Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę (5)

QUOTE(Paranormali @ 2013 10 27, 03:37)
As jau pradejau pirkti  naujus mazmozius naujai virtuvei , kaip smagu  blush2.gif
Na ka meistras siandiena apziurejo , ziuresim kaip planai remontui gausis smile.gif Reik butinai nusfotkinti virtuve iki ir po smile.gif o pasku  jau lauksiu jusu teismo smile.gif

Oi, labai smagu drinks_cheers.gif.
Būtinai nufotkinkit - labai įdomu lyginti bigsmile.gif .
Atsakyti
Sveikos Mielosios! 4u.gif

Seku virtuvių temą jau senokai, matau kiek daug naudingų patarimų duodate naujokėms, tad ir aš norėčiau išgirsti Jūsų nuomonę apie mūsų virtuvės planelį blush2.gif .
Nors mūsų namas dar tik ant popieriaus..ir darbai prasidės turbūt tik pavasarį, tačiau jau dabar galvojame kaip turėtų atrodyti mūsų svajonių namai smile.gif.

Taigi, keliu virtuvės planelį ir labai labai laukiu Jūsų visų komentarų ką reikėtų pakeist, kad virtuvė būtų graži ir ja naudotis būtų patogu ir smagu! smile.gif

http://s516.photobuc...e...?sort=3&o=0
http://s516.photobuc...e...?sort=3&o=1
(Labai atsiprašau, bet nemoku padaryti taip, kad foto rodytu iš karto)

Ten kur pavaizduotas stalas iš tikro turėtų būti tas pats stalviršis sujungtas su sala smile.gif tiesiog ikea programoi neišeina taip pavaizduot.
Atsakyti
wiksea, stala statyciau salos vietoj, valgyt daug skaniau arciau lango biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kisinka: 27 spalio 2013 - 13:50
QUOTE(Kisinka @ 2013 10 27, 14:49)
wiksea, stala statyciau salos vietoj, valgyt daug skaniau arciau lango biggrin.gif

Ačiū, tikrai i tai atsižvelgsiu wink.gif

Šitaip gal geriau smile.gif?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wiksea: 27 spalio 2013 - 14:29
QUOTE(wiksea @ 2013 10 27, 15:25)

taip tikrai geriau, prie lango smagiau bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paranormali @ 2013 10 19, 18:41)

Labai gražu mediniai stalviršiai. Gal kasnors turit patirties kokiu aliejumi/alyva apdirbti jie geriausiai laiko? Man reikia tiesiog konkretaus gamintojo ir pavadinimo. Visokių ekologiškų pilna, bet gal yra kasnors praktiškesnio už juos?

Beje, aš tai nemontuočiau čiaupo taip, kaip foto pavaizduota - ant stalviršio. Šlapiomis rankomis sukant vandenį, jis varva nuo rankų, ir galiausiai ant medinio ten greitai būtų tiesiog dėmė.
Atsakyti
kalbant apie maišytuvus, man asmeniškai tokie labai nepatogūs, man patogiau, kai yra viena rankenėlė ir šaltam ir karštam vandeniui. du skirtingus sukaliot labai užknisa, mane bent jau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(wiksea @ 2013 10 27, 13:25)

Norėjau siūlyti, kad patrauktumėt plautuvę kairiau, kad nebūtų vienoj linijoj su kaitlente. Dabar, kai perkėlėte būtų geriau, tik plautuvę gražinkite kur buvo mirksiukas.gif Tokio išdėstymo privalumai - bus patogiau sukiotis (pvz nukoštą ką iš puodo ar nuplautas daržoves sumest į puodą) ir lengviau tilpti į tą zoną dviems žmonėms (pvz vienas blynus varto, kitas rankas plaunasi). O šiaip išdėstymas labai gražiai atrodo, paprasta ir efektyvu 4u.gif
QUOTE(Shyna @ 2013 10 27, 16:49)
Labai gražu mediniai stalviršiai. Gal kasnors turit patirties kokiu aliejumi/alyva apdirbti jie geriausiai laiko? Man reikia tiesiog konkretaus gamintojo ir pavadinimo. Visokių ekologiškų pilna, bet gal yra kasnors praktiškesnio už juos?

Beje, aš tai nemontuočiau čiaupo taip, kaip foto pavaizduota - ant stalviršio. Šlapiomis rankomis sukant vandenį, jis varva nuo rankų, ir galiausiai ant medinio ten greitai būtų tiesiog dėmė.

Mes kolkas dar tik vieną alyvą išbandę, bet pirkta ne LT ir LT tokios nėra, todėl net nekomentuosiu. Žadam išbandyti Ikėjos produktą, nes jis gerokai pigesnis. Jei domins, paklauskite po poros mėnesių, kad ir per a.ž. 4u.gif
Pas mus maišytuvas sumontuotas taip kai nuotraukoje (tik skylė viena). Tai yra dėl to pasirinktos plautuvės. Taip, apsitaško, bet nuvalai ir tiek. Visa zoną apie plautuvę žadame alyvuoti bent dvigubai dažniau nei kitur, nes kažkiek apsitaško ne tik apie maišytuvą, todėl problemos tame nėra mirksiukas.gif

QUOTE(Teka @ 2013 10 27, 17:42)
kalbant apie maišytuvus, man asmeniškai tokie labai nepatogūs, man patogiau, kai yra viena rankenėlė ir šaltam ir karštam vandeniui. du skirtingus sukaliot labai užknisa, mane bent jau smile.gif

Pas mus kadangi vandenį šildo katilas, patogiau su dvejom rankenėlėm, nes jei būtų viena, reikėtų prisiminti ją atsukti į šalto vandens pusę kai reikia tik šalto vandens, kitaip iškart užsikuria dujos ir pradeda burgzti katilas. Nežinau ar daug susitaupo dujų ar paties katilo dėvėjimasis nuo to geresnis (gal Mindija pakomentuos 4u.gif ), bet man atrodo, kad taip geriau. Jei būtų karštas vanduo iš centrinio, greičiausiai rinkčiausi vienos rankenėlės maištuvą. Nebent pagal stilių netiktų ax.gif
Atsakyti
[quote=Ajste,2013 10 27, 21:28]
Norėjau siūlyti, kad patrauktumėt plautuvę kairiau, kad nebūtų vienoj linijoj su kaitlente. Dabar, kai perkėlėte būtų geriau, tik plautuvę gražinkite kur buvo mirksiukas.gif Tokio išdėstymo privalumai - bus patogiau sukiotis (pvz nukoštą ką iš puodo ar nuplautas daržoves sumest į puodą) ir lengviau tilpti į tą zoną dviems žmonėms (pvz vienas blynus varto, kitas rankas plaunasi). O šiaip išdėstymas labai gražiai atrodo, paprasta ir efektyvu 4u.gif

Labai dėkoju už pastabas! 4u.gif

Štai ir pataisytas planelis smile.gif

Virtuvės tema man turbūt pati įdomiausia. Smagu skaityti visų pasisakymus..džiaugsmus ir vargus, pamatyti kaip kūriniai ant lapo virsta realybe. Man visa tai dar tik priešakį smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wiksea: 27 spalio 2013 - 23:21
QUOTE(wiksea @ 2013 10 27, 13:57)

Man Jūsų virtuvė kažką primena... g.gif lotuliukas.gif
Na, dėl stalo perstatymo drinks_cheers.gif. Viršutines spinteles irgi matau sulyginot su ūkinėm spintom, plačios durelės - arba lankstai 180 laipsnių (ar 170 unsure.gif ), arba dureles siaurinti reiktų. Indaplovę siūlyčiau kelti į plautuvės kairę pusę, jeigu nežadat indų laikyti ūkinėj spintoj - mano pradiniam variante indaplovė irgi buvo taip, kaip Jūs pavaizdavot, bet suspėjau perkelti ir nesigailiu schmoll.gif . Beje, ūkinėj spintoj apačioje vienareikšmiškai - tik stalčiai smile.gif . Atstumas nuo virtuvės prie sienos iki salos - optimalus 120cm. Pas mane yra 130cm - patenkinta esu. Pas Jus gaunas kiek matau 140cm - gal irgi nieko baisaus, bet gal tuos 10cm stumtelkit link virtuvinio - tuo pačiu ir su langu sucentuosit unsure.gif ... Pasitikslinkit atstumą nuo stalo iki lango - vis tiek kažkuom langą dengsit, o gal ir kėdę kada reiks pastatyti iš tos pusės - manyčiau, kad 1m reikėtų. Ryt pamatuosiu pas save atstumą nuo lango iki stalo 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 28 spalio 2013 - 00:25
QUOTE(Juodai @ 2013 10 28, 01:22)
QUOTE(wiksea @ 2013 10 27, 13:57)

Man Jūsų virtuvė kažką primena... g.gif lotuliukas.gif
Na, dėl stalo perstatymo drinks_cheers.gif. Viršutines spinteles irgi matau sulyginot su ūkinėm spintom, plačios durelės - arba lankstai 180 laipsnių (ar 170 unsure.gif ), arba dureles siaurinti reiktų. Indaplovę siūlyčiau kelti į plautuvės kairę pusę, jeigu nežadat indų laikyti ūkinėj spintoj - mano pradiniam variante indaplovė irgi buvo taip, kaip Jūs pavaizdavot, bet suspėjau perkelti ir nesigailiu schmoll.gif . Beje, ūkinėj spintoj apačioje vienareikšmiškai - tik stalčiai smile.gif . Atstumas nuo virtuvės prie sienos iki salos - optimalus 120cm. Pas mane yra 130cm - patenkinta esu. Pas Jus gaunas kiek matau 140cm - gal irgi nieko baisaus, bet gal tuos 10cm stumtelkit link virtuvinio - tuo pačiu ir su langu sucentuosit unsure.gif ... Pasitikslinkit atstumą nuo stalo iki lango - vis tiek kažkuom langą dengsit, o gal ir kėdę kada reiks pastatyti iš tos pusės - manyčiau, kad 1m reikėtų. Ryt pamatuosiu pas save atstumą nuo lango iki stalo 4u.gif .

Jo, virtuvė gavos panaši į jūsiške blush2.gif, nors siekiau kažko panašaus į tai:

Tik man ūkinių neišeina statyt ten, todėl jas sustačiau šonuose smile.gif
Su viršutinėm spintelėm dar nežinau kaip daryčiau, bet norėčiau pakeliamų turbut smile.gif
Šiandien grįžus iš darbo pabadysiu pasidėliot planelį pagal jūsų pastabas . mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2013 10 27, 21:28)
Pas mus kadangi vandenį šildo katilas, patogiau su dvejom rankenėlėm, nes jei būtų viena, reikėtų prisiminti ją atsukti į šalto vandens pusę kai reikia tik šalto vandens, kitaip iškart užsikuria dujos ir pradeda burgzti katilas. Nežinau ar daug susitaupo dujų ar paties katilo dėvėjimasis nuo to geresnis (gal Mindija pakomentuos  4u.gif  ), bet man atrodo, kad taip geriau. Jei būtų karštas vanduo iš centrinio, greičiausiai rinkčiausi vienos rankenėlės maištuvą. Nebent pagal stilių netiktų  ax.gif

Kaip suprantu pas jumis katilas budėjimo režime, pakritus temperatūrai jis įsijungia, kad dašiltų iki nustatytos temperatūros? g.gif
Nelabai aš susiduriu su dujiniais katilais, nes paskutiniu metu dažniau juos atjunginėja ir keičia į kieto kuro/granulinius katilus, nei jungia naujus g.gif
O šiaip aš asmeniškai bandžiau su savo elektriniu vandens šildytuvu paeksperimentuot, tai tarkim laikiau nuolat įjungtą ir nubėgus/atvėsus vandeniui pastoviai dašildydavo, tai el. sąnaudos buvo kažkur apie 50 proc. didesnės nei tarkim prikaitinus iki maksimumo ir laukiant kol išsileis iki šalto, tada vėl kaitint ax.gif
Dabar pajungiau taimerį, tai kaista 4 val naktiniu tarifu ir pilnai užtenka visai dienai smile.gif

Atsakyti