Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

Apklausa: Kiek laiko gyvenate Paleo ritmu? (83 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 11 04, 15:37)
Narkotikai tai taip...Bet kalbant apie maistą...Žinau, kad bulvės nieko gero, bet beproootiškai jų noriu. Visko galiu atsisakyti, nu bet bulvės tai man kažkas tokio bigsmile.gif  blush2.gif Vat su jomis dažniausiai ir nuklystu, o ne su saldumynais ar bulkomis schmoll.gif Neįsivaizduoju savo viso gyvenimo be jų schmoll.gif Be visų kitų negerumų - drąsiai biggrin.gif Nors ir per tą trumpą laiką paleo, jau spėjau pastebėti, kdd užvalgius tų pačių bulvių, pradeda stipriai pūsti pilvą doh.gif Bet vis tiek jų noriu blush2.gif

n a siaip jei neturiu itin rimtu problemu del sveikatos ir nereikia labai svorio mesti, bulves lyg ir galima, retsykiais. o ypac saldziasias. tik aisku ne kartu su baltymais. as kartais valgau bulves virtas su darzovemis ir riebalais. tada jau tik per kt valgyma vartoju baltyma. gal as klystu. bet cia is to poziurio tasko, kaip ir su pieniskais leidziamais produktais. Galima jei nera reikalo isimti juos grieztai is dietos. bet kuriuos atveju, bulve juk ne kvieciu kruopu kose. o ir krastutinimai nera gerai.
Atsakyti
Viskas aišku. O gali būti, kad pvz. sviestą, grietinę, kefyrą toleruoji, o pieno, grietinėlės ne?

Pvz. iš mano asmeninės patirties. Savo mažių MP maitinau beveik 2 metus. Kadangi jis labai alergiškas, teko atsisakyti labai daug produktų. Visą tą laiką maitinausi labai ribotu sąrašu produktų, kuriuos turbūt galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų. Taigi po tiek laiko nevartojimo jokių pieno produktų, kai nustojau maitinti, iš po kavos su pienu ir grietinėle vėmiau toliau nei mačiau unsure.gif iš pradžių tas pats buvo su varškės sūreliais (aišku saldžiais). Bet po mėnesio vis tik organizmas apsiprato ir jokių nemalonumų nebejaučiau. Tai kaip visa tai vertinti?Kodėl vėliau šie simptomai dingo?
Beje, įvedant grietinę ar sviestą tokių virškinimo bėdų nebuvo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 11 04, 16:52)
gal normalu.
bet man taip nebuna. snd suvalgiau 3 kiausinius+lasinuku rieke. 12 jau norejau valgyt

jei neklystu, tau priaugti svorio reikia, ar ne? Gal tiesiog organizmas jaučia, jog jam trūksta dar svorio ir siunčia signalą (tiksliau nėra leptino signalo), jog reikia dar valgyti smile.gif O kitoms gali svoris būti tinkamas ir užtat gavus reikiamas medžiagas ir sotumo ilgiau užtenka.
Atsakyti
QUOTE(bituteba @ 2013 11 04, 15:54)
n a siaip jei neturiu itin rimtu problemu del sveikatos ir nereikia labai svorio mesti, bulves lyg ir galima, retsykiais. o ypac saldziasias. tik aisku ne kartu su baltymais. as kartais valgau bulves virtas su darzovemis ir riebalais. tada jau tik per kt valgyma vartoju baltyma. gal as klystu. bet cia is to poziurio tasko, kaip ir su pieniskais leidziamais produktais. Galima jei nera reikalo isimti juos grieztai is dietos. bet kuriuos atveju, bulve juk ne kvieciu kruopu kose. o ir krastutinimai nera gerai.

Didelių bėdų nėra. Svoris geras mano, nors aišku pora kg norėčiau pamesti.

Va to nežinojau, kad su baltymais geriau nevartoti.
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 11 04, 15:56)
Viskas aišku. O gali būti, kad pvz. sviestą, grietinę, kefyrą toleruoji, o pieno, grietinėlės ne?

Pvz. iš mano asmeninės patirties. Savo mažių MP maitinau beveik 2 metus. Kadangi jis labai alergiškas, teko atsisakyti labai daug produktų. Visą tą laiką maitinausi labai ribotu sąrašu produktų, kuriuos turbūt galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų. Taigi po tiek laiko nevartojimo jokių pieno produktų, kai nustojau maitinti, iš po kavos su pienu ir grietinėle vėmiau toliau nei mačiau unsure.gif iš pradžių tas pats buvo su varškės sūreliais (aišku saldžiais). Bet po mėnesio vis tik organizmas apsiprato ir jokių nemalonumų nebejaučiau. Tai kaip visa tai vertinti?Kodėl vėliau šie simptomai dingo?Beje, įvedant grietinę ar sviestą tokių virškinimo bėdų nebuvo schmoll.gif

tai kaip ir parase- orgaizmas apsiprato, po maza doze nuodo davei - ir jis pradejo pratintis prie tuo. manau kiekviena gali grizti i ta ankstesni gyvenima, pavems pora menesiu, o paskui vel uzsiters organizma ir gales valgyt bulkas. bet tai nereskia kad organizmui zala nedaroma..
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 11 04, 16:56)

Pvz. iš mano asmeninės patirties. Savo mažių MP maitinau beveik 2 metus. Kadangi jis labai alergiškas, teko atsisakyti labai daug produktų. Visą tą laiką maitinausi labai ribotu sąrašu produktų, kuriuos turbūt galima suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų. Taigi po tiek laiko nevartojimo jokių pieno produktų, kai nustojau maitinti, iš po kavos su pienu ir grietinėle vėmiau toliau nei mačiau unsure.gif iš pradžių tas pats buvo su varškės sūreliais (aišku saldžiais). Bet po mėnesio vis tik organizmas apsiprato ir jokių nemalonumų nebejaučiau. Tai kaip visa tai vertinti?Kodėl vėliau šie simptomai dingo?
Beje, įvedant grietinę ar sviestą tokių virškinimo bėdų nebuvo schmoll.gif

gal tiesiog laktozės netoleruojate/organizmas negamina fermento pieno cukrui virškinti. Na, sviestas ir grietinė iš esmės yra pieno riebalai, juose mažiau kitų elementų, o kefyrui rūgstant laktozė susinaikina, tad juos organizmui lengviau apdirbti.
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 04, 15:58)
jei neklystu, tau priaugti svorio reikia, ar ne? Gal tiesiog organizmas jaučia, jog jam trūksta dar svorio ir siunčia signalą (tiksliau nėra leptino signalo), jog reikia dar valgyti smile.gif O kitoms gali svoris būti tinkamas ir užtat gavus reikiamas medžiagas ir sotumo ilgiau užtenka.

jo, man dar galima pora kg priaugt. siaip jau grizo 2kg smile.gif
Papildyta:
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 11 04, 15:56)

as manau gali. as pvz netoleruoju pieno , kefyro, jogurtu, pasuku.
ir galiu valgyt sviesta(ghee), grietine ir varske
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taša: 04 lapkričio 2013 - 16:02
QUOTE(taša @ 2013 11 04, 15:59)
tai kaip ir parase- orgaizmas apsiprato, po maza doze nuodo davei - ir jis pradejo pratintis prie tuo. manau kiekviena gali grizti i ta ankstesni gyvenima, pavems pora menesiu, o  paskui vel uzsiters organizma ir gales valgyt bulkas. bet tai nereskia kad organizmui zala nedaroma..

Tai taip išeina, kad šių produktų vis tik netoleruoju. g.gif Vadinas reikia mesti lauk man juos iš raciono. Bet jei į grietinė, sviestą jokios reakcijos nebuvo, tai realiai kaip ir galėčiau vartoti? g.gif

Dėl svorio...Susimąsčiau...Gi tarkim mano suvokimas apie idealų svorį yra vienas, o organizmui gal kitaip atrodo lotuliukas.gif Aš pvz. norėčiau sverti 50 kg, man čia idealus svoris (ūgis 166 cm), o va organizmas gal kitaip nori, gal kaip tik tą svorį augins???Dabar 53 kg sveriu blush2.gif
Papildyta:
Ačiū už atsakymus dėl pieno. drinks_cheers.gif

Kepiau moliūgo griežinėlius orkaitėje (pagardinti druska, česnaku, pipiru ir alyv. aliejumi). Negalvojau, kad tokią skonio variaciją moliūgas gali turėti bigsmile.gif Visai kitoks skonis nei įprastai verdant. BEgalo skanu bigsmile.gif Ir turi kažkokio panašumo su bulve bigsmile.gif Va kas galės man bulves atstoti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 11 04, 17:10)
Tai taip išeina, kad šių produktų vis tik netoleruoju. g.gif Vadinas reikia mesti lauk man juos iš raciono. Bet jei į grietinė, sviestą jokios reakcijos nebuvo, tai realiai kaip ir galėčiau vartoti? g.gif
Dėl svorio...Susimąsčiau...Gi tarkim mano suvokimas apie idealų svorį yra vienas, o organizmui gal kitaip atrodo lotuliukas.gif Aš pvz. norėčiau sverti 50 kg, man čia idealus svoris (ūgis 166 cm), o va organizmas gal kitaip nori, gal kaip tik tą svorį augins???Dabar 53 kg sveriu blush2.gif

O jūs nesikoncentruokit ties svoriu, koncentruokitės ties apimtimis ir savijauta. Nes jei dar prie paleo papildomai pasportuojate, gali būti, jog svoris ir nekris, tačiau apimtys pasikeis, sutvirtėsite. O šiaip tai jo, kas jums atrodo gražu, organizmui gali atrodyti kaip "BAAAADAS" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 11 04, 15:40)
Ar normalu, kad nuo valgytų pusryčių 8 val. (2 virti kiaušiniai ir gabalėlis sviesto)

a kur darzoves? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 04, 16:29)
O jūs nesikoncentruokit ties svoriu, koncentruokitės ties apimtimis ir savijauta. Nes jei dar prie paleo papildomai pasportuojate, gali būti, jog svoris ir nekris, tačiau apimtys pasikeis, sutvirtėsite. O šiaip tai jo, kas jums atrodo gražu, organizmui gali atrodyti kaip "BAAAADAS" biggrin.gif

Dabar nesportuoju, laukiu energijos antplūdžio biggrin.gif O šiaip privertinai pertrauką 2 mėn. tarp sportų dariau.
QUOTE(pumpica @ 2013 11 04, 16:39)
a kur darzoves?  biggrin.gif

šį rytą nelindo. Visiškai nenorėjau schmoll.gif Užtat dabar kalną daržovių sukirtau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 11 04, 16:10)

as taip suprantu, jei nors kiek pute pilva ar kt negalavimai buvo ivedus t a proudkta - jis netinka.

o tie 3 kg taip jau ir matosi??
Atsakyti