Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

Apklausa: Kiek laiko gyvenate Paleo ritmu? (83 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(taša @ 2013 11 04, 18:07)
as taip suprantu, jei nors kiek pute pilva ar kt negalavimai buvo ivedus t a proudkta - jis netinka.

o tie 3 kg taip jau ir matosi??

Ant tokio svorio labai matosi tie kg.
Mano 166 cm dabar 50 kg. Nebuvo nei vieno žmogaus, kuris ne pastebėjo. Numečiau 4 kg.
Atsakyti
na na, moterytės, nepersistenkit. biggrin.gif Jei normaliai valgant laikosi toks svoris- viskas OK . Jei gyvenat pusbadžiu, tai nekas.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 04, 18:31)
na na, moterytės, nepersistenkit.  biggrin.gif  Jei normaliai valgant laikosi toks svoris- viskas OK . Jei gyvenat pusbadžiu, tai nekas.

Na bent aš taip visą laiką sverdavau visada. Čia atsikračiau užsilikusio svorio po nėštumo. ax.gif
Atsakyti
merginos, ar IKI Aniros kokosų aliejus geras?
Seniau is iHerbo užsisakydavau, dabar noriu lietuvišką pabandyti ax.gif
Atsakyti
Dekoju visoms uz sveikinmus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(taša @ 2013 11 04, 15:00)
sunervino drauge , atrodo nori nuosirdziai padet, ji irgi turi virssvorio bet jau neisprusimas tai mane nuzude (parodziau liumi foto kazkada jai, tai susidomejo, nors pirmas klausimas jos buvo - ar liko jai striju... nu ok, galvoju, gal jai tai svarbu...)

Tai pypiec, aisku, kad turiu striju, juk jos atsirado kai nutukau, suplyso oda, tai kur jos manymu tos strijos turejo pasideti. Ar ji bijo, kad sukudus jos isryskes, tipo kai ispampus tai nesimato? doh.gif
Taip, numesti galima ir kitaip, pvz grikiu dieta lotuliukas.gif gal jai labiau butu priimtina, juk toks puikus ir sveikas racionas.
Sorry, gal grubiai issireiskiau, bet daugiau neturiu ka pasakyti.

Mergos, kazkas su akimis darosi, jauciu, kad lesiai nebetinka. Galva sukasi. Totalus kaifas butu jeigu astigmatizmas dingtu, bet pasvajoti niekas nedraudzia rolleyes.gif neturiu dabar kada nueiti pasitikrinti, ketvirtadieni jau isskrendu, o lesius man gamina 2 savaites doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Mantilė @ 2013 11 04, 17:56)
merginos, ar  IKI  Aniros kokosų aliejus geras?
Seniau is iHerbo užsisakydavau, dabar noriu lietuvišką pabandyti  ax.gif

Taip, geras ir skanus. kalbu apie ekologiska, nerafinuota Aniros 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 11 04, 19:02)
Dekoju visoms uz sveikinmus  4u.gif  4u.gif  4u.gif
Papildyta:
Tai pypiec, aisku, kad turiu striju, juk jos atsirado kai nutukau, suplyso oda, tai kur jos manymu tos strijos turejo pasideti. Ar ji bijo, kad sukudus jos isryskes, tipo kai ispampus tai nesimato?  doh.gif
Taip, numesti galima ir kitaip, pvz grikiu dieta  lotuliukas.gif  gal jai labiau butu priimtina, juk toks puikus ir sveikas racionas.
Sorry, gal grubiai issireiskiau, bet daugiau neturiu ka pasakyti.

Mergos, kazkas su akimis darosi, jauciu, kad lesiai nebetinka. Galva sukasi. Totalus kaifas butu jeigu astigmatizmas dingtu, bet pasvajoti niekas nedraudzia  rolleyes.gif  neturiu dabar kada nueiti pasitikrinti, ketvirtadieni jau isskrendu, o lesius man gamina 2 savaites  doh.gif
Papildyta:
Taip, geras ir skanus. kalbu apie ekologiska, nerafinuota Aniros  4u.gif

tai va butent. lengva kitus apkalbet, o paciam to nedaryt .
to ir linkiu, kad galutinai viskas susitvarkytu 4u.gif

nusipirkau kakvos sviesto is zaliojo pakelio(organic superfood), tik pasirodo baltas cia. nors neparasyta visai. matyt prie sokoladinio ir parasyta - sokoladinis smile.gif
baltas man atrodo riebesnis...gali taip but? g.gif
Atsakyti
jei ką, skaičiau, kad strijos atsiranda tada, kai organizmas, jam augant, negauna kokybiškų baltymų.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 04, 20:16)
jei ką, skaičiau, kad strijos atsiranda tada, kai organizmas, jam augant, negauna kokybiškų baltymų.

Is kur gi kokybiski baltymai saldainiuose, batonuose, bandelese ir tortuose?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2013 11 04, 02:07)
Gal kuri galit brūkštelt kaip kiaulės širdį gaminat?

o kam ją po tiek valandų virt, tą širdį? aš su ja elgiuosi, kaip ir su kita mėsa. apverdu ne per ilgiausiai, būna skani ir nekieta tikrai.

QUOTE(Elata @ 2013 11 04, 08:34)
Duodu, bet aš suprantu ir tas moteris, nes peržiūrėti tiek SM temų nemažai laiko reikia, nors iš tiesų čia geriausias lietuviškos info apie paleo šaltinis.

Tikrai nemažai, bet visgi kiekvienos temos pradžioj yra nuorodos, kuriose pagrindiniai principai išdėstyti trumpai, aiškiai ir visiškai nepainiai. Man temų skaitymas buvo labiausiai motyvacinę prasmę turintis dalykas, nes informacija pagrindinė ir iki to buvo labai aiški. Ir tai, kad dar neperskaitytos temos, netrukdė nė kiek pradėti maitintis laikantis tų išdėstytų trumpai principų. Aišku, plonybių, diskusijų, ir smulkmenų tikrai daug temose, bet be jų irgi galima be didelių pastangų neapkraunant per daug galvos imtis paleo.
QUOTE(SOWELU @ 2013 11 04, 09:46)
Nežinau ar tai turėjo įtakos, bet jau vakar po sočios vakarienės jaučiausi alkana, šįryt vėl alkana..Nors pavalgiau sočiai, kokosų šaukštą sulaižiau.

Laisvai. Man vasarą taip suveikdavo sauja aviečių, nereikdavo nė saldainio.

QUOTE(taša @ 2013 11 04, 09:48)
kazkai pradzioj man laikytis buvo paprasciau. db tai bananas, tai va duona.. vis ziuriu ir neatsakau uz save...galiu ka nors suest  unsure.gif

Manau, čia gali būti psichologinis nuovargis. Ypač, jei sveikata apsitvarkė, savijauta pagerėjo, tada imasi visokios velniavos norai galvą kelti biggrin.gif Svarbiausia, nesigraužk taip labai, nes savigrauža veda link savidestrukcijos, o tada viskas gali nučiuožti neaišku kur, į duonos ir batonų rojų mirksiukas.gif

QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 11 04, 12:35)
Aš vietoj to, kad numesčiau norimus 2 kg, tai per nuklydimus ir grįžimus į paleo, turiu dar +2 kg verysad.gif Matyt savo daro riebus maistas+nuklydimai. Viskas, susiimu griežtai cool.gif Bet man taip baisu valgyti tokias dideles ir riebias porcijas blush2.gif

o nuklydimai tai jau nebaisu? bigsmile.gif

QUOTE(pumpica @ 2013 11 04, 14:15)
nes paskutiniu metu irgi atleidau vadzias neblogai  doh.gif

kas čia per masinis palaidūnizmas, a??? biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 04, 14:32)
Sveikas žmogus, neturintis autoimuninių bėdų ir pralaidaus žarnyno, gali  nuodėmiauti ir jam nieko.
Bloga tai, kad pasigirdamos tuo, kitas, turinčias problemų , iš kelio išvedat . wink.gif

tas "gali nuodėmiauti" tai irgi, priklauso, kokiu dažnumu biggrin.gif nes jei dažnai, tai ir sveikata gali rankele pamojuoti.
o iš kelio žmonės išeina savo noru, tik tereikia prisiimti atsakomybę už savo išklydimus. Nes jei bus aplinka nuolat kalta, ar nervai, ar dar kas, tai beliks tik savęs gailėtis.

QUOTE(SOWELU @ 2013 11 04, 14:37)
Pasiskaičiavau, kad labai trūksta man vitamino E, nesurenku per dieną. O jo daugiausia riešutuose, aliejuose  g.gif

O alyvuogių aliejus netinka?

QUOTE(taša @ 2013 11 04, 15:00)
sunervino drauge

O kam tu nerviniesi? Ar tu, pvz, pasiduotum įtikinėjimams kokios nors mitybos šalininkų? Aš tai nea. Gali man viso pasaulio vegetarai straipsnius rodyti, aš nesusiviliosiu ir dar pyksiu ant jų. Ir tai draugei čia normali atmetimo reakcija. O šiaip, kiekviena stora karvė (nu, nes aš čia turbūt labiausiai tokia biggrin.gif) labai jautriai reaguoja į žmonių kalbas apie jų svorį. Net jei norima gero.

QUOTE(Egliukasz @ 2013 11 04, 15:17)
Ir kaip, voresta, pati sakei - buvusiu narkomanu nebuna 4u.gif Taip pat ir buvusiu bulkiniu/cukriniu/kavu-manu nebuna schmoll.gif Uztat geriau net neragaut schmoll.gif

Aš vis paskaitau, ir galvoju - nu kodėl aš tos kavos nenoriu visai? g.gif Nors mečiau ją gerti gal kokius tris kartus, po to vėl iš naujo rpadėdavau, ir tarpuose visada norėdavau. O dabar, pastaruosius kelis metus nenoriu visiškai g.gif

QUOTE(Elata @ 2013 11 04, 15:58)
jei neklystu, tau priaugti svorio reikia, ar ne? Gal tiesiog organizmas jaučia, jog jam trūksta dar svorio ir siunčia signalą (tiksliau nėra leptino signalo), jog reikia dar valgyti smile.gif O kitoms gali svoris būti tinkamas ir užtat gavus reikiamas medžiagas ir sotumo ilgiau užtenka.

Aš dar galvoju, kad kai organizmas turi riebalų sandėlį, jis gali ilgiau nereikalauti maisto, o kai taša to sandėlio nelabai turi, tai tik išsieikvoja energija, ir vėl jos prašosi. O jei dar organizmui reikia ką nors palopyti, tai jis turbūt išvis daugiau visko išnaudoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nomore: 04 lapkričio 2013 - 19:46
palaida bala tai tikrai. stai vakar man knistelejo grikiu issivirt ir palest. sulesiau dubeneli, aisku dar sviestu pasigardinus... tai taip silpna man buvo, prie zemes trauke, atrode tiesiog ant grindu gulciau ir guleciau. taip ir padariau. bet energijos del to neatsirado... keistas maistas tos koses.
is kitu nukrypimu tik zemes riesutu sviesto sauksciuka karts nuo karto sulaizau - maniskis perkasi, pusryciam daro riesutsviescio ir bananu sumustiakus. kaip as juos megdavau! ir kaip man rugstys nuo ju kildavo. na ne visada kildavo, taciau skrandyje netvarka jausdavosi, bet as ja sekmingai ignoruodavau...

Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 11 04, 20:46)
Aš dar galvoju, kad kai organizmas turi riebalų sandėlį, jis gali ilgiau nereikalauti maisto, o kai taša to sandėlio nelabai turi, tai tik išsieikvoja energija, ir vėl jos prašosi. O jei dar organizmui reikia ką nors palopyti, tai jis turbūt išvis daugiau visko išnaudoja.

taip taip, kai organizme yra riebaliukų, riebalų ląstelės gamina leptino hormoną, kurį gaudamos smegenys žino, jog reikia mažiau valgyti ir organizmas ne toks alkanas būna. Aišku, kai sutrinka jautrumas insulinui ir jautrumas leptinui, tada visiška betvarkė pasidaro ir imam nuolatos jaustis alkani ir svoris tik auga. Tačiau jei svoris per mažas nėra kam tų signalų siųsti, tai organizmas labai teisėtai pageidauja maisto smile.gif
Atsakyti
Sveikos, koks sujudimas smile.gif

QUOTE(SOWELU @ 2013 11 04, 14:37)
Pasiskaičiavau, kad labai trūksta man vitamino E, nesurenku per dieną. O jo daugiausia riešutuose, aliejuose  g.gif

Dar tik užsiregistravau į tą cronometer, su mano valgymais, sudėtinga ten surašyt būtų viską-SRIUBOS, TROŠKINIAI, niu kai pviską paskaičiuot wacko.gif

QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 11 04, 15:37)
Žinau, kad bulvės nieko gero, bet beproootiškai jų noriu. pradeda stipriai pūsti pilvą  Bet vis tiek jų noriu

Nusipirkau kaimiško sviesto. Galvoju ghee pasidarysiu. Nu bet nesuprantu, smirda jis man. Kažkokiom paplovom

Pabandžiau receptą, kur orkaitėj apkept pastarnoko gabalus pailgus kokoso svieste ir įvairiausiuose aštresniuose prieskoniuose-NIAM, kaip bulvės, vyras sakė LIUKS smile.gif Turi jis, žinoms, eterinių aliejų poveikyje tokį specifinį kiek skonį, bet beveik kaip bulvė smile.gif

QUOTE(taša @ 2013 11 04, 15:52)
bet man taip nebuna. snd suvalgiau 3 kiausinius+lasinuku rieke. 12 jau norejau valgyt

O kur daržovės? lens.gif

QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 11 04, 15:56)
iš po kavos su pienu ir grietinėle vėmiau toliau nei mačiau unsure.gif iš pradžių tas pats buvo su varškės sūreliais (aišku saldžiais).

Jei pirktiniai, tai visiškas nuodas, neduodu nei vaikams, nei pati valgau.

QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 11 04, 16:10)
Kepiau moliūgo griežinėlius orkaitėje (pagardinti druska, česnaku, pipiru ir alyv. aliejumi). Negalvojau, kad tokią skonio variaciją moliūgas gali turėti bigsmile.gif Visai kitoks skonis nei įprastai verdant.

Nusipirkau pinijų sėklų-va, šitą vėl gaminsiu-SKANUMĖLIS essen.gif: Dar vis galvoju apie rikotos naudojimą, nes turiu maskarponės...
Dar minėtas pastarnokas su bulve keptas susišaukia smile.gif

QUOTE(nomore @ 2013 11 04, 19:46)
o kam ją po tiek valandų virt, tą širdį? aš su ja elgiuosi, kaip ir su kita mėsa. apverdu ne per ilgiausiai, būna skani ir nekieta tikrai.

O šiaip, kiekviena stora karvė (nu, nes aš čia turbūt labiausiai tokia biggrin.gif) labai jautriai reaguoja į žmonių kalbas apie jų svorį. Net jei norima gero.

Taip receptuose parašyta, turima omeny visa, nepjaustyta širdis. Ačiū už patarimą-tiesiog pačirškinsiu ant kokosiuko ir troškint smile.gif
Atsakyti