Neato XV Signature PRO (bandžiau Neato 15, tik su Pro nauju šepečiu)
- Su nauju šepečiu (kuris eina tik su PRO komplektacijoje, bet man rodos jį galima nusipirkti ir atskirai) Neato garsas tikrai yra visai normalus (man) ir įvertinus jo galią, garsas tikrai ne jo bėda.
Jo bėda yra kitur:
o Mappingas netiko mūsų butui, nes daug daiktų o jis pagal algoritmą mėgsta suskirstyti plotą kvadratais. Išeina daug mažų kvadratukų ir kai pakeiti kažkokio daikto lokacijos vietą tai jis užsiožiuoja, sustoja, iš naujo skenuoja patalpą ir tada vėl pradeda dirbti pagal naują schemą (nejučiom pradėjau laukti kol jis pabaigs darbą, kad jam "netrukdyti", bet čia gal mano problema
. Taip, dėl to per daug rūpesčiu, nes kai maži vaikai, daiktai pastoviai keičia savo vietą (tai vežimėlis, tai kėdės pakeitė vietą).
o Jo persona: man jis per daug tvarkingai važiuoja. O tai reiškia jei jo maršrute nenumatyta pasukti į šoną, kad susiurbti šalia esančia dulkę, tai jis jos neims. Mano nervai neatlaiko (jis pravažiavo pro dulkių gumulą, kuris gulėjo kokius 5 cm iki jo maršruto, ramus kaip belgas ir taip iki trečio valymo, nes testavau tris kartus).
o Mano kilimas. Jis tikrai puikiai ir švariai jį išsiurbė. Bet kilimas yra su kutais ir tai jau buvo problema, jis juos užsiurbia ir labai ilgai grumiasi su jais kol išvis užlipa ant kilimo. Čia mano nervai irgi neatlaikė. Nors kai jau užlipo švara buvo tikrai nuostabi.
o Kampai. Čia nežinau, bandžiau senesnį variantą (PRO yra jau su naujesniu softu, tai ten rašoma aprašymuose sutvarkyta ši problema), bet tas kurį bandžiau ignoravo dulkes kampuose. O tai todėl, kad jis labai švelniai elgiasi su baldais ir sienomis, jų nedaužo, t.y. kažkur porą cm privažiuoja iki jų ir sustoja. Baldai nenukenčia, bet dulkės po baldais lieka (nors skaičiau nauja programa PRO šį dalyką patobulino, bet negaliu būti tikra
)
o Man susidarė toks įspūdis, kad kai jis jau susipažino su mano butu, tai valė visur nuodugniau ir tvarkingiau ir apvažiavo visus užkaborius.
o Jis atrodo protingesnis už Roombą 780, bet bendras rezultatas kažkodėl (čia negaliu paaiškinti kodėl) man patiko labiau Roombos, mano sąlygomis. Valė greičiau, nesistemingai, bet tiesiog ... išvalė plius minus. O man tiek pakanka.
Roomba 770 ar tai 780 (nepamenu, bet ten tas pats realiai)
- Švelniai tariant išprotėjęs mažas daiktas, dirba nepaaiškinamu man algoritmu, daužosi (gan švelniai, bet vis tiek) į baldus (ko nedaro Neato), laksto po penkis kartus pro tas pačias vietas ir iš vieno kambario į kitą. Kai kažkur neužlipa, tai išprotėja dar labiau (jai matyt pasidaro principo reikalas) ir ten stumdosi, iki pergalės.
- Nežinau kaip, bet kambarius išvalė gražiau (t.y. surinko matomas dulkes) nei Neato (jis nenorėjo imti tų iš krašto, bet sakau, gal naujesnė versija jau geriau tvarkosi), nors buvo testuojama anksčiau, kai buvo daugiau dulkių ir eglutės spyglių, ir matėsi skirtumas. Nepaliko jokių dulkių pakampėse ir pro dulkes nepravažiuoja o sustoja ir net važiuodama namo nepatingi sugrįžti ir surinkti pakeliui pamatytą dulkę.
- Pasako, kas jai atsitiko, ar pilnas binas ar užsisuko šepetys, tai galima ją išgelbėti, neato parašo, bet kažkokios žinios apie tai, kad jo šiukšliadėžė užsipildė iš jo nesulaukiau, nors tokia funkcija pas jį yra (aprašyme), kai pažiūrėjau, jis buvo gan pilnas, bet matyt jam dar atrodė, kad tilps. Arba (kas labiau tikėtina, neįjungiau tos funkcijos
Neato yra puikus. Ir valo geriau. Bet jis mane daugiau kartų sunervino, nei išprotėjusi Roomba, todėl pasirinkau Roombą (t.y. palauksiu 880)
Nors jei mano butas būtų kitoks (arba bent jau tas kilimas būtų be kutų), manau rinkčiausi Neato. Mano sesė taupo pinigus Neatukui, nes ji negali pakęsti, kai kažkas daužosi į jos klasikinių kedžių kojas, o mano baldai paprastesni, t.y. atsparesni
A ir dar: Roomba tokia linksmai išprotėjusi, o Neato rimtas profesorius, tai kam kas labiau patinka