Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo

Apklausa: Kiek laiko gyvenate Paleo ritmu? (83 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Pur-pur @ 2013 10 28, 08:08)
Einamiausi tai kokoso. Jei neklystu - jie ir sveikiausiai. Nes šiaip riešutų kiekį reiktų riboti.
Tie miltai vistiek rupesni būna nei įprasti kvietiniai.

QUOTE(" voresta " @ 2013 10 28, 08:30)
žiūriu, kad kaip ir visi naujokai, kimbi į riešutus. T

Ačiū už pasidalinimus 4u.gif 4u.gif Ne ne, nekimbu aš į jokius riešutus, man tik reikia iš anksto žinoti, juk tikrai kokias moliūgines įmestas bandeles gaminsiuos kada nors. O dabar savaitė be jokių riešutų pioneer.gif

QUOTE(Egliukasz @ 2013 10 28, 09:15)
kaip smagu man pasidaryt ydarytu kiausiniu su naminiu majonezu, kumpiu ir suriu

thumbup.gif skamba skaniai. O kokį kumpį perkat, vadinamą virtą?

QUOTE(**Leila** @ 2013 10 28, 11:23)
Klausimelis: jus i pasteta dedat sviesta? Daug?

Vakar gaminau, dėjau GHI sviesto ir kepant kepenėles ir užpilant ant viršaus ilgesniam galiojimo terminui.

QUOTE(ativas @ 2013 10 28, 17:01)
as kanapiu (hemp) seklose apvoliojau.

thumbup.gif , kaip tik turiu nusipirkus, niekad anksčiau neragavau, o skonis-nuostabus. Apvoliojat žalią faršą ir kepat kokoso svieste?

QUOTE(**Leila** @ 2013 10 28, 17:21)
Kaip skonis?Kur ju gaut?

Visuose PC rasit, aš pirkau Maximkoj, prie visų sėklų ir riešutų.

QUOTE(" voresta " @ 2013 10 28, 17:43)
Tas santykis pas tave gaunasi 2,7- pats viduriukas.

Kaip santykį paskaičiuot, ką iš o dalinti?

QUOTE(Wallis @ 2013 10 28, 18:52)
o su tais nervais tai man irgi ne pyragai, visokiu stresu atsiranda kasdien... ir norejau jusu klausti, kaip jus su tai kovojat... bet pagalvojau, kad pasakysit, mes paleolistos, todel musu jokie stresai nekabina .. na sveika mityba, viskas puiku 

Man tas pats drinks_cheers.gif unsure.gif Stengiuosi pažiūrėt į viską filosofiškai, bandau ramiai pakvėpuot, išgeriu kokio valeradixo, širdies lašų ir pan...

QUOTE(**Leila** @ 2013 10 28, 21:51)
As viriau ant indukcines 5 ir 4 kaitros. kiek laiko jus ji verdat?

Aš ant keraminės verdu 3-4 iš 9 galimų 25-30min.

QUOTE(zappy @ 2013 10 28, 22:30)
nuo penktadienio bandau griežtai užsiimti Paleo. Pirmas dvi dienas galva plyšo, bet praėjo. Bendra savijauta, tai  ...rankos dreba, atsistojus juoda akyse bent 10 sekundžių, energijos visai nerasta. Laukiu nesulaukiu kada tai praeis.

Sakykite, kurios sportavo prieš pradedant Paleo' intis, po kiek laiko vėl pradėjote sportuoti? Bėgiodavau 4-6 krt/sav. po 10-12km, o db vos kojas velku ir jokio noro judėti  schmoll.gif

Kitas klausimas dėl VC blush2.gif Jau 3dienos, kaip ten nebuvau "rimtai". Ar taip Jums buvo, kai pradėjote Paleo?

O man nieko, na, truputį buvo silpna ir labai naktim valgyt norisi, ką anksčiau sėkmingai darydavau doh.gif

Sportavau 2-3k. savaitėj po 1-2h, taip ir toliau judu.

Į tūliką-kasdien ir jokių užkietėjimų. Laikausi dar tik savaitę.
Atsakyti
Ką lakoniškai ir svariai atsakyt žmogui kuo blogai grūdai ir jų produkta? Kad sunkiai virškinami, kad gliuteno gali organizmas netoleruot. Nes, kai pradedu mediciniškai aiškint, tai atrodo nesuprantama ir labai ilgai smile.gif Tėvukai kol kas tik antakius kiloja. Sako tuoj vėl koks vėjas papūs, vėl naujas mitybos išaiškinimas, tik spėk sekti visus.
Atsakyti
Dėl glitimo, fitino ir lektinų. + krakmolu minta netinkama žarnyno mikroflora.

Viskas išvardyta
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2013 10 28, 21:11)
Merginos, o ka darot sveciuose? Nevallgot? Ar vis rik vienadieniai nuklydimai nera taip blogai?

Beje, kol kas negaliu prisiversti valgyti vos apvirtos mesos. Ismeciau lauk, apetitas visai dienai dingo. Neskanu...bet jei normaliai virtoje  mesoje stipriai pakinta baltymas, tai gal ji tampa tokiu paciu blogiu kaip ir grudai? g.gif

Svečiuose arba valgom tai, ką valgomo randam, arba nevalgom ir geriam arbatas, kaip Nidulia biggrin.gif arba, geriausiai, atsinešu tai, ką aš galiu valgyti. Mūsų situacija tokia, kad ir vaikui negalima visko to, ko ir man, taip kad nešimasis savo maisto kaip ir būtinybe patampa. Nes aš tai galiu ir nepavalgius pabūt, kai nebėra to amžino alkio jausmo. O vaikui psichologiškai sunkiau tai. Be to, artimesnieji žino, kaip maitinamės, tai būna, kad paruošia ką nors, ką ir mes galim valgyti.
Dėl trumpai pakaitintos mėsos - ne visi tik tokią valgom, Jei neišeina, tai gal labai ir nesibjaurinkit. Aš valgau pusiau, jei žiūrėt pagal dažnumą biggrin.gif Dažnai naminę sūdytą, fermentuotą, Jei kokia marinuota mėsytė, tai trumpiau pakeptą, kai dar spalva raudonesnė, tai kokiems šonkauliukams pvz man skanu, kai prie kaulo nepakepus būna iki galo. Bet valgom ir gerai išvirusią/iškepusią, kaip kada. Bet, kaip ir Lumi Lumi, kažko tas bjaurumas dingsta, dingsta pamačius nedakepusią mėsą biggrin.gif O kokį šašlą tai ramiai nuo vaikystės galiu žalią ragauti biggrin.gif
Ir išvis, atidarykit kas nors paleo maitinimo įstaigą Vilniuje, a?

QUOTE(jautiena @ 2013 10 28, 21:14)
hahaha issivaizduoji! isnuomoji kambari, nuomininkas tik isikrausto, pirma diena, atidarai saldytuva, o ten ****! kiaule!!!

Ir dar taip pasukta, kad akimis tiesiai į atidariusįjį žiūri lotuliukas.gif

QUOTE(Nidulia @ 2013 10 28, 21:14)
skiriasi siek tiek:)

O aš to rudo nei mačius, nei ragavus, pasirodo rolleyes.gif reikės kada nors paragauti

QUOTE(Akutee @ 2013 10 28, 22:12)
Beveik negriesyju..tik teko jogurto valgyt su skoniu, ir surio..nebuvo ko daugisu..

thumbup.gif Kaip svoris?

QUOTE(zappy @ 2013 10 28, 22:30)
Dėl erkutės yra tekę gerti metronidazolio arkliškas dozes (2 mėn, nors dažniausiai jis skiriamas 7-10 dienų), nors tai ne antibiotikas, bet per kepenis duoda, tai ojojoj.. Nuo ketvirtadienio vėl jį geriu  verysad.gif

Man nuo paleo labai pagerėjo odos būklė, rožinė apsiramino gerokai.

QUOTE(katinone @ 2013 10 28, 22:51)
Man irgi fermentuota pagal tavo recepta tiek jautiena, tiek kiauliena nerealiai skani. Ir dabar jautienos stiklainiuka turiu, tai kaip saldainius valgau biggrin.gif

drinks_cheers.gif man irgi skanu labai. Kai pagalvoji, rimtai čia sekta|biggrin.gif Radom mat skanėstus lotuliukas.gif
Wallis, apie stresus: žmonės gi ne kiborgai kokie bejausmiai. Kad su paleo nervai apsiramino, tai tiesa. Bet aš gyvemnu pastovios įtampos sąlygomis, ir šiuo momentu negaliu to pakeisti niekaip. Stengiuosi keisti požiūrį, ir bent jau nebeliko panikos, bet ta įtampa tai veikia labai irgi. Vakarais geriu melisų arbatą, stengiuosi kuo daugiau judėti ir laiko praleisti lauke, tas nuramina. Labai džiaugiuosi, kad bent jau neberyju bet ko, nervui užpuolus, nes buvo pats tiesiausias kelias į momentinį nusiraminimą, kuris vėliau virsdavo dar didesniu savigraužiu, priedo prie stresų.
Mano darbas - grynai protinis, įlindus į kompą, tai būna, kad ta įtampa tokio stiprumo, kad tik atsisėdu dirbti, ir iškart galvą spaudžia, akyse juoduoja, silpna darosi... Užtai įsivedžiau tokį grafiką, kad 20 minučių padirbu, dešimt - ką nors paveikiu, pasivaikštau, gėles palaistau, pasimankštinu, ar dar ką, nes jei ištisai sėdėčiau, būtų nekas. Kortizolis, įtariu, muša aukštumas pas mane, bijau, kad visai išsiderins nervų sistema, bet kol kas nežinau, ką dar galiu padaryti smile.gif
Atsakyti
Labas rytas smile.gif
Turiu gabalą ėrienos, reikia patarimų, kaip skaniai užmarinuot ir ką paruošt. Trumpai kaitinta netinka, nes valgysiu ne viena.
Atsakyti
Labas rytas! smile.gif

QUOTE(zappy @ 2013 10 28, 23:30)
Sakykite, kurios sportavo prieš pradedant Paleo' intis, po kiek laiko vėl pradėjote sportuoti? Bėgiodavau 4-6 krt/sav. po 10-12km, o db vos kojas velku ir jokio noro judėti  schmoll.gif
Kitas klausimas dėl VC blush2.gif Jau 3dienos, kaip ten nebuvau "rimtai". Ar taip Jums buvo, kai pradėjote Paleo?

Tik po 3 sav. jau galėjau šiek tiek fizine veikla užsiimti. Matyt man labai sunkus tas angliavandenių gripas buvo biggrin.gif Ir dabar dar pilnai jėgų neatgavau (tuoj 4sav. bus).
Bet laikausi vistiek, nei karto nenusižengiau - nors progų buvo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2013 10 29, 07:39)
Labas rytas  smile.gif
Turiu gabalą ėrienos, reikia patarimų, kaip skaniai užmarinuot ir ką paruošt. Trumpai kaitinta netinka, nes valgysiu ne viena.

o koks gabalas, kuri dalis ėrienos? Smagiausia, kad kai kurios jos dalys būtent gerokai neperkeptos ir valgomos biggrin.gif
Atsakyti
Nežinau, kokia dalis smile.gif Gavau dovanų, tai nė nepaklausiau smile.gif Žinau, kad žalia, tai labai minkšta biggrin.gif paragavau
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2013 10 29, 02:27)
Ką lakoniškai ir svariai atsakyt žmogui kuo blogai grūdai ir jų produkta?

Tiesiog pasakau kad organizmas turi tam tikrą alergiją cukrui ir miltams. Iš tiesų dabar alergija gliutenui ir šiaip madoj yra. Tik kad tos mados pasekėjai vis tiek valgo makaronus, bet kažkokius begliuteninius. Nors jie yra tas pats š tik kitokiame įpakavime. Bet smulkiau paaiškint kas ten kaip negaliu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pur-pur: 29 spalio 2013 - 09:34
QUOTE(SOWELU @ 2013 10 29, 10:07)
Labas rytas! smile.gif
Tik po 3 sav. jau galėjau šiek tiek fizine veikla užsiimti. Matyt man labai sunkus tas angliavandenių gripas buvo biggrin.gif Ir dabar dar pilnai jėgų neatgavau (tuoj 4sav. bus).
Bet laikausi vistiek, nei karto nenusižengiau - nors progų buvo  blush2.gif

Pas mane lygiai taip pat buvo:)
Atsakyti
sveikutės,

Baigiu pražilti nuo savo bėdelių darbe... bash.gif

Nomore, sveriu kaip visad 90,7..(buvo apie 96) buvo daugiau pakritę per anginą, kadangi beveiknieko nevalgiau tikvaistus ir arbatas, bei vandenį su druska..tai labai greit gryžo viskas..

mityboj tai daržovių, tai riebalo trūksta, nes maitintis stengiuoskuo daugiau paleo, bet ne 100 proc..nes ner kada skaiciuoti visko, ka randu ta isimetu... vakar vakare sudyto snugarinės su raugintais kopūstais (radau Rimi kibirėlį be cukraus).. O rytais stengiuos sauksta arbatinį kokoso aliejaus isimest, pakeliui suciulpiu..tada lengviau pietų sulaukiu, ir žinau kad riebalo nors kiek gaunu..

vakar pietums grūdėtos varškės 0,5 susiverčiau... Užvakar kotletų sumaišytais su lašinukais prisikepiau, tik šeimai nepatiko..

Mb mane labai palaiko..vis primena ko galima ko ne, nes sąrašas yra ant šaldytuvo, jis vis paskaito.. wub.gif

bet išties brangu ta mėsa, be bulvių daugiau susivalgo, na jiems aš verdu vis kažką +..žiūrėk jau nebeliko, vėl šmotą mėsos reik pirkt..daržovių irgi ne kažką yra.. Sunkubuvo bulvinių blynų atsisakyti, kai močiutė vaikams prikepė, bet atsisakiau.. blush2.gif
Papildyta:
tiesa, mama sauniai laikos, tik kazka sne taip, nes i wc neina, ismatos paskesta, kiek atsimenu nera gerai... pasiilgus baisiai bulviu, ar bent juodos duonos su sviestu, ir svoris krenta, nors jai nereik, kad kristu,nes ir taip per kuda.. g.gif
Kopustus bijo valgyt, nes rugstys, pomidoru irgi negali..sunku jai sumastyti ka valgyti..kokoso aliejus jai neskanus, bet liepiau visteik neismest...daug sviesto vartoja...rugstys vi sdar kyla, spaudimas, ir problemos su skydliauke, be abejo dar likusios..bet jaupradzia yra ir ji stengiasi.. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 10 28, 17:22)
Nu sugalvok tu man kramtyti biggrin.gif:D: Reikia ciulpti:) Skaudanciai gerklei, tai pirmas vaistas, nepamirsk:) Yra ir baltas kakavos sviestas, bet man sitas skaniau.
As jau su eiliniu, nauju sampunu parkeliavau. Norejau ramuneliu pirkti, bet salia stovinti moteris isgirdo nuo kokios bedos prasau priemoniu, tai pasisake, kad tokia pacia turejo problema su galvos oda, tai ramineles su medetkomis nepadejo. Primine, kad lakisiaus zoleje maudomi net alergiski vaikiukai ir pasisake, kad lakisiaus nuovirai jai pagelbejo. Tai nusipirkau sios zoles. paskaitykit, gal  dar kuriai pagelbes.
http://www.vaistazol...ndex.php?id=133
http://www.skrastas....ried=2012-08-14

biggrin.gif biggrin.gif
o jis visai nekenksmingas? galima valgyt kaip kokosa? ar vis gi nepiknaudziaut?
Atsakyti