Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

Apklausa: Kiek laiko gyvenate Paleo ritmu? (83 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Wallis @ 2013 10 31, 09:08)
mazut, as Tau jau rasiau, bet pasikartosiu. tas galvos nieztejimas, tai tikrai,

Pilnai su tavim sutinku. Juk as pati baigusi psichologija ir gerai zinau ka daro nervai ir kaip veikia visa zmogaus neurofiziologija:) Kai pradejau maitintis paleo, labai pasikeite mano nerviniai impulsai, I viska pradejau ziureti labai ramiai ir po...istiskai, net pati stebejausi. Kazks darbe negerai, kolegos ardosi, o as ramiai laukiu kuo tai baigsis. As cia tik vakar nutrukau, nes ziauriai itempta diena buvo ir jau velai vakare, vaziuojant is ligonines, jauciausi ziauriai. Galvoje tarsi plaktuku kale, namie visi caraiciai sotus ir laimingi, bet kad kazka reikia padaryti, patvarkyti, niekas nemato, akli, tipo, dzinas namie gyvena ir viska padaro Suo ir tas nepasertas. Nu zodziu, supratai mane:)
QUOTE(ivetacom @ 2013 10 31, 09:38)
O ar negali nuo vitamino D buti niezejimas, nes alergiski vaikai daznokai nuo jo kencia g.gif

Kad as ji tik spalio pradzioje, po tyrimu, pradejau gerti, o niezejimas nuo birzelio. Geriau plaukams papilda, ten tik amino rugstys, tai ir papilda nutraukiau.
QUOTE(Akutee @ 2013 10 31, 10:42)
tu net blogos nuotaikos juokinga friends.gif
Aha:)
ir aš pritariu, kad stresas savo juodą darbą irgi atlieka...pasisteng kiek įmanoma, nusiraminti, imk  4u.gif
Ikalti ko nors su laipsniukais, tipo?  lotuliukas.gif
a dar turi kakavos?  blush2.gif  kaip norėč paragaut, ir mama be šokolado kencia, tai turetu kartais kuom pasigardint gyvenimą  biggrin.gif
Turiu, kaip tik dabar atskiru gabaleliu marmuze issimozojau. Labai aplink nosi paserpetoje, tai  as visa marmuzele apsimozojau ir sedziu visa sokoladine:) O tu mamai  nemeginai paleo sokoladu nupirkti?

QUOTE(SOWELU @ 2013 10 31, 11:04)
Labas rytas  4u.gif

Nidulia, laikykis  4u.gif Visvien esi šaunuolė, nes rūpiniesi savo sveikata, pati ieškai, darai, kad ir kaip sunku būtų nepasiduodi. Linkiu, kuo greičiau sulaukti atpildo už įdėtas pastangas.

Meginu:) Kai paskaitau, kaip jus ten edate kiausinienes skanias. moliugu sriubas su grietinele pagardintas ir visa kita, tai kartais pavydas jama ax.gif

QUOTE(Hippie @ 2013 10 31, 11:11)
Labas rytas smile.gif

Ai, niu ir kiek gali žmogus kentėt, reikia ir išsiliet kartais, nes tie nutylėjimai, lietuviški aukos sindromai, pakentėjimai, tai tik lėtines ligas varo  4u.gif

Nu tai sakau, sedi, kenti, viduje Verdi. Gavo visi prasratsa vakar, tik suo ir deguciai issisuko nuo mano kritikos:), tai greitai sujudo, sukruto. Nius, dabar savaite lafa bus, ir su siurbliu pabegios ir indus po saves issiplaus ir likusi maista I saldytuva supakuos, nes kol pirstu neparodai, nedaeina niekas, ple biggrin.gif
As labai retai, bet profilaktiskai uzvaziuoju ant saviskiu, kad truputi atsibustu ir nuliptu nuo sprando, issakau viska, tai nors kuriam laikui imasi kazka daryti ir stengiasi. Kitaip visai suliptu man visi ant sprando ir dar kojytemis nuleistomis pamaskatuotu.

Mergai, ka man adaryti is moliugo? Meginti man ji ar nerizikuoti? Jei pjaustote gabaliukais, kiek laiko patroskinate? Nius, parasykit ka nors, ka galeciau is moliugo pasigaminti, nes jau neturiu ka valgyti, norisi nors kazko naujo.
Atsakyti
Nidul..mamai noriu nupirkt bet neapsisprendziu KURI kakavo ssviesta ar ka :ax;

As moliuga dedu (nors ne itin megstu) i darzovienes, trasku toki palieku ant galo sumetus...dariua trinta sriuba...o vakar , jau pasigyriau ax.gif
Visteinos krutinele supjausciau, sumeciasu moliugeli, svogunu, morku nebedejau...biskiapkepiau su vandenuku, pasitroskino, i gala supyliau grietineles, ir p....e batai kaip skanu... biggrin.gif

Ta paty siandien pietauju...tik bulviu seimai isvyriau, bet nevalge vaikai, o vyrui labai patiko..

Del meniu tai Hippie... g.gif

nu ka kiausai, visa savaite be apetito, tai nugarines sudytos atsinesu su didziuliu pomidoru, vakar eirgi tik su raugintai skopustais, i rman gana.. kiausai jau ima pabosti.. Kotletukai i juo sitarkuoju cukinijos,kit akarta lasinuku smulkiai ipjaustau i farsa.. jaukitoks skonis, ir sultingi palieka.. smile.gif Buroku misraine daznai daraus, nes darzoviu nebeliko. ragavau sia savaite pirma syki baltaji ridika, ji stoks ilgas, sultingas ir svelnesnis nei raudoni ridikeliai...susitarkavau..
visteinos issikepu, kas ryta kokoso sviesto isimetu saukstuka..lengvai suluakiu tada pietu, ir wc nueinu...
kolkas daugiau neprisimenu smile.gif
Atsakyti
Hippie galiu pasidalinti savo vakar dienos meniu smile.gif

1. Varskės sūris riebus (150gr.), arbata, 3 iš banano-kokosų, kakavos triufeliukai (namie daryti)
2. 200gr. kalafioro ir tiek pat moliugo truputį patroškinto ir kiaulienos riebios 150gr.keptos 2min.
3. obuolys
4. 2 kiaušiniai su sviestu, agurko ir pomidoro salotos su riebia grietine. Ir varškės sūrio riekelė su arbata, didelė sauja migdolų
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 10 28, 23:53)
jei ką, lektorius paragavo ir  įvertino- gera kokybė.
Papildyta:
Jei daug antibų vartojai, tada tau dar ir šitą straipsnį reik perskaityt. Gal rasi daugiau sutampančių simptomų.

Teko kažkada šitą skaityti, bet valios nebuvo atsisakyti saldumynų ir vaisių  blush2.gif O požymių, tai vos ne visi  doh.gif .

Galva greičiausiai plyšo dėl carb flu
gal daržovių tavo racione labai mažai- turi iš jų gauti  ne mažiau 50 gr , (pradžioj galima ir daugiau) angliavandenių/parai.
Su  kamščiais žarnyne pirmą savaitę dažnas susiduria. Ir dažniausiai tai būna dėl riebalų baimės. Paskaičiuok, kiek gramų jų gauni/suvalgai. 
Kol persitvarkysi- neprievartauk savęs  su sportu.
Tiesa, ilgų distancijų bėgiojimas organizmui mažiau naudingas, nei trumpi sprintai visa jėga.

Kol kas, iš akies stengiuosi valgyt. Žinau, kad negerai, bet neturiu nei svarstyklių, nei supratimo kaip reiks kaskart skaičiuoti tuos gramus. Manau, pakankamai daug gaunu ir angliavandenių, ir riebalų. Jei galite, tai užmeskite akį į mano dviejų d. meniu blush2.gif

Antradienis:

Pusryčiai- gera sauja virtos kiaulienos (viriau šonkauliukus sultiniui, tai mėsytę suvalgiau), ir virtos daržovės :brokolis, 2 morkos, 1 šviežias pomidoras. Ir žuvų taukų šaukštas.

Pietūs- bananas, nors vaisių nebevalgau verysad.gif (ne namie buvau, tai vietoj vaisinio jogurto rinkausi bananą).

Vakarienė- virtos daržovės: sultinyje patroškintos morkos su svogūnu +žiedinio kopūsto ryžiai (gavosi toks normalus bliūdelis) ir ta pati mėsytė (sauja)+lašinukų (plona riekelė, maždaug kredit. kortelės dydžio)

Trečiadienis:

Pusryčiai- salotos: iceberg salota (gera sauja) + 2 pomidorai+cielas avokadas+ 2š. alyvuogių aliejaus ir virto kiaulienos kumpio (per delną).

Vakarienė - salotos :žalia paprika (ciela)+pomidoras+ špinatų sauja+kininės salotos (sauja)+ alyvuogių aliejus ir virtos vištų širdelės (sauja su kaupu).

Šiandien pusryčiams bus, nes dar nevalgiau, višt. širdelės su virtom daržovėm.

Dėl ilgų distancijų, man tai vienintelis būdas išmest blogas mintis, o ir psichologiškai nebegaliu bėgt trumpai, nes atsiranda kažkoks nusivylimas savimi. Retkarčiais rinkdavausi HIIT treniruotes (iki 30 min), bet labai blogai jaučiausi po to - širdis "kalatojosi", pykino, galva svaigo. tada ir prasidėjo mano bėdos su širdies permušimais, nors gal tik sutapimas.

Labas rytas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zappy: 31 spalio 2013 - 11:24
mano meniu su nukrypimais, nes aš tik prijaučianti ax.gif

vakar:
1. putpelių kiaušiniai su majonezu (naminiu)
2. ėrienos gabaliukai su troškintais kopūstais (kopūstai, morkos, svogūnai, česnakas pomidorų pasta, grietinė) (šią savaitę atostogauju, tad valgau namie, o ne valgykloj smile.gif )
3. marinuota silkė su marinuotais svogūnais ir morkom, su grietine.

šiandien:
1. grūdėta varškė su žirneliais
2. sriuba: kiaulienos gabaliukai, brokolis, kalafijoras, morka, grietinė
3. dar nežinau g.gif kadangi išvažiuosim, tai gal tiesiog pabaigsim silkę, lašinio prisikąsim...
Atsakyti
QUOTE(SOWELU @ 2013 10 31, 10:04)
Aš tai va susimasčiau, kad maitinuosi kažkaip (riebalų daugiau nei baltymų, anglių mažiau)..bet iš tikro juk aš net nežinau kokie pas mane disbalansai yra  g.gif Ar neprisidarysiu tik daugiau bėdos kaži..

Nors matyt vistiek tai yra sveikiau, vien jau tai, kad neužkandžiauju.
Ar daug jūsų esat pasidariusios tą organizmo būklės tyrimą??

drinks_cheers.gif Aš irgi, kadangi nežinau kokie reikalingi santykiai riebalų, baltymų ir anglių, tai tik intuityviai, anglių min gaunamas iš daržovių ir kas 2-3d. vartojamų vaisių, o riebalai ir baltymai, tai iš lempos unsure.gif , nes neįsivaziduoju kaip paskaičiuot suvartotą kiekį riebalų valgant sriubą, troškinį ir pan., kai sumiksuota ir kiekiai neaiškūs. Be to iki galo ir nesuprantu kaip paskaičiuot reikalingą kiekį, google dietose-70g., jei po 3g. svorio kilui, tai virš 200g., ai, vienžo unsure.gif Tyrimo nesidariau.

QUOTE(rytorasa @ 2013 10 31, 10:24)
turi širdžiai mielą hobį, kuris yra ir pragyvenimo šaltinis...  mirksiukas.gif

Ooo, geriausias dalykas-dirbk mėgstamą darbą ir nereiks dirbti smile.gif

QUOTE(Nidulia @ 2013 10 31, 10:46)
Mergai, ka man adaryti is moliugo? Meginti man ji ar nerizikuoti? Jei pjaustote gabaliukais, kiek laiko patroskinate?

Apšlaksčius aliejais, su prieskoniais apkept iorkaitėje ir tik po to patroškinti ar apvirti ir susitrinti sriubą.

QUOTE(Akutee @ 2013 10 31, 11:17)
Del meniu tai Hippie... g.gif

nu ka kiausai, visa savaite be apetito, tai nugarines sudytos atsinesu su didziuliu pomidoru, vakar eirgi tik su raugintai skopustais, i rman gana.. kiausai jau ima pabosti.. Kotletukai i juo sitarkuoju cukinijos,kit akarta lasinuku smulkiai ipjaustau i farsa.. jaukitoks skonis, ir sultingi palieka.. smile.gif Buroku misraine daznai daraus, nes darzoviu nebeliko. ragavau sia savaite pirma syki baltaji ridika, ji stoks ilgas, sultingas ir svelnesnis nei raudoni ridikeliai...susitarkavau..
visteinos issikepu, kas ryta kokoso sviesto isimetu saukstuka..lengvai suluakiu tada pietu, ir wc nueinu...
kolkas daugiau neprisimenu smile.gif

Dėl mano meniu kas nors negerai? unsure.gif Ar čia buvo uvertiūra į jūsų meniu? smile.gif

Burokus žalius naudojat ar virtus? Man baltas ridikas aštrus, pasidariau su morkom, obuoliu, česnakėliu ir trupučiu saulėgrąžų, suvalgiau vieną didelį indą ir...baigiu sumaitint SB hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2013 10 31, 12:48)

Burokus žalius naudojat ar virtus? Man baltas ridikas aštrus, pasidariau su morkom, obuoliu, česnakėliu ir trupučiu saulėgrąžų, suvalgiau vieną didelį indą ir...baigiu sumaitint SB

tik pasidalinau savo meniu.. drinks_cheers.gif
keista, o as jau du sykius pirkau, ir jis net saldus buvo, jokio kartumo, ka Mb megsta (kol buvo pardej ridikeliu pirko kasdien po 0,5 kilo, ir sukramtydavo, nzn gal jam ko truksta?), net nustebau.. g.gif
Papildyta:
P.S. ar galit primint pasworda publicfotkių?
Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2013 10 31, 12:00)
keista, o as jau du sykius pirkau, ir jis net saldus buvo, jokio kartumo

Na, jis ne kartus, bet aštrus toks...

O burokėlius žalius ar virtus valgot?
Atsakyti
Dar pastebėjimas - pradėjo trūkti indų biggrin.gif Nes dabartinės porcijos nebetelpa į tas vidutines lėkštutes. Reiks užsipirkti didesnių ax.gif

O man galima fotki gauti prisijungimą? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2013 10 31, 13:05)
Na, jis ne kartus, bet aštrus toks...

O burokėlius žalius ar virtus valgot?

as kolkas zaliu buroku nevalgau, dar nelabai skanu, apverdu, bet nesuverdu biggrin.gif

Skanus receptas yra su blenderiu sumalti i kosele zalius burokus, toki ebirus ir smulkus gabaliukai, itarkuoti obuolio ir saliero berods.. ir aliejum apipilt ar majonezu.. tik namiskaims nepraeina, ti ir sau nesidarau.. biggrin.gif

man net astrus nepasirode..nebent as jau taip pripratus prie astrumo, kad nebejauciu.. g.gif bet ir vaikai kapojo..
Atsakyti
Galit mane uzmetyti akmenimis, bet as jau apie 50 dienu griezto whole, tai pasidariau dabar riebios varskes su riebia grietine ir druska. Kadangi taip ilgai buvau be pienisku produktu, tai bent jau aiskiai suprasiu, toleruoju as juos ar ne. Dievisko skonio varske su grietine wub.gif
Atsakyti
Teisingai- išsiaiškinsi kartą ir visiems laikams. Tik dabar dar ko nors naujo neįvesk prakentėk kažkiek.
Atsakyti