Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

Apklausa: Kiek laiko gyvenate Paleo ritmu? (83 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(taša @ 2013 11 04, 16:00)
lengva pasakyt... galiu neest jokiu tortu/saldainiu bet pries juoda duona neatsilaikiau..... sad.gif
nu pykstu ant saves..... ka jau db padarysi.
daugiau taip nebus. bet nesuprantu kodel toks stiprus poreikis atsirado..  pradzioj buvo lengviau, kazi kodel? mazai riebalu vis dar?.

sunervino drauge

patarimas: nebesistenk. Pabandei padėti - nenorėjo, tai tu nieko nepadarysi. Gali ją maldauti ir žadėti aukso kalnus, bet pati matai, kad ji nesuinteresuota tuo. O be jos pačios nieko nebus.

Beje, kviečiai (rugiai ir kiti gliuteno turintys grūdai) bei pieno produktai (kaseino turintys gaminiai) smegenyse sukelia tokį poveikį, kaip sukeltų morfinas. Ir smegenys gali priprasti prie kaseomorfinų ir gluteomorfinų (gliadorfinų) kaip prie narkotikų, užtat sunku žmonėms atsisakyti duonos, sūrio. Na, šitos išvados padarytos tiriant autistus vaikus, kuriems glutenas ir kaseinas itin neigiamas reakcijas sukelia, bet jei veikia juos, tikiu, kad ir mums ne itin kokie padariniai būna.
Atsakyti
QUOTE(SOWELU @ 2013 11 04, 15:37)
Pasiskaičiavau, kad labai trūksta man vitamino E, nesurenku per dieną.

Kaip paskaičiavai?

QUOTE(Elata @ 2013 11 04, 16:02)
tai jei žmogus neturės vidinės motyvacijos, jį bet kokie išoriniai trukdžiai iš kelio išves, ne tik SM merginų kalbos, bet ir kolegų siūlymai tortuko paragauti, naujos kepyklos šalia namų atidarymas ir akcija sausainiams maximoje. Bet tai juk kiekvienas turim savo galvą ir valią, tad aš irgi nemanau, jog kažkieno pasakojimas, ką jie valgė, gali vesti iš kelio.

drinks_cheers.gif Nėra lengvo kelio. Šeimą darnią išlaikyt reikia pastangų, vaiką teisingai užauginti- irgi. Mokymuisi kantrybės reikia. Netgi sportui, kad ir kaip jis patinka- užsispyrimu, juk būna lyja, būna pavargus, nuotaikos nėra, indai nesuplauti - 100 priežasčių nesportuot. Darbui, kad ir pačiam mėgiamiausiam. Ir į tą patį iš skirtingų pusių pažvelgt galime. Rezultatas gal ir panašus (ar pro sukąstus dantis, ar lengvai, kaip per sviestą), bet nuotaikos kokios skirtingos. Galu gale su galva padirbėt reikia, štai žinome, kad narkotikai blogis ir nenorim jų (kad ir kaip tas poveikis vežtų), nepavydim juos vartajantiems, tai gal tada ir pyragas kasdieninis lai būna silpnųjų maistu. Mes juk ne tokios, ar ne cool.gif O retsykiais, ta mažytė šventė panuodėmiauti, lai ir lieka reta švente rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 04, 16:10)

Skaiciau kaip tik vienoj temoj apie mama, maitinancia vaika panasiai kaip paleo, tai jis netgi labai didele pazanga padares thumbup.gif Tikrai smagu smile.gif
Ir cia ner kuo girtis ir nesigiriam, tiesiog zmonems, kurie nori griesyt ne karta per menesy ar pusmety, bet kas savaite, tai nera pati tinkamiausia mityba. Nes riebiai pavalgius dar saldesiu ar bulku uzedus, tai greit galima eit didesniu kelniu pirkt biggrin.gif
Ir kaip, voresta, pati sakei - buvusiu narkomanu nebuna 4u.gif Taip pat ir buvusiu bulkiniu/cukriniu/kavu-manu nebuna schmoll.gif Uztat geriau net neragaut schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 04, 15:10)
patarimas: nebesistenk. Pabandei padėti - nenorėjo, tai tu nieko nepadarysi. Gali ją maldauti ir žadėti aukso kalnus, bet pati matai, kad ji nesuinteresuota tuo. O be jos pačios nieko nebus.

Beje, kviečiai (rugiai ir kiti gliuteno turintys grūdai) bei pieno produktai (kaseino turintys gaminiai) smegenyse sukelia tokį poveikį, kaip sukeltų morfinas. Ir smegenys gali priprasti prie kaseomorfinų ir gluteomorfinų (gliadorfinų) kaip prie narkotikų, užtat sunku žmonėms atsisakyti duonos, sūrio. Na, šitos išvados padarytos tiriant autistus vaikus, kuriems glutenas ir kaseinas itin neigiamas reakcijas sukelia, bet jei veikia juos, tikiu, kad ir mums ne itin kokie padariniai būna.

jo, tikiu..

aga, kai kita karta pasakys kad yra stora- pasakysiu- jo, tikrai. o gali but liekna tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2013 11 04, 16:17)
Kaip paskaičiavai?
:

Cronometer 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2013 11 04, 16:17)
štai žinome, kad narkotikai blogis ir nenorim jų (kad ir kaip tas poveikis vežtų)

va, būtent, kad kai žinome, kad neigiamai veikia, tai ir nesinori. Cigaretės, narkotikai - ne, dėkui. Aš užtai nesuprantu tų žmonių, kurie į Olandiją važiuoja žolės parūkyti. Atrodo vien teisinis leidimas (ar draudimo nebuvimas) padaro tai sveiku procesu, bet juk nė velnio. Ir man ten net nesinori į tuos coffeeshopus eiti.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 11 04, 15:07)
Kaip cia pasakius smile.gif Kai as nuo visokiu nesamoniu staigiai ant griezto whole+autoimunininko protokolas, tai  toks ir lengvumas:) Dar jei kokia cukraus kruopa paklius, tai nemirsiu, bet jau kur  tie gluteinai, tai ziuriu su padidinamu stiklu, kad nei kruopa ju nepapultu I burna.

tai tu saunuole. o as ne verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(SOWELU @ 2013 11 04, 16:22)
Cronometer  4u.gif

Plačiau galima? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2013 11 04, 15:17)
Kaip paskaičiavai?
drinks_cheers.gif  Nėra lengvo kelio. Šeimą darnią išlaikyt reikia pastangų, vaiką teisingai užauginti- irgi. Mokymuisi kantrybės reikia. Netgi sportui, kad ir kaip jis patinka- užsispyrimu, juk būna lyja, būna pavargus, nuotaikos nėra, indai nesuplauti - 100 priežasčių nesportuot. Darbui, kad ir pačiam mėgiamiausiam.  Ir į tą patį iš skirtingų pusių pažvelgt galime. Rezultatas gal ir panašus (ar pro sukąstus dantis, ar lengvai, kaip per sviestą), bet nuotaikos kokios skirtingos.  Galu gale su galva padirbėt reikia, štai žinome, kad narkotikai blogis ir nenorim jų (kad ir kaip tas poveikis vežtų), nepavydim juos vartajantiems, tai gal tada ir pyragas kasdieninis lai būna silpnųjų maistu. Mes juk ne tokios, ar ne  cool.gif O retsykiais, ta mažytė šventė panuodėmiauti, lai ir lieka reta švente rolleyes.gif

teisingai sakai 4u.gif veike mano galva gerai lyg ir..o db bac ir kazkaip isdurenejau doh.gif

nu va, laikysiu ka d tai buvo mano maza svente.... kokiem metamsi prieki ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 11 04, 15:23)
va, būtent, kad kai žinome, kad neigiamai veikia, tai ir nesinori. Cigaretės, narkotikai - ne, dėkui. Aš užtai nesuprantu tų žmonių, kurie į Olandiją važiuoja žolės parūkyti. Atrodo vien teisinis leidimas (ar draudimo nebuvimas) padaro tai sveiku procesu, bet juk nė velnio. Ir man ten net nesinori į tuos coffeeshopus eiti.

Narkotikai tai taip...Bet kalbant apie maistą...Žinau, kad bulvės nieko gero, bet beproootiškai jų noriu. Visko galiu atsisakyti, nu bet bulvės tai man kažkas tokio bigsmile.gif blush2.gif Vat su jomis dažniausiai ir nuklystu, o ne su saldumynais ar bulkomis schmoll.gif Neįsivaizduoju savo viso gyvenimo be jų schmoll.gif Be visų kitų negerumų - drąsiai biggrin.gif Nors ir per tą trumpą laiką paleo, jau spėjau pastebėti, kdd užvalgius tų pačių bulvių, pradeda stipriai pūsti pilvą doh.gif Bet vis tiek jų noriu blush2.gif

Gera tema šiandien išsirutoliojo thumbup.gif Kaip tik tokių komentarų man šiandien ir reikėjo thumbup.gif
Papildyta:
pamiršau paklausti ko norėjau doh.gif lotuliukas.gif

Nusipirkau kaimiško sviesto. Galvoju ghee pasidarysiu. Nu bet nesuprantu, smirda jis man. Kažkokiom paplovom lotuliukas.gif Sviestas šviežias, nu bet kvapas tikrai ne toks, kaip parduotuvinio pvz. dvaro wub.gif pastarasis tai kvepia grietinėle, o vat naminis visai kitoks. Kodėl čia taip?

Ir dar, paleo pieno produktus leidžia. Bet šiaip paskutiniu metu eskaluojama, kad apskritai pieno produktų žmogaus organizmas nėra prisitaikęs valgyti ir, kad jau ko ko, bet pieno produktų reikėtų nevartoti. KAip yra iš tikrųjų?
Atsakyti
Aš tai tiesą sakant, dar neapsisprendžiau ar taip griežtai laikysiuos šios mitybos smile.gif Na, kad neužkandžiausiu tai taip. Bet manau, tikrai per kokią šventę suvalgysiu cepeliną ar kokio pyrago. Jei ateity neturėsiu bėdų su sveikata smile.gif
Atsakyti
bigsmile.gif kaip greit jūs plepate !! bigsmile.gif

ačiū už atsakymą, jau nebežinau kuriai, kol vėl pasivijau ...

dar noriu paklausti - minimalus riebalų kiekis vienam valgymui - pirsto dydžio. Tai čia jau grynų riebalų ??? ar riebaus produkto ? ar atitinka tą pirštą pvz. šaukštas grietinės ?? arba vienas avokadas ? ...

ačiū , kad esat 4u.gif
Atsakyti