Ar daug problemų iškyla nespėjusiems išlaikyti 3 egzaminų per pirmus studijų metus? Tarkim aš išlaikiau vieną, o rugsėjį planuoju dar du iki kitų mokslo metų (kurie spalį prasideda).Bet jei vieno iš jų neišlaikyčiau, ar nutrauktų stipendiją, ar galima teikt prašymą atkelti egzaminą iki tam tikros datos, pvz. 2014 galo? Tiesiog labai daug streso susikaupė, nepavyko taip, kaip planavau. Galvoju ar verstis per galvą ir laikyt abu, ar nebus labai didelių problemų, jei 3-čią egzą atidėsiu antriems mokslo metams (bet iki 2014 galo)? Mano doktorantūra yra finansuojama per ES (papildoma LMT vieta), tai pats universitetas atsainiau žiūri, nes ne jų pinigai. Bet tiesiog įdomu, ar nutrauktų stipendiją ir iš vis ką tokiu atveju daryti reikėtų? Iš anksto dėkui už atsakymą
Pamiršau paminėti, kad studijos vyksta VU, Filologijos kryptis
Pamiršau paminėti, kad studijos vyksta VU, Filologijos kryptis
Valstybė, ne taip parašiau, atsiprašau O man ES fondai, skirti papildomoms doktorantūros vietoms. Tokios stipendijos eina ne į bendrą katilą, o universitetas atskira eilute mato.
Jei atsiras kas nors, kas galės patarti dėl egzaminų, būsiu labai dėkinga
QUOTE(Laugh_Cry @ 2014 08 31, 14:36)
Valstybė, ne taip parašiau, atsiprašau O man ES fondai, skirti papildomoms doktorantūros vietoms. Tokios stipendijos eina ne į bendrą katilą, o universitetas atskira eilute mato.
Manau, kad Jūsų pasirašyta sutartis šiuo atveju geriausiai pasakytų, kokios sąlygos... ar kolega universitete, jei yra dar kas su tokia stipendija. Nėr čia tiek mūsų daug, tai labai pasiseks, jei atsiras kitas toks pats žmogelis.
Man apskritai įdomu, kas vyksta, jei nori egzaminą atidėt, nebūtinai finansai per ES
QUOTE(Laugh_Cry @ 2014 08 31, 23:35)
Man apskritai įdomu, kas vyksta, jei nori egzaminą atidėt, nebūtinai finansai per ES
na, pas mus egzaminų atidėjimo nėra. jei klausei dalyką, tai turi ir laikyti egzaminą. buvo tik vienas išskirtinis atvejis - dalis norinčių galėjo į egzamino perlaikymą iš karto eiti, bet tik dėl to, kad vos ne pusei studentų to reikėjo dėl sudėtingo pasiruošimo.
šiaip turim lankyti visus privalomus dalykus (pirmam kurse buvo po du per semestrą) ir atidėti juos galima tik vieną kartą. antrą kartą jau tektų mokėti.
Na pas mane egzaminų laikymas vyksta eksternu, jokių paskaitų nebūna, ruošiesi pats. Ir dažniausiai sutartu laiku egzaminas vyksta, kaip susitari su egzaminuotoju, laiko tik vienas doktorantas. T.y. dėl jo vieno sukviečiama komisija (pirmininkas, vienas nepriklausomas narys iš kito universiteto, ir vienas bet koks). Tik yra nustatyta tvarka, kad per pirmus doktorantūros metus reikia išlaikyti tris egzaminus, o per antrus - paskutinį ketvirtą.
Gal kas galite detaliai atsakyti. Turiu teises bakalaura, teises magistra ir svajojua pie doktorantura. Nuo ko viska pradeti??? Buciau labai dekinga, jei kas atsakytu, nuo studiju parbego 7 metai. Turbut labiausiai domintu neakivaizdines studijos ar darbo gynimas eksternu ir, aisku, veiksmas mruni
QUOTE(kuzdaite @ 2014 09 12, 20:05)
Gal kas galite detaliai atsakyti. Turiu teises bakalaura, teises magistra ir svajojua pie doktorantura. Nuo ko viska pradeti??? Buciau labai dekinga, jei kas atsakytu, nuo studiju parbego 7 metai. Turbut labiausiai domintu neakivaizdines studijos ar darbo gynimas eksternu ir, aisku, veiksmas mruni
eikit pakalbėti su profesorium, kuris dirba toje srityje, kurioje jūs norėtumėte rašyt ir kalbėkit be to, jie ten turi skyrių, nebeprisimenu kaip vadinasi, bet tikrai atkapstysit, jie mielai pagelbėdavo dėl informacijos apie doktorantūrą.
Ačiū už atsakymą
QUOTE(Laugh_Cry @ 2014 09 01, 15:29)
Na pas mane egzaminų laikymas vyksta eksternu, jokių paskaitų nebūna, ruošiesi pats. Ir dažniausiai sutartu laiku egzaminas vyksta, kaip susitari su egzaminuotoju, laiko tik vienas doktorantas. T.y. dėl jo vieno sukviečiama komisija (pirmininkas, vienas nepriklausomas narys iš kito universiteto, ir vienas bet koks). Tik yra nustatyta tvarka, kad per pirmus doktorantūros metus reikia išlaikyti tris egzaminus, o per antrus - paskutinį ketvirtą.
Gal ir pavėluotai, bet atsakysiu - kitiems pravers. Kai doktorantas neišlaiko numatytų pagal studijų planą egzaminų, jo turėtų neatestuoti arba atidėti atestaciją už plano neįvykdymą, o tai nulems stipendijos nutraukimą, ypač plano vykdymą seka ES finansuojama doktorantūra, taigi nėra gerai
Papildyta:
QUOTE(kuzdaite @ 2014 09 12, 20:05)
stojimai visuose universitetuose turbūt būna vasarą, taigi per metus reikėtų pasiruošti stojimui į doktorantūrą (parašyti sraipsnių, projektą), paskui kalbėtis su būsimu vadovu ir įstoti. stojimus ir studijas eksternu reglamentuoja doktorantūros reglamentas.