QUOTE(Muxius @ 2013 11 10, 16:47)
Gal kaitlentę stumtelti kiek dešiniau, kad didesnis tarpelis nuo orkaitės spintos sienos gautųsi - dėl taškymosi. O gartraukis bus? Šiaip įdomiai taip kaitlentė prie lango
. Bet kur ją dėt
... Į kampą?
... Daugiau lyg normaliai atrodo šis Jūsų išplanavimas, svarbu kad atstumai būtų pakankami kėdėms ir praėjimams
. O kur šaldytuvas
?
QUOTE(Teka @ 2013 11 10, 17:20)
Man tos atskiros spintelės kažkaip keistai atrodo
. Kam jas išvis darai? Kad atskirti virtuvę? Nelabai taip atsiskiria... Gal jau geriau jų nedaryt, o pietų stalą orientuoti palei langą
.
QUOTE(@mamyčiukas@ @ 2013 11 10, 19:07)
kriaukle bus kaireje,jos jau niekur kelti negalima (ten vamzdynas).
Kodėl negalima? Galima, prie tos pačios sienos galima kelti per kokią spintelę tai drąsiai, tik kad Jūsų situacijoj to nereikia, jei kaitlentė bus prie tos pačios sienos.
o ka daryti su kaitlente?
kurioje vietoje ja deti?kur butu patogiau,arciau kriaukles ar toliau nuo jos?
Aš kelčiau kaitlentę kiek galima toliau į dešinę - taip gausite maximaliai patogų darbastalį tarp plautuvės ir kaitlentės.
dar klausima turiu del paciu stalciu,daryti po du ar po tris?
kazkaip atrodo,kad po tris butu geriau
Sąlyginai geriau po tris. Gerumas tame, kad įrankiams pasiekti reiktų atidaryti tik vieną stalčių - juk gerai supratau, darytumėt tradiciškai viršutinį žemą įrankiams, kitus du vienodo aukščio, ar ne? Bet turėkit omeny, kas tuomet apatinis stalčius realiai gausis kiek žemesnis už vidurinį, nes jo fasadas dengs ne tik stalčiaus plokštę, bet ir stalčių bloko spintutės plokštę. Jei darytumėt bloke du didelius stalčius, kur viduje viršutinio būtų vidinis stalčiukas įrankiams, apatinis stalčius gautųsi gana aukštas - čia tokiam atvejui, jei norėtumėt ten ką aukštesnio laikyti jame. Aš taip prašoviau su stalčiais, planavau apatiniam laikyti aliejus, bet jis per žemas gavosi ir netelpa normalūs buteliai
. Bet darant du stalčius bloke, tam, kad išsitraukti šaukštą/šakutę gautumėt atidarinėt du stalčius. Turėjau taip senoj virtuvėj - manęs tai nenuvargino. Įpranti tiesiog ir viskas
.
QUOTE(Freke @ 2013 11 10, 20:43)
pusbaris manes nezavi del vienos pagrindines problemos, nes nemanau kad daug ten sedetumem. arba kaip tik visi kas kada pribege prie to pusbario uzlesam, o tokios tradicijos, kaip susesti visiems prie stalo ir pabazarint ir nebera. bet atskirti kazkaip virtuve vistiek noreciau. tai su tuo pusbariu ji gal net gautusi ir 4 krastiniu
Tai galit nedaryti ten sėdimų vietų, bus ne pusbaris, o spintutės. Bet man tai visai smagu turėti tokią vietą
. Įsivaizduokit, kad tepat sumuštinius, ar darot greitas užkandėles, kavą, arbatą - sėdi kas prie pusbario, palaiko Jums kompaniją, po to viską kartu ant stalo nusinešat jei reikia
. Mums vieta prie salos labai smagi. Pagrindinius maistus valgome prie stalo, net klausimų nekyla, bet visa kita - labai smagu prie salos pasistoviniuoti/pasėdėti. Tiesiog jaukiau taip, nei tvarkingai prie stalo visiems sėdėt
.
Papildyta:QUOTE(Freke @ 2013 11 10, 20:43)
dvieju liniju vel. palei ta siena kur nupiesta kaitlente buves savininkas jau padare ventiliacija i kamina. tai ir mastau. jeigu mes galvojam apie rekuperacine, tai ir gartraukiai visi ten jungiasi
gal nebeverta akcentuotis su ta kaitlente toje sienoje.
Statant rekuperatorių rekomenduojama virtuvėje dėti recirkuliacinį gartraukį - tokį, kuris išvalo orą anglies filtru ir jį pučia atgal į patalpą. Mes turim rekuperatorių ir būtent tokį gartraukį montavom. Tuomet Jums atsirištų rankos dėl kaitlentės padėties - ją galėtumėt net į tą liniją prie šaldytuvo perkelti
QUOTE(@mamyčiukas@ @ 2013 11 10, 20:49)
tai vat,lieka L formos virtuve
kriaukle kaireje,kaitlente stumiu beveik iki pat sienos ir lieka man darbastalis.o ka daryti su virsutinemis spintelemis ir su stalciais?
kaip isgauti vienodas grazias linijas?
p.s. ar nera temos apie stiklines virtuves sieneles?
Kam Jums tų vienodų gražių linijų? Darykit viršutines spinteles maždaug vienodo pločio ir viskas bus gerai. Tų linijų tikrai nematysit, juolab, kad patalpa nėra didelė - net nebus kur normaliai atsitraukt, kad tas linijas sulygint
. Pas mane nė viena viršutinių spintelių linija nesutampa su apatinių
... ir nieko
.
Apie stiklines sieneles - ar galvojat ant sienos tarp spintelių? - buvo nemažai kalbėta šitoj temoj, gal tik ankstesnėse laidose