Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

Apklausa: Kiek laiko gyvenate Paleo ritmu? (83 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
man ir vienas ragas ant smakro atsirado doh.gif
Atsakyti
Labas rytas merginos mirksiukas.gif

viską suskaitau, visą info dedu į galvą. Ačiū Jums 4u.gif
Sekasi puikiai, energijos netrūkstą ir vaistų nebegeriant thumbup.gif per tas dvi savaites baigiu visus namus iš pagrindų iškuopt, ko nesugebėdavau per visus metus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2013 10 25, 22:44)
ir kaip visada  ATPO labai didelis... sad.gif

Kiek tavo ATPO? skaicius visada plius minus toks ir liks, nes tai rodo autoimuniny pazeidima. Pas mane jis 1300, maksimumas, koky aparatas sugeba uzfiksuot. Bet hormonai normoj jau smile.gif FT4 pas tave mazai nutoles nuo normos, labai nepergyvenciau del to, susitvarkys su laiku 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 10 26, 08:06)
Kiek tavo ATPO? skaicius visada plius minus toks ir liks, nes tai rodo autoimuniny pazeidima. Pas mane jis 1300, maksimumas, koky aparatas sugeba uzfiksuot. Bet hormonai normoj jau smile.gif FT4 pas tave mazai nutoles nuo normos, labai nepergyvenciau del to, susitvarkys su laiku 4u.gif  4u.gif  4u.gif

och.. bet kodel ne vienas daktaras man neuzimine apie autoimunine liga??
ty pas mane ATPO gal jau 10 metu toks.. ir niekas niekas....

dabar ATPO nepadare. pavasari buvo 209. tikrai palyginus su tavo- nedaug unsure.gif
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taša: 26 spalio 2013 - 10:50
QUOTE(taša @ 2013 10 26, 11:46)

Uztai, kad dar nera didelis nukrypimas, tai nieko ir nesako. Man irgi nesake, kai buvo 150, bet kai pasidare maksimumas, tada visi kiti hormonai pradejo streikuot, tai prisireike endokrinologes doh.gif Atmestinis patikrinimas, tiesiog mazai demesio skiriama prevencijai, vaistus kisa, kai jau saukstai popiet...

Antikūnai prieš skydliaukės peroksidazę (ATPO)

Dauguma skydliaukės ligų yra autoimuninės kilmės. Autoimuninio proceso metu gaminami Anti-TPO antikūnai (ATPO), nukreipti prieš skydliaukės specifinį baltymą – skydliaukės peroksidazę. Anti-TPO yra dažniausiai naudojamas rodiklis autoimuninėms skydliaukės ligoms diagnozuoti ir sekti.

Ankstyvas ATPO nustatymas leidžia laiku diagnozuoti autoimuninį procesą tokioje stadijoje, kai ryškios skydliaukės patologijos dar nėra. Tipiškas pavyzdys, klinikinė situacija, kai nustatomas TTH padidėjimas, o LT4 normalus. Tuomet ATPO nustatymas leidžia diagnozuoti ankstyvą autoimuninį procesą ir laiku jį koreguoti. Hipotiroze (nepakankama skydliaukės funkcija) sergama dažnai ir pagrindinė jos priežastis yra skydliaukės destrukcija dėl autoimuninių ligų. Jeigu skydliaukėje yra mazgas ir ATPO reikšmė padidėjusi, tai tas mazgas greičiausiai yra autoimuninės kilmės (būtina atlikti citologinį skydliaukės tyrimą).

Sergančiojo autoimuniniu tiroiditu (skydliaukės uždegimu) šeimos nariai taip pat turi didesnę šios patologijos riziką. ATPO nustatymas leidžia anksti išaiškinti sergančiuosius padidėjusios rizikos grupėse.

Nėštumo metu ATPO nustatymas leidžia numatyti pogimdyminę skydliaukės disfunkciją. ATPO padidėjimas gali būti persileidimų rizikos veiksnys. Nustatyta, kad maždaug 8-10 proc. gimdyvių atsiranda pogimdyminė skydliaukės patologija. Kuo didesnis ATPO padidėjimas nėštumo metu, tuo didesnė tikimybė, kad pagimdžiusiai moteriai bus randama autoimuninė skydliaukės patologija.

ATPO norma: <10,0-35,0 IU/mL.

Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 10 26, 11:10)
Uztai, kad dar nera didelis nukrypimas, tai nieko ir nesako. Man irgi nesake, kai buvo 150, bet kai pasidare maksimumas, tada visi kiti hormonai pradejo streikuot, tai prisireike endokrinologes doh.gif Atmestinis patikrinimas, tiesiog mazai demesio skiriama prevencijai, vaistus kisa, kai jau saukstai popiet...

Antikūnai prieš skydliaukės peroksidazę (ATPO)

Dauguma skydliaukės ligų yra autoimuninės kilmės. Autoimuninio proceso metu gaminami Anti-TPO antikūnai (ATPO), nukreipti prieš skydliaukės specifinį baltymą – skydliaukės peroksidazę. Anti-TPO yra dažniausiai naudojamas rodiklis autoimuninėms skydliaukės ligoms diagnozuoti ir sekti.

Ankstyvas ATPO nustatymas leidžia laiku diagnozuoti autoimuninį procesą tokioje stadijoje, kai ryškios skydliaukės patologijos dar nėra. Tipiškas pavyzdys, klinikinė situacija, kai nustatomas TTH  padidėjimas, o LT4 normalus. Tuomet ATPO nustatymas leidžia diagnozuoti ankstyvą autoimuninį procesą ir laiku jį koreguoti. Hipotiroze (nepakankama skydliaukės funkcija) sergama dažnai ir pagrindinė jos priežastis yra skydliaukės destrukcija dėl autoimuninių ligų. Jeigu skydliaukėje yra mazgas ir ATPO reikšmė padidėjusi, tai tas mazgas greičiausiai yra autoimuninės kilmės (būtina atlikti  citologinį skydliaukės tyrimą).

ATPO norma: <10,0-35,0 IU/mL.

tai vat.. net prajuokino. daktarai is viso nekreipia demesio i toki maza nukrypima, kur jau ten - ankstyvoj stadijoj tau aptiks ir diagnozuos kokia tau autoiminunie liga.. smile.gif
nu bet keliausiu pas endo kita sav, paklausiu jos placiau apietai
Atsakyti
Ydomu, ka atsakys. Man Kaune Klinikose endokrinologe viska issamiai isaiskino, sake jau ATPO net galiu nebesidaryt, jis liks toks. Tyrimai kartais neatspindi savijautos, todel 100% jais negali pasitiket - gali atsakymus ytakot tai, ka pastaruoju metu valgei, kiek miegojai, kiek streso turejai ir t.t. As jauciuos puikiai, ko nepasakyciau apie savo kolege vegetare, sedincia 7 metus su 100 mg tiroksino ir geriancia visokias macca pudras, kad tik energijos butu is lovos atsikelt doh.gif Nes jai daktare pasake pries n metu, kad skydliaukes sutrikimus dar labiau stimuliuoja gyvunines kilmes baltymai ir riebalai doh.gif Bet nepaaiskino zalos, kuria daro visokios chlorelos, spirulinos ir t.t. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 10 26, 12:14)
Ydomu, ka atsakys. Man Kaune Klinikose endokrinologe viska issamiai isaiskino, sake jau ATPO net galiu nebesidaryt, jis liks toks. Tyrimai kartais neatspindi savijautos, todel 100% jais negali pasitiket - gali atsakymus ytakot tai, ka pastaruoju metu valgei, kiek miegojai, kiek streso turejai ir t.t. As jauciuos puikiai, ko nepasakyciau apie savo kolege vegetare, sedincia 7 metus su 100 mg tiroksino ir geriancia visokias macca pudras, kad tik energijos butu is lovos atsikelt doh.gif Nes jai daktare pasake pries n metu, kad skydliaukes sutrikimus dar labiau stimuliuoja gyvunines kilmes baltymai ir riebalai doh.gif Bet nepaaiskino zalos, kuria daro visokios chlorelos, spirulinos ir t.t. doh.gif

Gal galima apie tai placiau, nes kaip suprantu sie papildai nepageidautini tik tiems, pas ka skydliaukes hiperfunkcija, nes turi jodo. Pernai visa ziema geriau spirulina ir man labai patiko savijauta, na dabar tikiuosi tokios pacios nuo paleo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ivetacom @ 2013 10 26, 13:38)

Tai butent ta ir turejau omeny, nes jos stimuliuoja skydliaukes veikla ne y mums, sergantiems, palankia puse. Taip pat macca pudra yeina 4u.gif
Manau normaliai besimaitinancio, uztektinai miegancio zmogaus organizmui tokie stimuliantai nereikalingi, nes veliau ar anksciau nutraukus pasireiskia lengva abstinencija padidejusiu nuovargu, mieguistumu ir t.t. Ta paty sau paciai galiu pritaikyt del kavos, kurios ilgam neiseina atsisakyt doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Kaip vakar apsidžiaugiau radusi šią temą ir tiek daug bendraminčių, kai nusprendžiau pagooglinti apie Paleo ir lietuvių kalba! Dar neperskaičiau visų temų, tai kol kas neuždavinėsiu kvailų klausimų 4u.gif

Apsiimu maitintis Paleo būdu trečią kartą, šiais metais po 1-2 mėnesius ortodoksiškai išsilaikydavau, o po to prasidėdavo kelionės, ar dar kas ir apsileisdavau, dėl ko labai gailėdavausi, nes savijauta laikantis Paleo taisyklių visuomet būna nuostabi, susitvarko visos virškinimo problemos, kurių, deja, turiu. Pirmus kartus buvo labai sunku priprasti prie švarios mitybos, atsisakyti įvairių tipų cukraus, šįkart kažkaip viskas lengviau ir jaustis greičiau gerai pradedu smile.gif P.s. tuoj baigsis mano antra savaitė smile.gif

Vienintelis kiek liūdinantis, turbūt grynai psichologinis dalykas - pieno produktų atsisakymas. Galvoju, gal pasidaryti kokį tyrimą, ar toleruoju laktozę, ar ne, nes nenoriu velniop išmesti savo kelių savaičių indėlio ir susigrąžinti inflamaciją vėl pradedant juos vartoti, plius, nežinau, ar tiek savo kūną pažįstu, kad pasakyčiau, ar laktozė man tinka ar ne. Šeimoje esame tikri pieno fanai, įvairių tipų pieno produktai vartojami turbūt net dažniau nei kas nors kita, neseniai net sapnavau, kaip pjaustau ir valgau baltą sūrį (balto sūrio aš šiaip net nemėgstu gyvenime), lol.

Tai va, ačiū visiems, kas aktyviai postinat - kol kas ryju visą informaciją, gerą šviečiamąjį darbą darote drinks_cheers.gif
Atsakyti
Labas, Mes tai siandien kiaule dorojam smile.gif skerstuves biggrin.gif ka tik kaulu pririjau lotuliukas.gif turesiu ir kepenines skanios ir visokiu kitokiu reikalu, nai nai tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Pwcca @ 2013 10 26, 15:13)
Kaip vakar apsidžiaugiau radusi šią temą ir tiek daug bendraminčių

Apsiimu maitintis Paleo būdu trečią kartą, šiais metais po 1-2 mėnesius ortodoksiškai išsilaikydavau, o po to prasidėdavo kelionės, ar dar kas ir apsileisdavau, dėl ko labai gailėdavausi, nes savijauta laikantis Paleo taisyklių visuomet būna nuostabi, susitvarko visos virškinimo problemos, kurių, deja, turiu. Pirmus kartus buvo labai sunku priprasti prie švarios mitybos, atsisakyti įvairių tipų cukraus, šįkart kažkaip viskas lengviau ir jaustis greičiau gerai pradedu smile.gif P.s. tuoj baigsis mano antra savaitė  smile.gif

Vienintelis kiek liūdinantis, turbūt grynai psichologinis dalykas - pieno produktų atsisakymas. Galvoju, gal pasidaryti kokį tyrimą, ar toleruoju laktozę, ar ne, nes nenoriu velniop išmesti savo kelių savaičių indėlio ir susigrąžinti inflamaciją vėl pradedant juos vartoti, plius, nežinau, ar tiek savo kūną pažįstu, kad pasakyčiau, ar laktozė man tinka ar ne. Šeimoje esame tikri pieno fanai, įvairių tipų pieno produktai vartojami turbūt net dažniau nei kas nors kita, neseniai net sapnavau, kaip pjaustau ir valgau baltą sūrį (balto sūrio aš šiaip net nemėgstu gyvenime), lol.

sveika atvykus i musu maza bureli!

sakyciau nesvaistyk pinigu.
patikek kai nustosi kiek savaiciu valgyt pieno poduktus- ir paskui paragavus juos - tirkai pastebesi gurguliuojanti pilva, duju kaupima ir pan- jei esi alergiska aisku
man taip yra su pienu, suriais, jogurtais , kefyrais.
ka galiu valgyt- tik grietine ir varske. nu dar tam tikri suriai
bet pieno/kefyro netoleravau jau ir pries sia mityba.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taša: 26 spalio 2013 - 15:44