Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

Apklausa: Kiek laiko gyvenate Paleo ritmu? (83 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
as vakar nusidejau - su sriuba suvalgiau puse riekes namines duonos.jetau kokia ji skani buvo doh.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
kazkai pradzioj man laikytis buvo paprasciau. db tai bananas, tai va duona.. vis ziuriu ir neatsakau uz save...galiu ka nors suest unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taša: 04 lapkričio 2013 - 09:49

QUOTE(Elata @ 2013 11 04, 09:34)
Duodu, bet aš suprantu ir tas moteris, nes peržiūrėti tiek SM temų nemažai laiko reikia, nors iš tiesų čia geriausias lietuviškos info apie paleo šaltinis.

Tai jau tikrai, "dirbau" SM gerą savaitę, temą po temos.... biggrin.gif

QUOTE(Pur-pur @ 2013 11 04, 09:44)

Elata, tai yra išeitis - tu tai laikai savo darbu ir rašai rekomendacijas už atlygį. 

Galima skaityti, ieškoti, versti iš anglų kalos, arba sukramtytą medžiagą Elata į burną įdeda, už tam tikrą mokestį thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(SOWELU @ 2013 11 04, 10:46)
Labas rytas  4u.gif
Aš po mėnesio Paleo vakar suvalgiau saldainį - su sezamais, toks skanus buvo  wub.gif
Nežinau ar tai turėjo įtakos, bet jau vakar po sočios vakarienės jaučiausi alkana, šįryt vėl alkana..Nors pavalgiau sočiai, kokosų šaukštą sulaižiau.

Gal kas žinot ar saldainis ir sotus valgymas tiek pat insulino išsiskyrimo reikalauja  g.gif

Na, esmė tame, kad saldainyje esantis cukrus labai greitai organizme patenka į kraują ir labai greitai pakyla cukraus kiekis, kuriam normalizuoti išskiriamas insulinas. Kuo didesnė ir kuo greičiau išsiskiria insulino dozė, tuo labiau numuša cukraus kiekį ir jis nukrenta net žemiau buvusios ribos, todėl vėl norisi ko nors saldaus. Be to, saldainyje nėra jokių vertingų maistinių medžiagų, tik kalorijos, tad organizmas gavęs kalorijų, bet negavęs nieko vertingo vis tiek reikalauja tų maistinių medžiagų ir alkis išlieka iki gauname normalaus maisto. Plius dar veikia dopamino receptoriai, nes cukrus patekęs į organizmą smegenyse sukuria malonumo jausmą, tad smegenys nori dar daugiau to malonumo, o su laiku tam pačiam malonumo lygiui pasiekti reikia vis daugiau cukraus.
Tuo tarpu valgant normalų maistą, riebalams, baltymams, net tam pačiam krakmolui paversti gliukoze reikia laiko, tai vyksta po truputį, po suvirškinimo, tad cukrus kiekis pakyla iš lėto, insulinas taip pat išskiriamas lėčiau.
Atsakyti
Elata, ačiū už paaiškinimą 4u.gif
Na man saldumynų nesinori mirtinai, tiesiog alkana jaučiuosi. Bet gal vienas saldainukas neišbalansavo visko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 11 04, 10:48)
as vakar nusidejau - su sriuba suvalgiau puse riekes namines duonos.jetau kokia ji skani  buvo  doh.gif  rolleyes.gif  rolleyes.gif
kazkai pradzioj man laikytis buvo paprasciau. db tai bananas, tai va duona.. vis ziuriu ir neatsakau uz save...galiu ka nors suest  unsure.gif

jei turi jautrumą glitimui, gal net celiakiją, net po 1 kąsnio duonos su glitimu žarnyne pridarai problemų, jis labai ilgai atsistatinėja. Taigi, rizikuoji pradėti iš naujo. Žarnyno gaureliai vėl iš naujo turi atsistatinėti. Kaip yra iš tiesų, nežinau- sakau ką skaičiau. Bet tai yra tavo pasirinkimas.
user posted image

Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 11 04, 09:33)

Man nuo plauku slinkimo padejo Hubner Silicea thumbup.gif Geriu jau 4 savaites, rezultatai tikrai tenkina smile.gif

na va , ir as silici dabar geriu, tikiuos pagerejimo, nes visai tiketina, kad musu mityboje jo gali trukti g.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 11 04, 11:36)
jei turi jautrumą glitimui, gal net celiakiją, net po 1  kąsnio duonos su glitimu žarnyne pridarai problemų, jis labai ilgai atsistatinėja. Taigi, rizikuoji pradėti iš naujo. Žarnyno gaureliai vėl iš naujo turi atsistatinėti. Kaip yra iš tiesų, nežinau- sakau ką skaičiau. Bet tai yra tavo pasirinkimas.

net ir be celiakijos glutenas pridaro visokių aibių. O aš žinau iš patirties, kai pradedu nuo kąsnelio, po mėnesio tai gali jau būti virtę kepalu. Tad stengiuosi visai vengti ir net to kąsnelio neprisileisti.
Atsakyti
Čia tas pats - mažas kąsnis baigiasi kalnu ir kilogramais ant pilvo. Kažkaip anksčiau, kai maitindavausi bet kuo tikrai to šitaip nesimatydavo. Net juokdavausi nes nesuprasdavau žmonių kurie pavalgo ko nors gabalėlį ir jau viskas, sustorėja. O dabar tai taip stipriai ant savo kailio jaučiu!
Atsakyti
unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2013 11 04, 11:40)
na va , ir as silici dabar geriu, tikiuos pagerejimo, nes visai tiketina, kad musu mityboje jo gali trukti  g.gif

Manau tikrai turetu padet 4u.gif Nes man iskrenta tiek, kiek yprastai 4u.gif Tik antakiu irgi nespeju pesiot lotuliukas.gif

QUOTE(Elata @ 2013 11 04, 11:43)
net ir be celiakijos glutenas pridaro visokių aibių. O aš žinau iš patirties, kai pradedu nuo kąsnelio, po mėnesio tai gali jau būti virtę kepalu. Tad stengiuosi visai vengti ir net to kąsnelio neprisileisti.

QUOTE(Pur-pur @ 2013 11 04, 11:59)
Čia tas pats - mažas kąsnis baigiasi kalnu ir kilogramais ant pilvo. Kažkaip anksčiau, kai maitindavausi bet kuo tikrai to šitaip nesimatydavo. Net juokdavausi nes nesuprasdavau žmonių kurie pavalgo ko nors gabalėlį ir jau viskas, sustorėja. O dabar tai taip stipriai ant savo kailio jaučiu!

Kas tiesa, tas nemelas. Ta bulka kaip narkotikas koks. Pradedi nuo kasnelio, o po to atsibundi, kad kasnelis jau isauges y didely kasniu skaiciu kasdien doh.gif lotuliukas.gif Mesos ir darzoviu niekad tiek nepriesciau, kiek visokiu nesamoniu schmoll.gif

Kur kustuce dingus? g.gif
Atsakyti
Aš vietoj to, kad numesčiau norimus 2 kg, tai per nuklydimus ir grįžimus į paleo, turiu dar +2 kg verysad.gif Matyt savo daro riebus maistas+nuklydimai. Viskas, susiimu griežtai cool.gif Bet man taip baisu valgyti tokias dideles ir riebias porcijas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 11 04, 12:35)
Aš vietoj to, kad numesčiau norimus 2 kg, tai per nuklydimus ir grįžimus į paleo, turiu dar +2 kg verysad.gif Matyt savo daro riebus maistas+nuklydimai. Viskas, susiimu griežtai cool.gif Bet man taip baisu valgyti tokias dideles ir riebias porcijas blush2.gif

nu jei kartu su riebiu maistu pavartosi ir cukraus, ir miltu ir kt. neleistinu produktu, tai bus ir plius 10 smile.gif Cia arba darai, arba ne - prisisokinet su svyravimais galima iki problemu, nes visi prisimena, kad galima valgyt riebiai ir sociai, o taip daznai pamirsta, ko negalima tokiu atveju cool.gif
Atsakyti