QUOTE(wiksea @ 2013 10 29, 19:20)
Dėl lango..
Nea, nedarinėjamas. Tiesą sakant, pas mus nėra nė vieno darinėjamo lango... Tik iš visų patalpų yra durys į terasas.
Dar pagalvojau, jei pas Jus gražus vaizdas pro tą langą, tai gal verta jį aukštesnį daryt... nu normalų langą, kad galėtumėt grožėtis vaizdu. Pro tokį žemą normaliai stovint toli nesimato - na, kokie 10 m. Žiūrint kaip toli ta kūdra yra.
Pas mus situacija kitokia - šiaurinė pusė, arti kaimynės tvora ir dar priešais dalį lango išsikiša mūsų garažo siena - žodžiu aukštą langą daryti toj vietoj visai nebuvo logikos, o žemas - kaip tik - turiu dienos šviesos, matau vartus. Iš tiesų apie tokį žemą langą man sukosi mintys jau prieš kokia 10 metų - buvau mačius panašų, tik ne per visą erdvę tarp spintelių, bet tik ties plautuve kokio 1,5m pločio. Tad, kai užsakinėjom projektą, vienas iš reikalavimų buvo toks langas tarp spintučių, tik per visą ervę.
Bet, jeigu Jums labai reikalingos pakabinamos spintutės - toks langas gera išeitis. Toliau pamatysit kai reikės pasilenkę ar sėdėdami prie stalo .
QUOTE(wiksea @ 2013 10 29, 19:20)
Na štai, dar kartą koreguotas planelis
Bendras vaizdas man
Tik... išmatavau pas save atstumą nuo stalo iki lango (stiklo) - 110cm. Iki sienos būtų apie 85 cm. Dar pas mane austrijetės praktiškai prie pat lango - neužima daug erdvės.
Vietos atsisėdimui/praėjimui užtenka, tačiau jei būtų mažesnis atstumas - jau būtų nepatogu .
Kas pas Jus žemai, po sala (žiūrint plane)? Ar rudai įrėmintas yra toks platus praėjimas į patalpą? Jei taip, tai iki jo pradžios tikrai nebūtina daryti 120cm atstumo.
Pas mane analogiška situacija, sala nuo tokio praėjimo yra apie 80-85 cm - pilnai užtenka tiek .
Taigi, Jūsų variante siūlyčiau stumti stalą/salą žemyn apie 40cm.
O daugiau - jokių priekaištų iš mano pusės .
Šaldytuvas prie stalviršio . Iš patirties sakau, orkaitė taip gaunas visai ne per toli - juk nenaudoji jos kasdien.
Suprantu Jūsų pirminį variantą, kai stalas buvo salos vietoje - taip arčiau svečiams ir patiems pritūpti prie jo. Bet žinokit, pas mus stalas yra toliau nuo virtuvinio, o svečiai, kaip taisyklė, būriuojas būtent prie salos , nors kėdžių normalaus aukščio prie jos dar neturim pasistatę. Tad dabar, kai sukeitėt vietom stalą/salą, visaks puikiai pas Jus .
Tiesa, įdomu būtų pamatyti visos patalpos planą - ir tą dalį, kuri yra žemiau to plataus praėjimo į virtuvę .
QUOTE(Teka @ 2013 10 30, 08:25)
O aš perkėliau (mintyse ir braižymuose kol kas) tą "uošvienės spintą"/sandėliuką į kitą vietą, koridoriuj padariau tik sieninę spintą, tai virtuvė kad išdidėjo reiks dar gerai skaičiuot, ar pavyks man tą sandėliuką kitur įkišt. jei pavyks, turėsiu virtuvę normalaus dydžio
Linkiu, kad pavyktų