kiek temu perverciau visos daug maz virtuves projektavosi jau esant apdailai siokiai tokiai ir kai komunikacijos isvedziotos buvo. ar pries vedziojant vandeni, kanalizacija, elektra deretes kazkoki planeli bent su idejom ir norais. kur kas turi buti, kad nebutu bereikalingu islaidu ir nesusipratimu: cia negali buti indaplove nes kanalizacija per toli, ar cia negali buti orkaite, nes nera rozetes. dabar stadija tokia kad pavasari prasides darbai: elektra ir vidaus komunikaciju vedziojimas. svarstau ar dar iki to virtuve pasipiesti ko daug maz noriu, ar kai jau bus viskas atrodo galeciau dabar toki juodrasti pasidaryt ir zinot va cia reik vandens nes bus kraiukle, o va cia bus elektra, nes statysis orkaite ir kaitlente gartraukis. gal net laidas atskiras. kaip manot ar verta zaist.
QUOTE(Paranormali @ 2013 10 24, 19:24)
Super , kad kazkas psako savo nuomone, <...>
Man dabar dilema , tas tarpas tarp spinteliu ..... ir virykle..... Viskas kitkas jau pakeliui
Man dabar dilema , tas tarpas tarp spinteliu ..... ir virykle..... Viskas kitkas jau pakeliui
Sorry, kad pražioplinau ir nepasisakiau, kai buvo pirmas variantas
O kas dėl tarpo - nežinot kuom dengti? Ir su virykle kas - sunku išsirinkti?
QUOTE(blynelis @ 2013 10 24, 22:28)
Įtariu, kad kriauklė kampe-nepatogu? Tada ją reikėtų dėti po langu. Neapsitaškys palangė, langas?
Kampinė plautuvė visai geras sprendimas, kai mažai vietos - taip išnaudojat kampą ir neužimat darbinės stalviršio zonos. Juk kampe darbinė zona neišeina, o plautuvė visai gerai įsipaišo . Jei plautuvė bus prie lango, aišku kad apsitaškys . Pas mane dabar plautuvė 85cm stalviršyje prie lango, apie 42cm atitraukta nuo jo - ir tai nutyška keli lašiukai . Nematau tame problemos . Galit ir Jūs daryti kiek gilesnį stalviršį - tada spintelės ir plautuvė bus kiek atitrauktos nuo sienos ir lango, mažiau taškysis. Dar taškymasis priklauso nuo to, kokią plautuvę, maišytuvą pasirinksit
Papildyta:
QUOTE(Freke @ 2013 10 25, 08:51)
kaip manot ar verta zaist.
Ne tai, kad verta, bet REIKIA . Aš net neįsivaizduoju kitaip . Geriausia iš anksto viską susiplanuot - ir ne daugmaž, o tiksliai, apsvarstyti visokius variantus ir priimti geriausią sprendimą, pasidaryt planą, kur kas turi būti, ir vedžioti komunikacijas jau pagal jį.
Aš planavausi viską nuo nulio - kitaip ir nėjo, nes nauja statyba. Visą elektrą pati projektavaus, belekiek vakarų/naktų praleidau . Bet jeigu remontą darytumėm nenaujam būste, irgi viską iš anksto planuočiau. Dabar juk galimybės neribotos - ne elektrikas žino, kur Jums reikia rozetės/šviestuvo, ne santechnikas turi parodyti, kur plautuvę/indaplovę statyt. Jūs esat šeimininkė ir Jūs viską geriausia žinote . O jeigu reikia patarimų, kelkit čia savo VISOS patalpos planą su VISAIS matmenim, langais, durim, su pradiniu planeliu, poreikiais, o mes jau pasistengsim padėti, kuom galėsim .
QUOTE(Freke @ 2013 10 25, 08:51)
kiek temu perverciau visos daug maz virtuves projektavosi jau esant apdailai siokiai tokiai ir kai komunikacijos isvedziotos buvo. ar pries vedziojant vandeni, kanalizacija, elektra deretes kazkoki planeli bent su idejom ir norais. kur kas turi buti, kad nebutu bereikalingu islaidu ir nesusipratimu: cia negali buti indaplove nes kanalizacija per toli, ar cia negali buti orkaite, nes nera rozetes. dabar stadija tokia kad pavasari prasides darbai: elektra ir vidaus komunikaciju vedziojimas. svarstau ar dar iki to virtuve pasipiesti ko daug maz noriu, ar kai jau bus viskas atrodo galeciau dabar toki juodrasti pasidaryt ir zinot va cia reik vandens nes bus kraiukle, o va cia bus elektra, nes statysis orkaite ir kaitlente gartraukis. gal net laidas atskiras. kaip manot ar verta zaist.
būtinai apsigalvokit virtuvę, kol nieko nėra išvedžiota, pagal tai tada žinosit, kur ką vest? aš dabar dėl to ir projektuojuos virtuvę, kol nėra nieko išvedžiota, tiksliau, kol galima keist. tai man jau dega, nes elektrą turi vest, dujas perkelt. nes jei daryt pagal esamas dujų, vandens, elektros vietas, tai daug mažiau variantų gali gautis, apriboja kaip sakant fantaziją
ačiū visoms pasisakiusioms dėl tų juostelių tarp stalviršio ir sienos sujungimo. neturiu laiko pliurpt, tai tik permečiau akim temą ir bėgu toliau
ai, ajste, man tai tos tavo plytelės visai nekaip atrodo nei spalva, nei išdėstymas... sorry, bet negaliu nepasakyt
QUOTE(Juodai @ 2013 10 25, 09:12)
Ne tai, kad verta, bet REIKIA . Aš net neįsivaizduoju kitaip . Geriausia iš anksto viską susiplanuot - ir ne daugmaž, o tiksliai, apsvarstyti visokius variantus ir priimti geriausią sprendimą, pasidaryt planą, kur kas turi būti, ir vedžioti komunikacijas jau pagal jį.
Aš planavausi viską nuo nulio - kitaip ir nėjo, nes nauja statyba. Visą elektrą pati projektavaus, belekiek vakarų/naktų praleidau . Bet jeigu remontą darytumėm nenaujam būste, irgi viską iš anksto planuočiau. Dabar juk galimybės neribotos - ne elektrikas žino, kur Jums reikia rozetės/šviestuvo, ne santechnikas turi parodyti, kur plautuvę/indaplovę statyt. Jūs esat šeimininkė ir Jūs viską geriausia žinote . O jeigu reikia patarimų, kelkit čia savo VISOS patalpos planą su VISAIS matmenim, langais, durim, su pradiniu planeliu, poreikiais, o mes jau pasistengsim padėti, kuom galėsim .
QUOTE(Teka @ 2013 10 25, 09:22)
būtinai apsigalvokit virtuvę, kol nieko nėra išvedžiota, pagal tai tada žinosit, kur ką vest? aš dabar dėl to ir projektuojuos virtuvę, kol nėra nieko išvedžiota, tiksliau, kol galima keist. tai man jau dega, nes elektrą turi vest, dujas perkelt. nes jei daryt pagal esamas dujų, vandens, elektros vietas, tai daug mažiau variantų gali gautis, apriboja kaip sakant fantaziją
aciu uz nuomones, manau bandysiu per savaigali ten papulti ir issimatuoti viska. nes galvoju, kad apie stalcius ar virtuves stiliu nera net ko ir galvoti. kai jau reiks daryt tada apmastysiu, o dabar tik daug maz. esme yra pagrindiniai prietaisai, komunikacijos. iki pavasario pasipiesti kur kas stoves ir t.t. kad butu paprasciau.
tai reik planelio ir realiu foto su matmenimis ir daug maz ko noriu.
Sveikos,
išsiuntinėjau savo planelį baldininkams, dabar po truputį gaunu paskaičiavimus. Noriu blizgių fasadų. Dauguma rašo, kad skaičiuoja su termopalo plokšte. Iš vienos įmonės atrašė, kad termopalo fasadų nerekomenduoja, nes natūroje (ne pavyzdiniame gabalėlyje) plokštė nelabai blizgi, nelygi, grublėta ir pan. Tai vat ir pagalvojau, kad nieko nenusimanau apie plokščių gamintojus. Labai būtų įdomu sužinoti, kokių gamintojų blizgias plokštes naudojo tos, kurios jau pasigamino virtuves
išsiuntinėjau savo planelį baldininkams, dabar po truputį gaunu paskaičiavimus. Noriu blizgių fasadų. Dauguma rašo, kad skaičiuoja su termopalo plokšte. Iš vienos įmonės atrašė, kad termopalo fasadų nerekomenduoja, nes natūroje (ne pavyzdiniame gabalėlyje) plokštė nelabai blizgi, nelygi, grublėta ir pan. Tai vat ir pagalvojau, kad nieko nenusimanau apie plokščių gamintojus. Labai būtų įdomu sužinoti, kokių gamintojų blizgias plokštes naudojo tos, kurios jau pasigamino virtuves
QUOTE(blynelis @ 2013 10 24, 21:28)
Sveiki,
sodo namelyje bus mažytė virtuvytė, sujungta su svetaine.
Tikrai mažytė, todėl labai problematiška susidėlioti reikalingus daiktus.
Įtariu, kad kriauklė kampe-nepatogu? Tada ją reikėtų dėti po langu. Neapsitaškys palangė, langas?
sodo namelyje bus mažytė virtuvytė, sujungta su svetaine.
Tikrai mažytė, todėl labai problematiška susidėlioti reikalingus daiktus.
Kodėl ne? Aš manau, kad visai geras sprendimas. Pas mus kampe bus kaitlentė
Freke, aš taip pat patariu viską apgalvoti iš anksto ir labai rimtai. O tai kaip kitaip aš net nžn. išsivedžiojat viska bet kur ir paskui planuojat apstatymą Viskas turi būti nuspręsta jau kur reikia vesti vandenį, nes ten bus plautuvė, indaplovė, kur vesti elektra, nes ten bus šaldytuvas, orkaitė ir t. t.
Laukia didelis darbas Sėkmės
Freke, šitam tinklapy yra labai daug informacijos apie virtuves - ne tik apie planavimą, bet ir apie ergonomiką, medžiagas, stilius. Būtinai pasiskaitykit
QUOTE(Freke @ 2013 10 25, 08:54)
aciu uz nuomones, manau bandysiu per savaigali ten papulti ir issimatuoti viska. nes galvoju, kad apie stalcius ar virtuves stiliu nera net ko ir galvoti. kai jau reiks daryt tada apmastysiu, o dabar tik daug maz. esme yra pagrindiniai prietaisai, komunikacijos. iki pavasario pasipiesti kur kas stoves ir t.t. kad butu paprasciau.
O as siulau pasidaryt kelis variantus, ypac jei didesne virtuve. Nes gal po 10m noresis viska pasikeist kardinaliai. Mano vyras padare vandens atvedima ir i sala ( nes dabar saloje kriaukle) ir prie kt sienos ( su mintim, kad gal kazkada noresim pasikeist viska ir nebereiktu grindu dauzyt). O elektra tai isviso kuo daugiau isvedziot, nes pastoviai tu rozeciu trukumas. Plius pasidomek rozeciu auksciu
Freke, sorry, bet iskart net pagalvojau kaip gali toks klausimas kilt, ar reikia pasiplanuoti? o tai kur vamzdzius kur rozetes darytumet be plano?
Pamenu kiek as sukau galva su ta virtuve, o po to dar prisiminaiu, kad ne tik vamzdzius reikia zinoti, bet ir elektra
Pamenu kiek as sukau galva su ta virtuve, o po to dar prisiminaiu, kad ne tik vamzdzius reikia zinoti, bet ir elektra
QUOTE(Nendrė... @ 2013 10 25, 11:31)
Pas mus kampe bus kaitlentė
Įdomu.
Gal ir man taip padaryti?
O gartraukio irgi tada reikia kampinio?
QUOTE(blynelis @ 2013 10 25, 22:05)
O gartraukio irgi tada reikia kampinio?
Taip, arba specialaus kampinio, arba paprasto įmontuojamo - pasidarysit jam kampinę spintutę su 45 laipsnių durelėmis ir įmontuosit . Mums reikėjo erdvinio gartraukio, bet kai pažiūrėjom patinkančių kainas, tai ... ir nusprendėm pirkti įmontuojamą, pasigaminti jam konstrukciją įmontavimui. Rezultate, ne ką pigiau gavos , bet pas mus jis klasikinio stiliaus, kažko panašaus erdvinio varianto net nematėm. Jei ir būtumėm radę kur svetur, tai kainelė tikrai būtų dviguba, jei ne daugiau...
As jau pradejau pirkti naujus mazmozius naujai virtuvei , kaip smagu
Na ka meistras siandiena apziurejo , ziuresim kaip planai remontui gausis Reik butinai nusfotkinti virtuve iki ir po o pasku jau lauksiu jusu teismo
Na ka meistras siandiena apziurejo , ziuresim kaip planai remontui gausis Reik butinai nusfotkinti virtuve iki ir po o pasku jau lauksiu jusu teismo