QUOTE(katinone @ 2013 10 30, 11:19)
Va sitai mane jau seniai glumina. Kodel zoleliu arbata neissaukia insulino? Jose gi yra visokiu maisto medziagu, tame tarpe ir angliavandeniu nemazai (pavyzdziui dilgeliu lapu sudetis pagal wikipedija : Lapuose yra 3,6 % riebalų, 19,7 % proteinų, iki 25 %cukraus, skruzdžių, acto sviesto rūgščių; taninų, glikozido, urticido, mineralinių medžiagų (kalio, natrio, magnio, geležies, sieros, silicio, chloro ir kt.) 0,6 % askorbino rūgšties, B, K vitaminų, 48-116 mg karotino, 8 % chlorofilo).]Kiekiai aisku minimalus lieka plikale (arbatoje
) Bet taip mastant, tai ir citrinos sulciu 5lasai i stikline arbatos neturetu issaukt insulino. O teigiama, kad issaukia.... Truksta man cia teorinio pagrindimo, kad issiaiskint tiesa. Bandziau ieskot saltiniu - nepavyko. Yra tik teiginiai, be pagrindimo. Jei kas rasit, pasidalinkit prasau
Jei valgysite lapus, garantuoju, jog insulinas tikrai išsiskirs. Tačiau tame nuovire toks mažas kiekis maistinių medžiagų, kad jos nepakelia gliukozės kiekio kraujyje. Tačiau tam tikros vaisinės arbatos, arba arbatos su vaisių sultimis (ir vaisių sultys) cukraus kiekį kraujyje pakelia ir nėra nuoviras, jose maistinių medžiagų daugiau. Juk viena būtų jei gertumėte dilgėlių sultis, kita, jei džiovintas dilgėles nuplikytumėte karštu vandeniu. Beje, yra arbatų, kurios ne tik kad nepakelia cukraus kiekio, bet ir jį mažina. Cukraus kiekio kraujyje mažinimo efektą turi ir citrinos sultys.