmo nukrypimai.
O kitiems- valgant riebalo turi būti daugiau nei baltymo- tokia orientacija. Tačiau vizualiai tai pilna lėkštė nekrakmolingų daržovių, su visai normaliu kiekiu mėsos ir riebalų.
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2013 10 27, 13:33)
Gal kas kokį super kečupuką be cukraus bandėt gamint, nes net Heinz su cukrum doh.gif .

Heinz pomidoru pasta man atrodo be cukraus yra, bet negaliu garantuot, nes turbut saldikliu ten ydeta g.gif
Va dar viena auksta turim y gretas mums su Pur-pur thumbup.gif
Man geriausiai svoris krenta, kai riebalu daugiausiai pusryciams suvarau, o vakariene liesesne, daugiau baltymine blush2.gif

Sedindriuke, jei skaitai dar tema bent kartais, tai zinok, kad va sitos:

http://keistaipapras...sbreakfast.html

Man kaupia seiles visa ryta doh.gif Bus bandomos biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,

Neatsilaikiau šį vsavaitgalį blush2.gif vyras parnešė ką tik iškeptą šakotį. Sudėtis nėra eilinė ir tokųia labai bloga, beeet...cukrus, kvietiniai miltai...žodžiu. didžiausias blogumas jei aš paragaujš, tai negaliu sustoti doh.gif
Na bet yra kaip yra, atsitiesim ir toliai stengsiuos nepaslysti.

Merginos, ka daryti su triusio organais? Visad mesdavau lauk, nes man šlykštu. Bet dabar galvoju gal ten kas naudinga? Pvz. Sirdute gal galima isvirus vaikui duoti? Kepenu vaikams maziems negalima manau. Ir dar durnas klausimas lotuliukas.gif radau sirdi, kepenis ir dar 2 vienodus panasaus dydzio organus. Kas ten tokie? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 10 27, 13:24)
ir dar 2 vienodus panasaus dydzio organus. Kas ten tokie? blush2.gif

gal inkstai? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 10 27, 14:24)

Merginos, ka daryti su triusio organais? Visad mesdavau lauk, nes man šlykštu. Bet dabar galvoju gal ten kas naudinga? Pvz. Sirdute gal galima isvirus vaikui duoti? Kepenu vaikams maziems negalima manau. Ir dar durnas klausimas lotuliukas.gif radau sirdi, kepenis ir dar 2 vienodus panasaus dydzio organus. Kas ten tokie? blush2.gif

vaikas jau virš metų- pilnai gali duot. Inkstus perpjauk išilgai ir pamerk šaltam vandenyje pusdieniui. po to dar susmulkink ir įmesk į troškinį. Organų mėsa yra kur kas vertingesnė, nei raumenų.

http://www.sveikaszm...ingas_vitaminas

visi šlykštumai yra mūsų vaizduotės ir aplinkos sukurti.
Vaikas šaltai ir gyvą besiraitantį slieką gali suvalgyti , kol jam niekas nepasakė kaip tai šlykštu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 10 27, 14:13)

Va dar viena auksta turim y gretas mums su Pur-pur thumbup.gif

Ir aš, ir aš. Mano ūgis 184 cm, dabartinis svoris 85 kg. Pradėjau paleo prieš maždaug 2 mėn su 92 kg. Tai aš čia Hippie iš aukšukių temos atitempiau smile.gif

Niu kaip man patinka šita dieta, nors manau, kad taps gyvenimo būdu. Šiandien pusryčiams buvo fritata. neturiu tokios mandros keptuvės, kad galėčiau į orkaitę kišt, tai visas veiksmas vyko iš karto skardoje ir orkaitėje.

Tik ką su gimine daryt g.gif Su tėvu susipykstam kiekvieną kartą, kai tik kalba užeina apie paleo. Jis sako, kad tą nesąmonę sugalvoju gyvulių augintojų lobistai, kad mėsą labiau pirktų. Mama lyg ir jau linksta link to, kad pabandytų. SB jau atverčiau, bet jis užkandžiauja daug ir verkšlena, kad jam svoris greitai nekrenta. Panos mano dar tokios, kad ką padėjai, tą suvalgo. Bet didžiausia problema tai sūnus. Maištas begalinis. Nebeperkam jokių sūrelių, bandelių, sulčių ir t.t. ir pan. Tai jis negaili savo sutaupytų pinigų, kad šūdo prisipirktų doh.gif Daržovę kokią suvalgyti priversti reikia vos ne grasinant ar papirkinėjant. Kū man su juo daryt?
Atsakyti
Vakar prisiskaičiusi senesnių temų supratau vieną didžiausių klaidų, kurias dariau iki šiol - vartojau per daug angliavandenių doh.gif Taip ir būna, kai žinias gauni ne nuosekliai skaitydama literatūrą, bet fragmentiškai browsindama internetuose ir youtube.

Klausimas žinančioms: ar geriau sekti visur esančia nuoroda suvalgyti ne daugiau 30-50 g angliavandenių (jei nori mesti svorį), ar dar yra kažkokia formulė pagal ūgį/svorį? Kaip žinoti, kad organizmo neįvarai į per didelį šoką, kuris vėliau atsirūgs?

Ačiū
Atsakyti
kad svoris normaliai kristų, reikia būti ketozėj, o ji negali būti jei pas tave ~100 gr angliavandenių, 30-50 gr tai toks orientacinis , kai kam ir virš 50 ketozė išlieka.
Pagal Kwasniewskį- 1 kg svorio- 0,8 gr angliavandenių.
.
Jokio didelio šoko organizmas nepatiria, net Wikipedijoj rašo- angliai visai nebūtini. Tačiau mums reikia maitinti savo žarnyno simbiontines bakterijas, todėl turim valgyti nekrakmolingų daržovių, kurių skaidulomis jie maitinasi.
Yra tokios juostelės -Ketostix -pasitikrinti savo šlapimą.
www.lowcarbluxury.com/ketostix.html
Iš ketozės išeinama iškart, kai kraujyje pakyla gliukozės lygis.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 10 27, 16:24)
kad svoris normaliai kristų, reikia būti ketozėj, o ji negali būti jei pas tave ~100 gr angliavandenių, 30-50 gr tai toks orientacinis , kai kam ir virš 50 ketozė išlieka.
Pagal Kwasniewskį- 1 kg svorio- 0,8 gr angliavandenių.
.
Jokio didelio šoko organizmas nepatiria, net Wikipedijoj rašo- angliai visai nebūtini. Tačiau mums reikia maitinti savo žarnyno  simbiontines bakterijas, todėl turim valgyti nekrakmolingų daržovių, kurių skaidulomis jie maitinasi.
Yra tokios  juostelės  -Ketostix -pasitikrinti savo šlapimą.
www.lowcarbluxury.com/ketostix.html
Iš ketozės išeinama iškart, kai kraujyje pakyla gliukozės lygis.

Ačiū labai.
Atsakyti
QUOTE(Naistė @ 2013 10 27, 15:35)
Ir aš, ir aš. Mano ūgis 184 cm, dabartinis svoris 85 kg. Pradėjau paleo prieš maždaug 2 mėn su 92 kg. Tai aš čia Hippie iš aukštukių temos atitempiau smile.gif

Yra dar ir tokių temų?
Atsakyti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 10 27, 17:47)
Yra dar ir tokių temų?

Ooooo, kiek čia visko yra smile.gif
Atsakyti