QUOTE(Hippie @ 2013 11 04, 02:07)
Gal kuri galit brūkštelt kaip kiaulės širdį gaminat?
o kam ją po tiek valandų virt, tą širdį? aš su ja elgiuosi, kaip ir su kita mėsa. apverdu ne per ilgiausiai, būna skani ir nekieta tikrai.
QUOTE(Elata @ 2013 11 04, 08:34)
Duodu, bet aš suprantu ir tas moteris, nes peržiūrėti tiek SM temų nemažai laiko reikia, nors iš tiesų čia geriausias lietuviškos info apie paleo šaltinis.
Tikrai nemažai, bet visgi kiekvienos temos pradžioj yra nuorodos, kuriose pagrindiniai principai išdėstyti trumpai, aiškiai ir visiškai nepainiai. Man temų skaitymas buvo labiausiai motyvacinę prasmę turintis dalykas, nes informacija pagrindinė ir iki to buvo labai aiški. Ir tai, kad dar neperskaitytos temos, netrukdė nė kiek pradėti maitintis laikantis tų išdėstytų trumpai principų. Aišku, plonybių, diskusijų, ir smulkmenų tikrai daug temose, bet be jų irgi galima be didelių pastangų neapkraunant per daug galvos imtis paleo.
QUOTE(SOWELU @ 2013 11 04, 09:46)
Nežinau ar tai turėjo įtakos, bet jau vakar po sočios vakarienės jaučiausi alkana, šįryt vėl alkana..Nors pavalgiau sočiai, kokosų šaukštą sulaižiau.
Laisvai. Man vasarą taip suveikdavo sauja aviečių, nereikdavo nė saldainio.
QUOTE(taša @ 2013 11 04, 09:48)
kazkai pradzioj man laikytis buvo paprasciau. db tai bananas, tai va duona.. vis ziuriu ir neatsakau uz save...galiu ka nors suest
Manau, čia gali būti psichologinis nuovargis. Ypač, jei sveikata apsitvarkė, savijauta pagerėjo, tada imasi visokios velniavos norai galvą kelti
Svarbiausia, nesigraužk taip labai, nes savigrauža veda link savidestrukcijos, o tada viskas gali nučiuožti neaišku kur, į duonos ir batonų rojų
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 11 04, 12:35)
Aš vietoj to, kad numesčiau norimus 2 kg, tai per nuklydimus ir grįžimus į paleo, turiu dar +2 kg
Matyt savo daro riebus maistas+nuklydimai. Viskas, susiimu griežtai
Bet man taip baisu valgyti tokias dideles ir riebias porcijas
o nuklydimai tai jau nebaisu?
QUOTE(pumpica @ 2013 11 04, 14:15)
nes paskutiniu metu irgi atleidau vadzias neblogai
kas čia per masinis palaidūnizmas, a???
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 04, 14:32)
Sveikas žmogus, neturintis autoimuninių bėdų ir pralaidaus žarnyno, gali
nuodėmiauti ir jam nieko.
Bloga tai, kad pasigirdamos tuo, kitas, turinčias problemų , iš kelio išvedat .
tas "gali nuodėmiauti" tai irgi, priklauso, kokiu dažnumu
nes jei dažnai, tai ir sveikata gali rankele pamojuoti.
o iš kelio žmonės išeina savo noru, tik tereikia prisiimti atsakomybę už savo išklydimus. Nes jei bus aplinka nuolat kalta, ar nervai, ar dar kas, tai beliks tik savęs gailėtis.
QUOTE(SOWELU @ 2013 11 04, 14:37)
Pasiskaičiavau, kad labai trūksta man vitamino E, nesurenku per dieną. O jo daugiausia riešutuose, aliejuose
O alyvuogių aliejus netinka?
QUOTE(taša @ 2013 11 04, 15:00)
sunervino drauge
O kam tu nerviniesi? Ar tu, pvz, pasiduotum įtikinėjimams kokios nors mitybos šalininkų? Aš tai nea. Gali man viso pasaulio vegetarai straipsnius rodyti, aš nesusiviliosiu ir dar pyksiu ant jų. Ir tai draugei čia normali atmetimo reakcija. O šiaip, kiekviena stora karvė (nu, nes aš čia turbūt labiausiai tokia
) labai jautriai reaguoja į žmonių kalbas apie jų svorį. Net jei norima gero.
QUOTE(Egliukasz @ 2013 11 04, 15:17)
Ir kaip, voresta, pati sakei - buvusiu narkomanu nebuna
Taip pat ir buvusiu bulkiniu/cukriniu/kavu-manu nebuna
Uztat geriau net neragaut
Aš vis paskaitau, ir galvoju - nu kodėl aš tos kavos nenoriu visai?
Nors mečiau ją gerti gal kokius tris kartus, po to vėl iš naujo rpadėdavau, ir tarpuose visada norėdavau. O dabar, pastaruosius kelis metus nenoriu visiškai
QUOTE(Elata @ 2013 11 04, 15:58)
jei neklystu, tau priaugti svorio reikia, ar ne? Gal tiesiog organizmas jaučia, jog jam trūksta dar svorio ir siunčia signalą (tiksliau nėra leptino signalo), jog reikia dar valgyti
O kitoms gali svoris būti tinkamas ir užtat gavus reikiamas medžiagas ir sotumo ilgiau užtenka.
Aš dar galvoju, kad kai organizmas turi riebalų sandėlį, jis gali ilgiau nereikalauti maisto, o kai taša to sandėlio nelabai turi, tai tik išsieikvoja energija, ir vėl jos prašosi. O jei dar organizmui reikia ką nors palopyti, tai jis turbūt išvis daugiau visko išnaudoja.