Gal kas susidūrėt. be LMT ir savo universiteto, ar yra kur dar galima prašyti finansavimo išvykoms ar tyrimo išlaidoms (ne mainų programoms)?
Sveiki :-) noreciau studijuoti edukologijos doktoranturoje ir turiu keleta klausimu. Gal galesite padeti?
I doktorantura bandyciau stoti po kitos specialybes magistro studiju, ar reikalingos islyginamosios studijos?
Taip pat domina mokslininku rekomendaciju reikalavimas? Ar mokslininkai turi buti is edukologijos srities, o gal nebutinai? Ir mokslininkai - cia koks laipsnis min turi buti? :-) aciu uz pagalba.
I doktorantura bandyciau stoti po kitos specialybes magistro studiju, ar reikalingos islyginamosios studijos?
Taip pat domina mokslininku rekomendaciju reikalavimas? Ar mokslininkai turi buti is edukologijos srities, o gal nebutinai? Ir mokslininkai - cia koks laipsnis min turi buti? :-) aciu uz pagalba.
dėl išlyginamųjų - klauskit tiesiai universiteto, kur norite stoti.
aš stojau į kitą spec., bet iš tų pačių socialinių mokslų, tai man nieko nereikėjo, tik motyvacijos (bet ne edukologija čia... ).
rekomendacijas turėjau iš tų mokslininkų kurie 1) bent baigę PhD ir dabar ar anksčiau dėstę 2) pažįsta mane mokslinėj veikloj. viena buvo iš žmogaus šiuo metu nedirbančio mokslinio darbo, bet užsieniečio ir mano universitetui tai tiko, nes jo darbas versle susijęs su mokslu ir mane galėjo rekomenduoti iš mokslinės pusės. jei žmogus negali rekomenduoti, kokios jūsų mokslinio darbo galimybės, tai tokia rekomendacija bevertė, manau.
aš stojau į kitą spec., bet iš tų pačių socialinių mokslų, tai man nieko nereikėjo, tik motyvacijos (bet ne edukologija čia... ).
rekomendacijas turėjau iš tų mokslininkų kurie 1) bent baigę PhD ir dabar ar anksčiau dėstę 2) pažįsta mane mokslinėj veikloj. viena buvo iš žmogaus šiuo metu nedirbančio mokslinio darbo, bet užsieniečio ir mano universitetui tai tiko, nes jo darbas versle susijęs su mokslu ir mane galėjo rekomenduoti iš mokslinės pusės. jei žmogus negali rekomenduoti, kokios jūsų mokslinio darbo galimybės, tai tokia rekomendacija bevertė, manau.
Mane rekomendavo vienas prof.habil, kitas doc, abu mane pažįsta ir iš to paties uni.
Jūs gal pamenat, doktorantūros sutartis pradeda įsigalioti nuo rugsėjo 1 ar nuo pasirašymo dienos?
kaip su krepšelio grąžinimu, kokia tvarka, jei nutrauki studijas- ar irgi per pirmą semestrą galima ? ir koks skirtumas,jei lėšos LMT?
Jūs gal pamenat, doktorantūros sutartis pradeda įsigalioti nuo rugsėjo 1 ar nuo pasirašymo dienos?
kaip su krepšelio grąžinimu, kokia tvarka, jei nutrauki studijas- ar irgi per pirmą semestrą galima ? ir koks skirtumas,jei lėšos LMT?
Jei studijas nutraukiate stipendiją reikia grąžinti, iš LMT ką gavote grąžinti nereikia. Jei stojate iš kitos srities, reikės laikyti edukologijos egzaminą.
QUOTE(Carol52 @ 2014 07 30, 16:04)
Sveiki :-) noreciau studijuoti edukologijos doktoranturoje ir turiu keleta klausimu. Gal galesite padeti?
Galima tikrai stoti ir nebaigus edukologijos, bet vis tiek rekomenduotina iš socialinių mokslų srities. Jei ankstesnis išsilavinimas labiau nutolęs nuo edukologijos, jums bus rekomenduojama pasirinkti išklausyti Edukologijos studijų dalyką, o išlyginamųjų tikrai nebus. Rekomendacijas, kaip ir buvo minėta, reiktų turėti iš tų žmonių, su kuriais vykdėte tyriminę ar mokslinę veiklą. Labai naudingos užsienio mokslininkų rekomendacijos, nes tai tuo pačiu parodo ir jūsų tarptautiškumą. Jeigu esate iš kitos krypties, gerai būtų kad bent vienoje rekomendacijoje atsispindėtų tai, kodėl būtent edukologijos doktorantūroj jums reiktų studijuot, tai gal net ir geriau būtų, kad vienas žmogus būtų edukologas..
QUOTE(stropi studente @ 2014 08 12, 21:20)
Sveiki, o jei žmogui istojusiam į doktorantūrą tektų nutraukt studijas, dėl sveikatos ar ir reiktų gražint stipendiją ir krepšelio pinigus? Nekalbu čia apie sunkų nėštumą, bet apie tokias problemas, kai jau nebepataisoma pvz jei žmogus apako vidurį doktorantūros studijų. Ačiū už atsakymus.
jei valstybės nefinansuojamoj vietoj padengia mokslus valstybinės stipendija - tai nereikia jau dabar. gal kas pasakys, kaip būna kai valstybės finansuojama vieta, šito nežinau.
Merginos, ar doktorantai draudžiami privalomuoju sveikatos draudimu? t.y. ar nedirbant, tik studijuojant yra socialinės garantijos?
QUOTE(Levereti @ 2014 08 14, 20:24)
Merginos, ar doktorantai draudžiami privalomuoju sveikatos draudimu? t.y. ar nedirbant, tik studijuojant yra socialinės garantijos?
Taip, žr. įstatymą, 6 str. 4. 7): "Apdraustaisiais, kurie draudžiami valstybės lėšomis [...] laikomi: Lietuvos Respublikos bendrojo lavinimo, profesinių, aukštesniųjų ir aukštųjų mokyklų dieninių skyrių moksleiviai ir studentai". Doktorantai yra trečiosios pakopos studentai, vadinasi, draudžiami.
http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=478640
QUOTE(stropi studente @ 2014 08 12, 21:20)
Sveiki, o jei žmogui istojusiam į doktorantūrą tektų nutraukt studijas, dėl sveikatos ar ir reiktų gražint stipendiją ir krepšelio pinigus? Nekalbu čia apie sunkų nėštumą, bet apie tokias problemas, kai jau nebepataisoma pvz jei žmogus apako vidurį doktorantūros studijų. Ačiū už atsakymus.
Žinau, kad prieš beveik 2 metus iš fizinių mokslų srities KTU dėl sveikatos problemų viena mergina nutraukė doktorantūros studijas. Jai tereikėjo atsiskaityti katedroje už studijuotą laikotarpį, t.y. pristatyti padarytą darbą. Kiek žinau grąžinti pinigų nereikėjo. Reiktų pasitikslinti doktorantūros skyriuje, bet manau pateikus gydytojo pažymą, kad tęsti studijų neįmanoma, turėtų būti leidžiama nutraukti studijas negrąžinant pinigų.