Įkraunama...
Įkraunama...

Robotai siurbliai, plovėjai

QUOTE(elfikas @ 2014 01 06, 22:24)
O pavyko patestuoti?

Jau yra pateikta analizė 27 psl. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 01 07, 09:37)
Jau yra pateikta analizė 27 psl.  4u.gif

ačiū, labai gera analizė biggrin.gif po mano bandymų visai kitaip jau skaitau šį aprašymą...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elfikas: 07 sausio 2014 - 09:58
QUOTE(kryziuke @ 2014 01 06, 11:02)
Pas mane tvarkosi Navibot 8980, tai jis mane siek tiek erzina (lyginu su brava ploveju). Todel kad: pastoviai reikia ji vaduot is laidu, jei ju yra ant zemes (pvz keleta kartu vos laptopo nenuteske nuo stalo uzkliuves uz laido)
Kliuva uz baldu (mano atveju- foteliai, tai irgi reikia priziuret kada ten uztrigs)
Nuolatos virtuveje kedes istumdo-tad reikia pries paleidziant sukelt.
Vonioje po pakabinamu tualetu daznai uztringa ir jau nebeisikrapsto pats.
Taigi, pries ji paleidziant dar  reikia skirti laiko kad paruosti jam tvarkymosi plota.
Pliusas,  kad po spintelemis (pas mane ant 9-10cm aukscio kojeliu) puikiausiai palenda ir isvalo. Palei plintusus, spinteles taip pat susluoja, ko nesusluoja isvalo plovejas smile.gif Garsas, kuri jis skleidzia, mano ausiai priimtinas, garsesnio nenoreciau.
Kilimu neturiu tik prie duru, tad kartais pusiau uzlipes uzstringa, kartais susitvarko ir prasluoja.
P.S. Jei Neato nebutu toks garsus, buciau pirkusi tik ji, del to kad jau kaip minejote jis yra vienintelis siurbliukas (del minetu priezasciu, kad nesasi smulkus smeliukas)

Apie mano Roombą galiu tą patį pasakyti, tik ant kilimų visų užlipa, net ir per kojas pervažiuoja lotuliukas.gif Nebandžiau Samsung, bet jei tikrai tyliai dirba - rinkčiausi jį, nes noriu švaros visada, ir Roomba siurbia per išeigines pirmą aukštą porą kartų per dieną.
Atsakyti
Neato XV Signature PRO (bandžiau Neato 15, tik su Pro nauju šepečiu)
- Su nauju šepečiu (kuris eina tik su PRO komplektacijoje, bet man rodos jį galima nusipirkti ir atskirai) Neato garsas tikrai yra visai normalus (man) ir įvertinus jo galią, garsas tikrai ne jo bėda.
Jo bėda yra kitur:
o Mappingas – netiko mūsų butui, nes daug daiktų o jis pagal algoritmą mėgsta suskirstyti plotą kvadratais. Išeina daug mažų kvadratukų ir kai pakeiti kažkokio daikto lokacijos vietą tai jis užsiožiuoja, sustoja, iš naujo skenuoja patalpą ir tada vėl pradeda dirbti pagal naują schemą (nejučiom pradėjau laukti kol jis pabaigs darbą, kad jam "netrukdyti", bet čia gal mano problema smile.gif. Taip, dėl to per daug rūpesčiu, nes kai maži vaikai, daiktai pastoviai keičia savo vietą (tai vežimėlis, tai kėdės pakeitė vietą).
o Jo persona: man jis per daug tvarkingai važiuoja. O tai reiškia jei jo maršrute nenumatyta pasukti į šoną, kad susiurbti šalia esančia dulkę, tai jis jos neims. Mano nervai neatlaiko (jis pravažiavo pro dulkių gumulą, kuris gulėjo kokius 5 cm iki jo maršruto, ramus kaip belgas – ir taip iki trečio valymo, nes testavau tris kartus).
o Mano kilimas. Jis tikrai puikiai ir švariai jį išsiurbė. Bet kilimas yra su kutais ir tai jau buvo problema, jis juos užsiurbia ir labai ilgai grumiasi su jais kol išvis užlipa ant kilimo. Čia mano nervai irgi neatlaikė. Nors kai jau užlipo – švara buvo tikrai nuostabi.
o Kampai. Čia nežinau, bandžiau senesnį variantą (PRO yra jau su naujesniu softu, tai ten rašoma aprašymuose sutvarkyta ši problema), bet tas kurį bandžiau ignoravo dulkes kampuose. O tai todėl, kad jis labai švelniai elgiasi su baldais ir sienomis, jų nedaužo, t.y. kažkur porą cm privažiuoja iki jų ir sustoja. Baldai nenukenčia, bet dulkės po baldais lieka (nors skaičiau nauja programa PRO šį dalyką patobulino, bet negaliu būti tikra smile.gif)
o Man susidarė toks įspūdis, kad kai jis jau susipažino su mano butu, tai valė visur nuodugniau ir tvarkingiau ir apvažiavo visus užkaborius.
o Jis atrodo protingesnis už Roombą 780, bet bendras rezultatas kažkodėl (čia negaliu paaiškinti kodėl) man patiko labiau Roombos, mano sąlygomis. Valė greičiau, nesistemingai, bet tiesiog ... išvalė plius minus. O man tiek pakanka.

Roomba 770 ar tai 780 (nepamenu, bet ten tas pats realiai)
- Švelniai tariant išprotėjęs mažas daiktas, dirba nepaaiškinamu man algoritmu, daužosi (gan švelniai, bet vis tiek) į baldus (ko nedaro Neato), laksto po penkis kartus pro tas pačias vietas ir iš vieno kambario į kitą. Kai kažkur neužlipa, tai išprotėja dar labiau (jai matyt pasidaro principo reikalas) ir ten stumdosi, iki pergalės.
- Nežinau kaip, bet kambarius išvalė gražiau (t.y. surinko matomas dulkes) nei Neato (jis nenorėjo imti tų iš krašto, bet sakau, gal naujesnė versija jau geriau tvarkosi), nors buvo testuojama anksčiau, kai buvo daugiau dulkių ir eglutės spyglių, ir matėsi skirtumas. Nepaliko jokių dulkių pakampėse ir pro dulkes nepravažiuoja o sustoja ir net važiuodama „namo“ nepatingi sugrįžti ir surinkti pakeliui pamatytą dulkę.
- Pasako, kas jai atsitiko, ar pilnas bin‘as ar užsisuko šepetys, tai galima ją išgelbėti, neato parašo, bet kažkokios žinios apie tai, kad jo šiukšliadėžė užsipildė iš jo nesulaukiau, nors tokia funkcija pas jį yra (aprašyme), kai pažiūrėjau, jis buvo gan pilnas, bet matyt jam dar atrodė, kad tilps. Arba (kas labiau tikėtina, neįjungiau tos funkcijos hihihi.gif
Neato yra puikus. Ir valo geriau. Bet jis mane daugiau kartų sunervino, nei išprotėjusi Roomba, todėl pasirinkau Roombą (t.y. palauksiu 880) smile.gif Nors jei mano butas būtų kitoks (arba bent jau tas kilimas būtų be kutų), manau rinkčiausi Neato. Mano sesė taupo pinigus Neatukui, nes ji negali pakęsti, kai kažkas daužosi į jos klasikinių kedžių kojas, o mano baldai paprastesni, t.y. atsparesni biggrin.gif
A ir dar: Roomba tokia linksmai išprotėjusi, o Neato rimtas profesorius, tai kam kas labiau patinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(elfikas @ 2014 01 07, 18:38)
Neato XV Signature PRO (bandžiau Neato 15, tik su Pro nauju šepečiu)
- Su nauju šepečiu (kuris eina tik su PRO komplektacijoje, bet man rodos jį galima nusipirkti ir atskirai) Neato garsas tikrai yra visai normalus (man) ir įvertinus jo galią, garsas tikrai ne jo bėda.
Jo bėda yra kitur:
o Mappingas – netiko mūsų butui, nes daug daiktų o jis pagal algoritmą mėgsta suskirstyti plotą kvadratais. Išeina daug mažų kvadratukų ir kai pakeiti kažkokio daikto lokacijos vietą tai jis užsiožiuoja, sustoja, iš naujo skenuoja patalpą ir tada vėl pradeda dirbti pagal naują schemą (nejučiom pradėjau laukti kol jis pabaigs darbą, kad jam "netrukdyti", bet čia gal mano problema smile.gif. Taip, dėl to per daug rūpesčiu, nes kai maži vaikai, daiktai pastoviai keičia savo vietą (tai vežimėlis, tai kėdės pakeitė vietą).
o Jo persona: man jis per daug tvarkingai važiuoja. O tai reiškia jei jo maršrute nenumatyta pasukti į šoną, kad susiurbti šalia esančia dulkę, tai jis jos neims. Mano nervai neatlaiko (jis pravažiavo pro dulkių gumulą, kuris gulėjo kokius 5 cm iki jo maršruto, ramus kaip belgas – ir taip iki trečio valymo, nes testavau tris kartus).
o Mano kilimas. Jis tikrai puikiai ir švariai jį išsiurbė. Bet kilimas yra su kutais ir tai jau buvo problema, jis juos užsiurbia ir labai ilgai grumiasi su jais kol išvis užlipa ant kilimo. Čia mano nervai irgi neatlaikė. Nors kai jau užlipo – švara buvo tikrai nuostabi.
o Kampai. Čia nežinau, bandžiau senesnį variantą (PRO yra jau su naujesniu softu, tai ten rašoma aprašymuose sutvarkyta ši problema), bet tas kurį bandžiau ignoravo dulkes kampuose. O tai todėl, kad jis labai švelniai elgiasi su baldais ir sienomis, jų nedaužo, t.y. kažkur porą cm privažiuoja iki jų ir sustoja. Baldai nenukenčia, bet dulkės po baldais lieka (nors skaičiau nauja programa PRO šį dalyką patobulino, bet negaliu būti tikra smile.gif)
o Man susidarė toks įspūdis, kad kai jis jau susipažino su mano butu, tai valė visur nuodugniau ir tvarkingiau ir apvažiavo visus užkaborius.
o Jis atrodo protingesnis už Roombą 780, bet bendras rezultatas kažkodėl (čia negaliu paaiškinti kodėl) man patiko labiau Roombos, mano sąlygomis. Valė greičiau, nesistemingai, bet tiesiog ... išvalė plius minus. O man tiek pakanka.

Roomba 770 ar tai 780 (nepamenu, bet ten tas pats realiai)
- Švelniai tariant išprotėjęs mažas daiktas, dirba nepaaiškinamu man algoritmu, daužosi (gan švelniai, bet vis tiek) į baldus (ko nedaro Neato), laksto po penkis kartus pro tas pačias vietas ir iš vieno kambario į kitą. Kai kažkur neužlipa, tai išprotėja dar labiau (jai matyt pasidaro principo reikalas) ir ten stumdosi, iki pergalės.
- Nežinau kaip, bet kambarius išvalė gražiau (t.y. surinko matomas dulkes) nei Neato (jis nenorėjo imti tų iš krašto, bet sakau, gal naujesnė versija jau geriau tvarkosi), nors buvo testuojama anksčiau, kai buvo daugiau dulkių ir eglutės spyglių, ir matėsi skirtumas. Nepaliko jokių dulkių pakampėse ir pro dulkes nepravažiuoja o sustoja ir net važiuodama „namo“ nepatingi sugrįžti ir surinkti pakeliui pamatytą dulkę.
- Pasako, kas jai atsitiko, ar pilnas bin‘as ar užsisuko šepetys, tai galima ją išgelbėti, neato parašo, bet kažkokios žinios apie tai, kad jo šiukšliadėžė užsipildė iš jo nesulaukiau, nors tokia funkcija pas jį yra (aprašyme), kai pažiūrėjau, jis buvo gan pilnas, bet matyt jam dar atrodė, kad tilps. Arba (kas labiau tikėtina, neįjungiau tos funkcijos hihihi.gif
Neato yra puikus. Ir valo geriau. Bet jis mane daugiau kartų sunervino, nei išprotėjusi Roomba, todėl pasirinkau Roombą (t.y. palauksiu 880) smile.gif Nors jei mano butas būtų kitoks (arba bent jau tas kilimas būtų be kutų), manau rinkčiausi Neato. Mano sesė taupo pinigus Neatukui, nes ji negali pakęsti, kai kažkas daužosi į jos klasikinių kedžių kojas, o mano baldai paprastesni, t.y. atsparesni biggrin.gif
A ir dar: Roomba tokia linksmai išprotėjusi, o Neato rimtas profesorius, tai kam kas labiau patinka smile.gif

ta prasme jai vaikai laksto ar tu vaikstai tame kambaryja kur siurbiasi neato tada jis susipainioja ir sustoja, nes gi vistiek atsitrenks i tavo koja ar dar ka? taip iseina kad jam geriausia dirbti vienam kai iseini is namu, bet kiek taip daznai buna, ypac kai neturi planavimo laiko. g.gif o roomba jai nori kad po visus kambarius nelakstytu pirk 780 su svyturelias, tada jie isleis ji is kito kambario kia isvalys, arba kaip as 770 uadarau kokiam kambari o kur duru nera jai esame visi namie tada uzdedu kokia kede kad neisvaziuotu, jai jau iseiname is namu leidziu visur vazineti. o tas Roomba 880 jai guminei sepeteliai tai cia tieks geriau pas ka kilimu nera, nes kilimus jis turetu prsciau isvalyti, nes kai neto norejau pirkti tai klausiau kuo skiriasi guminei nuo tu seriniu.
Atsakyti
QUOTE(gitana.v @ 2014 01 08, 12:20)
ta prasme jai vaikai laksto ar tu vaikstai tame kambaryja kur siurbiasi neato tada jis susipainioja ir sustoja, nes gi vistiek atsitrenks i tavo koja ar dar ka? taip iseina kad jam geriausia dirbti vienam kai iseini is namu, bet kiek taip daznai buna, ypac kai neturi planavimo laiko. g.gif  o roomba jai nori kad po visus kambarius nelakstytu pirk 780 su svyturelias, tada jie isleis ji is kito kambario kia isvalys, arba kaip as 770 uadarau kokiam kambari o kur duru nera jai esame visi namie tada uzdedu kokia kede kad neisvaziuotu, jai jau iseiname is namu leidziu visur vazineti. o tas Roomba 880 jai guminei sepeteliai tai cia tieks geriau pas ka kilimu nera, nes kilimus jis turetu prsciau isvalyti, nes kai neto norejau pirkti tai klausiau kuo skiriasi guminei nuo tu seriniu.

Neato tik trumpam sustoja, paskanuoja (sekundę) iš naujo ir toliau dirba. jis turi planavimo funkciją (galima nustatyti kokiomis valandomis jam dirbti, beje ten nustatymas labai paprastas ir aiškus - tas tikrai man patiko). O dėl 880 kaip supratau, su kilimais turi neblogai susidoroti, nepaisant guminių volelių, bent jau kai bandžiau Neato (vienas iš jo pakaitinių šepečių yra guminis - tas garsesnis, o kitas su šepečiais - tylesnis), tai tas su guminiais kilimą valo labai neblogai, tikrai ne blogiau nei tas su šepečiais. tai pagal tai sprendžiu, kad 880 guminiai voleliai vietoj šepečių, neturėtų būti problema 4u.gif
Atsakyti
Samsung irgi trankosi i kliutis, ir su ganetina jega.
Atsakyti
QUOTE(elfikas @ 2014 01 08, 21:54)
Neato tik trumpam sustoja, paskanuoja (sekundę) iš naujo ir toliau dirba. jis turi planavimo funkciją (galima nustatyti kokiomis valandomis jam dirbti, beje ten nustatymas labai paprastas ir aiškus - tas tikrai man patiko). O dėl 880 kaip supratau, su kilimais turi neblogai susidoroti, nepaisant guminių volelių, bent jau kai bandžiau Neato (vienas iš jo pakaitinių šepečių yra guminis - tas garsesnis, o kitas su šepečiais - tylesnis), tai tas su guminiais kilimą valo labai neblogai, tikrai ne blogiau nei tas su šepečiais. tai pagal tai sprendžiu, kad 880 guminiai voleliai vietoj šepečių, neturėtų būti problema  4u.gif

bet jis vel is naujo bruzina tas pacias vietas, tai jai vaikai laksto ar koks katinas tai ir valys vis ta pacia vieta, ar ne? nes grafikas kaip suprantu is naujo prasideda ir matomai nuo tos pacios vietos kai tik atnesi i ta kambari paleidi, ar ne?
Papildyta:
QUOTE(linamog @ 2014 01 09, 10:53)
Samsung irgi trankosi i kliutis, ir su ganetina jega.

nu roomba tai trankosi bet ne su jega, nebet kokia plona kliutis pakliutu, kaip koja kedes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gitana.v: 09 sausio 2014 - 22:00
Aš vaikštau, būnu namie ir nieko. NEATO tvarkosi ir viskas. Jeigu pasipainioji jam, tai jis sustoja, pamąsto ir toliau varo. O jei kur nepalenda, ar ar atsimuša į ką, tai pabando kartais kelis kartus su kliūtim susidoroti. Man patinka dar tuo, kad jam nereik jokių švyturėlių. Susitvarko ir parvaro. Kai skaičiau forumą, tai kažkaip visi labai skeptiškai nusiteikę prieš NEATO. Nu mas jis puikus pagalbininkas. wub.gif Ir man patinka jo šepetys. Jis nėra visai guminis. Turi ir šerelių.
Papildyta:
QUOTE(gitana.v @ 2014 01 09, 22:01)
bet jis vel is naujo bruzina tas pacias vietas, tai jai vaikai laksto ar koks katinas tai ir valys vis ta pacia vieta, ar ne? nes grafikas kaip suprantu is naujo prasideda ir matomai nuo tos pacios vietos kai tik atnesi i ta kambari paleidi, ar ne?

Nu tokio dalyko tai tikrai nepatebėjau. Pabandysiu rytoj specialiai aš jį paerzinti. Pabūsiu negerietis katinas.
Atsakyti
QUOTE(gitana.v @ 2014 01 09, 23:01)

vat ir nepamenu, ar jis ta pačią vietą valė iš naujo ... tikrai nepamenu ... man rodos ir buvo taip, kaip parašė Mergelė, jis sustodavo, paskanuodavo iš naujo plotą ir varė toliau, bet kiek jau pritaikytu naujam išdėstymui maršrutu.

QUOTE(Mergelė @ 2014 01 10, 18:26)
Man patinka dar tuo, kad jam nereik jokių švyturėlių. Susitvarko ir parvaro. Kai skaičiau forumą, tai kažkaip visi labai skeptiškai nusiteikę prieš NEATO. Nu mas jis puikus pagalbininkas. wub.gif Ir man patinka jo šepetys. Jis nėra visai guminis. Turi ir šerelių.
Papildyta:
Nu tokio dalyko tai tikrai nepatebėjau. Pabandysiu rytoj specialiai aš jį paerzinti. Pabūsiu negerietis katinas.

švyturėlių nereikia ir kitiems, čia tik patogumo reikalas smile.gif bet tikiuosi mano posto nesuprasite neteisingai, man labai patiko Neato (realybėje pasirodė geriau nei skaičiau apie jį tongue.gif ), tik jis su mano kilimu nedraugavo (dėl tų kutų) ir per daug saugojo baldus, ko pasekoje pakraščiai likdavo ne super išvalyti, todėl ir sakiau, kad jis yra puikus, man tiesiog norisi dar kažko fantastiškesnio, bet jau taip pabodo su dulkiu siurbliu lakstyti, kad nzn ar sulauksiu tos naujos roombos ... po tų robotų bandymų, negaliu žiūrėti į savo siurblį biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(elfikas @ 2014 01 10, 20:29)
vat ir nepamenu, ar jis ta pačią vietą valė iš naujo ... tikrai nepamenu ... man rodos ir buvo taip, kaip parašė Mergelė, jis sustodavo, paskanuodavo iš naujo plotą ir varė toliau, bet kiek jau pritaikytu naujam išdėstymui maršrutu.
švyturėlių nereikia ir kitiems, čia tik patogumo reikalas smile.gif bet tikiuosi mano posto nesuprasite neteisingai, man labai patiko Neato (realybėje pasirodė geriau nei skaičiau apie jį  tongue.gif ), tik jis su mano kilimu nedraugavo (dėl tų kutų) ir per daug saugojo baldus, ko pasekoje pakraščiai likdavo ne super išvalyti, todėl ir sakiau, kad jis yra puikus, man tiesiog norisi dar kažko fantastiškesnio, bet jau taip pabodo su dulkiu siurbliu lakstyti, kad nzn ar sulauksiu tos naujos roombos ... po tų robotų bandymų, negaliu žiūrėti į savo siurblį biggrin.gif

tai jo cia liga, kia pabandai negali sustoti lotuliukas.gif o roomba i skutus neregavo isvis?
Atsakyti
Kurios firmos sudaro salygas isbandyti robotus siurbliu? Kokios isbandymo salygos?
Atsakyti