Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsiam Grikių dietą

QUOTE(d'esprit @ 2014 05 08, 15:46)
Jau kad nusišnekat, tai nusišnekat, suprantu, kad ironija, bet  doh.gif

Naaaa as taip pati maitinuosi.Tai neironija.Imu kruva salotu lapu ir juos valgau su vistiena.Be nieko.Tai jau iejo i iproti.Ir nereikia su grikiais vargti.Ir vaikai taip valgo.Be druskos cukraus ir tuvisu marmaliavimu.Jau du metai taip.Ir mano toks devizas kuo nekaniau tuo maziau suvalgai.Kaip pripranti tai ir skanu pasidaro.Man baisu ziureti i tuos riebius kotletus su bulviu kosem,kugelis su spirgais ir grietinem ir tt.Taip kad kiekvienam savo.
Papildyta:
QUOTE(DG* @ 2014 05 08, 15:48)
Na nepritarsiu, kad neskanus, as jau senokai taip gaminu ir man skanu  tongue.gif Gal jau pripratau. Ir nematau problemos tame kad vyrui, seimai galima skaniai valgyti daryti, o pati valgai ką reikia mirksiukas.gif  Iš pradžių gal bus sunku, bet kai pripranti tada tai tam kasdienybe  ax.gif
Sėkmės  4u.gif

drinks_cheers.gif thumbup.gif .Ir man taip pat.Ir brinkinti grikiai skanu.Valgau juos daznai pusryciams.Tai pripratimas.
Atsakyti
QUOTE(I.Elija @ 2014 05 08, 16:30)
Naaaa as taip pati maitinuosi.Tai neironija.Imu kruva salotu lapu ir juos valgau su vistiena.Be nieko.Tai jau iejo i iproti.Ir nereikia su grikiais vargti.Ir vaikai taip valgo.Be druskos cukraus ir tuvisu marmaliavimu.Jau du metai taip.Ir mano toks devizas kuo nekaniau tuo maziau suvalgai.Kaip pripranti tai ir skanu pasidaro.Man baisu ziureti i tuos riebius kotletus su bulviu kosem,kugelis su spirgais ir grietinem ir tt.Taip kad kiekvienam savo.
Papildyta:

drinks_cheers.gif  thumbup.gif .Ir man taip pat.Ir brinkinti grikiai skanu.Valgau juos daznai pusryciams.Tai pripratimas.

O kuo vaikai kalti, kad turi neskanu maistą valgyti?
Šaunu, kad taip išdresavot, mano nors dar maža bet jei jai neskanu tai ir nevalgys, aišku nesakau, kad reikia taip riebiai, bet jei žmogus nori skaniai pavalgyti tai vaikas tuo labiau, bet viskam yra ribos, nereiškia, kad reikia duoti viską.
Atsakyti
QUOTE(DG* @ 2014 05 08, 18:34)
O kuo vaikai kalti, kad turi neskanu maistą valgyti?
Šaunu, kad taip išdresavot, mano nors dar maža bet jei jai neskanu tai ir nevalgys, aišku nesakau, kad reikia taip riebiai, bet jei žmogus nori skaniai pavalgyti tai vaikas tuo labiau, bet viskam yra ribos, nereiškia, kad reikia duoti viską.

O kas sako kad tai neskanu.Manajai 19 metu,o valgymas kaip ir sakau tai iprotis.Ir mazi vaikai,jeigu nevalgo vadinasi ne alkani.Butu alkani valgytu ir nesirankiotu.Su vaikais dirbu taip kad maciau ne viena ir ne du. biggrin.gif .Paskui gyvenime ligos puola.Paskaitykit statistika.Ir tai daznai nuo maisto ir nuo streso.Ir dar reikia valgyti kad gyventum,o ne gyventi kad valgytum. biggrin.gif
Atsakyti
Labas rytas, 4u.gif O taip, cia jus labai geru minciu ir patirciu prirasete 4u.gif Manau jog kiekviena turime rasti savo mitybos principus... 4u.gif Aisku, man dar toli iki to, bet mano kunas kencia ir mane vercia susimastyti ir labai stipriai susimastyti... Nezinau, kaip savo seima i tai itraukti... Cia ko gero sunkiausia... man... ax.gif 4u.gif ir aisku reikia valios... 4u.gif Rasykit, pasakokite ir kitos. 4u.gif Tikrai labai idomu.
Dar turiu klausima... ar vartojote dietos metu gyvus - zalius grikius? Ar tai nesvarbu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(I.Elija @ 2014 05 08, 17:30)

Čia jau požiūrio reikalas tas skanu/neskanu. Aš irgi, kai valgau mėsą (vištiena, jautiena), valgau tik su daržovėm, be jokių marmalavimų, nes man taip skanu. Druskos atsisakyti nematau prasmės, nes jos organizmui reikia. Nedidelo kiekio, bet reikia.
Ką norėjau pasakyti. Jei žmogus turi problemą dėl antsvorio, atsargiau su tokiais patarimais, kaip kad "valgyti kuo neskaniau". Labai didelė tikimybė, kad žmogui, turinčiam valgymo sutrikimų, toks mitybos būdas iššauks persivalgymo priepolius ir padarys meškos paslaugą, nes bus sunku sustot, svoris grįš su kaupu. Vat jums baisu žiūrėti į kotletus, kugelius, jums gerai, kitai toks maistas gal naktim sapnuosis. Be to, ir tuos pačius kotletus, ir kugelį galima pargamint tikrai nekaloringai mirksiukas.gif

Merginai, klaususiai, kaip išsilaikyti, noriu patarti įsivesti režimą, 3 pagrindiniai valgymai (+ 2 užkandžiai, je norisi) kasdien tuo pačiu laiku. Nepamirškit gerti vandens. Ir jokiu būdu nepulkit laikytis jokų grikių ar kitų drastiškų dietų, jūsų organizmas linkęs kaupti kilogramus, įsisuksit į užburtą ratą: badaujat - persivalgot. Bus sunku iš jo ištrūkti.
Atsakyti
Galvoje deliojasi mintys taip... Noriu sia dieta issivalyti. Kiek nukris kg, tiek... Po to manau jog reikia keisti mitybos principus. Labai tai noriu padaryti, labai... 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(d'esprit @ 2014 05 09, 11:13)
Čia jau požiūrio reikalas tas skanu/neskanu. Aš irgi, kai valgau mėsą (vištiena, jautiena), valgau tik su daržovėm, be jokių marmalavimų, nes man taip skanu. Druskos atsisakyti nematau prasmės, nes jos organizmui reikia. Nedidelo kiekio, bet reikia.
Ką norėjau pasakyti. Jei žmogus turi problemą dėl antsvorio, atsargiau su tokiais patarimais, kaip kad "valgyti kuo neskaniau". Labai didelė tikimybė, kad žmogui, turinčiam valgymo sutrikimų, toks mitybos būdas iššauks persivalgymo priepolius ir padarys meškos paslaugą, nes bus sunku sustot, svoris grįš su kaupu. Vat jums baisu žiūrėti į kotletus, kugelius, jums gerai, kitai toks maistas gal naktim sapnuosis. Be to, ir tuos pačius kotletus, ir kugelį galima pargamint tikrai nekaloringai  mirksiukas.gif

Merginai, klaususiai, kaip išsilaikyti, noriu patarti įsivesti režimą, 3 pagrindiniai valgymai (+ 2 užkandžiai, je norisi) kasdien tuo pačiu laiku. Nepamirškit gerti vandens. Ir jokiu būdu nepulkit laikytis jokų grikių ar kitų drastiškų dietų, jūsų organizmas linkęs kaupti kilogramus, įsisuksit į užburtą ratą: badaujat - persivalgot. Bus sunku iš jo ištrūkti.

Zinokit tikrai niekam nenoriu pakenkti,ir tai viska rasau is savo gyvenimiskos patirties.Mano vyras turi mitybos sutrikimus ir virssvori,ir skrandzio zaizdas,ir halikobakteri pilori,ir rugzti ir tt.Todel vieningai ir priejom tos isvados kad reikia gydytis visiems.Pirmoj eilej pasidarem maisto netoleravimo testus ir nuosirdziai ismeciau tuos produktus kuriu musu organizmas netoleruoja.O patikekit netoleruoja laaaaaabai daug.
Nezinau kaip imanoma pagaminti nekaloringa kugeli,nes vien jau bulve vienas kaloringiausiu darzoviu.Krachmolas organizme virsta cukrumi.Mes bulves valgome ipatngai retai.Del kotletu tai tiesa,juos galima pagaminti nekaloringus tai yra be kiausiniu,batonu jose ir tt.
Bet tikrai nesuvokiu kaip neskanus maistas gali issaukti zmogui persivalgymo priepolius.(Bet cia tas neskanumas irgi salyginis dalykas).
O del situ drastisku dietu tai tiesa.Jos NEREIKALINGOS.Svarbiausia pilnaverte mityba o ne organizmo alinimas ir sekinimas.Ir namie pakeiskite pietu lekstes i desertines lekstes.Vizualiai prisidesite pilnas o suvalgysite daug maziau.Patiekale turi buti puse porcijos zaliu neapdorotu darzoviu,ketvirtadalis apdorotu darzoviu ir ketvirtadalis liesos mesos be padazu.Ir naudokite alieju.Kanapiu,alyvuogiu,sezamo,tai skatina metabolizma.
Dar alkio ir troskulio receptoriai galvoje labai arti vienas kito.Todel kartais kaip norisi valgyti istikruju norisi gerti.Pries kiekviena maitinimasi isgerkite po stikline vandens.Gan daznai alkio jausmas praeina.
Papildyta:
QUOTE(Aukso Pieva 2010 @ 2014 05 09, 15:25)
Galvoje deliojasi mintys taip... Noriu sia dieta issivalyti. Kiek nukris kg, tiek... Po to manau jog reikia keisti mitybos principus. Labai tai noriu padaryti, labai... 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Tikrai Jums pavyks.Jeigu isviso jau daejote iki minciu kad tai reikia padaryti tai Jus jau pusiaukelej.O grikiai sveika tik neuztempkit su jais per ilgai.Savaite tai jau daug. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(I.Elija @ 2014 05 09, 17:39)
Zinokit tikrai niekam nenoriu pakenkti,ir tai viska rasau is savo gyvenimiskos patirties.Mano vyras turi mitybos sutrikimus ir virssvori,ir skrandzio zaizdas,ir halikobakteri pilori,ir rugzti ir tt.Todel vieningai ir priejom tos isvados kad reikia gydytis visiems.Pirmoj eilej pasidarem maisto netoleravimo testus ir nuosirdziai ismeciau tuos produktus kuriu musu organizmas netoleruoja.O patikekit netoleruoja laaaaaabai daug.
Nezinau kaip imanoma pagaminti nekaloringa kugeli,nes vien jau bulve vienas kaloringiausiu darzoviu.Krachmolas organizme virsta cukrumi.Mes bulves valgome ipatngai retai.Del kotletu tai tiesa,juos galima pagaminti nekaloringus tai yra be kiausiniu,batonu jose ir tt.
Bet tikrai nesuvokiu kaip neskanus maistas gali issaukti zmogui persivalgymo priepolius.(Bet cia tas neskanumas irgi salyginis dalykas).
O del situ drastisku dietu tai tiesa.Jos NEREIKALINGOS.Svarbiausia pilnaverte mityba o ne organizmo alinimas ir sekinimas.Ir namie pakeiskite pietu lekstes i desertines lekstes.Vizualiai prisidesite pilnas o suvalgysite daug maziau.Patiekale turi buti puse porcijos zaliu neapdorotu darzoviu,ketvirtadalis apdorotu darzoviu ir ketvirtadalis liesos mesos be padazu.Ir naudokite alieju.Kanapiu,alyvuogiu,sezamo,tai skatina metabolizma.
Dar alkio ir troskulio receptoriai galvoje labai arti vienas kito.Todel kartais kaip norisi valgyti istikruju norisi gerti.Pries kiekviena maitinimasi isgerkite po stikline vandens.Gan daznai alkio jausmas praeina.

Kaip kugelį pagaminti nekaloringai? Tarkuotos bulvės + kiaušinis + virintas pienas. 100g - 110 kcal. Grietinę keičiam liesu natūraliu jogurtu - 78kcal/100g. Ką gaunam? Pietums 300g kugelio ir 1 valgomasis šaukštas natūralaus jogurto bus apie 370 kcal. Daug? Tikrai ne, pietums - pats tas mirksiukas.gif Maždaug 4 metus skaičiavau kalorijas, tikrai ne viskas taip baisu ir riebu, kaip atrodo, tereikia noro pasukt galvą ir sugalvot, kaip patieklą pagamint liesiau mirksiukas.gif

Dėl netoleravimo, tikiu ir žinau. Pati dariausi maisto netoleravimo testą, nevartojų gliuteno turinčių produktų, pieno ir dar daug visko.

Kaip neskanus maistas gali iššaukti persivalgymo priepolius? Jei žmogus turi priklausomybę, potraukį kažkokiam maisto produktui, bet riboja jo vartojimą, didelė tikimybė, kad neatsilaikys, paragaus ir nesugebės pasitenkinti trupučių, suvalgys žymiai daugiau, nei suvalgytų maitindamasis mėgstamu maistu, bet ribojant porcijas. Jei įdomu, pasigooglinkit, pilnas internetas info apie tai, kas iššaukia persivalgymą.

Aš sutinku su jumis dėl lėkščių ir maisto pasikirstymo (daržovės, mėsa), tik konkrečiu atveju, Aukso pievai nepatarčiau pult drąstiškai kažką keist ir ribot, pirmiausiai reikia susitart su savim, lieknėjimas pirmiausiai prasideda galvoje. Aš anksčiau neįsivazdavau, kaip galima gyvent be miltinių patiekalų (duonos, makaronų, picų, kebabų), bet gyvenimas privertė, dabar nė nežiūriu tą pusę ir nieko, nenoriu smile.gif

Ir dar. Kurį laiką nevartojant tam tikro maisto, skonio receptoriai keičiasi ir anksčiau buvęs taip mėgstamas maistas tampa nebeskanus, tiesiog išsivalo organizmas nuo priklausomybės jam. Sunku tai, kad reikia turėt valios išlaukt laiką, kai tas maistas nebetraukia (kas atsitinka neišlaukus, žr. pastraipą apie persivalgymą smile.gif ). Sutikčiau su jumis, jei posakį "neskanus maistas" pekeistumėt "sveikas maistas" smile.gif

Kažkaip mes jau čia off-topic'us pradėjom rašyt mastau.gif
Atsakyti
I.Elija ir d Esprit, aciu, kad dalinates savo patirtimi 4u.gif 4u.gif 4u.gif Tikrai labai labai!!! 4u.gif
Gal tikrai savaites nesilaikysiu grikiu dietos, bet issivalyti noriu. Dar sove mintis gal savaiteje karta daryti visada issivalymo diena... ar su grikiais ar su vaisiais. Na, dar nenusprendziau. Kaip darote jus?
Kur galima pasidaryti maisto netoleravimo testa Klaipedoje? 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Ostemeda tikrina maisto netoleravima Klaipedoje. Gal kas zinote, kur tai galima padaryti pigiau?
Atsakyti
QUOTE(d'esprit @ 2014 05 09, 18:59)
Kaip kugelį pagaminti nekaloringai? Tarkuotos bulvės + kiaušinis + virintas pienas. 100g -  110 kcal. Grietinę keičiam liesu natūraliu jogurtu - 78kcal/100g. Ką gaunam? Pietums 300g kugelio ir 1 valgomasis šaukštas natūralaus jogurto bus apie 370 kcal. Daug? Tikrai ne, pietums - pats tas  mirksiukas.gif  Maždaug 4 metus skaičiavau kalorijas, tikrai ne viskas taip baisu ir riebu, kaip atrodo, tereikia noro pasukt galvą ir sugalvot, kaip patieklą pagamint liesiau  mirksiukas.gif

Dėl netoleravimo, tikiu ir žinau. Pati dariausi maisto netoleravimo testą, nevartojų gliuteno turinčių produktų, pieno ir dar daug visko.

Kaip neskanus maistas gali iššaukti persivalgymo priepolius? Jei žmogus turi priklausomybę, potraukį kažkokiam maisto produktui, bet riboja jo vartojimą, didelė tikimybė, kad neatsilaikys, paragaus ir nesugebės pasitenkinti trupučių, suvalgys žymiai daugiau, nei suvalgytų maitindamasis mėgstamu maistu, bet ribojant porcijas. Jei įdomu, pasigooglinkit, pilnas internetas info apie tai, kas iššaukia persivalgymą.

Aš sutinku su jumis dėl lėkščių ir maisto pasikirstymo (daržovės, mėsa), tik konkrečiu atveju, Aukso pievai nepatarčiau pult drąstiškai kažką keist ir ribot, pirmiausiai reikia susitart su savim, lieknėjimas pirmiausiai prasideda galvoje. Aš anksčiau neįsivazdavau, kaip galima gyvent be miltinių patiekalų (duonos, makaronų, picų, kebabų), bet gyvenimas privertė, dabar nė nežiūriu tą pusę ir nieko, nenoriu  smile.gif

Ir dar. Kurį laiką nevartojant tam tikro maisto, skonio receptoriai keičiasi ir anksčiau buvęs taip mėgstamas maistas tampa nebeskanus, tiesiog išsivalo organizmas nuo priklausomybės jam. Sunku tai, kad reikia turėt valios išlaukt laiką, kai tas maistas nebetraukia (kas atsitinka neišlaukus, žr. pastraipą apie persivalgymą  smile.gif ). Sutikčiau su jumis, jei posakį "neskanus maistas" pekeistumėt "sveikas maistas"  smile.gif

Kažkaip mes jau čia off-topic'us pradėjom rašyt mastau.gif

Daugelyje atveju su Jumis sutinku.Kaloriju skaiciavimas nera tas metodas kuris valo organizma,daro detoksikacijas ir atstato funkcijas.(as gal visa tai darau su medicinine pakraipa,nes mano svoris buvo daugiau maziau normalus.Anksciau 63kg dabar 55 kg)Jau du metai visai nevartoju:gliuteno,kiausiniu,pieno produktu(kuriu man tikrai truksta,ipatingai surio(nes mes tokie truputi gurmanai)),kiaulienos,cukraus,mieliu,baltos zuvies,ankstiniu ir tt.Viso to pasekoje susitvarke miegas,skydliaukes funkcija,apmazejo elergijos,viduriu funkcija.Jau neskaitant kad jokiu ipatingu pastangu neidejus nukrito svoris.
Del skoniu receptoriu tai tai visiska tiesa.Reikia pralaukti tam tikra laika.Dabar suvalgau saldaini tai net sutraukia nuo saldumo biggrin.gif .
O del leksciu tai vienas paprasciausiu metodu.Pilnas internetas butent sito patarimo biggrin.gif .Tikrai cia lengva tai padaryti.Bent jau pabandyti.
Del persivalgymo priepolio tai ne taip supratau.Galvojau kaip butent galima persivalgyti tai kas neskanu.Todel ir rasau kad ismesti is namu ir grieztai nepirkti visokiu nesveiku dalyku.
Del kugelio pacios bulves krachmolas visrsta organizme cukrumi,(kas mano atveju nepriimtina),kiausiniu ir pieno netoleruoju.Taip kad kugelis kad ir liesas gerokai tukina biggrin.gif .
Gliuteno ir pieno netoleruoja mazdaug 90% pasaulio gyventoju.Turekit tai omenije.
Tai informacija is Amerikos dietologu asociacijos su kuria susirasineju.
Be viso ko vartoju daug vaisiu darzoviu kosiu.Metu i blenderi viskas kas po ranka biggrin.gif .Obuoli,pomidora,morka,spinatus,riesutus,bananus,braskes,kivius ir malu.Tikrai sotus dalykas.Vitaminu saltinis.Ir atstoja du trasdalius vakarienes.
Ir dar butinai valgykite reguliariai.Tris maitinimus kaip min.Nes jeigu praleidinesit maitinimus organizmas kaups atsrgas.
Taaaaaaip o kur gi visame tame grikiai? lotuliukas.gif
Kepu grikinia duona,grikiu blynus,juos brinkinu,verdu kose ir tt.
Papildyta:
QUOTE(Aukso Pieva 2010 @ 2014 05 09, 21:00)
Ostemeda tikrina maisto netoleravima Klaipedoje. Gal kas zinote, kur tai galima padaryti pigiau?

Zinokit as dariausi Kaune ir uz maisto netoleravima,keturiu vezio tyrimus,skydliaukes veikla ir bendra kraujo tyrima sumokejau 600 litu.Musu dukra dare vien netoleravimo testa sumokejo 250 litu.
Atsakyti
Pakomentuosiu be citatos, nes ilga "paklodė" gaunasi smile.gif

Dėl bulvių, je jums netinka, tada tap, sutinku. Bet bendrai paėmus, iš bulvių organizmas gauna daug mažiau cukraus nei iš vaisių. Jūsų minėtas koktelis tinka ryte (aš tokius geriu) bet jokių būdu ne vakare. Vakare tokia porcija angliavandenių griežtai nerekomenduojama, nes iš kokteilio gautos energijos jau nėra laiko išnaudoti ir viskas laba gražiai nusės kilogramų pavidalu. Neužtenka žinoti, kokie produktai tinka, dar reikia žinoti, kuriuo paros metu juos geriausia valgyti, kad organizmas gautų maksimalią naudą. Angliavandeniai (košės/vaisių-daržovių-žolių kokteilai pusryčiams, baltymai - vakarienei).
Dėl pieno produktų žinau ir sutinkų. Anot Campbell'o (Kinjos studija), pieno baltymas kazeinas turi savybių, sukeliančių vėžį, pieno produktai žmonės apskritai nerekomenduojami. Jei be pieno produktų sunku gyventi, rekomenduojama rinktis raugintus pieno produktus (jogurtas, kefyras, pasukos, varškė), bet reikia atsiminti, kad pieno baltymas stabdo svorio kritimą.

Tiesa, kas kiek laiko kartojate maisto netoleravimo testą? (nes yra keli pagrindiniai alergenai, o kiti - kintantys. Kai ilgesnį laiką nevartoji kažkokio produkto, organizmas išsivalo ir jį vėl galima grąžinti i racioną, tačiau iš prieš tai buvusių leistinų produktų kai kurie pradeda sukelt uždegiminius procesus ir juos reikia kuriam laiku šalinti iš raciono) Ar laikotės keturių dienų taisyklės? (tas pats produktas ne dažniau kaip keturios dienos).

Aš dariausi netoleravimo testa kineziologijos principu, mokėjau 100lt ir kompiuterinį (jis buvo kartu su gydymu, tai kainos nepasakysiu).
Atsakyti