Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

Apklausa: Kiek laiko gyvenate Paleo ritmu? (83 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Hippie @ 2013 10 31, 10:21)
Kam nesunku-pasidalinkit dienos meniu ar ką planuojat rytojui ax.gif

Vakar ryte - avokadas, sūdytos šoninės 50g, pomidoras, cikorija su šaukštu kokoso aliejaus
Vakare - troškinti kopūstai su morkom ir svogūnais, gabaliukais patroškinta kartu kalakutiena.

Šiandien ryte analogiškas meniu gavosi, o vakare bus daržovių marmalas su malta kiauliena, dėsiu daržovių, kokių rasiu biggrin.gif

QUOTE(Nidulia @ 2013 10 31, 10:46)
Kai paskaitau, kaip jus ten edate kiausinienes skanias. moliugu sriubas su grietinele pagardintas ir visa kita, tai kartais pavydas jama  ax.gif

Mergai, ka man adaryti is moliugo? Meginti man ji ar nerizikuoti? Jei pjaustote gabaliukais, kiek laiko patroskinate? Nius, parasykit ka nors, ka galeciau is moliugo pasigaminti, nes jau neturiu ka valgyti, norisi nors kazko naujo.

Nesnervuok, aš panašiai valgau, be pieno produktų ir dažniausiai be kiaušų.
Moliūgas man labai skanu orkaitėj pakeptas kubeliais supjaustytas su druska, pipirais, česnakais ir žolėm kokiom, aš provanso mišinį dažniausiai dedu. Kai jau baigia kept, apšlakstau alyvuogių aliejum. Arba va, kaip Pur pur sakė, sutarkuoti moliūgą, ir kepti su faršu, irgi skanu. Sriubą moliūginę aš valgau be grietinėlės, normaliai man visai.
QUOTE(zappy @ 2013 10 31, 11:23)
Kol kas, iš akies stengiuosi valgyt. Žinau, kad negerai, bet neturiu nei svarstyklių, nei supratimo kaip reiks kaskart skaičiuoti tuos gramus. Manau, pakankamai daug gaunu ir angliavandenių, ir riebalų. [i]J

Jei kyla noras skaičiuoti, eikit į cronometer.com, ten gramus suskaičiuos biggrin.gif

QUOTE(san @ 2013 10 31, 11:47)
mano meniu su nukrypimais, nes aš tik prijaučianti ax.gif

O kur tie nukrypimai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 10 31, 13:31)
Teisingai- išsiaiškinsi kartą ir visiems laikams. Tik dabar dar ko nors naujo neįvesk prakentėk kažkiek.

Neee, jokiu budu:) Kazkas persiverte manyje ir drasiai suputau bliuda tos varskes, nes jau uzkniso visko bijoti Ir drebeti. Reikia patikrinti ir taskas. Po tokio ilgo laikotarpio, tikrai bus man aisku. Kol kas jauciuosi gerai, skaniai apsunkusi/soti ir patenkinta smile.gif Jauciuosi pasalusi, todel vakar man viskas I kruva susidejo+persalimo simptomai. Meginsiu vel arbatmedziu issisukti ir islandine kerpena+ciobrelis+imbieras arbata. Dar putino uogu atbatos pasidarysiu, jei sios priemones nesuveiks.
"Ozverino" poveikis issisklaide biggrin.gif Gal as nuo mesos buvau pakiaulejusi/suzverejusi biggrin.gif Gerai, kad kudakuoti nuo paukstienos dar nepradejau.
Kitam valgymui pasitroskinsiu sirdeliu ir galviju kepeneliu kartu, viename puode. Ar geras meniu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 31 spalio 2013 - 13:06
QUOTE(Nidulia @ 2013 10 31, 14:04)

Gal as nuo mesos buvau pakiaulejusi/suzverejusi  biggrin.gif

galviju kepeneliu kartu, viename puode. Ar  geras meniu?

lotuliukas.gif kazkada sake per Tv zailiavalgiai, kad nuo mesos zmones pikti ir arsus, o jie va pacifistai, ramus, laimingi...

niekaip neprisiverciu nusipirkt galviju kepenu ar sirdies..
mano seimoj nieks tokiu patiekalunegamindavo, tai gal todel, ir skonio nezinau, ir baisoka i rankas paimt.. blush2.gif
Atsakyti
Nidulia, nenoriu įžeisti tikrai, bet jau kelintą kartą skaitau, kad esi peršalusi... g.gif Jau tiek laiko griežtai laikaisi dietos, nejaugi imunitetas nestiprėja... rolleyes.gif Kitoje temoje minėjai, kad ir anksčiau dažnai sirgdavai, bet pakeitusi mitybą viskas labai pagerėjo ir ligos atsitraukė, bet aš matau visai ką kitą... unsure.gif Gal vis tik kažkas netinka... rolleyes.gif Nesupyk, tikrai suprantu, kad visomis išgalėmis trokšti būti sveika... 4u.gif To tau ir linkiu.
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2013 10 31, 12:33)

O kur tie nukrypimai?  g.gif

ten kur marinuota (su actu ir cukrumi ax.gif )
tiesa, dar išgeriu vieną puodą kavos su pienu ir suvalgau vieną obuolį kasdien. Šitie įeina į paskutinį valgymą: obuolis, maistas, kava - tai bent jau nėra atskiras valgymas.
Atsakyti
Kurią išbučiuoti reikia už vištienos, moliūgo ir grietinėlės troškinuko idėją??? Apsirijau. Nerealiai skanu buvo. O dariau taip:
Kubeliais vistiena, daug moliugo sumeciau i puoda. Su trupuciu vandens pora min. Apviriau. Daug sulciu issiskyrė, tai jas nusunkiau. Pagardinau druska ir cinamonu irrrr daug plaktos riebios grietinėlės (grietinėlę plakiiau, puresnis padažas gavosi). Begalo skanu. thumbup.gif

Mano pusryciai dazniausiai kiausai su riebia grietine +sudyta lasisa+avokadas. Arbs varske su grietine ir spinatais, krapais ir kokosu al.

Pietus siandienos rasiau. O vakare dazniausiai omletas su darzovemis arba salotos su varskes suriu, alyvuogem, pomid., zirneliais, kiausais, tunu/vistiena/vytinta mesyte.
Gal nelabai gerai, bet vakare beveik kasdien dar ir rukytų lasinuku issitraukiu.

Merginos, kas per ziediniu kopustu ryziai???

Ir prasau pasidalinkite triufeliu receptu.
Atsakyti
rytorasa, tikrai neizeidei. Anksciau as jau tokiam metui budavau 2-3 kartus sirgusi su temperature, vaistais ir gulejimu. Dabar tik pirmi pozymiai pasirode ir praejo be jokiu temperature, vaistu ir gulejimu. Abu kartus susalau darbe, nes pas mus dar tik neseniai ijunge sildyma. Abu kartus jauciau, kad tiesiog suragejusi I leda buvau, tai kur cia nepasalsi.
Del imunines. Juk as dar tik du menesius paleo, gal dar per anksti tiek daug noreti is imunines?smile.gif Kitus kartus del persalimo as esu pati kalta. Kai jauciuosi gerai, tai bunu durna - pusiau atlapa striuke galiu eiti iki masinos arba nuo masinos iki ofiso, visai nemastau, kad ir tos kelios minutes gali padaryti bedos. Kur tau, juk viskas liuks, nieko cia neatsitiks per kelias minutes atlapa krutine ar paplepeti kieme su kaimyne 15 minuciu , apsiavus tik slepetes. Atsijungia protelis, tai pati prisidirbau si rudeni.Ir taip dziaugiuosi, kad prasisukau be susirgimu, tik su arbatmedzzio aliejumi. Tai argi negaliu to pavadinti pagerejimu?? Ir trys alergiski odos plotai nurime-irgi laikau tai pagerejimu. Kas gali netikti, kai tik mesa ir darzoves valgau? Manau, reikia man dar kantrybes, per anksti dar man noreti 100 procentiniu pasikeitimu ir sveikatos. Kaip sako voresta, juk ne per savaite as ja is apgrioviau:)
Siaip, malonu, kad rupinates, stebite ir patariate, tad apie jokius cia isizeidimus negali buti net kalbos 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 10 31, 14:25)
Kurią išbučiuoti reikia už vištienos, moliūgo ir grietinėlės troškinuko idėją???

Ar ne Akutes cia receptelis?smile.gif Ir as tokio noriu, juolabiau, kad ir moliuga turiu, ale sian susilaikysiu, ziuresiu kaip varske jausis manyje biggrin.gif
Atsakyti
Serpentine- butent taip ir gaminau, tik grietineles neplakiau i rnieko neupyliau, skyscio, garuose taip ir liko viskas...

as ir apsivalgiau kaip skanu smile.gif

user posted image

lekstese isplauke gavos, tai dedu proceso metu.. ax.gif
Atsakyti
skanu tai skanu, tačiau jei esi su viršsvoriu, tai pieno riebalai netinka.
Atsakyti
Vorestėle zinau...bet sugriesyjau, is nesugalvojimo ka gamint, ir sirdi palepint, tarp visu stresybių kasdien.. (sazine labai negrazuia, ne bulkos gabalas)...biski geriau... hihihi.gif as labai persiprasau, bet varskes labai retai, kefyro (kiek atsimenu neuzdraudei? g.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akutee: 31 spalio 2013 - 14:02
QUOTE(Akutee @ 2013 10 31, 14:36)
Serpentine- butent taip ir gaminau, tik grietineles neplakiau i rnieko neupyliau, skyscio, garuose taip ir liko viskas...

O ten pas tave dar morkyciu yra, ar ten moliugos oranziniai gabaliukai? Tik moliugas ir vistele?
Atkeliavo mano papildas, padedantis kariaus=ti su candida, visi ingridientai kaip tik pamineti straipsnuje, tai meginsiu ta zaraza per visus galus dusinti:)
va sitas
http://www.iherb.com...Veggie-Caps/462
Paziurejau I atsiliepimus, tai kiek daug zmoniu kariauja su candida, pasirodo.

Akute, jomajo, nu susilaikyk nuo pieno riebalo, numesk nepageidaujama svori ir tada kartais pasmaguriausi:) Iki vasaros isgrazek, galesi puostis graziai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 31 spalio 2013 - 14:12
QUOTE(rytorasa @ 2013 10 31, 14:15)
Nidulia, nenoriu įžeisti tikrai, bet jau kelintą kartą skaitau, kad esi peršalusi...  g.gif Jau tiek laiko griežtai laikaisi dietos, nejaugi imunitetas nestiprėja...  rolleyes.gif Kitoje temoje minėjai, kad ir anksčiau dažnai sirgdavai, bet pakeitusi mitybą viskas labai pagerėjo ir ligos atsitraukė, bet aš matau visai ką kitą...  unsure.gif Gal vis tik kažkas netinka...  rolleyes.gif Nesupyk, tikrai suprantu, kad visomis išgalėmis trokšti būti sveika...  4u.gif To tau ir linkiu.

maždaug po pusmečio jau kitaip bus, nes mikroflorai žarnyne pasikeisti, tikrai nepakanka tų 50 dienų.
asmeniškai visiškai nebereaguoju į orą, po maikute (nes troboj šilta) galiu nulėkt į tvartą per kiemą pasiimt ko, suprakaitavusi atlapa krūtine minti dviračiu prieš vėją. Jokios reakcijos, jau metai kaip stebiuosi tuom. Lygiai taip matau ir ant vyro, nes jis po atviru dangum dirba ir sušlampa ir vėjai perpučia. Jam anksčiau pūslelinės, kosuliai varvanti nosis, bronchitas pasitaikydavo kas porą mėn. Dabar jau metai, kai išvis nieko panašaus nebuvo.
Papildyta:
QUOTE(Akutee @ 2013 10 31, 14:56)
Vorestėle zinau...bet sugriesyjau, is nesugalvojimo ka gamint, ir sirdi palepint, tarp visu stresybių  kasdien.. (sazine labai negrazuia, ne bulkos gabalas)...biski geriau... hihihi.gif as labai persiprasau, bet varskes labai retai, kefyro (kiek atsimenu neuzdraudei?  g.gif )

nei varškė, nei kefyras nėra pieno riebalai biggrin.gif ir aš ne dievas, kad leisčiau ar uždrausčiau. Tik pamaniau, reikia kitas, kurios nori su paleo numest svorį, perspėti. O tai naujokės visai nesiorientuoja, kad čia yra su skirtingais tikslais žmonių, kai kurios sveikatą atstatinėja, svorį auginasi su ta pačia mityba.
Atsakyti